Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Karo_Wi, na razie piorę drugą pralkę 56, jest tam trochę rzeczy z krótkim rękawem albo na ramiączkach, ale niewiele. Też planowałam prać dopiero we wrześniu, ale jak patrzę na siebie to stwierdzam, że wrzesień to może już być za późno, już teraz mi się wydaje, że mogę zrobić dużo mniej niż jeszcze 2-3 tyg. temu. Co do ubranek to nie wiem czy mi się to wszystko zmieści do komody w ogóle, także podpinam się pod pytanie czy ktoś ma pomysł jak to poukładać
Monika30 - tak, prosimy o zdjęcia!
O twardnienia pytałam lekarza we wtorek na wizycie i powiedział, że jeśli chcę to mogę brać 4x1 magnez, ale tylko do któregoś tygodnia (37? o ile dobrze pamiętam).
www.zcukremalbowcale.com -
ja Magneb6 forte biorę cały czas 3 tabl dziennie, czasem twardnieje mi brzuch ale to chyba normalne już na tym etapie
ale gorąąąąącooo! masakra! zostało mi jeszcze odkurzenie i kładę się bo duchota
Monika30 udanej imprezy!
Zapytam jeszcze raz bo ostatnio pytałam ale chyba nie zauważyłyście - jaki materac planujecie do łóżeczek?
Magda a nie dostałaś na szyjkę luteiny? Luteina wzmacnia szyjkę, ja biorę cały czas 1 tabl dopochwowo na noc, czuje się z tym bezpieczniej i pewniejWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 14:45
-
Dziewczyny jak macie komody z Ikei to do nich na pewno można dokupić takie organizery z podzialkami. Ja sobie poradziłam w ten sposób, że skarpetki, jakieś drobne rzeczy i kosmetyki pakowałam do osobnych pojemników plastikowych, albo wręcz do małych pudełek po butach
W pierwszej szufladzie miałam pieluszki tetrowe, flanelowe, czapeczki, skarpetki, w drugiej body i pajace w trzeciej spodenki i kombinezony. Na samym dole kocyki i inne rzeczy. Do komody pakowałam tylko to co było na tą chwilę dobre rozmiarowo, bo potem można w tym zginąć, już nie mówiąc o facetach -
OlinkowA kupiliśmy materac gryka- kokos, ale ogólnie on nie jest polecany w internecie, bo podobno w gryce mogą się wykluć robale. My zostawiamy ten i jeśli coś się wydarzy, to dopiero będziemy się martwić. Na szkole rodzenia/kursach mówiono nam, żeby był dwustronny- na pierwsze pół roku ma być twardy, a później można zamienić strony na miękki.
Blu widziałam te organizery z podziałkami, ale jest ich kilka i nie wiem, na jaki się zdecydować. W dodatku nie wiem, jak to wszystko poukładać. Chyba będę szukać inspiracji na pintereście -
Karo_Wi wrote:OlinkowA kupiliśmy materac gryka- kokos, ale ogólnie on nie jest polecany w internecie, bo podobno w gryce mogą się wykluć robale. My zostawiamy ten i jeśli coś się wydarzy, to dopiero będziemy się martwić. Na szkole rodzenia/kursach mówiono nam, żeby był dwustronny- na pierwsze pół roku ma być twardy, a później można zamienić strony na miękki.
Blu widziałam te organizery z podziałkami, ale jest ich kilka i nie wiem, na jaki się zdecydować. W dodatku nie wiem, jak to wszystko poukładać. Chyba będę szukać inspiracji na pintereście
no też czytałam że gryka nie za bardzo ale z drugiej strony z własnego doświadczenia, corka miała gryka kokos i nic tam się nie wykluwałosłużył dość długo bo 3 lata i teraz mam dylemat czy słuchać internetu czy własnych doświadczeń
-
Blu-bylismy właśnie w ikei w niedziele,nie mogłam się zdecydować która komodę,ale faktycznie te organizery super sprawa.nie kupiliśmy komody,stwierdziliśmy ze pokój małego urządzimy jak podrośnie,mamy duża sypialnie,wydzierżawię mu chwilowo czesc mojej garderoby...,u mnie jest taki problem ze mam 160cm i musiałaby być niska komoda,zeby położyć na niej przewijak.Podobaly mi się te wyższe i narazie zrezygnowaliśmy,ale coś wykombinujemy żeby to zorganizować,tak żeby było dobrze[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
29.09.2018❤️ -
Ja mam ta wysoka komodę malm z ikea i wszystko mi się tam chyba zmieści. W pierwszej małej szufladzie mam wszystkie czapeczki, skarpetki, śliniaczki, niedrapki itd.
