X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic to chyba hormony szaleją, bo ja już też mam dość. Nie dość, że upały wykanczaja, to poprostu brak mi sił i chęci na cokolwiek. Płakać mi się chce ostatnio bardzo często. Nawet z mężem sprowokowałam sprzeczke, żeby tylko sobie poplakac ehhh

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • kamkam Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, nie jesteś sama z rozstepami :) ja mam całe biodra pokryte czerwonymi kropkami, paskami. Najgorsze jest to jak czuje ze w tych miejscach mi dretwieje skóra i robią się następne :) ale to już są hormony bo wątpię ze moje 2,5 kg na plusie tak bardzo wpłynęły na wstrętne rozstępy. Smaruję się ojekiem lub balsamem 2-3 razy dziennie, jak czuje pękanie skóry to potrafię smarować się co 2 godziny. Całe szczęście że jest to tylko na biodrach i tyłku, na brzuchu nie czuje żeby miały mi się zacząć robić i oby tak zostało :)

gg64j48a867cxnry.png
    1usasg18efbg4zod.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w koleiny ciepły poranek a było już w niedziele taaaaak przyjemnie ..;)
    Leci nam 31 tydzień ...:)

Mnie dopadł inny kryzys .. kryzys jedzeniowy ;) nie mam kompletnie na nic ochoty .. jem bo muszę , brak pomysłów na gotowanie i brak chęci do gotowania tez ;) cieszę się , ze w weekend wyjeżdżamy na krótki urlop na Mazury :) będę miała podane pod nos i będę mogła wydziwiać i przebierać :)
    Młody od dwóch dni jakiś spokojniejszy .. mąż wyjechał służbowo i śmieje się ,ze tęskni za tata .

Mam pytanie z cyklu „ jestem laikiem ” czy siateczkowa majtki poporodowe są potrzebne jak ktoś ma cesarkę ? Czy w tym wypadku wystarcza zwykle i do nich podkłady poporodowe ?

• Justynuszek Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1Malinka1 wrote:
    Do tego zauważyłam, nie wiem jak Wy, że tracę szybciej cierpliwość, szybko się irytuję i bardzo wkurzają mnie teksty ludzi.
    O zdecydowanie! Do końca czerwca pracowałam w szkole językowej. Pod koniec juz miałam ochotę rzucać tymi dzieciakami i nastolatkami xD
    Teraz w pracy jak ktoś mi zajdzie za skórę to też mu mowie co myślę :P na szczęście sami faceci więc się później śmieją z moich hormonów.

1Malinka1 lubi tę wiadomość

43kth371haww2z0j.png
  • Marsylia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss ja po cc mogłam używać zwykłych bawełnianych.

Dostałam turbodoładowania w piątek, sobotę i niedzielę, skręcałam meble z mężem i rodzicami, oni padali a ja goniłam z robotą. Część rzeczy już uprzątnęłam, a że od poniedziałku siły mnie opuściły, samo myślenie co gdzie teraz mam włożyć powoduje zmęczenie ;)

Megsss lubi tę wiadomość

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna Ty jesteś w DE, dobrze kojarzę? W Polsce to by się chyba stopą przeżegnali na oddziale, jakby zobaczyli kobietę po porodzie SN w legginsach ;) Generalnie większość położnych i lekarzy uważa, że krocze powinno mieć jak najwięcej dostępu do powietrza, żeby się dobrze goiło. I zalecane jest nawet leżenie bez majtek, na podpasce poporodowej/ podkładzie poporodowym.

U siebie póki co nie zauważyłam jeszcze ani jednego rozstępu. Nie smaruję się niczym- zwykłym balsamem tylko wtedy, kiedy mi się przypomni- maksymalnie raz na miesiąc.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry w kolejny upalny dzień.

Karo_Wi z tego co pamietam byłaś aktywna przed ciaza i miałaś dosyć silne mięśnie brzucha (bo pojawił się trochę później prawda?). Polozna nam mówiła że u kobiet bakrywnych przed ciaza, chodzacych na siłownię, posiadających silne mięśnie brzucha, ud czy pośladków rozstepy pojawiają się dużo rzadziej, a jeśli już, to są blade i dość szybko znikają.

Chyba zmontuje w tym tygodniu lozeczko, patrząc na to że niedługo się w ogóle nie schyle i ze padam na pysk po krótkim spacerze z psem. Chyba nie jest za szybko prawda?

