Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zamówiłam z dolce Sosno 26.07 w czwartek.wszyskie rzeczy miały wpisane ze wysłka 48godzin. Wysłke wybrałam PP. W pomiedzialek rano sie zorientowałam, właśnie ze jest mail i trzeba potwierdzić.
We wtorek miałam do południa telefon od nich, ze koszula która wybrałam jest obecnie jednak niedostępna i albo mogę poczekać Ok 4 dni albo mogą zamienić na inna. Wybrałam inna i wysłali jeszcze we wtorek po 14.
Do tego poprosiłam o zmianę adresu bo bałam sie ze nie dojdzie przed urlopem i czas awizo mi minie. Koniec końców w czwartek juz czekała na mnie u teściów -
OlinkowA wrote:Witam się w sobotę
Rodzice pojechali, córka pojechała, pies pojechał, czas poważnie zabrać się za kompletowanie wyprawki
Pogoda w końcu odpuściła, całą noc padało, teraz też, jest czym oddychać.
Dziewczyny jakie sklepy internetowe polecacie do zakupu wyprawki, pomijając Allegro, bo tam za przesyłkę wyjdzie mi kosmos (zazwyczaj można zamówić 5 sztuk w paczce, a przy większej ilości naliczają kolejny koszt przesyłki - to mi się kompletnie nie opłaca)
Jak nie kupiłyście jeszcze kocyków dla maluchów, jest promocja -20%
https://memi.eu/kocyki-i-poduszki/kocyki-bawelniane-tkane-dziane/
Co do wagi dzidziusia mój jest spory, w 29+6 ważył 1700 gram, za niecałe 2 tygodnie mamy wizytę, ciekawe ile podrósł
Czy Wasze dzieci często mają czkawkę? Mój średnio 10 razy dziennie ma, brzuch cały podskakuje, ale dzięki temu wiem że nadal ułożony główkowo bo przy szyjce najbardziej podskakuje
Polecam e-kidi.pl
Czkawka też non stop. Nawet wczoraj podczas usg. Lekarz musiał czekać z pomiarami aż przejdzie.edka85, OlinkowA lubią tę wiadomość
-
Karo, ja nie biorę ręcznika dla dziecka ani nic do kąpieli, nawet jeśli będzie wymagany, bo po prostu na kąpiel się nie zgodzę.
Malinka, polecam kupić i miękki i usztywniany stanik. W ciągu dnia dobrze mieć te piersi dovrze podtrzymane, bo jak są pełne pokarmu to czasem boli, więc przyda się usztywniany. A miękki do spania (chociaż wiem, że nie każda musi spać w staniku, mnie tak wypływał pokarm, że stanik i wkładki w nocy to był mus).Karo_Wi, Flavia lubią tę wiadomość
-
Ja mam dziś rozkminę językową, jakiego określenia na intymne części ciała używać w kontekście nauki swojej córki. U chłopca byłby penis i tyle, może dla babć byłby siusiak, bo jakoś nie widzę swojej pruderyjnej mamy mówiącej "penis" bez rumieńca na twarzy (jakim cudem z bratem jesteśmy na tym świecie z takim podejściem do sprawy to ja nie wiem
)... No ale w kontekście dziewczynek to nasz język jest super infantylny albo wulgarny. Idąc nomenklaturą medyczną prosiłoby się o "srom", ale już widzę dziecko, które bez problemu zapamiętuje i używa słowa z najtrudniejszą dla dzieci do wymówienia literą "r". "Wagina" albo "pochwa" no spoko, ale to jest to co jest w środku, a nie na zewnątrz. Pochwy/waginy się nie mydli i nie wyciera po toalecie (a przecież w kontekście higieny u małych dzieci te słowa są potrzebne najbardziej). Dla mnie "cipka" zawsze będzie się kojarzyć z cipą, co jest wulgaryzmem. To tak jakby mówić chłopcu, że ma "chujka". Nie wiem sama... Macie może jakieś rady/sugestie?
