Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
ChicChic to chyba hormony szaleją, bo ja już też mam dość. Nie dość, że upały wykanczaja, to poprostu brak mi sił i chęci na cokolwiek. Płakać mi się chce ostatnio bardzo często. Nawet z mężem sprowokowałam sprzeczke, żeby tylko sobie poplakac ehhh
-
Bajka, nie jesteś sama z rozstepami
ja mam całe biodra pokryte czerwonymi kropkami, paskami. Najgorsze jest to jak czuje ze w tych miejscach mi dretwieje skóra i robią się następne
ale to już są hormony bo wątpię ze moje 2,5 kg na plusie tak bardzo wpłynęły na wstrętne rozstępy. Smaruję się ojekiem lub balsamem 2-3 razy dziennie, jak czuje pękanie skóry to potrafię smarować się co 2 godziny. Całe szczęście że jest to tylko na biodrach i tyłku, na brzuchu nie czuje żeby miały mi się zacząć robić i oby tak zostało
-
Witam się w koleiny ciepły poranek a było już w niedziele taaaaak przyjemnie ..
Leci nam 31 tydzień ...
Mnie dopadł inny kryzys .. kryzys jedzeniowynie mam kompletnie na nic ochoty .. jem bo muszę , brak pomysłów na gotowanie i brak chęci do gotowania tez
cieszę się , ze w weekend wyjeżdżamy na krótki urlop na Mazury
będę miała podane pod nos i będę mogła wydziwiać i przebierać
Młody od dwóch dni jakiś spokojniejszy .. mąż wyjechał służbowo i śmieje się ,ze tęskni za tata .
Mam pytanie z cyklu „ jestem laikiem ” czy siateczkowa majtki poporodowe są potrzebne jak ktoś ma cesarkę ? Czy w tym wypadku wystarcza zwykle i do nich podkłady poporodowe ? -
1Malinka1 wrote:Do tego zauważyłam, nie wiem jak Wy, że tracę szybciej cierpliwość, szybko się irytuję i bardzo wkurzają mnie teksty ludzi.
Teraz w pracy jak ktoś mi zajdzie za skórę to też mu mowie co myślęna szczęście sami faceci więc się później śmieją z moich hormonów.
1Malinka1 lubi tę wiadomość
-
Megsss ja po cc mogłam używać zwykłych bawełnianych.
Dostałam turbodoładowania w piątek, sobotę i niedzielę, skręcałam meble z mężem i rodzicami, oni padali a ja goniłam z robotą. Część rzeczy już uprzątnęłam, a że od poniedziałku siły mnie opuściły, samo myślenie co gdzie teraz mam włożyć powoduje zmęczenieMegsss lubi tę wiadomość
-
Akilegna Ty jesteś w DE, dobrze kojarzę? W Polsce to by się chyba stopą przeżegnali na oddziale, jakby zobaczyli kobietę po porodzie SN w legginsach
Generalnie większość położnych i lekarzy uważa, że krocze powinno mieć jak najwięcej dostępu do powietrza, żeby się dobrze goiło. I zalecane jest nawet leżenie bez majtek, na podpasce poporodowej/ podkładzie poporodowym.
U siebie póki co nie zauważyłam jeszcze ani jednego rozstępu. Nie smaruję się niczym- zwykłym balsamem tylko wtedy, kiedy mi się przypomni- maksymalnie raz na miesiąc. -
Dzien dobry w kolejny upalny dzień.
Karo_Wi z tego co pamietam byłaś aktywna przed ciaza i miałaś dosyć silne mięśnie brzucha (bo pojawił się trochę później prawda?). Polozna nam mówiła że u kobiet bakrywnych przed ciaza, chodzacych na siłownię, posiadających silne mięśnie brzucha, ud czy pośladków rozstepy pojawiają się dużo rzadziej, a jeśli już, to są blade i dość szybko znikają.
Chyba zmontuje w tym tygodniu lozeczko, patrząc na to że niedługo się w ogóle nie schyle i ze padam na pysk po krótkim spacerze z psem. Chyba nie jest za szybko prawda?
