Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Monika zapytaj teściowej czy urodzić za ciebie nie chce skoro ona tak wszystko lepiej wie, to urodziłaby tez pewnie lepiej.
Straszna agresja się we mnie wzmaga jak słyszę takie historie, bo to my jesteśmy matkami i my decydujemy o wszystkim ! Porad, ale tych udzielonych w odpowiedni sposób, możemy ale nie musimy wysłuchiwać. -
Ja mam jak zwykle maxi cosi cabrio fix, Też chciałam cloud q, ale ta waga. Mam chory kręgosłup i mieszkam wysoko, więc niestety u mnie odpadł.
Mam może ze 2 skurcze odczuwalne dziennie, reszta to takie zwykłe twardnienia.
Monika ustaw tą teściową do pionu, bo Ci zupełnie wejdzie na głowę.
L
-
Flavia wrote:Mam może ze 2 skurcze odczuwalne dziennie, reszta to takie zwykłe twardnienia.
L
I same twardnienia Cie nie martwia?
Jestes bardziej doświadczona wiec poradz:)
Ja akurat myslalam ze moja tesciiwa cis dawno nie dzwonila i moze czeka az ja zadzwonieOna to straszna gadula, wiec mam 40 minut z glowy. Poczekam az sie naprawdę bede nudzic.
-
Aż z ciekaowści sprawdziłam swoją aplikacje i pokazuje mi 39 dni do terminu porodu. Zaczynam mieć lekkiego stresa
Za długi czas pomiędzy pierwszym i drugim
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
monika30 wrote:Pikapik, myślę że nawet jak urodze naturalnie i będę dobrze wychowywać swojego maluszka to i tak się pewnie do czegoś doczepi,A wtedy to już chyba nie wytrzymam. Póki co w jej ocenie wszystko robię źle
Moja tez mądralińska, „mamusia dobra rada”! Jak strasza córka pojedzie do niej to zawsze ma jakis problem.. jak założę adidasy to czemu nie założyłam sandałów, jak wezmę dziecku hulajnogę to czemu nie rower, koszulka ma zawsze za krótki albo za długi rękaw albo sweterek jest za ciepły albo za cienki. Nosz kur..! Tyle razy myślałam „więcej do wiedzmy dziecka na zawiozę” tylko ze moje dziecko lubi babcie, chce do babci a ma jedna wiec zaciskam zęby i razy w tygodniu na kilka dni ją zawożę do babci.
Czekamy na Hanie -
ChicChic wrote:I same twardnienia Cie nie martwia?
Jestes bardziej doświadczona wiec poradz:)
Nie martwią, przecież macica przygotowuje się do porodu, to przecież naturalne. Wszyscy mają skurcze braxtona hicksa, czy jakoś tam. Gorzej jak to skurcze bolesne, czy z krzyża. Samo kurczenie się macicy jest całkowicie naturalne wg mnie.
Taliana85 lubi tę wiadomość
-
Moja tez właśnie mnie trochę wyprowadziła z równowagi. Jakiś czas temu przywiozła próbki emolium, podziękowałam grzecznie tłumacząc ze to tylko dla dzieci z problemami skórnymi, poza tym nie maja najlepszego składu wiec nie będę ich używać. A dzisiaj teściu przyjechał
I co przywiózł ?? Cały karton tych zasranych próbek... „bo ona dostała i nie umiała odmówić”
A według mojego M to jestem zła bo przecież ona chciała dobrze, wciskali jej to co miała zrobić -
nick nieaktualnyKobiety chyba jak stają się tesciowymi, to coś im się w głowach przestawia. Do tekiego wniosku doszłysmy dziś na spotkaniu z koleżankami. Każda narzekała na teściowa i każda z innego powodu. Moja jest wszechwiedzaca i daje tysiac rad na minutę, więc już się boję co to będzie, a jeszcze czeka mnie rozmowa, że absolutnie nie życzę sobie odwiedzin w szpitalu, a ona już się wybiera
My fotelik kupiliśmy maxi cosi cabriofix z bazą. Chcieliśmy cybex, ale niestety nie pasował nam nawet z bazą do samochodu.
Tyle piszecie o skurczach i teraz się zastanawiam czy ja mam, a nie czuje, czy przy takiej dawce magnezu jak biorę to po prostu ich nie mam. Po całym dniu czuje takie ciazenie w dole brzucha, ale to pewnie dlatego, że sporo rzeczy robię w ciągu dnia, a mało leżę. Ha na ktg będę chodzić raz w tygodniu od 36 tc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 19:38
-
Ciotki dobre rady niech zostawią te 'dobre' rady dla siebie. Niby ktoś chce dobrze, ale co z tego jak kompletnie nie pasuje to do naszych przekonań. Na przykładzie chociażby teściowej Pikapik, wprost powiesz to i tak bezczelnie zrobi wbrew temu co powiedziała. Takich sytuacji kompletnie nie rozumiem.