W pierwszej dużej mam wszystkie ubranka na 56/62 podzielona na body, pajace, spodenki, bluzeczki i sweterki oraz pieluchy tetrowe, druga póki co pusta ale pewnie dołożę tam pozostałe ubranka 56/62 oraz pieluchy flanelowe itd w dolnych dwóch szufladach mam pozostałe ubranka 68/74 oraz jakieś kombinezony oraz póki co kosmetyki które później staną w kąciku w łazience. Trzymam tez tam swoje podkłady itd. Czyli wszytsko to co będzie mi potrzebne do szpitala. Bardzo pojemna ta komoda wiec wydaje mi się ze wszystko tam zmieścimy a i nawet trochę zapasu zostanie. W łóżeczku mamy szufladę wysuwana, planuje trzymać tam kołderkę, prześcieradła i pościel na zmianę. Pieluszki będziemy trzymać duże opakowania w łazience. Mimo ze przewijak będzie w łazience to planuje zawiesić organizer na łóżeczku na nocne przewijanie, jak nie będzie mi się chciało do łazienki chodzić
Mam nadzieje ze nie zapomniałam o niczym i faktycznie jakoś się udało łatwo wszystko rozmieścić -
Karo Wi, ja uszylam organizer na lozeczko, powiesze go na boku tak, żeby nie zabieral tego powietrza które ponoc jest tak istotne na początku.
Oliwkowa ja mam materac lateks, pianka kokos. Taki padł wybór i sie okaże czy będzie dobry. Jakoś nie bylam przekonana do gryki.
Cukierniczka, ja też mogę zrobić dużo mniej niż 2 tygodnie temu. Nie mieszcze się w sukienkę obwodzie brzucha, która nosiłam na rodzinnym obiedzie dwa tygodnie temu.
Ja tez mam 4 szuflady. Pierwsza to ciuszki na 56,druga na 62, trzecia to chemia, a czwarta to flanelowe pieluchy i skarpety.
Zrobilam porządek w ogródku jestem z siebie dumnaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 15:34
neska7, Cukierniczka lubią tę wiadomość
-
my kupiliśmy komodę malm z 6 szufladami, 5 dla Poli, jedna na bieliznę dla Nas. Dla Małej zostawiam jeszcze jeden drążek w garderobie na ładniejsze ciuszki, myślę, że póki co to starcza.
Dziwne są te rozmiarówki.. Ja póki co kupiłam ciuszki na 56 i 62, ale koleżanka pisała ostatnio, że jej ponad trzymiesięczna córka nosi już 68, więc chyba przy kolejnych zakupach już kupię 68, choć póki co nie planowałam, tylko na bieżąco to już.
Ja na pranie i prasowanie czekam do przeprowadzki, wczoraj dostaliśmy dokument ze starostwa, że wprowadzono zmiany w dokumentacji, że dom odebrany). Mam nadzieję, że to już coraz bliżej, bo na wszystko trzeba czekać. Choć i tak musimy wyjaśnić jedną sprawę, bo zamiast numeru 5, wpisali Nam 7 - zły adres
Blu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa kupiłam materac latek-pianka (fiki miki sensitive).
Magnez biorę 4 tabl dziennie Magnella ( łącznie 800 mg) i do tej pory nie ialam żadnych problemów z twardnieniem czy skurczami, teraz zuje, że jak się przeciaze, to brzuch mnie ciągnie.
Odnośnie komody to my nie planowaliśmy wstawiac dodatkowej, ale teraz się zastanawiam jak wszystko zorganizować. Kupiliśmy łóżeczko z szuflada na dole i planowałam tam trzymać najpotrzebniejsze rzeczy. Jak złożymy łóżeczko to jeszcze przemyśle czy wejdzie nam komoda.