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Dzięki dziewczyny, chyba źle się wyraziłam. Chodziło mi bardziej o to, że sama ciąża nie jest wskazaniem do leżenia, a może tak utrudnić pracę, że jednak to zwolnienie jest wskazane. Mi bardziej chodziło o to, że lekarz słysząc, że dana osoba pracuje w warunkach szkodliwych sam z siebie najczęściej wypisuje to zwolnienie, nie każe ciężarnej ubiegać się o inne stanowisko u pracodawcy i dalsze procedury
.
tym_janek niezła rozkmina na niedzielny poranek. Szczerze to nie wiem jak my będziemy określać to miejsce, ale na tą chwile najbardziej pasuje mi mówienie tym czym to naprawdę jest- medycznie , bo tak jak piszesz wszystkie inne określenia mają wulgarne brzmienie. Oczywiście powstrzymam się od hasel, czy umyła wargi sromowe większe itp. bo jak to brzmina początku krótka i wstydliwa lekcja anatomii a później jakoś wykombinujemy jak to nazywać.
tym_janek lubi tę wiadomość
-
Hej. Witam się z Wami ze szpitalnego łóżka.
Wczoraj nasza Misia ruszyła się dosłownie tylko dwa razy, a i tak były to takie oszczędne ruchy. Ok 21 pojechaliśmy na IP, na ktg Ok ale usg wykazało mała ilość wód i zostawili nas na obserwacji.
Oczywiście nie miałam gotowej żadnej torby ani nic wiec pisze po to aby Was przekonać do tego by mieć już mała torbę spakowana z jakimiś rzeczami dla siebie. Ja noc spędziłam w szpitalnej koszuli porodowej, mało komfortowe uczucie.
Oczywiście żadnej z was nie życzę takich przygód, ale wiadomo... różnie może być -
Jak wroce znad jeziora to od razu sie pakuje do tej torby.
Tez myslalam juz o IP bo dokucza mi duze parcie na pecherz jak chodze. Nie wiem co to moze znaczyc.. Brzuch jest taki srednio twardy caly czas ale mala sie rusza jak zawsze.lekarza mam w czwartek i nie wiem czy czekac
-
Pikapik trzymam kciuki żeby wszystko się unormowało.
tym_janek ale wybrałaś tematU nas odkąd pamiętam każdy mówił sońka, soniucha lub psimpsiocha
Jakoś tak się złożyło, że cała rodzina przyjeła to określenie. Do tego stopnia że jak moja teściowa wyskoczyła przy córce, że u szwagra córeczki często pojawiają się problemy z cipką to, nasz córa zwróciła jej uwagę, że chociaż to normalna nazwa tej części ciała ale to nieładnie używać takiego określenia względem małej dziewczynki
Teściową dosłownie zamurowało, a my myśleliśmy że udusimy się ze śmiechu
Co do torby, to właśnie czekam na zamówienie z apteki cefarm24 z rzeczami dla mnie i dla Tosiaczka i po powrocie z nad morza zamierzam już całkowicie nas spakowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2018, 09:55
tym_janek lubi tę wiadomość
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
nick nieaktualnyPikapik, trzymaj się. Dobrze, że to sprawdziłas. M się ostatnio ciągle śni, że trafiam do szpitala i lekarze mówią, że to już poród, albo trzeba robić cc, a ja jestem na takim etapie ciąży jak obecnie. I jeszcze mąż mnie ostatnio nastraszyl, bo tak popatrzył na mnie i stwierdził "coś Ci się brzuch obniżył..." i u mnie w głowie odrazu myśl, że brzuch obniża się przed porodem, a ja cały dzień sprzątalam mieszkanie i to na pewno zaszkodziło. Chhba muszę trochę przystopować, bo mimo, że czuję się świetnie, to zaczynam się obawiac skutków mojej energii.
A jeszcze odnośnie pęcherza, to ja teraz wstaje w nocy 2 razy do toalety, ale jak się budzę, to czuję już taki ból podbrzusza, który mija po opóźnienie pęcherza... -
Dziewczyny nie straszcie bo ja zamiast pakuje torbę do szpitala to pakuje walizkę bo zaraz jedziemy na Mazury
Pikapik trzymam kciuki za szybko powrot do własnego łóżka ! Oczywiście w dwupaku!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2018, 10:15
-
Ja znowu wcale nie wstaje w nocy na siku. Jak leze to tez jest super ale jak chodze to juz czuje nacisk. Ubzduralam sobir ze to moze glowka wchodzi w kanal rodny i panikuje. Ale staram sie uspokoic..
Tez zamawiam w gemini a obok domu mam tania apteke jakby co:)
Zawsze uwazalam zeby nazywac czesci ciala po imieniu no ale pochwa mi dziwnie brzmi.. Moze dziurka?
-
Domcia88 wrote:Natka ten cefarm jest tanszy od gemini?
Niektóre rzeczy. Z tym, że jak na cefarmie robisz spore zakupu (powyżej 200 zł) to wtedy każdą dostawę masz za darmo, nawet płatną przy odbiorze.Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016