Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja miałam Dada premium w rozmiarze 1 i jak dla mnie te pieluchy są mniejsze od Pampersow w tym samym rozmiarze. Może dlatego ma czerwone nóżki, bo go uciska pielucha? Czy się odparzył? W dodatku po zrobieniu siku były bardziej mokre w środku no i do szału doprowadzały mnie te mocne rzepy.
Buko, tak z ciekawości- jakiego mleka używasz? U mnie w szpitalu w tych jednorazowych buteleczkach był Hipp. Szukałam takich w aptekach, ale bez skutku
-
Mi też Adaś przesikiwał dady ale to dlatego że je źle zapinałam. Są dużo twardsze niż pampersy premium i ciężko mi jest ją dobrze ułożyć pod pupą... Nieraz się jeszcze zdarzy że mi przesika, ale staram się ich nie zakładać na noc kiedy nie zaglądam często do dziecka. Jeżeli chodzi o dopasowanie do ciała to już wolę zwykle zielone pampersy. mam nadzieje że jest to kwestia wprawy bądź zbyt "zbyt galaretowatej pupy Adasia" do dad w rozmiarze 1;)
-
To jest chyba ten problem , one są mniejsze niż pampersy 1... i dlatego cisna go w nóżki .. a do tego macie racje.. szybcie sa mokre czyli mniej wiążą mocz i bardziej sztywne ...jednak różnica w cenie spora .. w tym wypadku ma znaczenie ..hm no nic chyba zrobimy powrot do pampersow... albo jakieś pieluszki z lidla ? Co polecacie ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 03:07
-
U nas w szpitalu też były hipp w tych buteleczkach gotowych i położne mówiły żeby do 3 godzin podawać je. Inna przyszła i koleżance z łóżka obok miała dac butelkę a zobaczyła ze jeszcze ma to powiedziała żeby tamto zużyć.
A Też ich szukałam i na stronie hipp'a sa można kupić.
-
nick nieaktualnyKaro_Wi w szpitalu dostałam hipp combiotik, a w aptece kupiłam Babilon nenatal premium pronutra oraz bebilon pronutra. To ja miałam odwrotny problem, czyli nigdzie nie mogliśmy w niedzielę dostać większego opakowania do rozrabiania, więc wzięliśmy te buteleczki.
Wczoraj miałam konsultacje z doradcą laktacyjnym, pokazała mi jak przystawic dziecko, w jakiej pozycji karmić (wszystko robiłam odwrotnie, ale nikt mi w szpitalu nic nie powiedział), teraz po karmieniu mam ściągać jeszcze pokarm i dokarmiac mała po każdym karmieniu 20 ml (bo od wyjścia że szpitala mała spadła na wadze troszeczkę, a powinna już przybrać), więc założenie jest takie, że nie będę dawać mm. A do tego wczoraj miałam taki nawał pokarmu, że bez pomocy cdl w życiu bym sobie z nim nie poradziła i skończyło y się zapaleniem. Dzisiejsza noc była o wiele lepsza niż poprzednie, chociaż nie idealna, bo mała po karmieniu o 5 i tak nie zasnęla, ale mam nadzieję, że powoli się nauczymy współpracy, ale już wiem, że ta konsultacja uratowała mi życie. I wiem już, że można dziecko nakarmić odłożyć do łóżeczka i będzie grzecznie spało, bez noszenia, bujania i innych cudów.Asiaf, Cukierniczka, Kathrine, NiecierpliwaKarolina, Karo_Wi lubią tę wiadomość
-
Buko chyba Cię nie pociesze
Na początku dziecko przeważnie jest grzeczne i daje się łatwo odłożyć do spania. Później już tak łatwo nie jest niestety. U nas w ciągu dnia problemu z tym nie ma. Nakarmie, odloze, włączę karuzele mały pogada sobie do miskow i jak mu się znudzi to zasypia. W wózku też bez problemu, potrafi cały spacer przespać. Ale jak tylko przyjdzie godzina mniej więcej 17.00 to nagle moje dziecko jest nieodkladalne. Chce być tylko na rękach i najlepiej z butlą co chwila i tak walczymy razem do późna. On żeby tylko nie zasnąć A ja żeby go w końcu uśpić. W dzień żaden hałas go że snu nie wyrwie A wieczorem już byle skrzypniecie powoduje płacz. Dopiero jak zaśnie na noc to znów ma twardy sen.
