X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Hime Debiutantka

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może coś o sobie napiszę. :) Udało się w 17 cyklu starań, a dokładniej w 4 cyklu z leczeniem tarczycy. Na imię mam Gosia, 21 lat. 2 ciąże mam za sobą, jedną biochemiczną i jedną pozamaciczną zakończoną w 10tc pęknięciem jajowodu a co za tym idzie krwotokiem wewnętrznym ale jak widać udało mi się wyjść z tego cało i to dosłownie bo jajowód mi zachowali. Narzeczony jeszcze nic nie wie o moim testowaniu bo szykuję dla niego niespodziankę na walentynki, ale chyba będę musiała szybciej niespodziankę zorganizować bo już wczoraj mi mówił, że już w sobotę powinnam zrobić test. :D Myślałam, że nie uda się tak szybko, że może akurat uda się w marcu i to byłby super prezent z okazji 30 urodzin dla mojego ukochanego. Nie uwierzycie w jakim szoku byłam widząc te dwie kreski, przecież to był dopiero 21 dc, myślałam, że serce wyskoczy mi z piersi. Ale teraz oswoiłam się z tą myślą, w poniedziałek chcę iść na betę, a wizytę u ginekologa mam 16 lutego. :)

Mamusia_Ksawusia, Iwona27091991, Kathrine, freya lubią tę wiadomość

• *SmoczycA* Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo ja bym poszła do kogoś innego. Prywatnie mogę Ci polecić Małgorzatę Smędek przyjmuje chyba w 3 miejscach ( medicower, KEN i Novum) albo w lux medzie dr Piotrowską Świrszcz ;) więcej nikogo nie znam ;P

Karo_Wi lubi tę wiadomość

km5szbmh5pl1vtix.png
    2nn3gywlmnvu4555.png
  • Mamusia_Ksawusia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hime wrote:
    Może coś o sobie napiszę. :) Udało się w 17 cyklu starań, a dokładniej w 4 cyklu z leczeniem tarczycy. Na imię mam Gosia, 21 lat. 2 ciąże mam za sobą, jedną biochemiczną i jedną pozamaciczną zakończoną w 10tc pęknięciem jajowodu a co za tym idzie krwotokiem wewnętrznym ale jak widać udało mi się wyjść z tego cało i to dosłownie bo jajowód mi zachowali. Narzeczony jeszcze nic nie wie o moim testowaniu bo szykuję dla niego niespodziankę na walentynki, ale chyba będę musiała szybciej niespodziankę zorganizować bo już wczoraj mi mówił, że już w sobotę powinnam zrobić test. :D Myślałam, że nie uda się tak szybko, że może akurat uda się w marcu i to byłby super prezent z okazji 30 urodzin dla mojego ukochanego. Nie uwierzycie w jakim szoku byłam widząc te dwie kreski, przecież to był dopiero 21 dc, myślałam, że serce wyskoczy mi z piersi. Ale teraz oswoiłam się z tą myślą, w poniedziałek chcę iść na betę, a wizytę u ginekologa mam 16 lutego. :)

mam pytanie, nie wiedziałaś że jesteś w ciąży ? chodzi mi dokładniej o pozamaciczną, 10tc to "dość spora" ciąża

74dip07wq093hfek.png

860ip07wa0euhgkg.png

20161001650123.png

• Flavia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Hime!
    No i umówiłam się na 15-go lutego, to bedzie poczatek 9-go tygodnia.
    Juz nie mogę się doczekać... ;)

Mamusia_Ksawusia lubi tę wiadomość

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flavia wrote:
    Witamy Hime!
    No i umówiłam się na 15-go lutego, to bedzie poczatek 9-go tygodnia.
    Juz nie mogę się doczekać... ;)

