Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wcześniej narzekałam że nie mam prawie żadnych objawów oprócz bólu piersi i podbrzusza a teraz jak doszły mdłości to mam już dość Wołałabym pawia puścić raz a dobrze i żeby przeszło niż jak mają trwać przez cały dzień :<
Także nie zamartwiajcie się kochane że nie macie mdłości itp. bo pewnie potem Was dopadną
A z waszymi kruszynkami na pewno wszystko dobrze
Starajcie się myśleć pozytywnie i cieszyć się tym wyjątkowym czasemWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2018, 10:32
-
Dziewczyny mnie w pierwszej ciąży w ogóle nie bolały piersi i wszystko było dobrze, podobnie jest teraz, nawet nie zrobiły się większe nie przejmujcie się tak bardzo:) cieszcie się lepiej że nie macie mdłości a nie ich szukajcie bo one mogą jeszcze przyjść, do mnie przylazly w 8 tygodniu i trwały do 17... I to codziennie całymi dniami , także tego
-
Hej,cały tydz leżałam przeziębiona.katowalam się czosnkiem,imbirem,wszystkimi domowymi sposobami,wzielam w końcu 2 razy paracetamol i 2 razy użyłam kropli do nosa.Jestem mega osłabiona,od wczoraj mam mdłości I brak apetytu,przespałam pol dnia,już nie wiem czy to przeziębienie czy objawy ciąży.zeszly tydz mislam apetyt na same zdrowe i odżywcze jedzenie a wczoraj tak mnie naszło na zupkę chińska ze przekopałam wszystkie szafki i znalazłam jedna...spałaszowałam cała .Sny mam okropne,nic na temat dziecka ale codziennie jakieś głupoty mnie męczą.Pietsi nie bolą mnie w ciągu dnia,jedynie wieczorem sutki takie nabrzmiałe i cieszę się za każdym razem kiedy zabolą. Już 2 tyg nie pije kawy ,tyle co kupiłam nowy ekspres[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
29.09.2018❤️ -
Cześć mamusie i przyszłe mamusie !
U nas druga ciąża (syn 13,5msca) stymulowana lekami w celu otrzymania pęcherzyków. 3 cykl trafiony podobnie jak z pierwszą ciążą.
Obecnie aplikacja pokazuje 6tc+6, termin wyliczyla na 30.09, pani dr w karcie ciąży wpisała 1-4.10
Do mam, które mają już pociechy : jak sobie radziłyście w drugiej i kolejnej ciąży? Czy uważałyście na siebie jakoś szczególnie mocno? Wiadomo, że nie ma opcji leżec tak jak w pierwszej ciąży...Flavia, Du-Dulia lubią tę wiadomość
-
Och tyle już serduszek, gratuluję i zazdroszczę równocześnie. Czytałam że jak zobaczy się już serduszko to prawdopodobieństwo straty maleje dramatycznie.
Ja odliczam dni do piątkowej wizyty.
Z objawów u mnie bez zmian czyli prawie nic. Tylko piersi bola czasami więcej czasami mniej.
Wczoraj jak wracałam z pracy tak mnie naszla ochota na kanapki z pasztetem i ogorkami kiszonymi. Smakowały mi jak nigdy. Chyba nie powinno jeść się paszteu w ciazy ale nie mogłam się powstrzymać. Ogólnie dużo więcej jem, jestem dość szczupła ale brzuch mi się zrobił jakbym w 6 miesiącu była, ciężko to ukryć. -
Witajcie.
U mnie nic nowego oprócz natężenia mdłości. Raz są mocne, potem Bardzo mocne albo bardzo bardzo mocne. Ogólnie bym spała, albo zygala.
Nie mam sily na nic, nie znam tego uczucia z pierwszej ciąży.
Staram się leżeć, odpocząć kiedy mlody lezy. Dobrze że spanie wieczorem mamy opanowane. Od 19 to mogę isc z nim spac.