Odnośnie ubranek to ja popralam wszystkie, które dostałam i stwierdziłam, że z rozmiarami to jest ciężko dojść co jest co, szczególnie, że wiele miało sprawny rozmiar albo wycięte metę. Do tego Niektóre na 56 były większe niż te na 62... -
Co do porodu to bardzo się boję. Ale wierzę, że to przetrwam. Wmawiam sobie, że to nie trwa wiecznie. Nie łudzę się, że nie będzie boleć, będzie, będzie. Aczkolwiek bardzo pocieszyła mnie przyjaciółka, która mowila, ze spodziewała się ze będzie gorzej i cały czas mnie wspiera ze sobie poradzę. Wszystkie sobie poradzimy
Materac mamy piankowy, opinie o gryce skutecznie mnie zniechęciły.
Tez nie wiedziałam jak zorganizować szuflady, stałam nad nią jak zaczarowana. Kupiłam organizery te do malm i jakoś sobie je poukładałam. Wypralam ciuszki, wypracowałam i posegregowalam według rozmiarów. W pierwszej szufladzie mam kosmetyki, pieluszki tetrowe ni inne tego typu pielęgnacyjne rzeczy. W drugiej mam rozmiar 56 , w trzeciej cześć 62, skarpetki i czapeczki. Ogólnie te drobne rzeczy. Cześć 62 ułożyłam w szufladzie pod łóżeczkiem, potem zamienię je z tymi 56.
A pokoik malutkiej już jakoś wyglada, zawiesiliśmy półki, obrazy, literki nad łóżeczkiem, ładnie to już wyglada ❤️
-
Muszę się pochwalić, choć jeszcze kilku detali brakuje
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fb29d20e0d53.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/678a0df28425.jpg1Malinka1, Blu, edka85, neska7, Katiuszaaaa, monika30, OlinkowA, Marsylia, mala_misia, akilegna♥, Bajka111 lubią tę wiadomość
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Ja biore Chela-Mag B6 forte. 3 albo 4 tabletki (w sunie 750 lub 1000mh) . Luteine 2x100mg. Skurcze sie zdarzaja i tak jakies 5 razy dziennie ale nie wplywa to na szyjke. 4 cm, twarda i zamknieta.
Wybralismy dzis wozek. Cybex Balios S i fotelik Cybex Cloud Q. Czeka sie 3 tygodnie wiec zamowimy konkretnie koniec sierpnia.
Bylismy dzis na Mamma Mia. Boski film. Jesli ktos lubi musicale oczywiscie. Poryczalam sie 2 razy (chyba hormony!).
-
Natka super pokoik!
My materac mamy z hevea baby pianka lateks, polecam, to już chyba trzeci tego typu materac
Jest taki fajny obrazek przedstawiający porządek w szufladach dziecka przed i po urodzeniuniestety nie mogę go odnaleźć, ale tak to mniej więcej wygląda, że człowiek myśli, zastanawia sie, układa, prasuje, a potem to już trochę partyzantka
-
Natka piękny pokoik!
JA dzisiaj zakończyłam szkołę rodzeniaTeraz czekać na październik.
Miałam dzisiaj koszmarną noc... Obudziłam się o 3 i do 4:30 nie mogłam zasnąć. U mnie co druga noc to koszmar. Kiepska noc następną chyba odsypiam i potem znowu masakra. Już chyba nigdy się nie wyśpię
Kupiliśmy dzisiaj używaną kołyskę do nas do sypialni na pierwsze miesiące. Pani zeszła do 150 zł a kołyska z kompeletm prześcieradeł i z materacykiem, wydaje mi się, że spoko oferta. Zostało kupić łóżeczko do pokoiku MEli
Podrzucam Wam kilka pomysłów na oranizację z PinIn a dwa ostatnie zdjęcia to moje dwie szuflady. U góry rozmiar 56 ale jeszcze po prawej muszę poprawić miejsce na skarpetki, rajstopki, czapeczki itp. Druga szuflada rozmiar 62. Trzecia to na razie kosmetyki więc nie wstawiam ale zamierzam kosmetyki dać do tego wózka z inspiracji z IKEI i będzie ono staało koło łóżeczka. Mam więcej takichpomocnych zdjęć jak chcecie moge je wstawić.
A tu moja szufladaNa pewno jakieś ciuszki tam jeszcze dojdą
Blu, Katiuszaaaa, monika30, OlinkowA, mala_misia lubią tę wiadomość
-
Co do filmu Mamma Mia zgadzam się z Chic, też płakałam i polecam bardzo. Chyba wybiorę się raz jeszcze z moją mamą jak będę w domu. Jest bardzo wzruszający, szczególnie dla kobiet w naszym stanie - więcej zdradzać nie będę