Mam ochotę na zmianę fryzury ale chyba zrobię to po ciąży dla własnego dobrego samopoczucia :)

Czy któreś z Was jeszcze pracują? Kurcze podziwiam Was!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 15:40

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna oni za Ciebie składają papiery żebyś szybciej dostała akt urodzenia dziecka.po 3 dniach już było wszystko i mogłaś np juz o kindergeld składać papiery
    My niestety musieliśmy jeździć do urzędu i to z 2 miesiące poprzesuwalo się. Lepiej w szpitalu to załatwić.
    A byłaś zapisywać się w szpitalu? Byłaś oglądać szpital? Mówili ci coś o tych rodzinnych salach poporodowych?
    Karo oczywiście lepiej wietrzyc ale wolę legginsy niż piżama.wietrzyc będziemy w domu hehe

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss wrote:
    Witam się w koleiny ciepły poranek a było już w niedziele taaaaak przyjemnie ..;)
    Leci nam 31 tydzień ...:)

Mnie dopadł inny kryzys .. kryzys jedzeniowy ;) nie mam kompletnie na nic ochoty .. jem bo muszę , brak pomysłów na gotowanie i brak chęci do gotowania tez ;) cieszę się , ze w weekend wyjeżdżamy na krótki urlop na Mazury :) będę miała podane pod nos i będę mogła wydziwiać i przebierać :)
    Młody od dwóch dni jakiś spokojniejszy .. mąż wyjechał służbowo i śmieje się ,ze tęskni za tata .

Mam pytanie z cyklu „ jestem laikiem ” czy siateczkowa majtki poporodowe są potrzebne jak ktoś ma cesarkę ? Czy w tym wypadku wystarcza zwykle i do nich podkłady poporodowe ?
    Mamaginekolog odnośnie bielizny i cc napisala w swoim artykule o torbie do szpitala: Pięć sztuk majtek siatkowych – najlepiej fason „szorty”. Jeżeli będziesz miała cięcie cesarskie koniecznie wybierz takie majtki które nie mają gumki na wysokości blizny po CC.
    Więc ja chyba kupię takie siatkowe, ale z uwzględnieniem tego jakby miało być cc, tylko jak mam to stwierdzić, które nie mają tej gumy. Czyżby chodziło o te z niskim stanem? Czy właśnie z wysokim?
    Wczoraj zaczęłam robić listę do zamówienia z apteki i jak mój mąż to zobaczył, to się przerazilo ile rzeczy jeszcze będzie nam potrzebne. L

• _magda87_ Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze nie tylko ja jestem nerwus i płaczek.dzis zasnęłam o 2:30,wstałam rozdrażniona.ja już dawno chodzę spac osobno bo ciagle się wiercę,z boku na bok,a najwygodniej mi na plecach.dzis mały cała noc wariował,ale zawsze się z tego cieszę.generalnie nie warto do mnie podchodzić,warczę jak pies,moja mama podaje mi michę z jedzeniem i bierze głęboki oddech jak coś mówię.Zuzia nie radzę zmieniać fryzury,przynajmniej ja chciałam sobie odmienić i w rezultacie ścięła mi jakieś 10cm za dużo,mimo ze 3 razy pokazywałam i tłumaczyłam długość,pokazałam zdjecie.4 dni płaczu...Czekam na paczke z „słodki
    sen”,żeby spakować torbę do szpitala.Reszta nie ogarnięta

[link=https://www.suwaczki.com/]atdchdget43fp9br.png[/link]

29.09.2018❤️
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamkam wrote:
    Bajka, nie jesteś sama z rozstepami :) ja mam całe biodra pokryte czerwonymi kropkami, paskami. Najgorsze jest to jak czuje ze w tych miejscach mi dretwieje skóra i robią się następne :) ale to już są hormony bo wątpię ze moje 2,5 kg na plusie tak bardzo wpłynęły na wstrętne rozstępy. Smaruję się ojekiem lub balsamem 2-3 razy dziennie, jak czuje pękanie skóry to potrafię smarować się co 2 godziny. Całe szczęście że jest to tylko na biodrach i tyłku, na brzuchu nie czuje żeby miały mi się zacząć robić i oby tak zostało :)

O to mnie pocieszyłaś trochę, choć oczywiście żadnej rozstępów nie życzę! Ale powiem Ci, że ja kompletnie nie czułam ich. Żadnego swędzenia, rozrywania, dyskomfortu - nic. Nagle się obudziłam z nimi. Tak jak mówisz - oby na brzuchu nie było. :)

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rozstępy niestety są :-/ pamiątka po pierwszej ciąży. I skubane pojawiły się wtedy dopiero w 9 mcu :-/

Megs, ja miałam cc i miałam majtki siateczkowe. Tak było wygodniej, bo wszystko się wietrzyło i nie pocił mi się tyłek (a w szpitalu było bardzo ciepło) i miały wyższy stan, więc nie zawadzały gumką o bliznę.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyby, jestem z siebie dumna bo mam wszystko. Czekam tylko na meble i wozek. Teraz ide spac (u mnie leje! I jest bosko!) a potem moze spakuja ta nieszczesna torbe:)

Cukierniczka, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzisiaj dzień prasowania. Nie wiem jak daję radę, nasze organizmy czasem są niesamowite ;-) może dziś się wyrobię z rozmiarem 56 :-) miłego dnia wszystkim!

