Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
My wzięliśmy ostatecznie komodę Songesand z Ikei. Chciałam wziąć Malm, bo tania, ale mąż się uparł na Hemnesa. Dla mnie z kolei Hemnes za długi, nie zmieściłby się w pokoju i trzeba by było go ustawiać bokiem. Songesand to dla nas idealne rozwiązanie
Milano, o właśnie takich inspiracji szukałam! Do mnie bardzo przemawiają ubranka układane tak jak u Ciebie- wszystko bokiem i wiadomo gdzie co jest. Te organizery są z Ikei? Pamiętasz może ich nazwę?
A i jeszcze mi się przypomniało. Tą szufladę pod łóżeczko to macie z pokrywą? Jeśli nie to koniecznie się w taką zainwestujcie albo chociaż kupcie pojemniki do niej. Mam wysuwane szuflady pod łóżkiem i tam się zbiera tyle kurzu, że głowa mała. Tez trzymałam tam swoją pościel, ale.. w workach na śmieciWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 20:51
-
Natka piękna ściana, Twoje dzieło?
Milano, porządek jak się patrzy w Twoich szufladach, ja niewiele ma ciuszków nie mówiąc nawet o praniu czy układaniu, ciagle mi się wydaje że jeszcze mam czasgłupia ja
Organizery można też kupić tanio w pepcko w różnych kolorach i wielkościach, kto nie ma np ikei w swoim mieście
Monika jakie pyszności u Ciebie!
-
OlinkowA wrote:Natka piękna ściana, Twoje dzieło?
Milano, porządek jak się patrzy w Twoich szufladach, ja niewiele ma ciuszków nie mówiąc nawet o praniu czy układaniu, ciagle mi się wydaje że jeszcze mam czasgłupia ja
Organizery można też kupić tanio w pepcko w różnych kolorach i wielkościach, kto nie ma np ikei w swoim mieście
Monika jakie pyszności u Ciebie!
MężaJa tylko dyrygowałam
i wymyślałam jak to ma wyglądać
Jeszcze dojdzie napis, chmurki malowane albo lampeczki jak dorwę je w pepco, a na komodzie będzie nakładka na przewijak
OlinkowA lubi tę wiadomość
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
U nas w komodzie będą tylko ubranka 56, pozostałe rozmiary popakuję w torby i będą czekać na podmianę. Inaczej mąż by się pogubił przy ubieraniu. Ja mam do organizacji pojemniki z pepco, ikei w mieście nie mam.
Co do materaca po raz kolejny postawiliśmy na gryka-pianka-kokos. Robaków w materacu Wiki nie ma. Ja to sprawdzam przy każdej zmianie prześcieradła. -
U Nas zakup materaca przed nami, albo gryka-kokos albo co innego, muszę poczytać
Na podkarpaciu dzisiaj troszkę ulżyło z upałem, byłam rano z pieskiem to przyjemnie jest
Na wątku wrześniowym wczoraj dziewczyna urodziła dziewczynkę w 32 tygodniu, uświadomiłam sobie że teraz już wszystko może się wydarzyć na tym etapie ciąży... -
Karo, Ta moja komoda to właśnie Hemnes tylko nie ta duża.
U góry mam te pudełka:
https://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40290286/
a na dole te:
https://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00192631/ ale te trzeba x2 kupić do szuflady a te u góry pasuje jedno. Jednak te zwykłe tansze jakoś lepiej mi pasują. Jak masz komode i ikei kupuj pojemniki z ikei bo wszystkie idealnie dopasujesz na całość.
O kurczę weszłam i faktycznie! Tylko tydzień dalej Dziewczyna była. Chyba zaczne myśleć o pakowaniu torby do szpitala. -
Nie straszcie. U nas dzisiaj skończony 32 tydzień, a rozpoczęty 33. A nawet nic nie mam kupionego do torby
Pora chyba wreszcie się za to zabrać, bo w końcu obudzę się z przysłowiową ręką w nocniku
Dziewczyny czy też macie problem z rękami?? Po nocy mam tak sztywne i obolałe palce, że masakra. Dopiero jak je rozruszam to jest ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 12:20
O kurczę, była tylko 3 dni wyżej od nas Natka :o
Jak zobaczyłam to zdjęcie jej dzieciątka to ciężko mi uwierzyć ze mój maluszek już właśnie tak wyglada tam w brzuszku
Ja wczoraj już Prawie na IP chciałam jechać bo młoda się nie ruszała, o 18:00 mój M. Odpalił mecz i zaczęło się takie kopanie i przekręcanie !!! Ku radości taty rośnie fanka sportu -
Nad morzem w końcu tez trochę chłodniej !