Mam ochotę na zmianę fryzury ale chyba zrobię to po ciąży dla własnego dobrego samopoczucia
Czy któreś z Was jeszcze pracują? Kurcze podziwiam Was!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 15:40
-
Akilegna oni za Ciebie składają papiery żebyś szybciej dostała akt urodzenia dziecka.po 3 dniach już było wszystko i mogłaś np juz o kindergeld składać papiery
My niestety musieliśmy jeździć do urzędu i to z 2 miesiące poprzesuwalo się. Lepiej w szpitalu to załatwić.
A byłaś zapisywać się w szpitalu? Byłaś oglądać szpital? Mówili ci coś o tych rodzinnych salach poporodowych?
Karo oczywiście lepiej wietrzyc ale wolę legginsy niż piżama.wietrzyc będziemy w domu hehe
-
nick nieaktualnyMegsss wrote:Witam się w koleiny ciepły poranek a było już w niedziele taaaaak przyjemnie ..
Leci nam 31 tydzień ...
Mnie dopadł inny kryzys .. kryzys jedzeniowynie mam kompletnie na nic ochoty .. jem bo muszę , brak pomysłów na gotowanie i brak chęci do gotowania tez
cieszę się , ze w weekend wyjeżdżamy na krótki urlop na Mazury
będę miała podane pod nos i będę mogła wydziwiać i przebierać
Młody od dwóch dni jakiś spokojniejszy .. mąż wyjechał służbowo i śmieje się ,ze tęskni za tata .
Mam pytanie z cyklu „ jestem laikiem ” czy siateczkowa majtki poporodowe są potrzebne jak ktoś ma cesarkę ? Czy w tym wypadku wystarcza zwykle i do nich podkłady poporodowe ?
Więc ja chyba kupię takie siatkowe, ale z uwzględnieniem tego jakby miało być cc, tylko jak mam to stwierdzić, które nie mają tej gumy. Czyżby chodziło o te z niskim stanem? Czy właśnie z wysokim?
Wczoraj zaczęłam robić listę do zamówienia z apteki i jak mój mąż to zobaczył, to się przerazilo ile rzeczy jeszcze będzie nam potrzebne. L -
Widzę ze nie tylko ja jestem nerwus i płaczek.dzis zasnęłam o 2:30,wstałam rozdrażniona.ja już dawno chodzę spac osobno bo ciagle się wiercę,z boku na bok,a najwygodniej mi na plecach.dzis mały cała noc wariował,ale zawsze się z tego cieszę.generalnie nie warto do mnie podchodzić,warczę jak pies,moja mama podaje mi michę z jedzeniem i bierze głęboki oddech jak coś mówię.Zuzia nie radzę zmieniać fryzury,przynajmniej ja chciałam sobie odmienić i w rezultacie ścięła mi jakieś 10cm za dużo,mimo ze 3 razy pokazywałam i tłumaczyłam długość,pokazałam zdjecie.4 dni płaczu...Czekam na paczke z „słodki
sen”,żeby spakować torbę do szpitala.Reszta nie ogarnięta[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
29.09.2018❤️ -
kamkam wrote:Bajka, nie jesteś sama z rozstepami
ja mam całe biodra pokryte czerwonymi kropkami, paskami. Najgorsze jest to jak czuje ze w tych miejscach mi dretwieje skóra i robią się następne
ale to już są hormony bo wątpię ze moje 2,5 kg na plusie tak bardzo wpłynęły na wstrętne rozstępy. Smaruję się ojekiem lub balsamem 2-3 razy dziennie, jak czuje pękanie skóry to potrafię smarować się co 2 godziny. Całe szczęście że jest to tylko na biodrach i tyłku, na brzuchu nie czuje żeby miały mi się zacząć robić i oby tak zostało
O to mnie pocieszyłaś trochę, choć oczywiście żadnej rozstępów nie życzę! Ale powiem Ci, że ja kompletnie nie czułam ich. Żadnego swędzenia, rozrywania, dyskomfortu - nic. Nagle się obudziłam z nimi. Tak jak mówisz - oby na brzuchu nie było. -
U mnie rozstępy niestety są
