X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam Dada premium w rozmiarze 1 i jak dla mnie te pieluchy są mniejsze od Pampersow w tym samym rozmiarze. Może dlatego ma czerwone nóżki, bo go uciska pielucha? Czy się odparzył? W dodatku po zrobieniu siku były bardziej mokre w środku no i do szału doprowadzały mnie te mocne rzepy.

Buko, tak z ciekawości- jakiego mleka używasz? U mnie w szpitalu w tych jednorazowych buteleczkach był Hipp. Szukałam takich w aptekach, ale bez skutku :(

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • kamkam Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 01:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też Adaś przesikiwał dady ale to dlatego że je źle zapinałam. Są dużo twardsze niż pampersy premium i ciężko mi jest ją dobrze ułożyć pod pupą... Nieraz się jeszcze zdarzy że mi przesika, ale staram się ich nie zakładać na noc kiedy nie zaglądam często do dziecka. Jeżeli chodzi o dopasowanie do ciała to już wolę zwykle zielone pampersy. mam nadzieje że jest to kwestia wprawy bądź zbyt "zbyt galaretowatej pupy Adasia" do dad w rozmiarze 1;)

gg64j48a867cxnry.png
    1usasg18efbg4zod.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 03:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest chyba ten problem , one są mniejsze niż pampersy 1... i dlatego cisna go w nóżki .. a do tego macie racje.. szybcie sa mokre czyli mniej wiążą mocz i bardziej sztywne ...jednak różnica w cenie spora .. w tym wypadku ma znaczenie ..hm no nic chyba zrobimy powrot do pampersow... albo jakieś pieluszki z lidla ? Co polecacie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 03:07

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 04:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po zielonych pampersach i Dada Premium wróciliśmy do Pampers Premium, wiec nie pomogę. Słyszałam natomiast, że pieluchy z Rossmanna są super (i Babydream i te bambusowe).

Megsss lubi tę wiadomość

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • Natalia92aa Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szpitalu też były hipp w tych buteleczkach gotowych i położne mówiły żeby do 3 godzin podawać je. Inna przyszła i koleżance z łóżka obok miała dac butelkę a zobaczyła ze jeszcze ma to powiedziała żeby tamto zużyć.
    A Też ich szukałam i na stronie hipp'a sa można kupić.

km5se6ydk683dvif.png

3jvzej284ptx9c1e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_Wi w szpitalu dostałam hipp combiotik, a w aptece kupiłam Babilon nenatal premium pronutra oraz bebilon pronutra. To ja miałam odwrotny problem, czyli nigdzie nie mogliśmy w niedzielę dostać większego opakowania do rozrabiania, więc wzięliśmy te buteleczki.
    Wczoraj miałam konsultacje z doradcą laktacyjnym, pokazała mi jak przystawic dziecko, w jakiej pozycji karmić (wszystko robiłam odwrotnie, ale nikt mi w szpitalu nic nie powiedział), teraz po karmieniu mam ściągać jeszcze pokarm i dokarmiac mała po każdym karmieniu 20 ml (bo od wyjścia że szpitala mała spadła na wadze troszeczkę, a powinna już przybrać), więc założenie jest takie, że nie będę dawać mm. A do tego wczoraj miałam taki nawał pokarmu, że bez pomocy cdl w życiu bym sobie z nim nie poradziła i skończyło y się zapaleniem. Dzisiejsza noc była o wiele lepsza niż poprzednie, chociaż nie idealna, bo mała po karmieniu o 5 i tak nie zasnęla, ale mam nadzieję, że powoli się nauczymy współpracy, ale już wiem, że ta konsultacja uratowała mi życie. I wiem już, że można dziecko nakarmić odłożyć do łóżeczka i będzie grzecznie spało, bez noszenia, bujania i innych cudów.

Asiaf, Cukierniczka, Kathrine, NiecierpliwaKarolina, Karo_Wi lubią tę wiadomość

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko chyba Cię nie pociesze ;) Na początku dziecko przeważnie jest grzeczne i daje się łatwo odłożyć do spania. Później już tak łatwo nie jest niestety. U nas w ciągu dnia problemu z tym nie ma. Nakarmie, odloze, włączę karuzele mały pogada sobie do miskow i jak mu się znudzi to zasypia. W wózku też bez problemu, potrafi cały spacer przespać. Ale jak tylko przyjdzie godzina mniej więcej 17.00 to nagle moje dziecko jest nieodkladalne. Chce być tylko na rękach i najlepiej z butlą co chwila i tak walczymy razem do późna. On żeby tylko nie zasnąć A ja żeby go w końcu uśpić. W dzień żaden hałas go że snu nie wyrwie A wieczorem już byle skrzypniecie powoduje płacz. Dopiero jak zaśnie na noc to znów ma twardy sen.
    Do tego dochodzi jeszcze bolący brzuszek eh jak ja tęsknię za moim cichym i nieplaczacym noworodkiem ;)

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss wrote:
    Dziewczyny czy któraś tez ma problem z pieluchami dada ?
    Do tej pory miałam jedynki pampers ... dziś na próbę kupiłam jedynki premium dada i nie dość , ze młody zalewa się bokiem a w pampersach tego nie było to jeszcze ma czerwone nóżki :/ a wszyscy je tak polecali ... różnica w cenie ogromna ... hm
    Pampersy 1 były super, ale synek szybko z nich wyrosl. Na poczatku Dada przesikiwal bardzo często, teraz jest już lepiej. Wrócimy do pampersow, bo dostaliśmy duży zapas od szwagierki, ale chce skonczyc napiczete Dada, a tez ogromna pake kupiliśmy na promocji.

