Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja po Tardyferonie miałam okropne zaparcia, odkąd odstawiłam (bo skończyło się opakowanie, a nie miałam recepty
) to czuję się dużo lepiej. Zobaczymy czy na wizycie będzie mi kazał brać dalej.
Co do soku z buraka to pisałam kiedyś, że piłam z buraka, jabłka i cytryny i było pycha!
I muszę się jeszcze jedną rzeczą pochwalić - zamówiliśmy wózek i nosidełko! Wózek roan bass soft, a nosidełko z cybexa. Mówię Wam, poczułam ulgę, że mam to już za sobą
www.zcukremalbowcale.com -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny mi w końcu przyszło te woombie
mam nadzieję że się u nas sprawdzi. Tak jak pisali faktycznie jest elastyczne i dziecko będzie mogło ruszać rączkami i nóżkami. Odpinane z obu stron więc pieluszke w każdej chwili bede mogła zmienić. Myślałam żeby to wziąść do szpitala ale nie wiem sama.
-
Buko, powinnaś mieć napisane na stronie szpitala jakie ubranka wymagają. Ja biorę 3x body, 3x pajac, 3 pary skarpetek i 2 czapeczki. A oprócz tego kocyk i chyba tyle. Koleżanka mi mówiła, ze tyle w zupełności wystarczy na 3 doby w szpitalu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 14:33
-
U nas w większości szpitali ubranka swoje daje się tylko do wypisu wcześniej są tylko szpitalne czy się chce czy się nie.
Jezuu jak ja wam zazdroszczę ze podjęliście już ta decyzje i macie wózki ja cały czas nie mam pojęcia co kupić.
Obecnie mam 3 typy kolejność nie przypadkowa :
Tutek Diamos
Anex Sport
Quinny zap flex plus
Ja nie wiem jak ja podejmę decyzje serio jestem tak strasznie niezdecydowana ze to się w głowie nie mieści. -
Buko ja biorę podobnie jak Karo_Wi, mieszkamy niedaleko szpitala, więc zawsze może mi M donieść
. W szkole rodzenia mówili nam co szpital oferuje i między innymi ciuszki też mają, ale ja dam swoje.
Katiuszaaaa ja się cieszę, że to już z głowy mamy. Nie masz żadnych kryteriów? Co do wagi, czy wyglądu, rozkładania, miejsca w aucie? Z tych trzech bez analizy to najmniej podoba mi się anex, ale to tylko jeżeli chodzi o wygląd i na luźno
Dzisiaj przyszła kanapa, uff. Do przodu. Jak tylko będę na urlopie zajmę się doposażaniem całej reszty w końcu.
-
Ja zaczynam szkole 4 sierpnia wiec tylko jak dostane jakies wymagania szpitala co zabrac to ide na shopping i kupie wszytsko za jednym zamachem.
A wozek.. Tez jestem niezdecydowana.. Ale zamierzamy w kolejnu weekend cos poogladac i moze zamowic bo pewnie trzeba czekac.
A meble zamawiam na koniec sierpnia.
-
Upały wykańczają, podczytuję Was, ale pisać już siły nie ma.
Wczoraj dzień nam minął pod znakiem twardnień i bóli. Do tego od wczoraj okrutnie swędzi mnie spód stopy.
Dzisiaj wybywamy na weekend do rodziców i grilla do znajomych. Ciekawe jak ja przetrwam ten gorąc na dworzu. ;o
Jeśli chodzi o hemoglobinę to ja mam 11,3 ostatnio i nawet nie myślę jeszcze o żadnej suplementacji żelaza.
A Wy jak plany na weekend? -
wytyczne zmieścić się do bagażnika waga już mi obojętna oby nie 15 kilo
mój mąż ma w ten weekend 30 urodziny, od tygodnia organizuje przyjęcie niespodzianke na dodatek będzie się ina odbywać 150 km od naszego domu u jego rodziców na wsi, zastanawiam się jak to wszytko wyjdzie. Jego rodzina cala mieszka tam wiec nikt by mi tutaj na te urodziny nie przyjechał. My z jego bratem jedziemy już dziś jutro dojeżdżaja moi rodzice wraz z całym cateringiem i drink barem hahaha no i moja siora z mężem i mega wielkim garnkiem na pieczonki ciekawa jestem jak to wyjdzie.Blu lubi tę wiadomość
-
My jedziemy na urodziny tesciowej:)
Wspanialy weekend co nie!?