pamiątka po pierwszej ciąży. I skubane pojawiły się wtedy dopiero w 9 mcu
Megs, ja miałam cc i miałam majtki siateczkowe. Tak było wygodniej, bo wszystko się wietrzyło i nie pocił mi się tyłek (a w szpitalu było bardzo ciepło) i miały wyższy stan, więc nie zawadzały gumką o bliznę. -
U Nas dziś upał w pełni, póki co daje radę - martwi mnie tylko troszkę, że Mała mniej aktywna, ale tak czasami jest przecież
My wczoraj kupiliśmy fotelik samochodowy i jestem z Nas bardzo dumnaZdecydowaliśmy się na Cybex Aton 5, wydaję się trwały, solidny i bezpieczny, bardzo mi się podoba. Już coraz mniej rzeczy Nam brakuje - dla mnie koszule do karmienia i biustonosz, chcę zamówić jeszcze jeden kocyk do łóżeczka we wzorze, w którym się zakochałam i torbę do wózka w tym samym wzorze, musimy kupić łóżeczko, ale wybrane mam, wstrzymujemy się po prostu, by to zrobić razem z zakupem łóżka do sypialni dla Nas. Muszę jeszcze odkupić ubranka od koleżanki w roz. 62 i od cioci kosz Mojżesza dla Małej. I wtedy zostanie już tylko pozytywka do łóżeczka i zawieszka do wózka i będziemy miały wszystko
Już bliżej niż dalej, oby tylko zdążyć minimum dwa tygodnie przed porodem przeprowadzić się do nowego domu
-
U Nas upał straszny!
Noce mam koszmarne, budzę się po kilkanaście razy w ciągu nocy, potem nie mogę zasnąć, boli mnie kręgosłup. plecy, mały mocno kopie i mam wrażenie że jak leżę na lewym boku chyba mu niewygodnie bo tak się wierci dopóki nie zmienię pozycji na prawy bok..
Dziewczyny Wam się gotować nie chce a ja muszę i ugotować i upiec, bo jutro teściowie przyjeżdzają na dwa dni.
Nie mam kompletnie pomysłu i na obiad i na pieczenie. Do tego jeszcze daleko bo na zakupy pojechać muszę co w tej temperaturze mnie przeraża! -
Pytanie do dziewczyn, które kupiły ubranka w lidlu - jak odnajdujecie się w tych rozmiarach? Jak patrzę na ten 50/56 z lidla to jest większy niż 62 z 5-10-15 ... No i co ja mam spakować do torby
Buko lubi tę wiadomość
-
Do cc majtasy siateczkowe z wysokim stanem (bo rana jest nisko i powinna sie wietrzyc). No i do cc nie trzeba koniecznie koszuli, mozna pizame czy dres, bo chodzi po prostu o latwy dostep do rany, krocze nie musi byc wietrzone. Tylko tez wysoki stan, aby nie wypadla gumka na cieciu.
Edka, tez mialam problem z rozmiarami bo co firma to inaczej wypada rozmiarowka, wiec do szpitala po prostu wzielam te co wydawaly mi sie najmniejsze i jak powoli biore sie za ukladanie to tez mniej patrze na metki a wiecej na to jak jedno pasuje do drugiego po wielkosci i dlugosci rekawkow lub nogawek.👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
nick nieaktualnyWracam właśnie po usg III trymestru. Mała waży 1685g i dziś była ułożona glowkowo, a jeszcze tydzień temu miednicowo. Coś czuję, że jeszcze nie powiedziała ostatniego słowa. Udało się nawet zrobić zdjęcie buźki, ale dopiero jak ja dr zmusił do przekrecenia się
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0a22293fbaa1.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 14:34
Milano, edka85, ChicChic, NiecierpliwaKarolina, katberry, Kathrine, Zuuziaaaa, Megsss, Cukierniczka, Bajka111, tym_janek, Marsylia, mala_misia, Blu, monika30, Karo_Wi, akilegna♥ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny