Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się w donoszonej ciąży i już po ostatniej wizycie u ginekologa (a przynajmniej taką mam nadzieję) jeszcze w 2-paku. Zaraz będę nadrabiać co pisałyście tylko wcześniej chciałam dać znać:
ZUZIA jestem gotowa na dopisanie do listy3159 g (37+0). Termin wg. OM wypada na 12.10, planowane cięcie 3.10 (38+5). Będzie dziewczynka, Aniela.
Cukierniczka, Blu, Zuuziaaaa lubią tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Oluś
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd5f875e58a9.jpgFlavia, Odeta, Szimi, Karo_Wi, Zuuziaaaa, Bajka111, Bogusia Bogusia, Katiuszaaaa, Cukierniczka, Milano, Blu, edka85, OlinkowA, KateHawke, PAPAVER, mala_misia, Ewel. lubią tę wiadomość
Domcia88 -
Dziewczyny które miały masaż szyjki, jak długo mialuscie później krwawienie? I wszystkie inne które miały sprawdzane rozwarcie, długo krwawilyście? Może krwawienie to za dużo powiedziane, ale mam dość sporo śluzu podbafwionego krwią, lekarka mówiła że tak będzie tylko zastanawiam się jak długo może to trwać żeby traktować jako normalne A kiedy powinnam się zacząć niepokoić...
-
Domcia piękny chłopczyk
Dziewczyny dla tych które nie kogą spać albo będą nudzić się w ciągu dnia: Fundacja RODZIC PO LUDZKU opublikowała raport dotyczący opieki okołoporodowej (podczas porodu oraz w pierwszych dniach życia dziecka w szpitalu). Ja właśnie czytam i stwierdziłam ze Wam podeśle linkwidać ze standardy się poprawiaja, ale nadal to nie jest to..
http://www.rodzicpoludzku.pl/images/rzecznictwo/RAPORT_FRpL_2018.pdfWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 07:19
-
Szimi wrote:Dziewczyny które miały masaż szyjki, jak długo mialuscie później krwawienie? I wszystkie inne które miały sprawdzane rozwarcie, długo krwawilyście? Może krwawienie to za dużo powiedziane, ale mam dość sporo śluzu podbafwionego krwią, lekarka mówiła że tak będzie tylko zastanawiam się jak długo może to trwać żeby traktować jako normalne A kiedy powinnam się zacząć niepokoić...
Ja się zastanawiam, co u Moniki? Po wczorajszym masażu wzięło ją ostro i może już na porodówce jest? Monika odezwij się! -
Zuziaaa dzięki za ten raport, miałam co czytać przy porannej kawie
z jednej strony nie nastraja zbyt optymistycznie, z drugiej część rzeczy wiem, że mam zapewnione w szpitalu, w którym chcę rodzić, także trochę się uspokoiłam. No i mogłam nie czytać wypowiedzi pacjentek, bo tylko sobie ciśnienie podniosłam, aż się nie chce wierzyć, że tacy ludzie pracują w szpitalach...
Domcia jak patrzę na Twojego synka to mam ochotę biec już do szpitala i błagać o cc żeby tylko już zobaczyć mojego i go przytulić. Oluś jest cudnyZuuziaaaa lubi tę wiadomość
www.zcukremalbowcale.com -
Domcia synek przepiękny! Tak samo jakCukierniczka mam ochotę już moja kruszynkę przytulić i zobaczyć jak tak patrzę na te zdjęcia. Mel wyłaź już! Koniec tego obijania się brzuchu
Ja dzisiaj rano byłam na badaniach, chyba ostatnie w tej ciąży. Zrobiłam sobie hennę rzęs i brwi. Chętnie bym zrobiła sobie sztuczne ale kurczę tak mi jakoś szkoda tych moich bo mam mega mocne długie i jak zrobię czarna hennę to wyglądają spoko ale te sztuczne to na bank taka wygoda. Zobaczymy jak to będzie może się skuszę. Po odkryciu kilku kosmetyków nie do wiary ale moja twarz zaczyna znowu wyglądać. Stare znikają a nowych nie widać także wszystko działa i może nie będę straszyć na porodówce pryszczami.
Monika daj znać co u Ciebie! -
Dzięki Edka za odpowiedź. No właśnie podbrzuszs też mnie pobolewa ale nie jest to nic strasznego. Skurczy nie mam, jedynie twardnienie brzucha ale to już wcześniej mialam, może teraz troszkę częściej. Lekaeka powiedziala ze z takim rozwarciem teoretycznie moge jeszcze miesiąc chodzić, ale wydaje jej się że pójdzie szybko.
Ty umawialas się na masaż szyjki? Bo ja jako takiego masażu nie miałam, jedyniue przy badaniu sprawdzala jak tam się miewa moja szyjka I mówiła że może być takie lekkie krwawienie. -
Co do słynnej pełni, to w szpitalu gdzie leżę już zbiera żniwa jak to położne mówią. Od dwóch dni porodówka pęka w szwach, nie maja gdzie kłaść kobiet z dziećmi, co chwile na patologii którejś wody odchodzą (tylko nie mi oczywiście:()
Wczoraj miałam chwile radości bo myślałam ze wody zaczynaja się sączyć, ale po badaniu okazało się ze to czop...
Mój lekarz ma jutro dyżur i obiecał mi badanie itd. Mam nadzieje ze ruszy w końcu ten porod bo coraz gorzej ze mną. Codziennie płacze i wyzywam się na moim M. Z bezsilności. Obojgu nam ciężko... wiem ze muszę tu być dla dobra małej, ale jest cholernie ciężkoWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 10:54
-
Szimi, ja miałam teraz badanie w celu oceny szyjki, a taki masaż to pewnie będzie w środę. No i tak sobie myślę, że jeżeli w przyszłym tygodniu bym rodziła, to pewnie nigdzie miejsc nie będzie...Co za chory kraj. Z jednej strony prowadzona polityka prorodzinna, a z drugiej brak zaplecza medycznego, aby obsłużyć chociażby porody. Co to znaczy, żeby rodząca po przyjeździe do wybranego szpitala była odsyłana z kwitkiem? Nie ma miejsc...I albo sobie czekasz na korytarzu, albo jedziesz do innego szpitala. Albo rodzisz na ulicy.
-
Ciężko mi teraz Was nadrobić, ale jakoś się udało
Flavia gratulacje!
Monika daj znać co u Ciebie.
Ja po badaniu rozwarcia na początku września na wizycie u mojego gina, plamiłam już do samego porodu.
Co do przepełnienia na porodówkach to naprawdę jest masakra. U nas w mieście, w dniu jak wychodziłyśmy do domciu, z samego rana telefony na noworodkowym wprost się urywały. Jednocześnie były 4 porody sn i 2 cesarki. A to i tak malutko w porównaniu z tym co działo się we wcześniejsze dni.Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Uzupełniłam tabelkę
Szimi wpisałam Cię do niej, nie wiem na kiedy miałaś termin z OM, ale wg suwaczka na 11.10, tak też wpisałam. Daj znać jak coś zmienić lub jeśli nie życzysz sobie tam widnieć
Monika już pewnie rodzi! Czekamy na wieścijeeeeeeny ja też już chce
Mam nadzieje że u Miru wszystko w porządku. Pewnie da znać jak wszystko wróci do normy, a teraz pewnie nie ma do tego głowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 12:50