Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Moja Kinga już chyba sporo ponad miesiąc jak się budzi w nocy to nie płacze. Płacz zdarza się tylko wtedy, jak coś jej się złego przyśni albo coś ją boli, ale raczej w ciągu dnia albo jak zasypia na noc, nigdy w nocy. Też mam łóżeczko zaraz obok swojego łóżka i mnie budzi jej wiercenie się. A jak długo się nie budzę to zaczyna wydawać dźwięki. Ja bym przeniosła go do innego pokoju, jak będzie głodny albo wyjątkowo znudzony, to zacznie „gadać” i go usłyszysz.
-
Wizyta u fryzjera super. Jeszcze takich krótkich włosów nie miałam
. Zawsze po pas A teraz do ramion. Kolor mega,jestem zadowolona. Tego mi trzeba było.
Ja wagę kupiłam na początku i jestem mega zadowolona. Kontroluje i wiem że mały dobrze przybiera -
nick nieaktualnyPodobno dzieci często się wybudzaja że snu, ale same zasypiaja ponownie. Czytałam, że trzeba reagować dopiero jak zaczyna płakać, bo jeżeli reakcja będzie jak tylko otworzy oczy, to straci zdolność samodzielnego zasypiania. Tyle teorii
Ja mam teraz już tak głęboki sen, że dopiero jak zaczyna jęczeć to się budzę. W ogóle coś Agatce się przestawilo (chwilo trwaj) i dziś spała od 21 do 3.40 i teraz mnie zastanawia czy na samym KP to nie jest za długa przerwa. I do tego wrzask przy piersi zmienił się na wiszenie przez godzinę na cycku, ewidentnie to skok rozwojowy. -
Nasza Julka raczej się wierci, a jak ja ignorujemy to wtedy placz, taki żalący się. Ogólnie sama to jeszcze nie potrafi się sobą zająć. Ale tez przeszła teraz skok bo gada i śmieje się do poduszki na której jest jakiś obrazek.
Ja mam pytanie odnowienie pielęgnacji. Zauważyłam ze malutka ma sucha skore na głowie, nie jest to ciemieniucha, ale jednak. Miałyście tak? Stosujemy tylko babydream i kilka kropel olejku migdałowego regularnie ja czesze. Zapytam pediatrę ale Was tez chciałam
-
Suche powoetrze hmm wydaje mi sie ze nie ale musze zaobserwowac.
Dziewczyny stracilam totalnie apetyt miesa nie przelkne wedline to samo ,mleczne produkty tez nie .jem tylko drzem i zupy..
Czy wy moze wiecie czy surowe soki z warzyw mozna pic karmiac?bo rozne opinie slyszalam..
A co dopicia to wczoraj zapomnialam pic wode i efekt taki byl ze wieczorem o malo nie zemdlalam wzielam szybko witaminy i wode wyduldalam i pomoglo.czlowiek zapomina o sobie calkowiecie przy dhieciach takze zazdeoszcze monika wyjscia do fryzjera..
Wiecie co moj znowu robi cyrki z zasypianiem co prawda nie placze ale poprostu nie spi moze ze w nocy sie urodzil i taki tryb ma czy co bo ja juz nie wiem.krecil sie wczoraj ,rekami nogami wywijal ojej myslalam ze wyfrunie ,gazy go meczyly albo znowu to mleko albo moje mleko juz sama nie wiem co mam robic.
Bede miala pojutrze bilans to spytam ale az sie boje bo przepisala mi niechetnie mleko i jak sie okaze ze to nie dla niego to ja niewiem chociaz widze te spokojniejszy tylko wczoraj nazbieraly mu aie gazy..
Lece do polskiego sklepi moze uda mi sie jakies dobroci kupic
-
nick nieaktualny1Malinka1 wrote:Nasza Julka raczej się wierci, a jak ja ignorujemy to wtedy placz, taki żalący się. Ogólnie sama to jeszcze nie potrafi się sobą zająć. Ale tez przeszła teraz skok bo gada i śmieje się do poduszki na której jest jakiś obrazek.
Ja mam pytanie odnowienie pielęgnacji. Zauważyłam ze malutka ma sucha skore na głowie, nie jest to ciemieniucha, ale jednak. Miałyście tak? Stosujemy tylko babydream i kilka kropel olejku migdałowego regularnie ja czesze. Zapytam pediatrę ale Was tez chciałam -
Buko, nie za długo. Kinga mi też tak długo potrafiła przespać na samej piersi. Ciesz się tym, nie stresuj
Orchidea, karmiąc piersią można jeść i pic wszystko, oprócz alkoholu. Takie jest oficjalne stanowisko. Nie zaobserwowałam żadnych rewolucji po tym co jem, a jem wszystko i różnie. Rob jak uważasz -
Cześć dziewczyny.
