X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh narobilyscie mi smaku tym winem, a ja jestem pewna, że nawet takiego wypić nie mogę :( ostatnio goście przyszli do mnie z bezalkoholowych piwem żebym i ja miała co pić, a tu niestety, tylko woda.

• _magda87_ Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika30-w auchan

[link=https://www.suwaczki.com/]atdchdget43fp9br.png[/link]

29.09.2018❤️
  • _magda87_ Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Było-wybacz ze narobiłam smaka...ale te zimnutkie bąbelki,tego mi trzeba było

29.09.2018❤️
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jest całkiem 0% ? Kurcze,a jutro niedziela i sklepy zamknięte ;P

• _magda87_ Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 0%,totalnie bez alko,był mały wybór ogólnie ale jest tez strona z bezalkoholowymi winami i chyba coś zamówię,nie wiadomo ile jeszcze trzeba będzie się powstrzymywać,a nawet jesli nie będę długo karmić piersią to i tak jestem czesto kierowca

monika30 lubi tę wiadomość

29.09.2018❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, spokojnie, mam silna wolę :) mąż mnie testuje, bo on sobie niczego nie odmawia, więc w domu i tak mam ciastka i inne niedozwolone rzeczy. Po porodzie sobie to wynagrodze pysznym czekoladowym tortem i wtedy popije winem 0% (jeśli będę karmić).

• Marsylia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchidea masaż krocza pomaga uelastycznić ścianki a tym samym wpływa na uniknięcie pęknięcia ścianek pochwy oraz nacięcia podczas porodu sn

http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/Naciecie-krocza-czy-mozesz-tego-uniknac.html

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • Marsylia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kilka razy piłam warkę radler 0%. W zachciance na piwo chodziło pewnie o upał i bąbelki. Ochłodziło się i nie mam już ochoty. Chociaż... wina bym się napiła ;)

d69cj48ax1acv9cd.png

bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie na temat, który chyba się tu do tej pory nie pojawił, a mianowicie: SMOCZEK :D potrzebny? Niepotrzebny? Internet jak to internet z jednej strony mówi, że absolutnie nie można noworodkowi go dawac, a z drugiej strony jest tysiące różnych do wyboru. Nie kupiłam jeszcze żadnego i nie wiem co zrobić.

• Marsylia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczek nie jest polecany przez 1 miesiąc, szczególnie przy kp żeby nie zaburzać laktacji tylko jest też druga strona. Trafiają się takie ssaczki, że cyca z buzi by nie wypuszczały i smoczek ratuje mamę od totalnego zmęczenia.

d69cj48ax1acv9cd.png

bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby się nie poleca, bo smoczek podobno jest ssany inaczej niż pierś, więc jeśli dziecko nie umie ssać prawidłowo piersi, to smoczek go tego nie nauczy. Ja kupiłam, ale nie wiem, czy będę używać- kosztuje grosze, nie będzie szkoda jak się nie przyda. Chociaż 1000 razy wolałabym, żeby moje dziecko ssało smoczek niż np kciuk.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko nie mialo smoczka ,wlasciwie nie chcialo wypluwalo ale widac ze brakowalo mu jakiegos pocieszacza i bylo niespokojne i by ssalo ciagle cycka.w szpitalu dostawalismy smoczki ale musielismy podpisywac ze jestesmy swiadome jaki smoczek jest be..
    Moj nie ssa palca za to chodzi z pieluszka i zasypia i mu to pomaga dlatego teraz napewno dam smoka bo dziecko potrzebuje tego pociesuyciela ,dawniej sie dawalo i jakos mama wykarmila nas i krzywych zebow tez nikt nie mial takze smoczek wg mnie jest okey

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie oboje mieli smoczki do drugiego roku życia i teraz też kupiłam. Sprawdziły mi się lovi. Chociaż, może Kinga nie będzie lubiła, pewnie zależy od dziecka.

