X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcia, jeszcze raz gratulacje! Ślicznie wyglądacie <3

Karo, a widzisz, mnie ciągle powtarzają, że mam uważać, bo dziewczynki niecierpliwe i lubią wcześniej wychodzić :-D

Ja rodzę 2.10 i innej opcji nie ma! Mała ma zakaz wychodzenia wcześniej! W przyszłym tyhodniu jeszcze mam do ogarnięcia kilka spraw, chcę przyszykować dom do końca i najważniejsze - synuś ma urodziny, więc impreza musi być w komplecie. Także córeczko, siedź grzecznie!

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie juz leze. Dostaje sterydy w pupe i clexane w brzuch. Poza tym wszystko okej z małą. Przeplywy prawidlowe jednak Brzuszek wychodzi 3 tyg mniejszy od glowki.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka nie wiem czy w aptece mozna kupic ale napewno w sklepie medycznym.zadzwon do apteki i spytaj. Slyszälam ze niektorzy nosza takie rajstopy äle ja nie stosuje .

Milano ja pije narazie raz dziennie liscie malin po 1.5 gram. W moim opakowaniu jest specjalna miarka .
    Agilera 3 tyg .. jak ten czas szybko zlecial

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z was ma bole krzyzowe? Bo ja teraz nie wiem czy to skurcze cz yboli krzyz bo raz sa raz nie bo odpuszczaja..az nerki mnie bola bo wszystko promieniuje hmm chyba w wekend przejade sie do szpitala jak nie przejdzie mi

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jestem już po wizycie. Mam rozwarcie. Gin zrobił masaż. Szyjka otwarta,miękka. Mały waży 3 kg. Lekarz twierdzi że w tej weekend urodze,więc idę pakować rzeczy małego do torby. Boję się jak cholera. Aaaa panikuje. Trzymajcie kciuki :)

edka85, Blu, PAPAVER, eVelina83 lubią tę wiadomość

• monika30 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcia gratulacje. Pięknie razem wyglądacie :)

• Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika30, a powiedział Ci jakie rozwarcie? Ja miałam tydzień temu na opuszek i szyjka miękka, ale nadal cisza.

Ja dopiero od dwóch dni piję te liście malin, przedwczoraj 2 kubki, wczoraj wypiłam 1, daję jedną łyżeczkę, trochę "na oko", bo nie miałam żadnej miarki w opakowaniu. Ale powiem Wam, że mi to smakuje, nie wiem czy coś pomoże, ale będę pić :D

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano wrote:
    Przeczytałam właśnie artykuł u mamyginekolog "Jak to zrobić aby urodzić" i jest tam napisane o ostrych daniach na przyśpieszenie porodu. Kurczę chyba dzisiaj zrobię obiad na ostro a co. Łykam wiesiołek, dzisiaj przyjzie herbatka z liści malin i mam nadzieje że si ruszy chociaż myślę czy z tym wszystkim nie zaczekać do poniedziałku do wizyty. Kto pije herbatkę? Ile razy dziennie ją sobie robicie?
    Ostre dania pewnie działają tak jak i wszystkie inne metody... inaczej to ja bym była po porodzie, bo mój mąż twierdzi, że w ciąży tak mocno doprawiamy wszystkie dania i każdy obiad jest ostry, a ja tego w ogóle nie czuje.
    Herbatę z liści malin póki co pije raz dziennie, od poniedziałku będę pić dwa razy, a od wczoraj biorę oeparol.

• OlinkowA Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcia śliczny Oluś, gratuluję raz jeszcze!

Ja piję herbatkę z liści czasem raz czasem dwa razy dziennie, zależy jak z czasem, a smak jest mi obojętny.

Edka mój też już klocuś ważył 3300 w poniedziałek :)

U mnie zero jakichkolwiek objawów, tylko ból miednicy, pachwin i to wszystko, ale zaraz odwożę córkę do szkoły i biorę się za sprzątanie domku, łącznie z myciem podłóg itd

Już chciałabym żeby mój uparciuch wyszedł na drugą stronę, to czekanie jest straszne!

edka85 lubi tę wiadomość

qdkkk6nllsldr26a.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika30 wrote:
    Hej dziewczyny. Jestem już po wizycie. Mam rozwarcie. Gin zrobił masaż. Szyjka otwarta,miękka. Mały waży 3 kg. Lekarz twierdzi że w tej weekend urodze,więc idę pakować rzeczy małego do torby. Boję się jak cholera. Aaaa panikuje. Trzymajcie kciuki :)
    Wow, super. Podobno w ciągu dwóch dni powinna rozwinąć się akcja. Chociaż u 30% kobiet taki masaż nie działa. Znając moje szczęście, to zapewne ja będę w tej grupie :) W przyszłym tygodniu idę na ten masaż.
    A który masz tc? Bardzo bolało?