Idę dzisiaj na impreze, bal w restauracji, kupujac bilety na początku stycznia nie wiedziałam że pójdę z pasazerem na gape, jak przeżyć? -
My całe szczęście nauczyliśmy zasypiać w łóżeczku , proponuję Ewelka_Elka i Tobie nauczyć syna zasypiać w łóżeczku. U nas zmieniamy pampersa, włączamy pozytywkę na delikatne melodyjki i kladziemy do łóżeczka, daje mu smoczka, wypluwa, książeczki, on sie bawi bawi i zasypia Czasem trwa to 5 minut czasem 20. Wkładasz, dajesz zajęcie i wychodzisz, jak marudzi to wracasz , głaszczesz, ale nie nawiązujesz rozmowy z dzieckiem. i tak w kółko
Teściowa pracuje na Izbie przyjęć, chyba dziś ją odwiedzimy, żeby sprawdzili czy wszystko ok, ponieważ syn nie spał od 1-3,30 wiec wzielam go na lozko i tak sie wiercił ze dostałam kilka kopniaków w brzuch wiec chyba lepiej to sprawdzić...Ewelka Elka lubi tę wiadomość
-
Choklito wrote:Och tyle już serduszek, gratuluję i zazdroszczę równocześnie. Czytałam że jak zobaczy się już serduszko to prawdopodobieństwo straty maleje dramatycznie.
Ja odliczam dni do piątkowej wizyty.
Z objawów u mnie bez zmian czyli prawie nic. Tylko piersi bola czasami więcej czasami mniej.
Wczoraj jak wracałam z pracy tak mnie naszla ochota na kanapki z pasztetem i ogorkami kiszonymi. Smakowały mi jak nigdy. Chyba nie powinno jeść się paszteu w ciazy ale nie mogłam się powstrzymać. Ogólnie dużo więcej jem, jestem dość szczupła ale brzuch mi się zrobił jakbym w 6 miesiącu była, ciężko to ukryć.
Ja tez mam wizytę dopiero w piątek i to na 18.Ale bym zjadła kanapkę z pasztetem i ogórkiemZuuziaaaa lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
29.09.2018❤️ -
Hej dziewczyny
Mnie niestety dopadły objawy ... ból piersi jest nie do zniesienia. Nawet spać nie potrafię bo jak przewracam się na drugi bok to od razu się budzę . Ból podbrzusza się zmniejszył po duphastonie ale mdłości... i ten ciągły niesmak ... tragedia Nie wymiotuje ale ciągle mam ochotę. Zaczynam coś jeść i w połowie przestaje bo mi się podnosi . Cieszcie się jak nie macie
Zaczynam 7 tc . A na l4 w sumie mi się nudzi ale z moimi mdłościami to i tak długo bym nie popracowała .
Fajnie ,że jest nas coraz więcej i ,że coraz więcej dziewczyn widziało maleńkie serduszka -
A wiecie co ja robie jak sie denerwuje, że nic sie u mnie nie dzieje i nie mam objawow a piersi bola troche mnie przy dotykaniu?
Zbiegam ze schodow z gory na dol i juz nie mam złudzeń że przestaly bolecPikapik, Milano, Zuuziaaaa, Iwona27091991, NatkaZ lubią tę wiadomość
25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
Będziemy starać się od nowa.
Nic nie dzieje się bez przyczyny. -
Tak się martwiłam ze nie msm mdłości,to mam!ogorki są zbawieniem ....mąż ma dziś na liście zakupów pasztet i kebaba!!!i jeszcze kiwi ...,kiwa tylko głowa z niedowierzaniem
NatkaZ lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
29.09.2018❤️ -
Ja wystarczy ze pomyśle o jakichkolwiek gotowanych warzywach i już mam odruchy wymiotne, chociaż doszło do tego tylko 2 razy. Najchętniej bym przespała cała pierwszy trymestr, aż to wszystko minie
_magda87_, NatkaZ lubią tę wiadomość
-
_magda87_ wrote:Tak się martwiłam ze nie msm mdłości,to mam!ogorki są zbawieniem ....mąż ma dziś na liście zakupów pasztet i kebaba!!!i jeszcze kiwi ...,kiwa tylko głowa z niedowierzaniem
my właśnie zjedliśmy kebaba MNIAM!_magda87_ lubi tę wiadomość
-
_magda87_ wrote:Tak się martwiłam ze nie msm mdłości,to mam!ogorki są zbawieniem ....mąż ma dziś na liście zakupów pasztet i kebaba!!!i jeszcze kiwi ...,kiwa tylko głowa z niedowierzaniem
_magda87_ lubi tę wiadomość