X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Kinga przyszła na świat cc o godzinie 10:30, 3400g, 53 cm. i 10 punktów. Ssie ładnie cyca i właśnie śpi w moich ramionach. Jestem zadowolona, że już po wszystkim.
    Teraz będę odpoczywać, bo kiepsko spałam dzisiaj w nocy.

Karo_Wi, Megsss, monika30, Milano, NiecierpliwaKarolina, Buko, edka85, Katiuszaaaa, Cukierniczka, eVelina83, Pikapik, Miru, Bajka111, KateHawke, 1Malinka1, Blu, Kathrine, tym_janek, plemniczka, mala_misia, akilegna♥, Ewel. lubią tę wiadomość

• Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flavia gratulacje! Niech maleńka zdrowo rośnie :)

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flavia, gratulacje! Dużo zdrówka dla Was :)

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flavia super wieści ! Gratulacje :)

• OlinkowA Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flavia cudowne wieśći!
    Ogromne gratulacje!! :)

qdkkk6nllsldr26a.png
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flavia gratulacje :)

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flavia, gratulacje :-) odpoczywajcie!

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Kingi :)

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flavia, gratuluję.

Zuzia, dziś miałam tylko usg żeby ocenić wagę malej, które pokaże swojej dr na wizycie w środę. Przymierzam się do SN i szczerze mówiąc to bym wolała urodzić SN niż cc. Ja do tej pory miałam łożysko z przodu wysoko, a tu zmiana i nic w necie nie znalazłam o tym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 15:12

• Milano Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flavia gratulacje <3

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • Nika89 Nowa

Wysłany: 21 września 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko - Łożysko w dnie macicy – to znaczy bardzo wysoko (dno macicy wbrew logice jest na górze). Pozdrawiam- rownież oczekująca i podczytujaca Was przyszła październikowa mama;)

Nika89
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, tyle to ja wiem :)

• Milano Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy też macie jakaś wieeeeelką ochotę na słodkie? Ja bym mogła żywić się tylko czekoladą, ciastkami itp... a najlepiej co chwile coś innego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 15:45

oar83e3kt53wl0vf.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano wrote:
    Dziewczyny czy Wy też macie jakaś wieeeeelką ochotę na słodkie? Ja bym mogła żywić się tylko czekoladą, ciastkami itp... a najlepiej co chwile coś innego
    Taaak.... niestety :-/ w pierwszej ciąży słodycze dla mnie nie istniały. Zresztą w ogóle prawie nie jem słodkiego. A teraz co chwilę mam na coś nieposkromioną ochotę :-/

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano, tak! Od dwóch tygodni :) wczoraj rano wstałam z zamiarem zjedzenia tylko jednego batona... a zjadłam czekoladę, dwa batony i wieczorem jeszcze poprawiłam lodami. Okropnie mnie ciągnie do słodkiego, a przez większość ciąży słodkie mogło dla mnie w ogóle nie istnieć.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • Justynuszek Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_Wi wrote:
    Milano, tak! Od dwóch tygodni :) wczoraj rano wstałam z zamiarem zjedzenia tylko jednego batona... a zjadłam czekoladę, dwa batony i wieczorem jeszcze poprawiłam lodami. Okropnie mnie ciągnie do słodkiego, a przez większość ciąży słodkie mogło dla mnie w ogóle nie istnieć.
    Dokładnie :) 8 muiesiecy miałam słodkowstręt a od tygodnia czy dwóch mogłabym żyć tylko na czekoladzie :)

43kth371haww2z0j.png
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo i pierwsza Kinga na świecie, gratulacje odpoczywanie dziewczynki !

Ze słodyczami mam podobnie a do tej pory ze słodyczy to najbardziej lubiałam kiełbasę teraz myśle ze jak miała bym kilo krówek to bym zjadła w jeden dzień całe kilo, ale pozwalam sobie tylko na jakiegoś batonika jednego w ciągu dnia albo bułkę słodka na śniadanie.

Nie uwierzycie jakie była moje zaskoczenia jak dziś na mojej awaryjnej wizycie okazało się ze moja szyjka jest super rozmiękczone a dzidzia jest już niziutko, podobno od zeszłego piątku sytuacja zmieniła się diametralnie, teraz dr obstawia ze prędzej urodzę koło 10 niż 20 października, myśli również ze w nastepny piątek to już będzie ostatnia wizyta przed porodem.
    Z niezadobrych wiadomości to pójdę próby wątrobowe nie są za dobre, pobrał mi kontrolnie dziś krew do porównania jeśli przekroczy 150 to porod będziemy wywoływać wcześniej czyli zaraz na początku października.

Pytałam o te wszystkie herbatki z liści oeparole wiesiołki , dr powiedział żebym sobie darowała, lepiej poćwiczyć na piłce i polecił żel femiZone gynotal mam sobie o nim poczytać i ewentualnie kupić ale nie jest to jakos konieczne.

Także ku pokrzepieniu serc dziewczyna które myślą ze nic do przodu nie dzie jak widać może iść pomimo braku wyraźnych oznak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 16:08

• Milano Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mi lżej że nie jestem sama haha, u mnie na początku też zero chęci na słodkie a teraz masakra.

oar83e3kt53wl0vf.png
  • eVelina83 Ekspertka

Wysłany: 21 września 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flavia gratulacje!!! :)

Czekamy na Hanie <3
  • OlinkowA Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny mam to samo ze słodyczami!
    Do 8 miesiąca sporadycznie jakiś kęs słodkiego, a teraz to jakaś masakra! Pochłaniam kazde ilości i wszystkiego! Dżemy, miody, lody... a o czekoladzie białej z prażynkami nawet nie wspominam bo zaraz bedę musiała Męża wysłać do sklepu..

qdkkk6nllsldr26a.png
‹‹ 723 724 725 726 727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