Co innych wątków to ...Już są marcowki 2019 ... czas tak szybko leci ... mój mąż bardzo chciał wstrzelić się tak żebym urodziła w marcu/ kwietniu ... chciał mieć zodiakalnego barana .. bo sam tez jest baranemdosłownie i w przenośni tez
ale jak weszłam dzisiaj na chwile na ich wątek i zobaczyłam te suwaczki 8-9 tydzień ciąży ... to ciesze się , ze jestem w 30
-
Pikapik wrote:O kurczę, była tylko 3 dni wyżej od nas Natka :o
Jak zobaczyłam to zdjęcie jej dzieciątka to ciężko mi uwierzyć ze mój maluszek już właśnie tak wyglada tam w brzuszku
Właśnie widziałamAż zaczełam się bać co lekarz mi powie na najbliższej wizycie. Ze starszą córą już od 28 tygodnia miałam skróconą szyjkę i 2cm rozwarcia. Musiałam się oszczędzać i tym sposobem dotrwałyśmy do 36tc. Z Tosią jak narazie wszystko jest pozamykane i długie, więc po cichu trzymam kciuki żeby gin pozwolił mi na weekendową podróż do Sopotu
Spokojnie dziewczyny, z tego co widziałam, to kasia z wrześniówek nie trafiła tak po prostu w 32 tc na patologię szpitalną. Ona już od miesiąca miała szyjkę bardzo krótką (na początku lipca 16 mm), do tego była ona miękka. Do szpitala poszła z szyjką 9 mm i prawdopodobnie z rozwarciem. Chyba żadna z was nie miała dotychczas tego problemu. Tak więc nie ma się czego bać na zapas.
-
Ona trafiła do szpitala zaraz po wizycie u gina, który stwierdził szyjkę zagrażającą porodowi.
Megsss lubi tę wiadomość
-
U mnie i tak ta informacja wywołała większy efekt wicia gniazda
przyjechał dzisiaj mój brat i razem z M. Skręcili łóżeczko plus poprzestawiało meble w sypialni pod moje dyktando ehh przesunięcie naszej szafy pax z ikea wiązało się z wyciągnięciem wszystkich ciuchów najpierw wiec dopiero teraz skończyłam ponowne ich układanie w szafie bo przy okazji zażyczyłem sobie zmiany aranżacji półek itd Heh. Mój M. Ma mnie dzisiaj serdecznie dosyć, ale ja jestem zadowolona bo nagle mamy tyleeeeee miejsca
niestety przy okazji odkryłam ze nasze łóżko które otwiera się w górę ma wyrobiona taka metalowa cześć, która wygina się przy otwieraniu/zamykaniu
napisałam reklamacje do ikea i mam nadzieje ze uwzględnia i wymienia.
Dawno się tak nie napracowałam jak dzisiaj... aj brakowało mi tego -
nick nieaktualnyOj dziewczyny, jak to przeczytałam to też mnie przerazilo, że na tym etapie będę za 2 tygodnie, a ja psychicznie jeszcze się na to nie nastawilam. A jak powiedziałea o tym mężowi, to stwierdził "to chyba muszę lozeczko skręcić szybciej, a nawet go nie mamy u siebie". I to już druga taka historia w ciągu ostatnich dni, bo rozmawiałam że znajoma, która urodziła synka w 34 Tc i mówiła, że jak juz miała takie silne skurcze co kilka minut, to jej mąż z tego stresu skręcił w pospiechu lozeczko, bo oczywiście nic nie mieli gotowe, bo byli pewni, że mają czas.