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam eksperyment i teraz jestem pewna że ból brzuszka jest po Wit D :/
    Czy jeśli ja będę suplementowac większe dawki to mogę dziecku przestać ja podawać ? Nie umiem patrzeć jak się męczy :(

• Blu Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika a jaka podawałaś do tej pory? Podobno Vigantol jest dobry. Nie wiem jak to jest z przechodzeniem tej witaminy do mleka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 10:10

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    Buko chyba Cię nie pociesze ;) Na początku dziecko przeważnie jest grzeczne i daje się łatwo odłożyć do spania. Później już tak łatwo nie jest niestety. U nas w ciągu dnia problemu z tym nie ma. Nakarmie, odloze, włączę karuzele mały pogada sobie do miskow i jak mu się znudzi to zasypia. W wózku też bez problemu, potrafi cały spacer przespać. Ale jak tylko przyjdzie godzina mniej więcej 17.00 to nagle moje dziecko jest nieodkladalne. Chce być tylko na rękach i najlepiej z butlą co chwila i tak walczymy razem do późna. On żeby tylko nie zasnąć A ja żeby go w końcu uśpić. W dzień żaden hałas go że snu nie wyrwie A wieczorem już byle skrzypniecie powoduje płacz. Dopiero jak zaśnie na noc to znów ma twardy sen.
    Do tego dochodzi jeszcze bolący brzuszek eh jak ja tęsknię za moim cichym i nieplaczacym noworodkiem ;)
    Ja się domyślam, że ten stan nie będzie trwał wiecznie, ale bardziej chodzi mi o to, że jest różnica między tym co było od drugiej doby, a tym co zmieniło wczorajsze spotkanie z cdl. Też nie udało się nam dziś małej odłożyć od 5 do 7, ale iskierka nadziei się we mnie tli, że jakoś to ogarniemy,a wcześniej płakałam z bezsilności.

• Blu Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co tu taka cisza, meldować się zaraz kto rodzi ? :D

ChicChic jak sytuacja?

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny już z noworodzami czasu nie maja a my nie rozpakowane chyba niechcemy zaglądać i się dobijać ze wszytkie juz po a my jeszcze przed ;)
    U mnie ostro jadę z koksem spacery seks piłka dołożyłam jeszcze ten tonic, sprzątać nie bardzo mam co bo jak się posprzątało do podszewki swoje niespełna 50 metrowe włości to teraz długo trzeba będzie tylko delikatnie sprzątnąć, ale szczerze nic się nei dzieje, mała się dalej kręci jak kręciła, ja tylko coraz to nowe dziwne zajęcia sobie wymyślam dziś robie pastę z chilli do słoiczków, wynajduje nowe seriale do obejrzenia.

Milano, neska7 lubią tę wiadomość

• Megsss Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika u mnie tez ból brzucha po witaminie ;) także odstawiłam - jutro pierwsza wizyta u pediatry zapytam co dalej . Grunt ze dostaje w mm trochę chociaż .
    Tez czytałam o vigantolu , ze najlepszy .. ja mam jakas inna ( jumbovit d3) polecana przez położna ale ewidentnie nie służy .
    Mój szkrab dzisiaj kończy tydzień :)

• edka85 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojemu podaję wit d Bobolen i nie ma po tym żadnych bóli.

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Dziewczyny co tu taka cisza, meldować się zaraz kto rodzi ? :D

ChicChic jak sytuacja?

Jutro ide na porodowke, dzis mam sie relaksowac... A nastawilam sie na tego 16. Ale mam skurcze od rana, nieregularne ale zawsze cos, chodze po schodach to moze predzej sama cos wychodze.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Marsylia Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My korzystamy z pieluch bella happy, czasem babydream. Witaminę D mam dr jacobs.

O nocy chciałabym zapomnieć. Może nazbierałoby się 3h snu i to z przerwami a nie ciągiem.
    Z Elizą musimy zacząć ćwiczenia, ma lekką asymetrię i zwiększone napięcie w barkach i nóżkach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 13:18

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • Justynuszek Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszaaaa wrote:
    U mnie ostro jadę z koksem spacery seks piłka dołożyłam jeszcze ten tonic, sprzątać nie bardzo mam co bo jak się posprzątało do podszewki swoje niespełna 50 metrowe włości to teraz długo trzeba będzie tylko delikatnie sprzątnąć, ale szczerze nic się nei dzieje.
    U mnie dokładnie tak samo. A szpital w piątek mi sie nie podoba wiec mogłoby coś ruszyć :/

43kth371haww2z0j.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ile zrobiłam rund po schodach w szpitalu. Ja nie wiem...glowke mam miedzy udami a nie chce wyjść haha :)

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• monika30 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia A podajesz jedna kroplę ? Bo w jednej jest 800 jm ?

‹‹ 798 799 800 801 802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