Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mychaa22 wrote:Dziś się dowiedziałam wizyta przede mna 3majcie kciuki termin na 15.10.2018
Zuuziaaaa lubi tę wiadomość
-
OlinkowA wrote:Ja już po wizycie Ale jestem mega niezadowolona
Usg miałam dosłownie 2 sekundy, włożył głowicę i wyciągnął.
Powiedział że wszytko w porządku, ciąża pojedyncza, 6 tygodni, w macicy.
Jak zapytałam o serduszko stwierdził że za wcześnie, w co nie wierzę.
Mógłby się bardziej postarać
Ta przyjemność 5 minutowa kosztowała mnie 180 zł
Dał skierowanie na badania i kolejna wizyta26.02 -
hejka! ja wstałam, a właściwie syn z płaczem mnie obudził o 4:16, poleciałam jak poarzona do jego pokoju a też że miał zły sen biedaczek, powiedział że chce spać z nami, no to go wzięłam, nie mogłam zasnąć już, młody mi strzelił kopa w brzuch więc wstałam by się nie powtórzyło, oni tam smacznie śpią
-
TinyYnka wrote:Domi witaj. A wiesz kiedy miałaś owulacje?
Nie mam bladego pojęcia, nigdy nie byłam w stanie określić kiedy mam owulację... ja do końca nie wiem, kiedy dokładnie miałam ostatnią miesiączkę, bo jak na złość przestałam akurat w grudniu notować... U nas wyszło to zdecydowanie na spontanie, bez sprawdzania dni płodnych etc. -
I dopadła bezsenność i mnie ! Po ponad tygodniu prawie ciągłego spania, mój organizm stwierdził ze mu wystarczy i tak oto od godziny 4:00 nie umiem zasnac mam nadzieje ze te wszystkie dziwne rzeczy które się teraz dzieją mina wraz z końcem 3 mc
Miłego dnia Mamuśki -
hej dziewczyny
ja za gina płace 250zł co miesiąc wiec spoko... ale mega jestem zadowolona. Prowadził mi pierwszą ciąże i teraz też.
Wybrałam już gina genetyka do którego wybiore się na usg 1 trymestru z badaniami biochemicznymi (czyli PAPPA i BHCG). Dzwoniłam już do niego ale jest na urlopie i mam się odezwać w poniedziałek. Na szczęscie ma certyfikat FMF więc myślę, że to fachowiec. bo wielu ginów robi takie badania nie posiadając certyfikatu.
Wy robicie badania genetyczne? -
Pikapik ja jak poszłam na zwolnieniw to spałam z 12-14 h na dobe i mi bylo mało;) przez ponad ttdzien tak miałam,a teraz ide po 22 a wstaje o 7 i w dzien juz mi sie nie chce. Chociaż jak na mnie to też bardzo dużo bo chodząc do pracy kladlam sie sie ok 23 i wstawałam o 4:20;)
-
Chichibi wrote:hej dziewczyny
ja za gina płace 250zł co miesiąc wiec spoko... ale mega jestem zadowolona. Prowadził mi pierwszą ciąże i teraz też.
Wybrałam już gina genetyka do którego wybiore się na usg 1 trymestru z badaniami biochemicznymi (czyli PAPPA i BHCG). Dzwoniłam już do niego ale jest na urlopie i mam się odezwać w poniedziałek. Na szczęscie ma certyfikat FMF więc myślę, że to fachowiec. bo wielu ginów robi takie badania nie posiadając certyfikatu.
Wy robicie badania genetyczne? -
Karo_Wi wrote:U mnie ostatnia miesiączka 5.01 i termin wg kalkulatorów w necie na 10.10, ale jak sama liczyłam (wg książki "W oczekiwaniu na dziecko") i wg wyliczeń na belly best friend wychodzi mi termin na 12.01. I dziś jest właśnie koniec 4 tygodnia- jak na suwaczku, a nie 5. Na koniec 5 tygodnia to i czasem serduszko widać na usg
Dziękuje za wyjaśnienie, mam z tym straszny problem bo na logikę (a jestem okropna realistka) kończyłaby piąty a nie czwarty
I tak będzie mi się to mieszało, ale bardzo się cieszę ze ktoś tu jest tej samej daty co ja! W takim razie rodzimy razem! jak betka u Ciebie? Byłaś już u giną czy masz już zaplanaowana wizytę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 07:55
-
Wy robicie badania genetyczne?
Ja będę robić na pewno mam to szczęście ze moja gin na certyfikat, zreszta cały czas jest między Polska a Wielka Brytania bo się cały czas szkoli wiec wiem ze w tym wypadku jestem w najlepszych rękach -
Wy robicie badania genetyczne?
nie, w pierwszej ciąży nie robiłam, teraz też na pewno nie zrobię, po co mi to? jak NIE DAJ BOŻE coś nie tak to co? nie byłabym w stanie usunąć -
Dziewczyny po wczorajszej miskturze z maslanka, owocami i płatkami owsianymi przestałam noc bez bolu brzuchu i zaparc!
A co do spania to jak teraz bym mogla spać bo mam l4 to budzę sie o 8 i koniecNatkaZ lubi tę wiadomość
25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
Będziemy starać się od nowa.
Nic nie dzieje się bez przyczyny. -
nick nieaktualny
-
My mielismy w pierwszej ciąży i teraz tez już gin powiedział że pierwszy trymestr zakonczymy badaniami.
Ze względu na poronienia.
Ja nie umialabym w niewiedzy żyć. Juz nie chodzi o wady wrodzone ale o choroby które mozna leczyć juz w cuazy albo zaraz po.
Bie wyobrażam sobie w dzisiejszych czasach techniki narazac się na niewiedze. Aczkolwiek szanuje decyzję innycg ktorzy nie chca.Karo_Wi, Milano lubią tę wiadomość
-
Zuuziaaaa wrote:Dziękuje za wyjaśnienie, mam z tym straszny problem bo na logikę (a jestem okropna realistka) kończyłaby piąty a nie czwarty
I tak będzie mi się to mieszało, ale bardzo się cieszę ze ktoś tu jest tej samej daty co ja! W takim razie rodzimy razem! jak betka u Ciebie? Byłaś już u giną czy masz już zaplanaowana wizytę?
Ustaw sobie suwaczek, nic Ci się nie będzie mieszało Badałam betę w poniedziałek, to był 4tydzień + 3 dzień i wyszło mi 287. Nie będę powtarzać, pani pobierająca krew powiedziała, że jeśli ciąża nie jest zagrożona albo lekarz nie zalecił, to nie ma takiej potrzeby.
Do ginekologa na wizytę idę dopiero 28 lutego, ale wcześniej- 21 lutego mam USG, żeby sprawdzić, czy wszystko jest ok. W mojej przychodni jest niestety tak, że nie da się tego załatwić za jednym razem
A Ty kiedy będziesz powtarzać USG?
Bajka111 super, więcej osób na 12.10 !Bajka111 lubi tę wiadomość