Mnie dziś mocno męczy dziś twardnienie brzucha. Przeszło mi przez myśl, żeby przejść się na IP. Mała dziś naprawdę mocno się przekręca i chyba to przez to. Wzięłam nospe i większą dawkę magnezu. Zobaczę jak jutro będzie, ale zamierzam leżeć i odpoczywać.
Poza tym fajne zajęcia były dziś z położną w przychodni. Praktyczne, wszystko na czasie i na bieżąco z wiedzą u niej. Dziś były m.in zajęcia z przewijania, przebierania i kąpieli maluszka. Naprawdę ciekawie.
-
Dziewczyny A ja znów chyba panikuje,dziś mężowi psikalam głowę loxonem bo wlosy mu się oslabily i teraz doczytałam żeby kobiety w ciąży unikaly. Chyba nic się nie stanie ? Wiem że zewnętrznie ale też jak psikalam to chyba się nie nawdychalam ? Proszę o rady. Panikuje ?
-
W poniedziałek miałam pierwsze ćwiczenia w szkole rodzenia No i doszłam do wniosku ze chyba bez sensu żebym na nie chodziła 30 min krążenia tyłkiem po piłce jakis podskoków na piłce i bardzo delikatne ruchy rękoma czy nogami to nie dla mnie, zważywszy na to ze od 12 tygodnia co tydzień chodzę do fizjoterapeyty na ćwiczenia które maja mi wzmocnić mięśnie które będą pracować podczas porodu No i teraz na te ze szkoły rodzenia mój organizm nie reaguje kompletnie nie czuje zadanego wysiłku nawet nie czuje żeby mi jakos specjalniemiesnie jakiekolwiek przy tym pracowały, oddychać z przepony również potrafię na zawołanie wiec chyba sobie daruje. Dziewczyny które były razem ze mną miały zadyszkę już po 3 min a ja byłam w szoku jak można mieć po tym zadyszkę, dziwnie się na mnie patrzyły
-
Widzę że nie dość że kupiłam popularny wózek ( u nas na forum) balios s to jeszcze najbardziej popularny fotelik aton m
jak dawalam deklaracje do położnych to mówiły ze NFZ refunduje jedno ktg w 36 tygodniu oraz od 37 tygodnia 2razy w tygodniu. I nie trzeba się specjalnie umawiać, nie trzeba mieć skierowania bo się po prostu należy, pod takim warunkiem że położne środowiskowe posiadają ktg
dodatkowo wybrałam w końcu prywatną położna i dużo lepiej śpię z myślą ze zawsze mogę do niej zadzwonić, w razie gdyby coś się wydarzyło i miałabym jechać do szpitala to ona też przyjedzie
ma też umówić w szpitalu ktg w połowie września, tak aby była też moja lekarka. Położna zrobi ktg a moja pani doktor skonsultuje zapis.
-
Chwałę się
koleżanka zajmująca sie fotografia dołączyła do nas na urlopie.
https://drive.google.com/open?id=1wo3VLD9uKPt0VcXMYn49L_rvrt8FWyynWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 22:09
monika30, Megsss, Katiuszaaaa, Buko, Blu, mala_misia lubią tę wiadomość
-
Monika30 myślę że nic zlego się nie stało jeśli dobrze się czujesz przecież nie nawdychalas się tego duzo.moj też używał tego i zrezygnował i scial się na łyso;-)
Ja zastanawiam się nad fotelikiem JOIE Spin 360 bo chciałabym żeby mi na dłużej posłużył ma ktoś jakieś doświadczenia, no i jeszcze dla starszaka muszę popatrzeć.
A wogole to dziś odkryłam że moja autko ma isofix ,aż poszłam sprawdzić i naprawdę jest A wszyscy mówili że nie ma aż spokojniejszy jestem A tyle jeździłam nieswiadomie .. -
No nie, następna z was trafia do szpitala...
-
Dziewczyny trzymajcie się jak najdłużej w dwupaku!
Ja jutro mam kontrolę przepływów i tez jestem gotowa już na wszystko.
Twardnien brzucha nie mam, tylko dwa do trzech razy takie krótkotrwałe bóle jak na okres. Mijają same po niedługim czasie. Za to czuję, że mały mi strasznie na szyjkę napiera.
Fotelik kupiliśmy kiddy evoluna i-size z bazą (promocja była za 260€) ale nie do każdego auta pasuje niestety.
Kurcze tak patrzę w kalendarz i myślę, że za chwilę zaczniemy się rozpakować po kolei
I znów dziękuję sobie, że za pranie i prasowanie wzięłam się szybciej. Teraz piorę na bieżąco, jak mi kuzynki coś dadzą ale to już są rozmiary od 68 wzwyż. -
NiecierpliwaKarolina, trzymam kciuki aby przez noc sytuacja się poprawiła. Wiem, że to trudne ale musisz zachować spokój, bo stres = wysokie ciśnienie. Mam ogromną nadzieję, że jeszcze kilka tygodni zostaniesz jednak w 2-paku.👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020