Buko lubi tę wiadomość

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukiereczka nie powiedział na ile te rozwarcie. W każdym bądź razie dąży do tego żebym urodziła jak najszybciej bo jak mały będzie miał 3.5 kg to przy mojej miednicy będzie musiał zrobić cc A nie chce tego za bardzo. Dal mi nadzieję że to ruszy A jeśli do ndz nic to w niedzielę do szpitala i będzie działał dalej. Ogarnęła mnie panika. Muszę się uspokoić :)

• Milano Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę jestem ciekawa czy moja ginekolog zaproponuje taki masaż. Znajać moje szczeście usłyszę od niej tekst jak na każdej poprzedniej wizycie "Uuuuuu z taką szyjką to jeszcze na Kanary może Pani lecieć", obawiam się że znowu będzie to samo.
    Kurier właśnie przywiózł mi herbatkę z liści malin, jakąś na laktację i femartiker. Zapakowałam sobie trzy saszetki do torby szpitalnej w razie coś tylko zastanawiam się skąd ja wezmę mleko w szpitalu ale najwyżej mąż karton przywiezie haha.

Ale Wam zazdroszczę tych postępów porodowych.

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka 38 tc, no przyjemny ten masaż to nie jest. Od razu krew mi się puściła i teraz boli mnie brzuch.

• edka85 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, no ja dwa dni temu miałam coś na zasadzie pre-masażu. Czyli pierwsze gmeranie w celu pobudzenia szyjki do rozwarcia. Było nieprzyjemne. Po tym mam plamienia, czasami brzuch zaboli. To teraz już wiem, czego spodziewać się w środę. Trzeba zabrać podpaskę i przygotować się na ból.

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Blu Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcia śliczny synek! Pewnie było ciężko, ale nagroda jest wielka :)

Edka, ja rajstopy przeciwzylakowe kupuje w necie. Trzeba dokładnie zmierzyć sobie nogę, mogę polecić firmę sigvaris. Jeśli potrzebujesz na krótko to jest wiele tanszych odpowiedników.

Ja też zazdroszczę postępów porodowych :)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Domcia88 Ekspertka

Wysłany: 21 września 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olek w porownaniu do innych dzieci w inkubatorkach jest zdrowy. Mialam go juz dzisiaj dostac, ale jest tak leniwy ze nie chcial jesc. Zjadl im tylko 9 ml mleka, wiec wlaczyli mu dzis dozywianie pozajelitowe, a ja tu wariacji dostaje bez niego.

Domcia88
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcia, śliczny chłopczyk! I Ty też wyglądasz promiennie i wgl super jak na kogoś, kto dopiero urodził! :)

Milano, ja mam lampę na sprzedaż - użyta chyba z raz, bo ja jednak nie mam cierpliwości do samodzielnego wykonywania hybryd. Wolę iść do kosmetyczki :P

Ja planuję dotrwać do PTP, zwłaszcza, że ja to ani żadnych skurczy, ani nic - bynajmniej nie zauważyłam póki co :)

zpbnroeqnmec200u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia, możesz u mnie dopisać 2837g w 2
    37+0.
    Czy lokalizacja łożyska się u Was zmieniła? Do tej pory miałam w opisie:na przedniej ścianie wysoko, a dziś lokalizacja: w dnie. Mam w ogóle wrazenie, że brzuch mam trochę niżej, to może powoli się szykuje do porodu?

• Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcia pięknie wyglądasz! Synek cudowny :)
    Ja po wczorajszym 'macaniu' szyjki u lekarza, czuje się dziwnie. Chodzę dużo trudniej, nie mogę nóg złożyć razem, mam wrazenie ze mam dziecko między nogami. Dziecko rusza się duuużo mniej, nawet na herbate z malin nie zareagował. Kłuje mnie w podwoziu przy każdym większym ruchu. Miałam dzisiaj jechać na zakupy, ale zwyczajnie strach mnie obleciał :P

Miru mam nadzieje że z twoją malutką wszystko w porządku, myśle o Was nieustannie!
    Flavia dzisiaj ma chyba CC prawda? Powodzenia! Czekamy na wieści! :)

Karo, Bajka, Buko - witamy się w donoszonej! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 13:56

Bajka111 lubi tę wiadomość

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Czy lokalizacja łożyska się u Was zmieniła? Do tej pory miałam w opisie:na przedniej ścianie wysoko, a dziś lokalizacja: w dnie.
    Buko a robisz podejsce do SN czy masz z góry umówione CC? Bo ja pamiętam jak w dwudziestym którymś tygodniu miałam łożysko wpisane na dnie i dr powiedziała, że wówczas w grę wchodzi tylko CC, ale niestety nie wiem czy to zawsze się tak odbywa. Pewnie skoro twój lekarz nic nie mówił, to może nie zawsze.
    Ja na ostatniej wizycie łożysko miałam z tyłu wysoko.

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

‹‹ 722 723 724 725 726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