X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamkam ja kupiłam waterwipes, dobra cena była na gemini ostatnio (9,49/szt). Na allegro można znaleźć w pakiecie w dobre cenie poniżej 11 zł. Ale w domu zamierzam raczej stosować wodę i waciki.

Trochę zaczyna mnie przerażać to co się tutaj dzieje. Też mam taki gęsty i galaretowaty śluz, mam nadzieję, że to nie czop, bo powiem szczerze nie wiem jak to odróżnić.

Też do końca chcę spakować torbę i mieć to po prostu z głowy. Poza tym dopiero dzisiaj zorientowałam się, że też zamówiłam te koszule z dolce sonno- fajne są.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • _magda87_ Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale straszycie:(mam teraz takiego stresa,a mój lekarz na urlopie i dopiero 12 września wizyta.brakuje mi pare gadżetów do torby,torba dla małego nie spakowana.musze wyprać jeszcze rożki,kocyk i reszte pieluch tetrowych.ale dziś leze cały dzień,miałam jedno ukłucie dzisiaj i ogólnie wczoraj się przeforsowałam.poza tym upał kolejny dzień,od soboty ma się znacznie ochłodzić na co czekam.w domu bałagan ale nie mam siły sprzątać :(

[link=https://www.suwaczki.com/]atdchdget43fp9br.png[/link]

29.09.2018❤️
  • _magda87_ Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chicchic-ja tez kocham Wlochy,dałabym się teraz pokroić za włoskie jedzonko...

ChicChic lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]atdchdget43fp9br.png[/link]

29.09.2018❤️
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam jeszcze spakowanych walizek...Ale żyję nadzieją, że będzie donoszona ciąża, przynajmniej do 37 tc. Nie chciałabym wcześniej rodzić, bo jednak dla dziecka nie jest to obojętne. Podobno takie wcześniaczki mogą mieć sporo problemów zdrowotnych przychodząc na świat znacznie wcześniej. Niektóre dolegliwości mogą pojawić się nawet po upływie kilku lat :/

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny waterwipes są w rossmanie, widziałam ostatnio po około 11zł.

Ja nie mam nic wyprane,ani wyprasowane. Torba nie spakowana. Latam z młodą na terapię codziennie, gotuję obiady i świat się kręci. Zazdroszczę Wam tych pierwszych ciąż, kiedy mogłam wsłuchiwać się we własne ciało i odpoczywać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 12:50

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie sie w dwupakach..

Mnie sie nie nudzi w domu ale duzo leze bo
    Boje sie .
    Co do suszarki to rzeczywiscie super bo przy dzieciach w zimie bardzo sprawdza sie a reczniki czy posciel mieciutkie sa a rzeczy wtedy tez nie trzeba tak prasowac ..dlatego ja dla dzieci nie präsuje tylko wrzucam do suszarki
    Chicchic nam zostalo jeszcze 2 miesiace na samym koncu jestesmy takze zaciskam nogi ;-)
    Ty jestes z katowic? Wybralas juz szpital? Pytam z ciekawosci bo kolezanka rodzila u zakonnikow i batdzo chwalila sobie podejscie i porodowke :-)

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam nic poprane i poprasowane, ale póki co nie martwię się - planuję urodzić terminowo, a jeśli nie to i tak nie wcześniej niż na początku października :D Choć intuicja mi mówi, ze urodzę koło 18, 19, 20 - nie wiem skąd mi się to wzięło, ale tak mi podpowiada :P

Ja się nie nudzę - wykorzystuję ostatni czas wolności, bo jeśli nawet będę w kolejnej ciąży to już będę miała kim się opiekować :D Więc duuużo czytam póki mogę - poza tym dostałam od Męża na urodziny lekturę "Pierwszy rok życia dziecka", ponad 700 stron, więc jest co, choć czytam ją naprzemiennie z innymi lekkimi książkami. A tak to gram w gry, to sobie posprzątam, zrobię obiad i jakoś dzień leci :P

