X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś się zdolowalam że nic się nie rusza do przodu. Pojechałam na zakupy i wykupilam połowę sklepu z ciuchami. Mam nadzieje ze wejdę do nich po porodzie :P

Katiuszaaaa lubi tę wiadomość

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroWi gratulacje i już po sprawie jakos poszlo teraz już tylko wytrwać do powrotu do domu !

Dziewczyny nie poddawajcie się na samym końcu drogi ! Trzeba pamiętać ze o nasz komfort psychiczny nie zadba nikt inny niż tylko my same ! To już naprawdę niebawem koniec.

Karo_Wi lubi tę wiadomość

• OlinkowA Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_wi gratulacje!
    Ale super że masz już to za sobą, teraz będzie już z górki :)

Ja dzwoniłam do swojej położnej (wykupionej prywatnie), że nie radzę sobie już z tym czekaniem, że mam dość, że mały dzisiaj słabo się rusza, że się martwię.
    Kazała przyjechać jutro na 20 do szpitala, zrobi mi KTG, i mnie "zbada" i jak mały będzie gotowy na poród to się po tym "badaniu" urodzi w ciągu 48h.

Wszystkie moje znajome które były u niej na takim "badaniu" urodziły tej samej nocy :) Więc żyje nadzieję że najpóxniej w piatek bedzie już po wszystkim :)

qdkkk6nllsldr26a.png
  • julita25 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

ZUZIA wpisz do tabelki 3400g 38t6d termin CC 02.10.18r.

Zuuziaaaa lubi tę wiadomość

860ix1hphkehqfnu.png
    qq87ej28nhnmcvys.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo, gratuluję :) otworzyłas listę z 12 października, więc teraz ja już chcę też się rozpakować.
    A i jestem chyba pierwsza na wątku z dodtnim gbs, ale tego to się akurat spodziewałam.

• monika30 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko ja też mam dodatni gbs więc nie jesteś sama ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To przegapiłem :) chociaż akurat dodatni gbs najmniej mnie martwi.

• monika30 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko A dostałaś teraz antybiotyk ? Czy też przed samym porodem ?

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo gratulacje! Zdrówka dla Was!

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Eva31 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie dodatniego gbsa, znajoma miala dodatni wynik, podali jej antybiotyk i mimo to nie zadziałał na dzidziusia i mały mial zapalenie płuc i leżał 3 tyg. :/ niby dodatni wynik nie jest wskazaniem do cięcia ale moim zdaniem powinien byc

Eva31
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo gratulacje ,jak się czujecie?

Malamisia,Ewa ja też na 22 mam termin , wszystko dobrze znoszę tylko ta zgaga okropna i nie moge dużo jeść mimo bym chciała..

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orchidea33 wrote:
    Karo gratulacje ,jak się czujecie?

Malamisia,Ewa ja też na 22 mam termin , wszystko dobrze znoszę tylko ta zgaga okropna i nie moge dużo jeść mimo bym chciała..

Ja na 24 wiec tez blisko Was. Wporownaniu z innymi to taaaaki odlegly termin!

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• kamkam Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo! Gratulacje!! Ale zazdroszczę ze masz już córeczkę na świecie!! Ja dalej plamie/krwawie po badaniu. Tak bardzo chciałabym być po, albo żeby ból i skurcze się skończyły i żebym mogła się sprzespac chociaż z godzinę, dwie. A później może być reaktywacja.

gg64j48a867cxnry.png
    1usasg18efbg4zod.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika30 wrote:
    Buko A dostałaś teraz antybiotyk ? Czy też przed samym porodem ?
    Tylko w czasie porodu mam dostać.

• Eva31 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest termin z om. Z usg ostatnio wyszedl mi termin na 9 LISTOPADA!!!!Nie chce tak długo czekać.... mam juz dość ciazy chce dzidziusia:)

Eva31
  • MarBru Ekspertka

Wysłany: 26 września 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dziś na ktg, wszystko wg lekarza ok. Mała spała, dopiero pod koniec zaczęła szaleć, ciagle coś przerywało. Ogólnie musiałam trzymać cały czas wiec już mi ręce dretwialy. Jeden mały skurcz się pojawił, tętno wahało się między 100 a 200. Ale średnia wyszła ok 140. Teraz mała jakoś dziwnie aktywna... na następne ktg mam przyjść za 2 dni.

nsp8t6l.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo, brawo! A jednak pełnia na Ciebie zadziałała ;)

Jestem po masażu, krwawienia nie ma, tylko plamienie. Szyjki - jak to powiedział lekarz - "już prawie nie ma" i są "dobre warunki do porodu". Pęcherz odklejony i generalnie wystarczyłoby tylko go przebić, żeby wywołać poród... No i skontaktowałam się z położną i powiedziała, że takie przebicie mogliby mi zrobić w szpitalu, gdybym chociaż przyjechała z jakimikolwiek skurczami. Cholera, a ja ich nie mam! Zaleciła mi zatem "koktajl położnych", ten z olejem rycynowym...Spróbuję wypić to rano. Ale znając moje szczęście pewnie skończy się mega sraczką i dalej zero skurczy. A najśmieszniejsze jest to, że rano mam ktg, więc jak mnie przyciśnie wtedy, to będzie wesoło.

Milano, Karo_Wi lubią tę wiadomość

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Moll Ekspertka

Wysłany: 26 września 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka a dlaczego się tak spieszysz, ze względu na wagę dziecka?

km5si09kuaztknwb.png
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_Wi gratulacje! Jedyna jesteś, na którą podziałała pełnia, a myślałam, że na wątku coś się ruszy ;-)

Ja idę w piątek na ktg. Ciekawa jestem czy mam jakiekolwiek skurcze tylko ich nie czuję, czy nie mam w ogóle.

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • Milano Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka ale Ci zazdroszczę ze wiesz ze to już zaraz :)

Ja tez idę w piątek na KTG i zobaczymy co tam się dzieje czy nie dzieje. Ja tam jakiś mega mocnych skurczy nie czuje jeżeli to w ogóle są one.

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
‹‹ 740 741 742 743 744 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