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas dziś upał w pełni, póki co daje radę - martwi mnie tylko troszkę, że Mała mniej aktywna, ale tak czasami jest przecież :)

My wczoraj kupiliśmy fotelik samochodowy i jestem z Nas bardzo dumna :) Zdecydowaliśmy się na Cybex Aton 5, wydaję się trwały, solidny i bezpieczny, bardzo mi się podoba. Już coraz mniej rzeczy Nam brakuje - dla mnie koszule do karmienia i biustonosz, chcę zamówić jeszcze jeden kocyk do łóżeczka we wzorze, w którym się zakochałam i torbę do wózka w tym samym wzorze, musimy kupić łóżeczko, ale wybrane mam, wstrzymujemy się po prostu, by to zrobić razem z zakupem łóżka do sypialni dla Nas. Muszę jeszcze odkupić ubranka od koleżanki w roz. 62 i od cioci kosz Mojżesza dla Małej. I wtedy zostanie już tylko pozytywka do łóżeczka i zawieszka do wózka i będziemy miały wszystko :) Już bliżej niż dalej, oby tylko zdążyć minimum dwa tygodnie przed porodem przeprowadzić się do nowego domu :)

zpbnroeqnmec200u.png
  • OlinkowA Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas upał straszny!
    Noce mam koszmarne, budzę się po kilkanaście razy w ciągu nocy, potem nie mogę zasnąć, boli mnie kręgosłup. plecy, mały mocno kopie i mam wrażenie że jak leżę na lewym boku chyba mu niewygodnie bo tak się wierci dopóki nie zmienię pozycji na prawy bok..

Dziewczyny Wam się gotować nie chce a ja muszę i ugotować i upiec, bo jutro teściowie przyjeżdzają na dwa dni.
    Nie mam kompletnie pomysłu i na obiad i na pieczenie. Do tego jeszcze daleko bo na zakupy pojechać muszę co w tej temperaturze mnie przeraża!

qdkkk6nllsldr26a.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn, które kupiły ubranka w lidlu - jak odnajdujecie się w tych rozmiarach? Jak patrzę na ten 50/56 z lidla to jest większy niż 62 z 5-10-15 ... No i co ja mam spakować do torby :/

Buko lubi tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do cc majtasy siateczkowe z wysokim stanem (bo rana jest nisko i powinna sie wietrzyc). No i do cc nie trzeba koniecznie koszuli, mozna pizame czy dres, bo chodzi po prostu o latwy dostep do rany, krocze nie musi byc wietrzone. Tylko tez wysoki stan, aby nie wypadla gumka na cieciu.

Edka, tez mialam problem z rozmiarami bo co firma to inaczej wypada rozmiarowka, wiec do szpitala po prostu wzielam te co wydawaly mi sie najmniejsze i jak powoli biore sie za ukladanie to tez mniej patrze na metki a wiecej na to jak jedno pasuje do drugiego po wielkosci i dlugosci rekawkow lub nogawek.

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam właśnie po usg III trymestru. Mała waży 1685g i dziś była ułożona glowkowo, a jeszcze tydzień temu miednicowo. Coś czuję, że jeszcze nie powiedziała ostatniego słowa. Udało się nawet zrobić zdjęcie buźki, ale dopiero jak ja dr zmusił do przekrecenia się :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0a22293fbaa1.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 14:34

Milano, edka85, ChicChic, NiecierpliwaKarolina, katberry, Kathrine, Zuuziaaaa, Megsss, Cukierniczka, Bajka111, tym_janek, Marsylia, mala_misia, Blu, monika30, Karo_Wi, akilegna♥ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też już pisałam o tym, że niektóre 56 mam większe niż np 62 z innej firmy. Ja układam mniej więcej wielkością, szczegolnie, że spora część ubranek, które dostałam ma wycięte metki i mogę tylko zgadywac co to jest.

tym_janek lubi tę wiadomość

‹‹ 592 593 594 595 596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