X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Łódź :-)

Cześć Dziewczyny,

Czytam ten wątek od początlu, ale pierwszy raz się udzielam. I od razu mam pytanie do NiecierpliwejKAroliny. Jestem z okolic Łodzi i zastanawiam się jeszcze nad wyborem szpitala i szczerze mówiąc Twój opis mnie bardzo zachęcił. Możesz napisać w którym szpitalu rodziłaś ?

Aaggaa02
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wawa wypada najdrożej niestety ... w Gdańsku 7300 pakiet standard 8500 pakiet premium różnica taka ze po porodzie w podstawowym pakiecie dzieli się z jedna osoba sale w wyższym pakiecie ma się sala na wyłączność po porodzie i chyba wyżywienie jest tez dla osoby towarzyszącej .

• Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ten opis aż zachęca do porodu :D do Łodzi mam trochę za daleko jednak. Fajnie ze się tak cackaja z pacjentka jak z jajkiem. Ja sama mam osobiście taka potrzebę żeby podczas porodu ktoś się o mnie troszczyl. Może nie o mnie jako osobę fizycznie, ale o proces porodu i liczył się z moim zdaniem. Bólu się nie boję, bo wszędzie będzie taki sam, ale bardziej martwie się o opiekę. To niby tylko 3 dni, ale jak bardzo ważne dla nas obojga.
    8 miesiąc się liczy od 32 tygodnia skończonego? Jeśli tak to jutro moja kolej :D
    Megss rozwazasz wyjazd do innego miasta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 16:14

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Megsss Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozważałam na początku ciąży .. jak jeszcze nie było prywatnej porodówki w Gdańsku .
    Dlatego robiłam mały rekonesans .
    Na to chwile uważam , ze to zbędne a jeśli zdecyduje się na prywatny porod to w Gdańsku .
    Dziś mailowalam z Panią z tego szpitala . Kwalifikacje porodowa robią w 36 tyg ciąży , tylko trzeba się szybciej na taka wizytę umówić . Obejmuje konsultacje z anestezjologiem , ginekologiem neonatologiem usg i ktg .

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia, 8 miesiąc przypada chyba od 32+0 do 35+6, przynajmniej wg książki „W oczekiwaniu na dziecko”. Czyli jeszcze tydzień nam został :o

Zuuziaaaa lubi tę wiadomość

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelina, a skąd jesteś?
    Ja właśnie planuje Medicover. A opcją B jest Salve. Nie chcesz teraz też Salve?

Aga, rodziłam w Profamilii. Niestety teraz już chyba nie będzie takiej możliwości. Chociaż cały czas trzymam za nich kciuki!

Zuzia, mnie chodzi o to samo. Nie jest dla mnie ważne tak bardzo otoczenie w sensie warunków jak w hotelu czy jedzenie z restauracji, ale chcę czuć, że ktoś się mną zajmuje, jest zaintetesowany, skupiony na tym co robi i przede wszystkim traktuje mnie z szacunkiem (co niestety w panstwowym ICZMP nie występuje).

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo ja już wybieglam tydzień do przodu, źle spojrzałam w kalendarz, myślałam że dzisiaj jest 16 sierpnia :D więc za tydzien 8 miesiąc :) Ty jutro wizytujesz?
    Ja we wtorek mam 3 trymestru, zobaczymy ile klocek wazy :D

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Megsss Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa , jaki jest koszt porodu w Salve w Łodzi ?

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

• Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja nie zapomnę swojego pobytu w szpitalu podczas lyzeczkowania. Czułam jak jakbym miała pomiędzy nogami dziurę do której każdy chce zajrzeć i wsadzić paluch y. Prosiłam o odrobinę delikatności i współczucia, a niestety to wszystko było tak mechaniczne że mam lekka traume. Podejście do pacjenta na zasadzie "czego chcesz i po ch*j tu przyszłas", było dla mnie okropnym zderzeniem z rzeczywistoscia. Na cały oddział wypadła jedna empatyczna polozna, która była bardzo wyrozumiala. Ja rozumiem, że z pacjentem nie można się cackac bo pewnie zszedlby na głowę lekarzowi, ale to działa w dwie strony, nie wymagam tylko pomocy, wymagam pomocy z odrobiną szacunku do mnie i tego co mam do powiedzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 17:22

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss wrote:
    Niecierpliwa , jaki jest koszt porodu w Salve w Łodzi ?
    0zł ;-) wszystko na NFZ.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak po prostu ? To pewnie tam są tłumy ...