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek nie miał smoczka. Nie chciałam mu dawać i on sam też go nie chciał (cudowna teściowa kupiła mimo zakazów i parę razy mu wpychała). Kciuka nigdy nie ssał, innego pocieszyciela też nie miał. Pierś mu wystarczyła, ewentualnie przytulenie i bicie serducha mamy i mój zapach.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 02:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dopadła bezsenność tym razem przed zaśnięciem a nie nad ranem ;) tak dla urozmaicenia :D
    Ja zakupiłam smoczek .. polecano mi avent soothie ponoć jest ortodontyczny ;) wiec wzięłam .. jest inny niż wszystkie w kształcie i wyglądzie :) zobaczymy czy młody będzie chciał go ciumkac .. młodsza bratanica za nim przepada ;) a ja wole żeby ssał smoka niż palec tak jak moja chrzesniaczka .. już ma 7 lat a do tej pory zasypia z pacem blisko buzi .. oduczyć ja w ogóle ssania palca to była tak ciężka praca .. ani prośba ani tłumaczeniem ani już potem zawstydzeniem jak była starsza .. masakra .. to już lepiej ten smok :)

Karo_Wi lubi tę wiadomość

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalam z "Jezyku niemowlat" , ze smoczek do 3 miesiaca zycia. I wsadzic jak dziecko placze.ale jak wypluje to nie wypchac na sile.
    W ogóle znacie ta ksiazke? Popularna pozycja i wile fajnych rzeczy pisze autorka.

orchidea33 lubi tę wiadomość

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Milano Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie straszna noc w szpitalu. Spałam może z dwie godziny. Nie zostaje na pewno na kolejna noc bo to jest dla mnie bez sensu. Miałam odpoczywać i być obserwowana a czuje się po jednym dniu jakby czołg po mnie przejechał. Poza wczorajszym KTG o 5 rano nic więcej ze mną nie robili. Do tego trzy razy w ciągu nocy zmieniali Dziewczynę nam do pokoju bo nie ma miejsc a jedna to ja rozumiem zaczęła mieć skurcze ale zapaliła nam światło główne o 1 w nocy i leży na KTG głos na cały oddział przez godzinę. Po KTG wstała i uznała ze będzie chodzić ale wcześniej wywalajac śmieci z torby, trzaskają szufladami i wyszła nie zgaszając nam nawet światła. Cholera rozumiem ze ma skurcze ale druga Dziewczyna tez powoli rodzi jest po terminie wie ze rano ma wywołanie od razu na poród chce się wyspać i nie może. Ostatecznie ja zabrali ale kurka światło sama musiałam zgasić. Potem dali kolejna i kolejna już Dziewczyny były normalne i zachowywały się spoko ale ja i tak nie mogłam spać bo akcja z pierwsza trwała od 1 do 3:20 a o 4:50 budzą mnie na KTG na godzinę wiec tez nici ze spania. Ale Dziewczyna obok która ma wywołanie nom stop do KTG wiec tez zasypiam a to jej maluch się ruszy to ja od razu oczy duże no i moja tez już nie śpi wiec bajka. Jestem zła, niewyspana, zmęczona nie wiem jaki sens miało mnie zostawienie tutaj. W domu bym odpoczęła, wyspala się i już. Boże błagam żeby dali mnie dzisiaj do domu bo inaczej to ja ze zmęczenia nie ogarnę dnia.. wybaczcie musiałam się wyżalić, mąż jeszcze śpi hehe. O 8 obchód i zobaczymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 07:21

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • katberry Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano kiepsko trafiłaś.. dobrze że Cie wypuszczają. Ja już 7 doba w szpitalu, postępów w leczeniu nie widać. już prawie tu zamieszkalam. Na poczatku tez bardzo kiepsko spalam ale potem nawet zaczelam spac lepiej niz w domu. nie ma tu co robic wiec sie spi. Do tego przed weekendem wszystkich wypisali i jestem sama w pokoju.

• Milano Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie wiem czy mnie wypisują za chwile się dowiem ale szczerze nie widzę sensu aby mnie trzymać.

Kat przypomnij mi dlaczego jesteś w szpitalu?

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • katberry Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z powodu kiepskiej hemoglobiny. Robia mi wlewy dozylne z żelaza.

‹‹ 619 620 621 622 623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