WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa tez czasami tka jeczy i steka ale nie placze, tak chyba przez sen. Zalezy od nocki. Dzisiaj na przyklad zjadla o 1 w nocy i od razu spanie a potem o 5.30 i o dziwo dalej spala a zazwyczaj wtedy juz ciezko jej twardo usnac i tak wlasnie pojekuje.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_misia wrote:

Pisałyście o teściowych.. Ja odkąd urodziłam Polę to coraz mniej mogę patrzeć na swoją, jej rady po prostu mnie irytują, raz nawet jak nosiła Polę to słyszę "moja kochana", no aż padłam prawie. :|

O to to! Jak słyszę z jej ust słowa "Mój " to mam ochotę jej przywalic, bo on nie jest jej ;) Ulżyło mi że nie tylko ja tak mam ;)

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna, mala_misia mam lepsze ;-)
    Ostatnio byli u nas teściowie. Siedzimy przy stole i pijemy kawę, synek siedzi na macie i się bawi. W pewnym momencie woła "mamooo". A moja teściowa momentalnie wstaje i do niego "tak kochanie?"....
    Przebijcie to ;-)

AnnaManna lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę! Zabilabym samym wzrokiem :D Nawet niech się w przyszłości nie waży bo nie ręczę za siebie:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 08:14

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj byliśmy na fizjoterapii i mały strasznie płakał, aż mu wszystkie kozy z nosa wyszły. I ja mam te ćwiczenia, a raczej uciski, robić w domu. Nie wiem czy dobrze robię bo mały płacze ale nie tak histerycznie jak u fizjo. Jutro znów idziemy. Tak mi go szkoda, ale wiem że to dla jego dobra.
    Za to wczoraj o 19.00 zjadł butlę i od razu zasnął A o 1.00 to ja go budzilam na jedzenie. Bo się kręcił i wiercil A ja spać nie mogłam.

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teściowe to chyba jakiś odmienny gatunek :-D żartuje oczywiście, ale możnaby spisać ich złote rady i wydać książkę...
    Moja mieszka daleko dlatego nasz kontakt ogranicza się do smsow i maili, ale to ten typ który nie potrafi powstrzymać się od złotych rad, zobaczy jakies zdjęcie (z tetra przy buźce np.) to nie napisze odrazu, że śliczne tylko „tylko uważajcie z ta tetra, żeby nie zakryła się nią”, mała leży na brzuszku taty to komentarz „tylko niech M nie zaśnie w tej pozycji bo mała spadnie”- pomijam ze to słodki widok, komentarz i tak musi. I wiele wiele innych, ja już przywykłam, na szczęście zorientowała się, że lepiej nie do mnie to mówić czy pisać.

U nas na kp mała robi kupki średnio co 3-4 dni, różnie. Wiec to chyba norma, choć dla mnie to było zmartwienie bo wczesniej dziennie były 4 kupki.

U Nas dziś 7 tygodni i da się zauważyć zmiany. W nocy przesypia (z Nami) 4 h, w ciągu dnia nie spi za wiele. No i wcina dość sporo. Rośnie maleństwo nam, a to dopiero 7 tydzień. Jak człowiek w tak krótkim czasie potrafi przeorganizować całe życie.
    Wczoraj miałam wizytę popologowa, wszystko dobrze, Pani gin wrecz zszokowana, że nic nie widać ze rodziłam i że tak to mogę rodzic (tak tak nie sądzę ). Ogólnie mam zielone światło na wszystko. Myslala, ze jestem jeszcze chudsza niż przed porodem, na szczęście nie. Ale sporo ze mnie zeszło, ponad 10 kg.
    Co do brzuszków po porodzie naturalnym powiem szczerze nie usłyszałam od fizjo, że nje można, ale fizjo mamygin mowila, że nie powinno się ćwiczyć brzuszków. Ja ogólnie nie ćwiczę strikte brzuszków, ale ciekawe czy faktycznie można czy nie nie mając rozejścia mięśnia.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jestem ponad 3 miesiące po cc A macice czasem czuję. Boję się trochę zacząć ćwiczyć, wiadomo mogłabym typowe ćwiczenia na mięśnie brzucha ominąć. Chyba też mam lenia, najgorzej zacząć eh. Póki co ćwiczę bicepsy nosząc Beniego na rękach haha ;)

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • OlinkowA Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapisałam się na wizytę do gin w poniedziałek, jeszcze nie byłam na przegladzie po porodzie.. coś mnie boli krzyż od wczoraj, ciężko z chodzeniem nawet :(

Mój Adaś tylko na KP i też robi kupę raz na 4-5 dni, na początku się przestraszyłam bo wcześniej każda zmiana pieluchy to była kupa, ale dzwoniłam do pediatry i mówił że na tym etapie kupy bedą co kilka dni :)

U Nas noc fajna, zasnął po 20, spał do 2, nakarmiłam go do 3 nie spał, gaworzył, cieszył się, zasnął i o 8 kolejna pobudka na jedzonko :)

Dziewczyny czy Wam też tak wypadają włosy? Boże ja jestem załamana, mi lecą całymi garściami, aż boję się czesać :( Macie jakieś sposoby?

qdkkk6nllsldr26a.png
  • Justynuszek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę dzisiaj do gin i się boje. Jak chodzę albo stoję to czuję lekkie ciągnięcie. Miałam pęknięcie przedsionka pochwy - szyte. Mam nadzieję że to jakiś szew jeszcze trzyma

A jak dzieci wam robią kupy co parę dni to idzie normalnie czy się przy tym męczą?

