Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
NatkaZ wrote:Edka moja miała poziom 11 jak wychodziłyśmy do domu, a dzisiaj jak była położna to mówiła, że jeszcze ma lekko zażółconą skórę, ale to podono normalne. A jak na reszcie ciałka??
-
_magda87_ wrote:Do mam kp,ile wasze dzuecko ssie cyca??
Eliza je w dzień (7-21) co 30minut-3h a karmienie trwa 10-50minut, w nocy je 24-3-6 nie wiem jak długo bo zwykle zasypiam zanim skończy. -
Aha,czyli nie tylko moje dziecko ssa tak długo,niestety mam teraz problem,pieknie ssalismy,naorawde chce karmić i się staram,ale musze go dokarmiać ze wzg na niska masę,także cwaniak poczuł butelkę i zaczyna gardzić moja piersią albo traktuje jako smoczek.boje się ze tylko butle będzie chciał
Do dziewczyn które czuja mało ruchów,mój praktycznie się nie ruszał a w dzień porodu,kiedy byłam podłączona do ktg to wogole...Justynuszek lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
29.09.2018❤️ -
Moja ssie od 10 minut (raz się zdarzyło, dziś rano) aż do 1,5 godziny. Przerwy między karmieniami to około 3 godziny.
Magda, a może kup inną, trudniejszą butelkę? My używamy Medela Calma i nie zauważyłam, żeby się po niej gorzej dostawiała.
Dziewczyny, jak to jest z wychodzeniem/ werandowaniem? Przy wyjściu ze szpitala pielęgniarka od noworodków powiedziała, że możemy już zacząć (nawet spacerem wrócić do domu ze szpitala). Teściowauważa, że ze 2 tygodnie powinniśmy się wstrzymać. Dziś nam położna powiedziała, że jak w weekend będzie ładna pogoda to już możemy wychodzić, ale powiedziała, że nasz lekarz poleca wychodzenie dopiero jak dziecko będzie miało powyżej 3,5 kg.
Jak jest u Was? -
U mnie był taki epizod przed porodem 2 dni że strasznie nerwowa się zrobiłam i Mała wieczorami jak już kładłam się spać to się tłukła tak w brzuchu ze szok. W nocy z 26 na 27 kiedy wszystko się zaczęło też strasznie się wierciła.
Jeśli chodzi o kp to ja miałam problem w szpitalu bo nie mogłam Małej wybudzić do karmienia i mi spadła z wagi a ja byłam przygnębiona że nie jestem w stanie nakarmić jej. Teraz jest już dużo lepiej karmię tylko cycem i przybiera więc się cieszę że nie musze dokarmiać mm. Troche mnie martwi to czy się najada bo czasami wystarczy jej 10-15minut i już nie chce więcej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 16:58
-
nick nieaktualny
-
Karo, dostałam dzisiaj przy wyjściu ze szpitala zalecenia i kazali wychodzić na spacery absolutnie już i na nic nie czekać. Nawet na obchodzie pediatra podkreślała, żeby nie zapominać o spacerach i wykorzystać piękną pogodę, która się zapowiada w najbliższych dniach.
U nas z kp narazie nie będę pisać jak, bo dopiero zaczynamyod porodu było prawie nin stop
-
Karo my zaczęliśmy wychodzić na spacery w wózku dopiero po około 2 tygodniach. Od początek kilka razy dziennie wychodziłam z małym na balkon. Trzymałam go na rękach i tak korzystaliśmy z ładnej pogody. No ale mój to wcześniak i trochę inaczej brany pod uwagę. Myślę że możesz spokojnie pójść na soacrr6, tylko nie jakiś ekstremalnie długi
-
Karo my wyszliśmy na pierwszy spacer na trzy dni po powrocie do domu, ale tylko dlatego tak późno bo żadne buty nie wchodziły mi na stopy z powodu opuchliznyNadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Ja początkowo karmiłam 40 min. z jednej piersi. Dlatego, że mała 3 razy possała i przerwa co chwilę. Teraz ssie krócej, może 15 minut, ale wydajniej. Przerwy ma różne, od 1 do 6 godzin w nocy.
Ja wyszłam dopiero tydzień po porodzie, ale u nas było bardzo zimno i przejmujący wiatr. No i wiecie, że mam mega lenia.
Ogólnie babcia zabroniła mi się 2 tygodnie po cc ruszać z domu, bo musi się wszystko zrosnąć. Powiedziałam, że nie będę dla jej spokoju ducha