Dziś kiepsko się czuje, bo niby gardło odpuściło, katar trochę lżejszy, to doszedł mi od wczoraj kaszel :/ U mnie kaszel zawsze długo się utrzymuje, byłam dziś u lekarza po syrop to ona sama mówi do mnie, że jestem wyzwaniem, bo nie dość, że syrop dla kobiety w ciąży to jeszcze z cukrzycą :D

zpbnroeqnmec200u.png
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam wypranych ubranek ale tez nie mam ich dużo wiec wstawię 2 pralki jedna kolor jedna biała i będzie po praniu, do prasowania mam zawieść cioci ona będzie miał czas żeby to prasować we wrześniu wiec bez sensu żebym już prała wypiore w pierwszym tyg września i jej zawiozę , mam małe mieszkanie może nei mikro ale małe wiec wymusza to na mnie ograniczanie się z rzeczami i mała powierzchnia do sprzątania jak nie pracuje to mam porządek na bierząco , torbę mam spakowaną , w moim szpitalu dla dziecka trzeba mieć tylko pampersy i krem pielęgnacyjny, dopiero na wyjście trzeba przywieść ubranka i fotelik wiec ja zamieściłam się w mała torbę podręczna,

Oj seriale to mam już wszystkie zaliczone chyba netfix showmax i hbo go przejrzane na prawo i lewo :) może coś polecacie ?

Może któraś z was będzie miała ochotę zrobić dla swojego malucha
    http://www.thevelvetbird.com/2014/03/diy-play-gym.html?utm_source=calivintage&utm_medium=referral&utm_campaign=link

Nie lubię bardzo takich plastikowych zabawek i będę się starała unikać ale wiadomo ze nie uda mi się bo to jakaś ciocia babcia kuzynka zawsze coś przyniesie :)

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchidea33 koleżanka mówi napewno o szpitalu bonifratrów bardzo fajny szpital z tym ze mocno stawiają na poród naturalny Ostatnio nawet chcieli żeby dziewczyna rodziła naturalne a dzidzia była ułożona posladkowo. Moja największa obawa jest właśnie to ze będą bardzo przedłużać poród naturalny a i tak skończy się cc, dlatego wole wybrać inny szpital w który w razie czego szybciej podejmą decyzje o cc.

• Bajka111 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nie mam spakowanej torby. Nie mam tez jeszcze kupionych rzeczy kosmetycznych do szpitala. Zostało mi to i oczywiście łóżeczko. :D Asekuracyjnie wszystko poprałam i poprasowałam, bo "w razie wu" Mąż wszystko kupi. Nie chciałam go tylko zostawiać z rozgardiaszem ciuchowym. :) A tez planuje wytrzymać do października! :D Bo we wrześniu na pewno będzie dramat na porodówkach.

Katiuszaa z serialami to ciężko tak coś polecić, bo zależy co kto lubi. :)

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchidea33 ja mam zamiar w Szpitalu Kolejowym, mam 10 minuy na nogach. Ale tam moge od 36 tygodnia. Jakby cos wczesniej sie dzialo, to jade do Kliniki. Akurat mieszkam w Ligocie, mam zaglebie szpitali.
    Znajoma teraz rodzila na Łubinowej i tez sobie chwaliła.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubie wszytko od gry o tron przez breaking bed, how gow to morther, big bank theory, m jak miłość , strenger thinks kończąc na kobietach mafi czy opowieściach podręcznej ;) zjadam wszelkie seriale to mój nałóg uwielbiam !

