X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, naprawiło się ;)

Karo są foteliki, które można rozłożyć do pozycji leżącej podczas jazdy autem. Np. Kiddy evoluna isize, który mam ja. Chociaż tak naprawdę nie jest to pozycja całkowicie płaska, to i tak lepiej niż pozycja siedząca. Reszta się zgadza, powinno się robić przerwy tak jak piszesz i taki też mam zamiar. 2-3 godziny jazdy i przerwa. W ten sposób zejdzie mi do teściów około 7-8 godzin. Muszę tam zrobić 2 dni postoju żeby małego nie wymeczyc. Jakbym chciała pojechać prosto do moich rodziców to pewnie zeszło by że 16-18 godzin. Nie dziękuję, wolę już tych teściów przez kilka dni ;) Zresztą sama nigdy takiej trasy nie robiłam więc i teraz nie będę zgrywac bohatera.

Buko ja zawsze po spacerze wystawialam małego w wózku na taras i zawsze spał dalej. Łącznie że spacerem potrafił spać 4-5 godzin ciągiem. Teraz jest to max 3 godziny ale za to kolejne dwie drzemki robi po godzinie. I u nas się sprawdza to, że im lepiej śpi w dzień, tym lepiej śpi w nocy. Ale twoja Agatka rządzi się swoimi prawami więc nie wiem jak doradzić ;)

Buko lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moll wrote:
    Czy wasze dzieci dotykają kolankami podłoża jak leżą na plecach?

Nie. To było możliwe tylko przez kilka pierwszych tygodni życia, teraz mu michelinki na to nie pozwalają ;)

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo doczytałam że nie można rozkładać podczas jazdy.

A jak robicie że dzieci wam w wózku leżą na spacerze u mnie nie ma opcji:-/

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katberry wrote:
    Nasza nadal robi kilka kupek dziennie. Najmniej to bylo 2x w ciagu dnia ale sie meczyla. Ostatnio policzylam ile pieluch schodzi w ciagu 24 h i wyszlo mi 17 sztuk! Ja zbankrutuje. Mala wrazliwiec po kazdym siku kaze sobie zmieniac pieluszke.
    Co do snu do spi w nocy 23/24 - 8/9 z dwoma godzinnymi przerwami, co daje 7 godzin i do tego na spacerze i po nim 1-3 h, czasem zdarzy sie jakas wieczorna godzinna drzemka..wiec wydaje mi sie ze za wiele to nie spi.
    My dzis po wizycie u osteopaty. Jestem ciekawa efektow. Bylismy u ortopedy i bedziemy rehabilitowac mala.

Aż tyle pieluch? U nas nawet na początku szło mąż 10 na dobę A teraz idzie około 5-8 .

Jakie macie wskazania do rehabilitacji? My też jesteśmy pod opieką fizjo-osteopaty bo mały układał główkę tylko na jedną stronę i ma trochę opóźnienia z rozwojem psychomotorycznym.

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orchidea33 wrote:

Pisałam już wcześniej że są foteliki które można rozłożyć podczas jazdy. Np kiddy

Mój lubi poprostu wózek i spacery

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 17:11

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie czytam o tym kiddy ale znowu na innej pisze że jednak nie powinno wozić się na lezaco się tak dzieci no i sama nie wiem.
    16 godz? To gdzie Ty jedziesz..?
    Chociaż ja z przerwami to pewnie też z 12 będę jechać.chyba jednak mąż będzie musiał nas zawieź A wróci sobie autobusem bo ja chce mieć auto do dyspozycji bo ja już bym pojechała na jakieś 1.5 miesiaca
    Ja mam ricaro ale on tak jakoś wysoko siedzi i bardziej w pionie .ogólnie wydaje mi się że on za duży już na ten fotelik ;-)

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchidea tak jak Akilegna pisze Kiddy evoluna (nie evolution) mozna rozkladac podczas jazdy i jest jedynym na rynku do tego przystosowanym...
    Pozycja nie jest plaska jak w lozku, a fotelik ma zabezpieczenia w razie wypadku w pozycji rozlozonej...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie Cccierpliwa mnie wyprzedziła z odpowiedzią ;)

Orchidea33 muszę pokonać trasę z południa Niemiec do północnej Polski to będzie jakieś 1100km. Do tej pory jeździliśmy około 12 godzin z kilkoma szybkimi przerwami na toaletę i tankowanie. Z dzieckiem nie mogę sobie pozwolić na takie krótkie przerwy i tak długą trasę na raz

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orchidea33 wrote:

Ja włączam w telefonie aplikację do usypianie dzieci z szumem i wrzucam do wozka (sprawdza się też w domu lepiej niż miś szumis, który na agatke nie działa). Mała wtedy przestaje plakac (a przy ubierania jest zawsze wrzask), tylko rozgląda się na boki dopóki szum + ruch jej nie uspi.