Nie no, mieszkaja nad Jeziorem Zywieckim wiec pojdziemy na spacer, pojemy z malutka cos dobrego. Bedzie fajnie:)
A na weekend sierpniowy jedziemu na 3 dni do Turawy. Obym sie tylko dobrze czula..Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 15:55
-
1Malinka1 wrote:Buko ja biorę podobnie jak Karo_Wi, mieszkamy niedaleko szpitala, więc zawsze może mi M donieść
. W szkole rodzenia mówili nam co szpital oferuje i między innymi ciuszki też mają, ale ja dam swoje.
Katiuszaaaa ja się cieszę, że to już z głowy mamy. Nie masz żadnych kryteriów? Co do wagi, czy wyglądu, rozkładania, miejsca w aucie? Z tych trzech bez analizy to najmniej podoba mi się anex, ale to tylko jeżeli chodzi o wygląd i na luźno
Dzisiaj przyszła kanapa, uff. Do przodu. Jak tylko będę na urlopie zajmę się doposażaniem całej reszty w końcu.
Jak ja Cię dobrze rozumiem
też od kilku tygodni jeżdżę po sklepach z wózkami i mam totalny mentlik. Co chwila podoba mi się coś innego.
Moje 3 typy to:
Stokke trailz ( ale fundusze nie puszczają)
Anex sport
A po wczorajszej wizycie w sklepie mocno zastanawiam się nad Espiro next flow.
I totalnie zazdroszczę tym dziewczyną które mają już ten problem z głowy
-
nick nieaktualnyTo jeszcze jedno pytanie: rozmiar 56 czy inny?
Weekend zapowiada się imprezowo o wszystkich. Ja jutro też mam imprezę z okazji swojej trzydziestki (i przy okazji imienin i rocznicy ślubu, przez co mąż twierdzi, że on w lipcu ma na każdy dzień okazję przeze mnie i nie jest w stanie wszystkiego zapamiętać).Blu lubi tę wiadomość
-
Do nas też dziś przychodzą znajomi. Właśnie siedzę w kuchni,taki upał że ledwo żyje. Mam głupie pytanie,czy owoce i warzywa wystarczy jak myje pod bieżącą wodą czy muszą być sparzone ? Czytałam ze należy szczególnie zwrócić uwagę właśnie owoce i warzywa bo można od nich się zarazić toxo. Ta bakteria mi spędza sen z powiek
-
Buko wrote:To jeszcze jedno pytanie: rozmiar 56 czy inny?
Weekend zapowiada się imprezowo o wszystkich. Ja jutro też mam imprezę z okazji swojej trzydziestki (i przy okazji imienin i rocznicy ślubu, przez co mąż twierdzi, że on w lipcu ma na każdy dzień okazję przeze mnie i nie jest w stanie wszystkiego zapamiętać).
Buko ja zamierzam zabrać zarówno 56 jak i 50, tak na wszelki wypadek. Starsza córa po urodzeniu miała 51cm i dosłownie toneła w ubrankach na 56
To my mamy taki ciąg imprez w sierpniuNajpierw rocznica ślubu następnego dnia urodziny moje, teściowej i mojego męża bratanka, następnego dnia urodziny mojego R i jego brata bliźniaka, a 6 dni później urodziny mojej mamy
A i zapomniałam jeszcze, że 1 są imieniny córy i urodziny mojej chrześnicy
Normalnie żyć nie umierać
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Buko wrote:To jeszcze jedno pytanie: rozmiar 56 czy inny?
56 to standard nad standardami. Najczęściej dzieci rodzą się w okolicach 56 cm. Zawsze się bierze zatem do szpitala ten rozmiar. Ja jednak zabiorę na wszelki wypadek też 62, bo mój kulson może okazać się większy niż 56 cm. Na usg jest większy o prawie 2 tyg, do tego nogi dosyć długie.
monika30 wrote:Mam głupie pytanie,czy owoce i warzywa wystarczy jak myje pod bieżącą wodą czy muszą być sparzone ? Czytałam ze należy szczególnie zwrócić uwagę właśnie owoce i warzywa bo można od nich się zarazić toxo. Ta bakteria mi spędza sen z powiekNie wpadaj w panikę. Tyle lat nie zaraziłyśmy się, to i teraz nic nam nie będzie. Ja mam oddzielną deskę i nóż do mięsa. I tyle. A warzywa i owoce myję pod bieżącą wodą i jest ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 17:07