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziaaaa wrote:
    Niecierpliwa ja nie zapomnę swojego pobytu w szpitalu podczas lyzeczkowania. Czułam jak jakbym miała pomiędzy nogami dziurę do której każdy chce zajrzeć i wsadzić paluch y. Prosiłam o odrobinę delikatności i współczucia, a niestety to wszystko było tak mechaniczne że mama lekka traume. Podejście do pacjenta na zasadzie "czego chcesz i po ch*j tu przyszłas", było dla mnie okropnym zderzeniem z rzeczywistoscia. Na cały oddział wypadła jedna empatyczna polozna, która była bardzo wyrozumiala. Ja rozumiem, że z pacjentem nie można się cackac bo pewnie zszedlby na głowę lekarzowi, ale z to działa w dwie strony, nie wymagam tylko pomocy, wymagam pomocy z odrobiną szacunku do mnie i tego co mam do powiedzenia.
    :-/ :-/ :-/
    W takich sytuacjach powinni wykazać się empatią i delikatnością! A mam wrażenie, że najgorzej zachowują się wtedy kobiety.

U mnie było popychanie, darcie ryja, złośliwe uwagi i też co chwilę pytania "po co przyszłam" plus krwawienie po badaniu ginekologicznym. Strach o dziecko jakoś mnie totalnie zablokował i nie umiałam na to reagować.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss wrote:
    Tak po prostu ? To pewnie tam są tłumy ...
    Mają dużo pacjentek, ale nie przyjmują z ulicy. I na sn i na cc konieczna jest kwalifikacja.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domyslam się :) ... pozytywnie zazdroszcze... Trójmiasto niby taka duża aglomeracja a jednak pod tym względem jeszcze tracą
    komuna .. jak nie ma się się znajomosci albo wypchanego portfela to pozostaje liczyć na to ,ze trafi się na odpowiednich ludzi na odpowiednim miejscu w odpowiednim czasie :)

• NatkaZ Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę powiedzieć, że nie mogę narzekać na żaden ze swoich pobytów w naszym szpitalu. Zarówno przy porodzie córy jak i przy łyżeczkowaniu opieka była naprawdę świetna.

Czy Wy też macie już czasem wrażenie, że maleństwu jest już dosyć ciasno w brzuchu??

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka i to stanowczo ciasno, tym bardziej ze moje do najmniejszych nie należy. Bardzo odczuwam jego wiercenie się. A czkawke czuje.. Tam bardzo na dole bo ma tam głowę :p tylek ma pod sercem u mnie i wciska się tam z całej siły pod zebra.

Chciałabym kupić torbę, taka pojemna, która zmieści mi wszystkie potrzebne rzeczy. Często będę zdana na siebie i będę dużo jeździć autem do rodzicow i nie chciałabym się pakować w wielka walizkę, a wszystko mieć pod ręką. Macie jakieś propozycje? W necie jest pełno toreb dla mam czy do wózka, ale ja nie wiem na co zwrócić uwagę. Jakieś podpowiedzi?

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://allegro.pl/zestaw-mamy-dziecka-torba-do-wozka-5w1-mata-gratis-i6920548948.html

Ja zamowilam takie. Rozne wielkosci bo tez zamierzamy robic jakies mniejsze czy wieksze wypady.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• monika30 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Ja wczoraj mialam 3 prenatalne i troche lekarka nas nastraszyla,że mały mocno naciska główka i pytała czy nie mam czasem skurczy. A dzień wcześniej obudziłam się i mężowi powiedziałam że chyba mam lekkie skurcze. Mam nadzieję że nic się nie wydarzy i mały jeszcze posiedzi w brzuszku :) hormony mi buzuja bo dziś poklocilam się z mężem bo ugotowaną torebkę ryżu położył na desce na której zawsze kroimy surowe mięso. Była umyta ale wpadłam w szał. Przesadzam prawda ? Chyba nie pozostaje mi nic innego jak iść go przeprosić. Ciągle chce mi się płakać. Niech już będzie październik bo jestem okropna :/

• Megsss Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mnie olsnilyscie , ze ja pakując rzeczy do szpitala nie będę miała w co sie zapakować bo nie będę miała torby ! Mam same walizki i dwie sportowe torby na siłownie ... z walizka nie wjadę bo pewnie wezmą mnie za jakas damulke ;)

Fajny ten zestaw chic chic .. masz już go w domu ? Myślisz , ze nadaje się do spakowania osobno rzeczy dla mnie i osobno dla młodego ?

Zuuziaaaa lubi tę wiadomość

• Blu Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam torby skip hop, bardzo fajna i dobrze przemyślana
    https://allegro.pl/skip-hop-torba-duo-signature-heather-grey-i6665712633.html?fromVariant=7120649111
    Ale to raczej torba na pampersy, przekąski i dokumenty, jakieś ubranie na zmianę.

Monika30, ja średnio co drugi dzień mam jakieś zjazdy emocjonalne. Wczoraj było dobrze, dzisiaj pokłóciłam się z mężem w sumie o nic... No nie mają lekko teraz z nami faceci ;)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
‹‹ 596 597 598 599 600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