Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKamkam, jak są goście, to też mogłaby być przy piersi co 15 minut, dlatego póki co nie wyobrażam sobie odwiedzi.
Edka, według opisu pasuje idealnie. U mnie takie placzliwe są popołudnia i wieczór.
Wieczorem mam wrażenie, że moje piersi są już tak wymompowane, że nawet kropelka z nich nie poleci, a mimo to mała ciągle jedna strona ssie i jednocześnie druga ulewa ogromne ilości mleka.
Mój mąż został sam w mieszkaniu że względu na moją ucieczkę do rodziców, więc się wysypia i może robić co chce. Chociaż już mnie na odległość zirytowal... Przyjedzie na weekend, więc powinien się wtedy zająć mała, a on już coś wspomina o wyjeździe na mecz w niedzielę, czyli pół dnia go nie będzie. .. To ja od porodu spędziłam zaledwie pół godziny bez małej i to dlatego, że poszłam jej kupić smoczek, a on obiecal, że na mecz pojedzie dopiero na wiosnę, a to już drugi odkąd Agatka się urodziła. -
nick nieaktualny
-
Buko mam to samo z mężem. Moje życie zmieniło się wraz z przyjściem dziecka na świat, jego nie. Dalej ważniejsza jest praca, wraca bardzo późno do domu i albo uwali się przed tv albo otworzy sobie piwo. Idzie pod prysznic bez stresu, posiłkuje się bez stresu, zakupy bez stresu. A ja robię wszystko albo w biegu albo muszę kombinować kiedy będzie ten odpowiedni moment żeby szybko wskoczyć pod prysznic lub zjeść cokolwiek. Szczególnie teraz mnie wkurza bo to ja muszę cały dzień znosić jego rodziców A on ma to głęboko w du...
On jeszcze nie wie że grozi to wielkim wybuchem z mojej strony. Żeby tylko moi rodzice byli bliżej to bym się poprostu spakowala zabrała małego i długo by nas nie zobaczył ehh ci faceci
Ah i tez już raz usłyszałam że przecież to ja tak bardzo chciałam dziecko. Wychodzi na to że on jednak nieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 11:31
-
Buko wrote:Ja wybrałam 6w1 i ta płatna przeciwko pneumokokom. Koszt to 180+280zl, tylko nie wiem, która cena jest za którą szczepionkę.
Mnie powiedziala lekarka ze 1 szczepionka 200 zl z pakietu 6w1 ale wlasnie nie wiem ile razy pomnozyc to 200 zl..
-
Dziewczyny jakie butelki polecacie ? Pytanie reczej do tych które duża karmie butelkę i przez to smoczki butelkowe są mocno eksploatowane .. odnoszę wrażenie , ze smoczki avent natural są dobre przez chwile a potem się szybko te dziurki rozciągają ? Albo nie wiem rozszerzają? pod wpływem ciepła wyparzacza i zaczyna za szybko z nich lecieć mleko ... ktoś ma podobne doświadczenie ? Mocno zastanawiam się nad spróbowaniem czegoś innej firmy ale kompletnie nie wiem jakiej ..
Moj mąż teraz jest perfekcyjnym tata i mężem tez .. wrócił do pracy ale dalej wstaje w nocy i pomaga .. w sobotę mamy wieczorne wyjście bo kupiłam mu na rocznice ślubu bilety na kabarety i oboje nie możemy się trochę doczekać chwili we dwoje
Ale to ile razy usłyszałam w ciąży , ze przeciez to ja chciałam dziecko to ciężko zliczyc .. on mi dał mocno popalić zwłaszcza na początku bo ciąża byla dla nas zaskoczeniem . Mialam wrażenie , ze jest zły ze się udało bo to dla niego był temat drugoplanowy także teraz przynajmniej naprawia swoje winy ... faceci to egoiści - wszyscy -
To w temacie narzekania na facetów tez się udzielę. Mój co prawda pomaga przy małej, ale wkurza mnie ze za każda minutę poświęcona jej oczekuje poklasku, za każda rzecz zrobiona w domu również ( dodam ze nie robi tego z własnej inicjatywy tylko dlatego ze go poproszę co dodatkowo utwierdza go w przekonaniu ze powinnam mu okazywać wdzięczność ze dana rzecz zrobił) wiec jeżeli on np. Zrobił dla nas obiad po ciężkich 8 h w pracy to ja powinnam po tym obiedzie posprzątać ( wiadomo jako gotują faceci co się dzieje w kuchni) dać mu odpocząć po obiedzie i jeszcze być dozgonnie wdzięczna ze on oto głowa rodziny tak się poświecił. Serio czasem myśle ze łatwiej by było gdybym była sama z mała, miałabym tylko
Ja na głowie a. Tak mam jeszcE jego -
Dziewczyny czy jak karmicie w nocy i dzieci nie śpią to je usypiacie czy po prostu kladziecie w łóżeczku? Wiem, że to durne pytanie
ale do tej pory było tak, że Szymek po prostu zasypiał po mocnym karmieniu. Potem przyszła faza mega kolek i po kazdym karmieniu był płacz. A teraz się (odpukać!) już poprawiło, tylko jak zje w nocy to potem oczy jak 5 zł i nie wiem co robić z nim
W ogóle w piątek pierwszy raz zamierzam wyjść sama wieczorem na miasto ze znajomymi, Szymek zostanie z tatą. I bardziej się boję o to jak ja to zniosę, bo że mąż sobie poradzi to nie mam wątpliwości. Najpierw bardzo chciałam gdzieś wyjść, a teraz już się boję jak będę tęsknić przez te kilka godzin, czy coś ze mną nie tak?
www.zcukremalbowcale.com -
Megss ja używam butelek avent antykolkowe i serio nie zauważyłam żeby ze smoczkiem i dziurkami coś się działo. Mam też butelkę lovi, niestety tylko 150ml A kolejne dostałam od 6 m-cy. Ale ta mała super się u nas sprawdzała
-
Cukierniczka zdarzyło się kilka razy że mały w nocy się rozbudzil i nie chciał spać. O ile nie płakał to odkladalam go do łóżeczka i gadał sobie do ściany tak długo aż zasnął. Ja przymykalam oko ale o spaniu nie było mowy.
Cukierniczka lubi tę wiadomość
-
Hejka dziewczyny. To mój mąż bardzo mi pomaga. Mamy taka zasadę że ja karmie A in przewija i w nocy jest tak samo
oboje chcieliśmy dziecko więc jest to nasz wspólny obowiązek
Dziś byłam na badaniach bo ostatnio zdarzają mi się omdlenia. Mam nadzieje ze nie wyjdzie mi anemia. Czy jest to możliwe że przez karmienie piersią jestem taka osłabiona ? -
Cukiernika mój od kilku dni po każdym karmieniu nie tylko nocnym ma oczy jak 5 zł
Ogólnie dłużej trwa usypianie go.. czyżby to magicznej granice ukończonego miesiąca ?
Co do tęsknoty to wszystko z Tobą okejja jak wsiadam do auta pod blokiem i jadę do pracy to już zaczynam tęsknić
Natomiast wyjście na pewno dobrze Ci zrobi także korzystaj skoro mąż chce zostać -
A ja się nasluchalam opowieści mojej mamy, że ja i moja siostra po skończonym miesiącu pięknie przesypiałyśmy noce i mi się marzyło tak samo haha
Megsss czyli jak nie śpi w nocy to usypiasz nawet jak tylko sobie leży i patrzy na świat?
www.zcukremalbowcale.com