Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
orchidea33 wrote:Megss ja mam dr Browns butelke antykolkowa i piane
Jakos odprowadza na koniec butelki.
My też mamy Dr.Brown i jestem z nich mega zadowolona. Zwłaszcza, że przed nimi przeszliśmy przez Tommee tippee, Chicco Natural Feeling, Lovi. Z każdej małej bardzo szybko leciało przez co się krztusiła albo bardzo mocno wpadało jej do brzuszka bo nienadążała łykać i był jeden wielki rykMegsss lubi tę wiadomość
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Hej Dziewczyny, to ja na mojego Meza tez nie moge narzekac, chociaż ma nawal pracy to pomaga jak może. Usypia, czasem przewija, robi zakupy, gotuje. Fakt, ze nie sprząta, ale tak było od zawsze, juz przestalam z tym wakczyc. Rejestruje nas do lekarza i chodzi z nami na wizyty. Mam mega wsparcie. A jest ciezko, bo jestesmy sami. Czasem w weekend mojej mamie Antka podrzucimy na godzine lub 2, to mozemy sobie coś załatwić razem.
Od niedawna przeszlam z butelki tommee tippee na avent i avent sa o niebo lepsze. Bardzo jestem zadowolona. Jestesmy na kp, ale codziennie dokarmiam.
Nasz synek raczej sam z siebie nigdy nie zasypia, przewaznie trzeba go ululac i troche pokolysac. Ale gdyby sie dalo to odkladalabym bez wahania. Probuje go tego uczyć i czasem sie udaje, ale jak widzę, ze sie krzywi to wiem, ze zanosi sie na płacz i reaguje
U nas jutro usg bioderek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 16:15
Antoś
-
Cześć dziewczyny
akilegna, Megssss a to dopiero gadka, typowi faceci. U mnie na szczęście mimo, iż to ja bardziej chciałam dziecka to nie powiedział mi tego wprost. Aczkolwiek czekałam na to podświadomie. On nie był do końca przekonany, ale chyba się z tym pogodził, że to nieuniknione.
A teraz jest tatą na medal. Opiekuje się, przebiera w nocy małą, tuli ją, troszczy się. Brakuje mu co prawda cierpliwości, bo woli jasne sytuacje, a z dzieckiem nic nie wiadomo, ale jakoś ogarniemy.
Cukiernicza u mnie nie ma opcji, żeby ją odłożyć po karmieniu. Ona i tak nie zaśnie sama. Czasami nawet potrafi smacznie zasnąć na rękach, a położona otwiera oczy i w płacz. To mała terrorystka.
Dzisiaj pojechaliśmy na sesję noworodkową. Powiem jedno- masakra. Zajęło nam 2-3 h zanim zasnęła i udało się zrobić jakieś zdjęcia. W trakcie pogodziłam się, że wyjdziemy z niczym. W ogóle nie zamierzała zasnąć, kilka razy się zsiusiała, więc stylizacje do zmiany. Ale mamy to za sobą i czekamy na efekty. Zależało mi na delikatnej, subtelnej sesji.
-
To ja nie mam absolutnie na co narzekać, bo mąż kąpie codziennie dzieciaki, w nicy wstaje do małej i ją przewija przed karmieniem (mimo, że normalnie pracuje), a rano przed pracą oporządza starszaka zanim my z Nelą wstaniemy.
Co do szczepień to my ponownie bierzemy 6w1. Ale płacimy jednorazowo za pakiet na 2 lata, więc nie wiem w jakich cenach są pojedyńcze dawki.
Megs, ja co prawda doświadczenia z butelkami nie mam, bo karmię tylko piersią, ale moja bratowa bardzo chwali Tommy Tipiee. -
Megas ja używam AVENT ale smoczki mam „0-first flow” a nie „1”. Z jedynki był zbyt szybki wypływ i mały się krztusił.
