X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • eVelina83 Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Evelina, a skąd jesteś?
    Ja właśnie planuje Medicover. A opcją B jest Salve. Nie chcesz teraz też Salve?

Aga, rodziłam w Profamilii. Niestety teraz już chyba nie będzie takiej możliwości. Chociaż cały czas trzymam za nich kciuki!

Zuzia, mnie chodzi o to samo. Nie jest dla mnie ważne tak bardzo otoczenie w sensie warunków jak w hotelu czy jedzenie z restauracji, ale chcę czuć, że ktoś się mną zajmuje, jest zaintetesowany, skupiony na tym co robi i przede wszystkim traktuje mnie z szacunkiem (co niestety w panstwowym ICZMP nie występuje).
    Jestem z Piotrkowa Trybunalskiego. W Salve nie ma porodów takich jak kiedyś.. czyli umowa, przelew i indywidualne podejście do pacjentek. Teraz są tam tylko porody NFZ czyli jak w każdym publicznym szpitalu dlatego się tam nie wybieram rodzic. Dodatkowo dostałam właśnie kilka dni temu wezwanie na komendę na przesłuchanie w charakterze świadka w sprawie porodu w Salve. Tam jakieś toczą się sprawy, ze salve brało kasę za porody od NFZ i jednocześnie od pacjentek. W każdym bądź razie muszę odszukać umowę z 2014 roku i resztę dokumentów które mam i pójść w 8 miesiącu ciąży w skwar na komendę tłumaczyć sie z tego, ze zapłaciłam za poród bo chciałam. Ehhh.. Chcialam rodzic w Profamilii ale niestety nie ma opcji a Medicover trochę daleko. :(

Czekamy na Hanie <3
  • eVelina83 Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss wrote:
    Niecierpliwa , jaki jest koszt porodu w Salve w Łodzi ?
    Nie ma teraz opcji zapłaty za poród ale w 2014 za sn 3200 a za cc 3900.

Megsss lubi tę wiadomość

Czekamy na Hanie <3
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie dostalam. Nie wiem czy ja sie zmieszcze do tej torby ale dziecka rzeczy pewnie spakuje. Najwieksza ma 40x30 cm.

Megsss lubi tę wiadomość

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Megsss Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eVelina83 wrote:
    Nie ma teraz opcji zapłaty za poród ale w 2014 za sn 3200 a za cc 3900.

I to są normalne ceny ...a teraz ... 7-10 tys to naprawdę ostra przesada :/

eVelina83 lubi tę wiadomość

• eVelina83 Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss wrote:
    I to są normalne ceny ...a teraz ... 7-10 tys to naprawdę ostra przesada :/
    To prawda. Salve w porównaniu z innymi szpitalami miało fajne ceny. Pamietam, ze obok mnie w sali była dziewczyna tez po cc z Poznania a to dosyć daleko.

Czekamy na Hanie <3
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo w Poznaniu nie ma nic prywatnego .. szukałam bo tam mamy rodzine męża.. z „ukochana teściowa " na czele:) i moglibyśmy bezkosztowo zabawić chwile dłużej ale nic mi nie wyskoczyło .. znalazłam Szczecin za 5500 ..ale droga z Trojmiasta tam kompletnie mi się nie widzi .. dodając koszt benzyny i noclegi dla męża robi się kwota zbliżona do Gdańska wiec to kompletnie bez sensu .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 22:33

• Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megss ja sie spakowałam w dwie mniejsze torby takie jakby na siłownię. Tez mi się wydawało że walizka będzie wyglądać głupio.
    A torby szukam takiej wiesz, na pampersy, butelkę i inne pierdoly już na późniejszy czas.

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Megsss Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te moje tzw na siłownie to są duże bardzo typowo sportowe wiec nie za bardzo się nadają . Z koleji kupić torby na raz bez sensu .. dlatego podobają mi się te co wysłała Chic Chic bo mogłabym je potem wykorzystać .. tylko właśnie patrząc po wymiarach zastanawiam się czy się zmieszczę :)

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelina, moje dwie znajome rodziły w tym roku drugie dzieciaki w Salve i obie są bardzo zadowolone. Jedna sn, jedna cc.
    Ale dla mnie to jest opcja B właśnie z powodu tych zarzutów prokuratorskich. Względy ideologiczne mnie hamują :-P

Ja w ProFamilii płaciłam 5500.

Co do pakowania to podziwiam, że się mieścicie! Poprzednio miałam walizkę mała taką jak do bagażu podręcznego dla siebie i torbę sportową z siłowni dla małego.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziaaaa wrote:
    Megss ja sie spakowałam w dwie mniejsze torby takie jakby na siłownię. Tez mi się wydawało że walizka będzie wyglądać głupio.
    A torby szukam takiej wiesz, na pampersy, butelkę i inne pierdoly już na późniejszy czas.
    Zuzia, ja tak jak Blu, polecam torby (na później) ze Skiphop.