w moje urodziny :D

Flavia lubi tę wiadomość

74dip07wq093hfek.png

860ip07wa0euhgkg.png

20161001650123.png

• Hime Debiutantka

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia_Ksawusia wrote:
    mam pytanie, nie wiedziałaś że jesteś w ciąży ? chodzi mi dokładniej o pozamaciczną, 10tc to "dość spora" ciąża
    Do końca ciąży testy były negatywne pomimo wysokiej bety, różne firmy, różne czułości ogólnie bardzo dziwna sytuacja. A tak długo byłam w tej ciąży bo lekarz mnie do tego doprowadził, chodziłam regularnie on nic nie widział i twierdził, że plamienia, bóle to normalne, że opóźniła mi się owulacja bo miałam bardzo nieregularne cykle 40-80 dniowe dlatego jeszcze nic nie widać. A lekarz badał mnie lub nie zależnie od jego widzimisie. Wizyty trwały nie dłużej niż 2 minuty. Dopiero w ostatniej chwili do niego pojechałam z potężnymi bólami i krwawieniami to z wielką łaską skierował mnie do szpitala i w tym samym dniu a raczej nocy miałam krwotok wewnętrzny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 14:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hime wrote:
    Hej wam! :) Po cichutku chciałabym do Was dołączyć. Dzisiaj 27dc, test pozytywny w 21dc, ładne dwie kreseczki. Termin wg OM 20/10/2018, ale może się zmienić o parę dni ze względu na szybszą owulację czyli w 10dc. Przyjmiecie mnie do siebie? :)
    Witaj ;) już dopisałam do naszej grupy

Hime lubi tę wiadomość

• Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Dołączam! Dzisiaj koniec 5t, termin na 12 października :)

Byłam na USg dzisiaj bo bardzo bolało mnie podbrzusze (a jestem po pustym jaju w lipcu 2017), ale póki co muszę po prostu cierpliwie czekać :) a u Was widać już fasolki? :)

Bajka111, Du-Dulia, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hime wrote:
    Do końca ciąży testy były negatywne pomimo wysokiej bety, różne firmy, różne czułości ogólnie bardzo dziwna sytuacja. A tak długo byłam w tej ciąży bo lekarz mnie do tego doprowadził, chodziłam regularnie on nic nie widział i twierdził, że plamienia, bóle to normalne, że opóźniła mi się owulacja bo miałam bardzo nieregularne cykle 40-80 dniowe dlatego jeszcze nic nie widać. A lekarz badał mnie lub nie zależnie od jego widzimisie. Wizyty trwały nie dłużej niż 2 minuty. Dopiero w ostatniej chwili do niego pojechałam z potężnymi bólami i krwawieniami to z wielką łaską skierował mnie do szpitala i w tym samym dniu a raczej nocy miałam krwotok wewnętrzny.

o kurczę !

74dip07wq093hfek.png

860ip07wa0euhgkg.png

20161001650123.png

• Hime Debiutantka

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia_Ksawusia wrote:
    o kurczę !
    Najgorsze jest to, że ten lekarz cały czas jest ordynatorem tutejszego oddziału Gin-Poł.

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziaaaa wrote:
    Dzień dobry!
    Dołączam! Dzisiaj koniec 5t, termin na 12 października :)

Byłam na USg dzisiaj bo bardzo bolało mnie podbrzusze (a jestem po pustym jaju w lipcu 2017), ale póki co muszę po prostu cierpliwie czekać :) a u Was widać już fasolki? :)

A nie koniec 4? ;) Jak u mnie?

Mamma-mia lubi tę wiadomość

gg64e6ydj2x1myxr.png

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_Wi wrote:
    A nie koniec 4? ;) Jak u mnie?

nie, wczoraj na wizycie lekarz stwierdził że na 100% nie jestem w ciąży (konował) a beta rośnie, testy pozytywne, u mnie 3tc więc nie ma opcji by było coś widać

74dip07wq093hfek.png

860ip07wa0euhgkg.png

20161001650123.png

• AlicjaJ Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaeemm wrote:
    Ja juz po wizycie... wszystko jest idealnie ksiazkowo, progesteron moze spadac bo ciałko żółte przejmuje podtrzymywanie ciazy (?) cos takiego lekarz powiedział. Ciaza zagnieżdżona super, nie ma pustego jaja ani zadnego krwiaka. 1 marca kolejna wizyta. Powiedział, ze jeśli nie ma plamien, bólu brzucha tez nie ma to bez sensu brać leki skoro progesteron mimo ze spadł to nadal jest w normie.
    Super wieści :) Widziałaś już maluszka czy na razie sam pęcherzyk? :)

