Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Megsss w poprzedniej ciąży brałam to miałam problem z zaparciami.
Dziś miałam wizytę i mam skierowanie na pilne badania, które mogę zrobić dopiero jutro. Z wynikami mam w poniedziałek zgłosić się na IP na konsultację, mój gin ma urlop a do innego się nie dostanęNo tak czy siak jeśli wyjdzie to czego się obawia gin to albo leki, albo leki + leżenie w szpitalu a w ostateczności trzeba będzie zakończyć ciążę szybciej.
-
Megsss wrote:A ja odebrałam wyniki , cukier super tak jak przypuszczałam... ale hemoglobina dalej o 0,5 w dół
Które z was suplementują żelazo ? Jakie skutki uboczne ? Obawiam się , ze lekarka mi nie odpuści
Brałam tez magnez na skurcze łydek.
Ostatnio zmieniłam witaminy na Doppelherz aktor mama premium.
Od tej pory nie biorę śni żelaza z burakiem ani magnezu. Skurczów brak, morfologia sie trzyma
Marsylia, trzymamy kciuki. Oby było dobrze !Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 18:33
-
Megsss wrote:A ja odebrałam wyniki , cukier super tak jak przypuszczałam... ale hemoglobina dalej o 0,5 w dół
Które z was suplementują żelazo ? Jakie skutki uboczne ? Obawiam się , ze lekarka mi nie odpuści -
My już po badaniu. Mały trochę lepiej współpracował ale ewidentnie nie lubi być ostatnio podgladany. Przepływy wyszły lepsze ale nie idealne. Kontrola co dwa tygodnie u ginki a za 4 tygodnie znów w szpitalu. Jeżeli coś się będzie działo niepokojącego to wyciągamy małego wcześniej.
-
Ja też mam słabe wyniki hemobloginy, biore Sorbifer od kilku dni i miałam biegunkę ale dzisiaj się uspokoiło.
Oprócz tego kupiłam sobie w aptece sok z buraka (500 ml 14 zł) i pije codziennie po kieliszku bo takie są zalecenia na etykiecie, ale niedługo mają przyjechać do mnie teściowie i mają przywieżć mi sokownik więc sama będę robiła sobie soki z buraków dodając jakiś owoc, bo sok z samego buraka kiepsko mi wchodzi ;/
Marsylia trzymam kciuki oby się nie potwierdziło, a ile malutka waży? -
NiecierpliwaKarolina wrote:10,3.
1 sierpnia mam wizytę, więc w poniedziałek będę robić aktualne badanie.
ja mam niewiele niższą hemoglobinę, 10,1, na następną wizytę mam zamiar zrobić sobie badanie, sprawdzę czy coś skoczyła
NiecierpliwaKarolina jak się czujesz? bo ja jestem smętna cały czas, często kręci mi się w głowie, boje się gdzieś wychodzić sama, wychodzę albo z córką albo Mężem w razie jakbym zasłabła czy coś.. ale w te upały staram się w ogóle nie wychodzić -
To ja przy was mam wysoka bo równo 11,0 ale porównując z badaniami 3 tygodnie temu spadła z 11.5 wiec wydaje mi się ze to spory spadek , a już ostatnio lekarka zwróciła uwagę i kazała poprawić dietę wiec boje się , ze teraz każe mi brać suplementację a ja na pewno odczuje jej skutki żołądkowo bo tak już mam
Znalazłam przepis na napar z pokrzywy i cytryny .. podobno niezastąpiony w walce z anemia .. ale czy pokrzywy można pic w
ciazy ?
Ja kompletnie nie czuje się zle .. ani nie mam zawrotów głowy ani nie jestem smętna .. mam dużo energii wrecz ..więcej niz na początku drugiego trysmetru a wtedy miałam 14,5 ! -
OlinkowA wrote:ja mam niewiele niższą hemoglobinę, 10,1, na następną wizytę mam zamiar zrobić sobie badanie, sprawdzę czy coś skoczyła
NiecierpliwaKarolina jak się czujesz? bo ja jestem smętna cały czas, często kręci mi się w głowie, boje się gdzieś wychodzić sama, wychodzę albo z córką albo Mężem w razie jakbym zasłabła czy coś.. ale w te upały staram się w ogóle nie wychodzićale energii totalnie brak i często czuję się bardzo słabo. Mam wrażenie, że w tej ciąży tylko chodzę i marudzę
-
nick nieaktualnyTo przy Waszej hemoglobinie wychodzi, że ja mam bardzo wysoka, a mimo to przy wyniku 13,1 dostałam żelazo do suplementacji - biofer folic 2*2 tabletki. Poza tym obecnie biorę też doppelherz mama premium. Wynik w ciągu miesiąca poprawił się do 13,3. Skutków ubocznych nie mam żadnych. Skarżylam się kiedyś na ciągła biegunkę, ale tu po prostu nie służyły mi witaminy ciążowe, dopiero jak za radą endokrynologa kupiłam bezglutenowy i bezlaktozowy doppelherz to mi przeszło (albo skumulowal się tu efekt zapierające Żelaza...efekt jest przynajmniej idealny)