Zuuziaaaa lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • _magda87_ Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się pakuje w walizkę,torbę która się nadaje mam jedna i spakuje w nią rzeczy dla dziecka.walzke wsunę pod łóżko i spakuje wszystko co potrzebuje

[link=https://www.suwaczki.com/]atdchdget43fp9br.png[/link]

29.09.2018❤️
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wezmę walizkę. O wiele wygodniej jest z nią jechać niż z torbą na ramię. Kobiety zabierają walizki na kółkach bardzo często do szpitala. I to nie tylko na poród, ale też na różne planowane zabiegi lub hospitalizacje.

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przekonalyscie mnie :) ja w takim razie tez wezmę walizkę .. a torbę kupię już z myślą na potem i w nią zapakuje młodego :)

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez zakupilam te torby z mysla o jakichs wypadach z dzieckiem.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Flavia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia, torby z babyono są naprawdę fajne, polecam z czystym sumieniem, sama jestem posiadaczką. Nie wykańczają cenowo.

Zuuziaaaa lubi tę wiadomość

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy chyba rozmawiacie o torbach do
    Szpitala ale ja polecam bardzo plecaki dla mam są bardzo praktyczne.
    A ceny prywatnych porodów to jakiś kosmos :-/

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika30 hormony teraz to już pewnie nie wiedzą co ze sobą zrobić :P Ja się staram hamować jak mogę, bo wiem, że mężowi też nie jest łatwo teraz. Ale już coraz bliżej :D
    Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale to Ty miałaś baby shower ostatnio? Chciałam zapytać jak wrażenia i jak się impreza udała, nie wiem czy już pisałaś wcześniej :-)

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 31+0 :D Nie mogę uwierzyć, jak ten czas zapierdziela na koniec ciąży, jeszcze tydzień i będę w 8 miesiącu! Dziś mam badania 3 trymestru i mam nadzieję, że uda się zrobić Kindze ładne fotki w 3D :) Już nie mogę się doczekać, a to jeszcze tyle godzin... wizytuję dopiero na 17:40. Ktoś jeszcze ma dziś wizytę?

Przeżyłam dziś rano szok, stanęłam na wagę i pokazało mi +3kg od ostatniego ważenia (czyli od wizyty miesiąc temu):o Łącznie mam już 11 kg na plusie. Niby takie upały, że jeść się nie chce, ale w sumie z domu też nie wychodzę, mało się ruszam. Muszę to ogarnąć, bo jak tak dalej pójdzie, to się nie zamknę w standardowym 16 kg do końca ciąży. Mam nadzieję, że pogoda się sprawdzi i od przyszłego tygodnia upały trochę zelżeją, to zacznę znowu chodzić na dłuższe spacery.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • _magda87_ Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroWi-mnie tez pokazało ostatnio od jedej wizyty do następnej 3kg (w ciągu 3tyg),sama nie wierzyłam co tak dużo i jeszcze lekarz 3kg od ostatniej wizyty??na szczęście to musiała być woda,bo minęły 2tyg a ja nic nie przytyłam a wręcz pokazuje mi kg mniej.nie przestałam wcale jeść mniej

[link=https://www.suwaczki.com/]atdchdget43fp9br.png[/link]

29.09.2018❤️
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Czas naprawdę szybko umyka. Nadal pamiętam jak malutka miała 7mm. A już kawał dziewczynki się zrobił, potrafi dać czadu w nocy.

Rozmawiałyście na temat szpitali i powiem Wam szczerze, że 9 tysięcy to jakiś absurd. Nie byłoby Nas stać. Na szczęście mieszkam w zasadzie 10 min drogi od szpitala i jest III stopnia referencyjności, mają dobre zaplecze jeżeli chodzi o sprzęt, mają oddział neonatologiczny, sale są pojedyncze, dobrze wyposażone, więc pod tym względem jestem uspokojona. Mam nadzieję, że mają do tego ludzkie podejście do rodzących kobiet, bo opinie są różne. Natomiast w kwietniu rodziła tam przyjaciółka, polecała. Kolegi z pracy dziewczyna miała tam niedawno cesarkę, też polecali. I jeszcze kilka osób.

Odczuwam już spadek energii. Dosłownie nic mi się nie chce. A na liście tyle do zrobienia.
    Dzisiaj odebrałam paczkę z Hubiworld, duża część mojej pielęgnacji doszła.

Wiecie czego nie lubię? Jak ktoś mi mówi, że będę miała małe dziecko, bo taki mały brzuch. Pewnie, niech wzbudzają we mnie niepokój. Dobrze, że przepływy i pomiary są dobre.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 10:19

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
‹‹ 597 598 599 600 601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