Ja mam ochotę strzelić sobie w łeb. Cierpię na chroniczny brak snu, okropnie bolą mnie plecy, mały w nocy śpi w sumie 6 godzin a w dzień ma tylko dwie drzemki po dwie godziny. Popsuł się. Karmiąc z butli moim pokarmem widzę jak zjada 160-170 na jedno karmienie. Oczywiście nie każde. Gdybym nie ściągała, non stop wisiałby na cycu. Nocą daje mu pierś, to zasypia przy niej, ale jak chce go odłożyć to monety w oczach. Wtedy kładę go obok siebie i próbuje usnąć.
W moim rodzinnym mieście pojawiła się odra. Moja mama pracuje w jednym zakładzie pracy z zarażonymi. Mamy się z nią spotkać za dwa tygodnie i nie wiem czy to bezpieczne. Nie chce panikować, ale nie chciałabym żaby mały się zaraził. Trochę mnie to przeraża.
Ja już sama nie wiem jak szczepić. Chciałam iść bezpłatnymi i dokupić rota i pneumokoki. Nie mam pojęcia jakie to są koszty i co jest dobrym rozwiązaniem. Na pewno zaszczepie.
Dziewczyny składalyscie wnioski o becikowe już? Ja złożyłam w październiku i jestem ciekawa kiedy wysylalja pieniążki.
-
Pewnie zalezy od mopsu. Ja skladalam na początku pazdziernika. Powiedziano mi, ze jest przed 10tym, wiec do konca miesiaca będzie decyzja. I faktycznie 20ktoregos dostałam list polecony a ze 3 dni później byl przelew.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 17:33
Antoś
-
Cukiernika w dzień jak nie śpi to go nie usypiam .. on mało kiedy płacze .. po prostu leży sobie i ogląda świat .. w nocy staram się go uśpić a jak zaczyna kwekac to odkładam go na brzuszek ..wtedy odpływa najszybciej
jak zaśnie przenoszę go do łóżeczka
Natomiast chyba znalazlam receptę na te problemy ostatnie z usypianiem .
Kupilam ta butelkę z wkładem antykolkowym dr Browns .. jesteśmy po pierwszymi karmieniu poki co jestem zachwycona .. mały powoli zjadł .. nie ksztusil się ,nic nie ulał ładnie odbił i przede wszystkim od razu po karmieniu odpłynął .. widać , ze się lekko zmęczył ciagnac z tego smoczka .. a przy avencie to mleko aż mu ciekło po brodzietak jak Natka piszesz ... za szybko wpadało do brzuszka bo nie nadążał łykać i u nas co prawda nie powodowało płaczu ale kręcenie się długo długo po karmieniu zamiast snu .
Zuza my się przerzuciliśmy z 0 bardzo szybko na 1 z aventu .. już nawet próbowaliśmy 2 bo jest napisane ze są po pierwszym miesiącu życia ale dla naszego smyka są zdecywisnie za szybkie .. a jedynki nam się właśnie rozciągnęły tak bardzoze są jak dwójki ...mój mąż to ma jakas obsesje na punkcie szybkiego karmienia .. nie rozumie jak mu tłumacze , ze dziecko musi ssać wolno bo wyrabia sobie mięśnie twarzy .. eh faceci i ich brak cierpliwości .. najlepiej to by mu dał mleko w kubku jakby mógł
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 17:51
-
Megss dobrze zrobilas ze dr browns kupilas.my mamy antykolkowa szklana,nienawidue plastiku nawdt wode musze pic ze szklanej butelki i widze roznice miedzy butelkami bo sciagam pokarm do madela i w niej podaje moje mleko to widze jak pusci smoczek ile piany sie robi.
Dziewczyny jak to robicie ze tyle mleka macie ja ledwo 50 ml z obydwuch piersi sciagne i to po nocy ..
W ktorym tyg kolki u waszych dzieciach sie pojawily?
Wiecoe co moj maly dostal jakiegos uczulenia od pieluch kupuje papersy zielone i one sa jakies takie niezabardzo zamowilam dzis papers care te biale uzywa ktos je?