43kth371haww2z0j.png
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2024, 13:46

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja trochę stęka, ale nie zmusza się jakoś bardzo, nie krzyczy przy tym i nie widać wysiłku na jej twarzy. Bardziej się męczy przy puszczaniu bąków.

Włosy mi jeszcze aż tak nie wypadają. Leci ich więcej niż w ciąży, mniej więcej tyle samo co przed nią. Za to przetłuszczają się okropnie znowu, najlepiej jakbym myła je codziennie. To samo z cerą. Całe szczęście nie wysyfiło mnie jeszcze okropnie, ale coś tam wyskakuje raz na jakiś czas.

U mnie chyba powoli droga mleczna tez dobiega końca. Kinga super je w nocy, ale w ciągu dnia jest masakra- denerwuje się bardzo przy cycku i wcale nie sprawia mi radości karmienie jej. Przez co się nie najada i jest marudna w ciągu dnia. Dziś skapitulowałam, dałam butelkę pierwszy raz w dzień od nie pamietam kiedy. Dziecko najedzone, szczęśliwe- zasnęła. Spała na mnie ponad 3 godziny ;)

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • Moll Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci dotykają kolankami podłoża jak leżą na plecach?

km5si09kuaztknwb.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciągu tyg mały mi przytyl 350 gr to za dużo byłam u lekarza bo przecież nie spokojny taki .zmienilam też mleko mu i będę dawać więcej cyca ale nie wiem skąd ten przyrost ehh
    Akilegna A ty jak długo będziesz jechać do pl skutkiem bo ja około 9 godz i nie wiem czy to nie za dużo żeby taki maluch siedział w foteliku. Zastanawiam się czy nie kupić fotelik z funkcją leżenia sama nie wiem.. namawiają mnie na wyjazd A ja sama nie wiem ta jazda ..

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Agatka cały czas robi kupki kilka razy dziennie, bardziej regularnie niż na początku.
    Dziewczyny, a jak Wasze dzieci wracają że spaceru to dlsypiaja jeszcze w wózku czy nie? Agatka po dzisjezym 1,5 godzinnym spacerze spała jeszcze przez 2,5 godziny, więc wyszło jej 4 godziny snu co mnie akurat trochę martwi, że tak spiw dzień, bo co ona będzie robić w nocy. Chciałam ja lekko rozbudzic i przełożyłam ja z wózka na kanapę i dostała takiego ataku histerii jak już dawno nie było. Pytanie: pozwalać jej w dzień na takie długie drzemki czy nie?

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko moja różnie, czasem dosypia, ale może tak z godzinkę, a czasem wierci się odrazu. Wiesz zastanawiam się co mogłabyś zrobić żeby nie spała, wydaje mi się, że póki co maluszki maja własny tryb, ja na siłę bym nie wybudzała. Raz to zrobiliśmy i to było straszne, jeden wielki płacz. No chyba, ze bardzo Cię to martwi to poszłabym do pediatry.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2024, 13:46

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Ewa zawsze zasypia w wozku i w domu jeszcze dalej spi, rozpinam jej tylko kombinezon zeby sie nie przegrzala.
    W domu Ewa spi tylko "po obiedzie" tak jak ja:)
    Czyli od 13 do 16. Poza tym juz nie spi za dnia przynajmniej bardzo rzadko albo plytko.. Niestety!

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez jest różnie. Akurat ja wózek trzymam w piwnicy i muszę wnieść córkę na 3 piętro na rekach, nie mamy windy... Czasem jest tak, ze prześpi cały dwugodzinny spacer i jeszcze około 1,5h dosypia, czasem zaraz po odłożeniu się wierci albo już przed wyjściem z wozka nie spi. Pozwalam spać tak długo jak chce, bo im lepszy sen w ciągu dnia tym lepiej spi w nocy. Nie wybudzam, bo kończy się to awanturą na całe osiedle ;)

Orchidea, a w tych fotelikach rozkładanych do funkcji gondoli można przewozić w ten sposób dziecko? Bo mi się wydaje, ze nie. No i ciągiem 9h tez nie można jechac. Sama się nad tym zastanawiałam, bo jak nam maluch zaśnie w foteliku np. W drodze do tesciow (20 min), to nie zawsze ją wyjmuję po dojechaniu na miejsce i nie wiedziałam, ile mogę ją tam trzymać. Czytałam, ze najlepiej jechac 2-3 godziny i później robić 20-30 minut przerwy. 10 minut postoju i rozprostowania pleców na każdą godzinę jazdy. Oczywiście wszystko dostosowujemy pod dziecko i najlepiej przerwy robić wtedy, kiedy się budzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 16:13

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisze post testowy, bo już mi 3 razy długie wywody zeżarlo

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • katberry Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza nadal robi kilka kupek dziennie. Najmniej to bylo 2x w ciagu dnia ale sie meczyla. Ostatnio policzylam ile pieluch schodzi w ciagu 24 h i wyszlo mi 17 sztuk! Ja zbankrutuje. Mala wrazliwiec po kazdym siku kaze sobie zmieniac pieluszke.
    Co do snu do spi w nocy 23/24 - 8/9 z dwoma godzinnymi przerwami, co daje 7 godzin i do tego na spacerze i po nim 1-3 h, czasem zdarzy sie jakas wieczorna godzinna drzemka..wiec wydaje mi sie ze za wiele to nie spi.
    My dzis po wizycie u osteopaty. Jestem ciekawa efektow. Bylismy u ortopedy i bedziemy rehabilitowac mala.

‹‹ 888 889 890 891 892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