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko a co to za aplikacja? Jak się nazywa? Na Kingę szum z YouTube nie działa, uspokaja ją suszarka albo włączona pralka- ale pod warunkiem, ze jest marudna, bo w trakcie histerii nie zwraca na to uwagi. No i nie ma szans, żeby przy tym zasnęła- zazwyczaj po prostu sobie siedzi cicho.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam "usypianie dzieci - biały szum" taka z fioletowym logo. Mąż ma inną, ale działa na tej samej zasadzie. U nas sprawdza się dźwięk wentylatora :) pewnie dlatego też najlepiej na Agatke działa okap kuchenny, a szumis nie. Mąż sprawdzał różne szumy i mówił, że są takie których Agatka nie lubiła :)
    Oczywiście tylko przy tym nie zaśnie, ale w wózku jak dochodzi ruch to już zasypia. Czasem też jak zaśnie w bujaczku, a się wybudza, to wrzucam jej telefon i to ja wycisza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 18:53

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna to ja z północy na południe musze;-) muszę się rozejrzeć za tym fotelikiem
    Moje dziecko usnelo od tak i leży sobie sam nie wierzę..A jednak da się;-)

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchidea, my właśnie z mężem debatujemy nad kołyską czy przyjdzie kiedyś taki moment, że będzie sobie leżał, leżał i nagle zaśnie :P

Ogólnie usypianie u nas spoko, jak poje wieczorem to praktycznie sam się "odcina", ewentualnie trochę się pokręci i zaśnie sam. Wczoraj tylko jakies miał pomysły na życie nocne i mąż go nosił prawie do 23. A ja po ostatnich dwóch nocach padłam wcześniej i nawet nie wiedziałam ile go usypiał :P przy czym jedna noc to z mojej winy, bo się widziałam że znajomymi haha :D

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15 min pospał..
    Po mleku Comfort kupki są zielone i śmierdzące?
    Mnie siewydaje że to boli gorzej brzuszek..

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usypianie dziecka. Taaaaaaa.. książkę bym mogła o tym napisać. Bujanie, noszenie, śpiewanie, okap, suszarka, szumis.. i tak do usranej mogę wymieniać. Nie mam jednego skutecznego sposobu. Czasem od razu a czasem po 2 godzinach. Nigdy przy cycu. Teraz śpi na klacie. A mi się chce siku. I nie pójdę bo go obudzę i potem będzie płacz do północy. Nie pozostaje mi nic innego jak tez zasnąć.

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi coś o tym foteliku kiddy Evolunia.ta funkcja leżenia wygodna jest dla dziecka i ogólnie jakie macie opinie.moj jest dużym dzieckiem i czy ta buda jest wystarczająco duża?

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziaaaa wrote:
    Usypianie dziecka. Taaaaaaa.. książkę bym mogła o tym napisać. Bujanie, noszenie, śpiewanie, okap, suszarka, szumis.. i tak do usranej mogę wymieniać. Nie mam jednego skutecznego sposobu. Czasem od razu a czasem po 2 godzinach. Nigdy przy cycu. Teraz śpi na klacie. A mi się chce siku. I nie pójdę bo go obudzę i potem będzie płacz do północy. Nie pozostaje mi nic innego jak tez zasnąć.

Przepraszam pomyliłam wątki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 21:16

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchidea, sa zielone kupy. I polozna i pediatra potwierdzily.

U nas usypianie in progress.. Ale po zmianie mleka jest 2 dzien bez kupy i pewnie jutro bedzie armagedon.

Moja mama ja nosi, ja wzielam na chwile zeby ja odciazyc i tak sie rozdarla ze hej. Wiec leze na kanapie bo mama stwierdzila zr u mnie jej niewygodnie bo za twardo. Coz..

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nie śpi, lekarz twierdzi że to skok i stres .tylko tyle że nie płacze..
    Chico ty masz to mleko comfort i dobrze znosi to mleko? Ja mam wrażenie że wzdec nie ma tylko jednak ten brzuszek coś nie tak może że przestawia się na nowe mleko?

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas były śmierdzące kupki i zielone też ale sporadycznie po Hipp Comfort. Organizm dziecka potrzebuje około tygodnia czasu żeby przyzwyczaić się do zmiany.

I my mamy dziś problem że snem eh może to skok, a może nie, nie wiem. Mam tylko nadzieję że to jednorazowy wyskok :/

Orchidea33 to jest fotetelik do 13kg. Beni też jest duży i się mieści jeszcze. Pozycja leżąca nie jest całkowicie na płasko ale na pewno wygodniej niż pozycja siedząca. Jedyne co mi przeszkadza chwilowo to waga fotelika. Razem z Benim trochę do dzwigania mam i mi już plecy siadają. Poza tym nie zapniesz tego fotelika na pasy, tylko na bazę więc nie do każdego auta będzie pasował

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 22:54

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
‹‹ 889 890 891 892 893 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