Hime witaj :) Straszne, że musiałaś przez to przejść :( Ale teraz już musi być dobrze. Chyba jesteś najmłodszą dziewczyną na wątku, czy się mylę? :)

Zuuziaaaa hej! Było widać na usg pęcherzyk czy na razie nic? :) Ja widziałam już swoją fasolkę i słyszałam serduszko, kilka innych dziewczyn też ale chyba większość czeka na pierwsze wizyty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 15:47

Mamusia_Ksawusia, Aaeemm lubią tę wiadomość

cb7w90bv95yvg0mo.png
    5 c.s. o pierwsze maleństwo - szczęśliwy <3
    7 lutego - jest serduszko! <3
    MTHFR 677C-T homo, PAI-1 4G homo -> Clexane, Acard
  • Aaeemm Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaJ wrote:
    Super wieści :) Widziałaś już maluszka czy na razie sam pęcherzyk? :)

Hime witaj :) Straszne, że musiałaś przez to przejść :( Ale teraz już musi być dobrze. Chyba jesteś najmłodszą dziewczyną na wątku, czy się mylę? :)

Zuuziaaaa hej! Było widać na usg pęcherzyk czy na razie nic? :) Ja widziałam już swoją fasolkę i słyszałam serduszko, kilka innych dziewczyn też ale chyba większość czeka na pierwsze wizyty :)
    Jest pecherzyk i w pęcherzyku tzn „ obrączka „ hehe ale jeszcze bez serduszka ;)

oar8yx8d1pjoogg2.png
  • TinyYnka Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jejku ja dziś w pracy do 18.a o 19 lekarz. Ciężko mi nadrabiać Wasze wpisy

Wysłany: 8 lutego 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TinyYnka wrote:
    O jejku ja dziś w pracy do 18.a o 19 lekarz. Ciężko mi nadrabiać Wasze wpisy

daj znać po wizycie :)

74dip07wq093hfek.png

860ip07wa0euhgkg.png

20161001650123.png

• Domi-mazurka Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Niesamowicie miło mi do Was dołączyć :)
    7.02 zobaczyłam i usłyszałam serduszko, mimo problemów z tarczycą wszystko pięknie się rozwija wg Pani Doktor. Objawów poza zmęczeniem brak, do tego bolesność piersi i to by było jak na razie na tyle, mdłości brak :)
    Luteina i masa innych specyfików zażywana od 2tyg, wierzę, że będzie dobrze :) !
    Termin przewidywany na 2.10 :)
    Buziaki Mamy!;**

Mamusia_Ksawusia, TinyYnka, Marsylia, Sylwiaa992, Flavia, Du-Dulia, NiecierpliwaKarolina, Bajka111, freya lubią tę wiadomość

jzh4n7t.png
  • TinyYnka Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi witaj. A wiesz kiedy miałaś owulacje?

• AlicjaJ Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi-mazurka wrote:
    Hej!
    Niesamowicie miło mi do Was dołączyć :)
    7.02 zobaczyłam i usłyszałam serduszko, mimo problemów z tarczycą wszystko pięknie się rozwija wg Pani Doktor. Objawów poza zmęczeniem brak, do tego bolesność piersi i to by było jak na razie na tyle, mdłości brak :)
    Luteina i masa innych specyfików zażywana od 2tyg, wierzę, że będzie dobrze :) !
    Termin przewidywany na 2.10 :)
    Buziaki Mamy!;**
    Witaj Domi! Słuchałyśmy serduszek w tym samym dniu :) <3

Domi-mazurka lubi tę wiadomość

cb7w90bv95yvg0mo.png
  • AlicjaJ Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaeemm wrote:
    Jest pecherzyk i w pęcherzyku tzn „ obrączka „ hehe ale jeszcze bez serduszka ;)
    Super :) Na następnej wizycie już na pewno będzie serduszko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 16:31

Aaeemm lubi tę wiadomość

cb7w90bv95yvg0mo.png
‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