X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Marsylia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss w poprzedniej ciąży brałam to miałam problem z zaparciami.

Dziś miałam wizytę i mam skierowanie na pilne badania, które mogę zrobić dopiero jutro. Z wynikami mam w poniedziałek zgłosić się na IP na konsultację, mój gin ma urlop a do innego się nie dostanę :/ No tak czy siak jeśli wyjdzie to czego się obawia gin to albo leki, albo leki + leżenie w szpitalu a w ostateczności trzeba będzie zakończyć ciążę szybciej.

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • Justynuszek Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss wrote:
    A ja odebrałam wyniki , cukier super tak jak przypuszczałam... ale hemoglobina dalej o 0,5 w dół :(
    Które z was suplementują żelazo ? Jakie skutki uboczne ? Obawiam się , ze lekarka mi nie odpuści :(
    Mi jak spadała lekarz zalecił tabletki z buraka. Mam tabletki z buraka z żelazem i wit C. Skutków ubocznych brak.
    Brałam tez magnez na skurcze łydek.
    Ostatnio zmieniłam witaminy na Doppelherz aktor mama premium.
    Od tej pory nie biorę śni żelaza z burakiem ani magnezu. Skurczów brak, morfologia sie trzyma :)

Marsylia, trzymamy kciuki. Oby było dobrze !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 18:33

43kth371haww2z0j.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia ale co sie dzieje?

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Marsylia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam podejrzenie cholestazy ciążowej, na dodatek mała słabo przybiera na wadze po odstawieniu acardu

d69cj48ax1acv9cd.png

bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To faktycznie. Lepiej polezec i niech wszystko sprawdza. Trzymamy kciuki.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss wrote:
    A ja odebrałam wyniki , cukier super tak jak przypuszczałam... ale hemoglobina dalej o 0,5 w dół :(
    Które z was suplementują żelazo ? Jakie skutki uboczne ? Obawiam się , ze lekarka mi nie odpuści :(
    Ja biorę. Tardyferon tragedia - ból brzucha i potworne zaparcia. Zmieniony na Sorbifer - trochę lepiej, ale zaparcia nadal się pojawiają.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 26 lipca 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia, oby jednak się nie potwierdziło! Trzymamy kciuki!!!

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po badaniu. Mały trochę lepiej współpracował ale ewidentnie nie lubi być ostatnio podgladany. Przepływy wyszły lepsze ale nie idealne. Kontrola co dwa tygodnie u ginki a za 4 tygodnie znów w szpitalu. Jeżeli coś się będzie działo niepokojącego to wyciągamy małego wcześniej.

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecrpliwa a jaki masz wynik hemoglobiny ?

• OlinkowA Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam słabe wyniki hemobloginy, biore Sorbifer od kilku dni i miałam biegunkę ale dzisiaj się uspokoiło.
    Oprócz tego kupiłam sobie w aptece sok z buraka (500 ml 14 zł) i pije codziennie po kieliszku bo takie są zalecenia na etykiecie, ale niedługo mają przyjechać do mnie teściowie i mają przywieżć mi sokownik więc sama będę robiła sobie soki z buraków dodając jakiś owoc, bo sok z samego buraka kiepsko mi wchodzi ;/

Marsylia trzymam kciuki oby się nie potwierdziło, a ile malutka waży?

qdkkk6nllsldr26a.png

Wysłany: 26 lipca 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss wrote:
    Niecrpliwa a jaki masz wynik hemoglobiny ?
    10,3.
    1 sierpnia mam wizytę, więc w poniedziałek będę robić aktualne badanie.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać czy po suplementacji Ci skoczyła

• Marsylia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna dobrze, że monitorują. Jakby cokolwiek cię niepokoiło to kierunek IP, nawet jeśli wydawałoby się, że to głupota.

Elizę wyważył dziś lekarz na 1650g.

d69cj48ax1acv9cd.png

bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • OlinkowA Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    10,3.
    1 sierpnia mam wizytę, więc w poniedziałek będę robić aktualne badanie.

ja mam niewiele niższą hemoglobinę, 10,1, na następną wizytę mam zamiar zrobić sobie badanie, sprawdzę czy coś skoczyła

NiecierpliwaKarolina jak się czujesz? bo ja jestem smętna cały czas, często kręci mi się w głowie, boje się gdzieś wychodzić sama, wychodzę albo z córką albo Mężem w razie jakbym zasłabła czy coś.. ale w te upały staram się w ogóle nie wychodzić

qdkkk6nllsldr26a.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja przy was mam wysoka bo równo 11,0 ale porównując z badaniami 3 tygodnie temu spadła z 11.5 wiec wydaje mi się ze to spory spadek , a już ostatnio lekarka zwróciła uwagę i kazała poprawić dietę wiec boje się , ze teraz każe mi brać suplementację a ja na pewno odczuje jej skutki żołądkowo bo tak już mam :/
    Znalazłam przepis na napar z pokrzywy i cytryny .. podobno niezastąpiony w walce z anemia .. ale czy pokrzywy można pic w
    ciazy ?
    Ja kompletnie nie czuje się zle .. ani nie mam zawrotów głowy ani nie jestem smętna .. mam dużo energii wrecz ..więcej niz na początku drugiego trysmetru a wtedy miałam 14,5 !

Wysłany: 26 lipca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss wrote:
    Daj znać czy po suplementacji Ci skoczyła
    Suplementuję od 2 mcy ;-) ten wynik jest sprzed 2 tygodni. Zaczynałam od 10,1.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 26 lipca 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkowA wrote:
    ja mam niewiele niższą hemoglobinę, 10,1, na następną wizytę mam zamiar zrobić sobie badanie, sprawdzę czy coś skoczyła

NiecierpliwaKarolina jak się czujesz? bo ja jestem smętna cały czas, często kręci mi się w głowie, boje się gdzieś wychodzić sama, wychodzę albo z córką albo Mężem w razie jakbym zasłabła czy coś.. ale w te upały staram się w ogóle nie wychodzić
    O to to! Tylko nie wiem czy to kwestia tej anemii czy rozchwianych tsh i ft4 :-/ ale energii totalnie brak i często czuję się bardzo słabo. Mam wrażenie, że w tej ciąży tylko chodzę i marudzę :-P

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • OlinkowA Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tarczyca również rozchwiana, cały czas biorę od początku ciąży euthyrox, gdzie przed ciążą nigdy problemów z tarczycą nie miałam :(

qdkkk6nllsldr26a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To przy Waszej hemoglobinie wychodzi, że ja mam bardzo wysoka, a mimo to przy wyniku 13,1 dostałam żelazo do suplementacji - biofer folic 2*2 tabletki. Poza tym obecnie biorę też doppelherz mama premium. Wynik w ciągu miesiąca poprawił się do 13,3. Skutków ubocznych nie mam żadnych. Skarżylam się kiedyś na ciągła biegunkę, ale tu po prostu nie służyły mi witaminy ciążowe, dopiero jak za radą endokrynologa kupiłam bezglutenowy i bezlaktozowy doppelherz to mi przeszło (albo skumulowal się tu efekt zapierające Żelaza...efekt jest przynajmniej idealny)

• Megsss Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami lekarze przepisują żelazo zapobiegawczo nawet jak hemoglobina jest na tak ładnym poziomie jak u Ciebie ...jak to mówią łatwiej zapobiegać niż leczyć ;)

‹‹ 565 566 567 568 569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