A w ciąży będąc mam problem z czytaniem bo choćby nie wiem jak interesująca książka była to przeczytam Nie więcej niż 50 stron i zasypiamna tych ciążowych to śpię już po 5 sytonach albo szybciej nawet, a powiem wam ze przed ciąża czytałam tak mniej więcej ze 2 książki miesięcznie teraz może przeczytałam od początku ciąży ze 3 max 4,

Bajka111, NatkaZ lubią tę wiadomość

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka rodziła na Łubinowej w marcu po jej przezyciach zrezygnowałam z nich a wsumie od początku moich starań myslam żeby rodzic właśnie tam. Nawet kobieta która tam jest położna obecnie odradza rodzenie na Łubinowej, także koleżanka musiała szczęście ;)

• Bajka111 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszaaaa wrote:
    Lubie wszytko od gry o tron przez breaking bed, how gow to morther, big bank theory, m jak miłość , strenger thinks kończąc na kobietach mafi czy opowieściach podręcznej ;) zjadam wszelkie seriale to mój nałóg uwielbiam !

A w ciąży będąc mam problem z czytaniem bo choćby nie wiem jak interesująca książka była to przeczytam Nie więcej niż 50 stron i zasypiamna tych ciążowych to śpię już po 5 sytonach albo szybciej nawet, a powiem wam ze przed ciąża czytałam tak mniej więcej ze 2 książki miesięcznie teraz może przeczytałam od początku ciąży ze 3 max 4,

O to widzę, że zainteresowani serialowe jak moje podobne. :D Jeśli chodzi o książki to mi też jakos ciężko wchodzą w ciąży. Mam nadzieję, że mi się to znowu odmieni jak Filipek się urodzi, bo mam już kolejke do czytania. :)

Katiuszaaaa lubi tę wiadomość

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio obejrzalam Belfra. I wszystkie serie Z archiwum X przegladam :)

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• OlinkowA Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja od wczoraj piorę, dzisiaj zakończyłam, w sumie z 5 pralek wyszło a jeszcze jedną muszę puścić. Ale prałam wszystko od pieluszek, ciuszki, po rożki, prześcieradła i ochraniacze na łóżeczko.
    Dzisiaj byłam w pepcco kupiłam pare koszyków jak wszystko poprasuje to będę miała gdzie układać :)

Dzisiaj odebrałam wyniki z GBS, na szczęście ujemny :)

qdkkk6nllsldr26a.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie zrobiłam jeszcze ani jednej pralki :) ale u mnie nie zapowiada się na przedwczesny porod , pod tym względne wszystko zwarte i twarde :) młody musi się jeszcze podtuczyć :)
    Pranie w weekend :)
    Dziś odpoczynek i randka z mężem ;) w Gdyni bardzo ciepły dzień .
    Dziewczyny trzymajcie się w dwupaku - jeszcze trochę chociaż !

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore luteine 3x100mg i jest o niebo lepiej. Takze może dziewczyny z twardnieniami, trzeba zwiekszyc dawke?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 14:04

Natalia92aa lubi tę wiadomość

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Bajka111 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic wrote:
    Ja biore luteine 3x100mg i jest o niebo lepiej. Takze może dziewczyny z twardnieniami, trzeba zwiekszyc dawke?

Mi lekarz odstawił luteinę już parę tygodni temu. A magnez też tylko 3x1 Asmag forte. Jak tak piszecie to się zastanawiam właśnie czy nie powinnam więcej magnezu brać. Bo czytałam, że niektóre z Was biorą większe dawki.

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszaaaa bardzo wciągający serial na Netflix to Alienista, ale to z gatunku tych cięższych.

Ja właśnie zrobiłam i powiesiłam pierwsze pranie. Po tym jak nagle Karolina wylądowała w szpitalu stwierdziłam, że nic nie zaszkodzi jak już będą przygotowane te ubrania, a akurat u mnie w szpitalu tylko po porodzie dają szpitalne ubranko, później już swoje.

Pisałyscie jeszcze o tym czopie. Nie będę na pewno pisała jak to wygląda :P ale ze śluzem nawet w dużej ilości nie da się tego pomylić :)

Dziewczyny w szpitalach dajcie znać jaka sytuacja u Was

tym_janek lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
‹‹ 635 636 637 638 639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