Mój Adaś też jak się obudzi to nie płacze, gada sobie, śmieje się, nie woła o pierś, ale jak przystawię to je chętnie (mówię o nocy), bo w dzień jak jest głodny to płacze.
U Nas nocki różne, tylko KP, czasem budzi się raz, czasem dwa a czasem przesypia całą noc i je nad ranem, także nie ma reguły na niego
Jak długo zamierzacie karmić piersią swoje maluchy? Ja się mocno zastanawiam czy nie odstawić małego po Nowym Roku, a z drugiej strony myślę sobie że fajnie byłoby pokarmić do wiosny aby przetrzymać tę zimę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 14:32
-
1Malinka1 wrote:Ja mam pytanie odnowienie pielęgnacji. Zauważyłam ze malutka ma sucha skore na głowie, nie jest to ciemieniucha, ale jednak. Miałyście tak? Stosujemy tylko babydream i kilka kropel olejku migdałowego regularnie ja czesze. Zapytam pediatrę ale Was tez chciałam
1Malinka1 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo już się nie stresuje, ale jak nie spała w nocy to czekałam az będę mogła pospać dłużej niż 2 godziny, a jak ładnie śpi to też się stresuję, że śpi za długo, bo jak ja karmie to słyszę jak jej burczy w brzuchu. Dziś to mnie mąż obudził w nocy, że mała śpi za długo i na pewno jest głodna.
Ja tez planuje karmić jak najdłużej. Niby czasem mnie to denerwuje i mówię, że chce przejść na mm, ale jak teraz tak się szarpala przy piersi, to się bałam, że sie sama odstawia i jakoś tak mi smutno było. -
Planuję karmić do roku życia dziecka, może ciut dłużej, ale chciałabym karmić przynajmniej pół roku. Zobaczymy, czy mi się to uda. Póki co jestem dumna, bo jeszcze tydzień i będą trzy miesiące. Dużo zawirowań było po drodze z KP, ale cieszę się, że do tej pory mi się to udaje.
-
Ja sobie od początku zakładałam minimum pół roku, zobaczymy czy uda się więcej. Oprócz oczywistych zalet dla dziecka ja się czuję jakoś bardziej potrzebna przy tym kp. Bo skoro nie chodzę do pracy to niech się na coś więcej przydam też
nie wiem, może to głupie myślenie, ale jakoś tak mi lepiej psychicznie z tym.
Po wczorajszym szczepieniu mieliśmy wieczór pod hasłem "nieutulony płacz". Myśleliśmy, że osiwiejemy. Ale na szczęście noc przetrwaliśmy dzięki temu, że wzięliśmy Szymka do siebie, bo już nie chcieliśmy sobie wyobrażać jak może wyglądać noc po takim wieczorze.
www.zcukremalbowcale.com -
Buko.. jak po tym syropie na refluks? Moze po nim corka tak dobrze spala? Moja od.dwoch dni tak chlusta ze nie wiem co robic. Dzis w nocy tez ja strasznie meczylo. Budzila sie co 2 h, stekala. Potem na spacerze padla i odsypiala. Potem tak lapczywie jadla a na koniec ulewala przez 2 h i nie wiem ile z tego mleka jej zostalo w zoladku.
Moja niestety krzyczy wnieboglosy jak glodna, jak pielucha brudna, jak cos sie jej nie podoba.. ech -
nick nieaktualnykatberry wrote:Buko.. jak po tym syropie na refluks? Moze po nim corka tak dobrze spala? Moja od.dwoch dni tak chlusta ze nie wiem co robic. Dzis w nocy tez ja strasznie meczylo. Budzila sie co 2 h, stekala. Potem na spacerze padla i odsypiala. Potem tak lapczywie jadla a na koniec ulewala przez 2 h i nie wiem ile z tego mleka jej zostalo w zoladku.
Moja niestety krzyczy wnieboglosy jak glodna, jak pielucha brudna, jak cos sie jej nie podoba.. ech
Może spróbuj tego syropu, jest bez recepty.
U mnie dzisiaj koszmarne popołudnie, Agatka znowu wrzeszczy przy piersi, wrzeszczy jak chce zrobić z nią cokolwiek innego. Jeśli do świąt jej nie przejdzie, to nie będzie to przyjemny czas, a kolacje wigilijna spędzę na uspokajaniu jej ie mówiąc już o jakichkolwiek odwiedzinach.