Do tego dochodzi jeszcze bolący brzuszek eh jak ja tęsknię za moim cichym i nieplaczacym noworodkiem -
Megsss wrote:Dziewczyny czy któraś tez ma problem z pieluchami dada ?
Do tej pory miałam jedynki pampers ... dziś na próbę kupiłam jedynki premium dada i nie dość , ze młody zalewa się bokiem a w pampersach tego nie było to jeszcze ma czerwone nóżkia wszyscy je tak polecali ... różnica w cenie ogromna ... hm
Antoś
-
nick nieaktualnyakilegna♥ wrote:Buko chyba Cię nie pociesze
Na początku dziecko przeważnie jest grzeczne i daje się łatwo odłożyć do spania. Później już tak łatwo nie jest niestety. U nas w ciągu dnia problemu z tym nie ma. Nakarmie, odloze, włączę karuzele mały pogada sobie do miskow i jak mu się znudzi to zasypia. W wózku też bez problemu, potrafi cały spacer przespać. Ale jak tylko przyjdzie godzina mniej więcej 17.00 to nagle moje dziecko jest nieodkladalne. Chce być tylko na rękach i najlepiej z butlą co chwila i tak walczymy razem do późna. On żeby tylko nie zasnąć A ja żeby go w końcu uśpić. W dzień żaden hałas go że snu nie wyrwie A wieczorem już byle skrzypniecie powoduje płacz. Dopiero jak zaśnie na noc to znów ma twardy sen.
Do tego dochodzi jeszcze bolący brzuszek eh jak ja tęsknię za moim cichym i nieplaczacym noworodkiem -
Dziewczyny już z noworodzami czasu nie maja a my nie rozpakowane chyba niechcemy zaglądać i się dobijać ze wszytkie juz po a my jeszcze przed
U mnie ostro jadę z koksem spacery seks piłka dołożyłam jeszcze ten tonic, sprzątać nie bardzo mam co bo jak się posprzątało do podszewki swoje niespełna 50 metrowe włości to teraz długo trzeba będzie tylko delikatnie sprzątnąć, ale szczerze nic się nei dzieje, mała się dalej kręci jak kręciła, ja tylko coraz to nowe dziwne zajęcia sobie wymyślam dziś robie pastę z chilli do słoiczków, wynajduje nowe seriale do obejrzenia.Milano, neska7 lubią tę wiadomość
-
Monika u mnie tez ból brzucha po witaminie
także odstawiłam - jutro pierwsza wizyta u pediatry zapytam co dalej . Grunt ze dostaje w mm trochę chociaż .
Tez czytałam o vigantolu , ze najlepszy .. ja mam jakas inna ( jumbovit d3) polecana przez położna ale ewidentnie nie służy .
Mój szkrab dzisiaj kończy tydzień -
Ja mojemu podaję wit d Bobolen i nie ma po tym żadnych bóli.
-
Blu wrote:Dziewczyny co tu taka cisza, meldować się zaraz kto rodzi ?
ChicChic jak sytuacja?
Jutro ide na porodowke, dzis mam sie relaksowac... A nastawilam sie na tego 16. Ale mam skurcze od rana, nieregularne ale zawsze cos, chodze po schodach to moze predzej sama cos wychodze.
-
My korzystamy z pieluch bella happy, czasem babydream. Witaminę D mam dr jacobs.
O nocy chciałabym zapomnieć. Może nazbierałoby się 3h snu i to z przerwami a nie ciągiem.
Z Elizą musimy zacząć ćwiczenia, ma lekką asymetrię i zwiększone napięcie w barkach i nóżkach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 13:18
-
Katiuszaaaa wrote:U mnie ostro jadę z koksem spacery seks piłka dołożyłam jeszcze ten tonic, sprzątać nie bardzo mam co bo jak się posprzątało do podszewki swoje niespełna 50 metrowe włości to teraz długo trzeba będzie tylko delikatnie sprzątnąć, ale szczerze nic się nei dzieje.