Kam kam i co reraz z ta zoltaczka wracacie do szpitala? -
My używaliśmy tych białych pampersów w szpitalu, ale migiem musieliśmy przejść na inne bo mała dostała uczulenia
Zresztą ze starszą córą było identycznie.
Butelki Dr.Browns są po prostu świetne. Do tej pory zachodzę w głowę dlaczego tak późno po nie sięgneliśmy, skoro były już sprawdzone przez smyki mojego brata.
U nas kolki pojawiły się jakoś w 2 tygodniu życia Tosi. Właśnie z tego powodu szukaliśmy butelek idealnych, a teraz jeszcze zmieniliśmy mleko z Bebilonu Pronutra na NAN Optipro plus HM-O. I (tfu...tfu.. żeby nie zapeszyć) od czterech dni mamy wesołego, gaworzącego aniołka
Tak w ogóle to wreszcie dotarło do tej mojej łepetyny, że Tosia to zupełnie inny człowieczek niż Nadusia w jej wieku. Jednej pasowało takie mleko i takie butelki, Tosi już nie koniecznie. Nadii na kolki pomagał tylko Esputicon, na Tosię nie działa w ogóle. Dopiero połączenie Dicofloru raz dziennie i Espumisanu 100 do każdego karmienia (podanego tylko na łyżeczce - inaczej daje niewielkie rezultaty) daje świetne efekety jeżeli chodzi o bączki. Tylko z kupką niestety już tak kolorowo nie jest (dla mnie, bo małej to chyba nie przeszkadza). Tosiaczek wypróżnia się raz na 4-5 dni ale w ilościach nadprogramowychWidać takanjej uroda, bo ani nie płacze ani nie pręży się z tego powodu
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Orchidea, odpisał mi pediatra żeby zachować spokój, jest to żółtaczka zwiazana z kp i nie jest to tragiczny poziom bilirubiny mimo że normy są od 0,3 do 20 a Adaś ma prawie 100. Zaprosił na piatek na wizytę. Ale uwierz że jak zobaczyłam wyniki to miałam aż łzy w oczach. Do tej pory mam pretensje do siebie że przez 6 tygodni mojego dziecka nie zrobiłam wcześniej badania. Tak to jest słuchać mamy, teściowej, ciotki zamiast swojego instynktu
-
Jeśli to patologiczna zółtaczka to lepiej położyć dziecko na fototerapie na kilka dni i zbić tę bilirubine niż fundowac dziecku odstawienie od kp.
-
tez sie troche zestresowalam jak zobaczylam wynik morfologii bo limfocyty byly mocno podwyzszone. oczywiscie naczytalam sie w internecie co to moze oznaczac po czym Pani doktor powiedziala ze wyniki corka ma idealne i normy odnosza sie do większych dzieci i to normalne ze taki maluszek ma podwyzszony ten wynik.
-
My tez mielismy ciagle sprawdzana zoltaczke i dobrze ze juz wszystko ok bo widok pobirania krwi z glowy kosztowal duzo nerwow.
Dzis polozno pokazala mi joge dla malego no to bedziemy cwiczy i pare cwiczen dla mnie tylko ja to pewnie zapomne.
Uzywacie moze cherbatki koperkowej i mieszacie z mlekiem?
Wogole to moj wazy 4200 i polozna twierdzi ze za duzo przybuera a co ja mam go glodzic teraz? I ze on moze plakac bo ma skok wzrostowy..badz madrym tu.. -
Nasza dzisiaj ważona i ma 4260 g położna nie mowila, że to dużo
. Przybiera 48g na dobę, wiec w normie. Co do kupek mowila, ze martwiłaby się jakby mała bardzo się męczyła i nie przybierała, mamy masować i stosować espumisan.
Mowila tez o probiotyku, ze mzoe pomoc, korzystacie ? Jak tak to jaki? Będę wdzięczna