Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja schvowalam 56 już jakieś 3 tygodnie temu. Ale ciuszek ciuszkowi nie równy. 62 z Pepco za małe, 62 z Lidla za duże, a 62 ze Smyka takie w sam raz nie za ciasne, choć wazy dopiero nie całe 5, nadal nosi pampersy 2.
Ja chce chrzcić dopiero na święta Wielkanocne, skłania mnie do tego tylko pogoda. Nienawidzę zimy.
-
ChicChic wrote:Wszedzie tak jest. Koleda zaczyna sie kiedy zaczyna sie adwent.
My mamy chrzciny 20 stycznia, akurat na 3 miesiace.
Nie wszędzie, w moich rodzinnych stronach ksiądz zaczynał chodzić po kolędzie zawsze po świętach, nigdy przedWiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 20:17
-
monika30 wrote:Mam pytanie. Czy wasze dzieci śpią na plecach ? Czy kladziecie je na boczku albo brzuszku ?chodzi mi o spanie w nocy
Mój w nocy śpi tylko na plecach. W ciągu dnia kładę go na boki ale i tak ląduje na plecach zazwyczajWiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 20:18
-
nick nieaktualny
-
Spi po kapaniu niech ta chwila ttwa;-)
Chcialam teraz chrzic ale nie jedziemy do pl taktze w marcu lub w kwietniu zrobie.problem tylko bo rodzina meza tutaj mieszka i raczej do pl sie nie wybiora ,zobaczymy co powowdza ale stwierdzilam ze jak sie nie intetesuja wnukami to niebede sie na nich ogladac,moja rodzina mi wiecej pomogla niz oni wiec zrobie w polsce.
Moj ma 62 za male ,jutro mamy bilans i szczepienia bardzo siw boje dalej pokasluje i kicha ale kataru nie trzymajcie kciuki
-
Właśnie te 68 jakoś tak strasznie szybko przyszły. Muszę zacząć kupować 74. Poza tym smutno żegnać się z tymi malutkimi ciuszkami
więc ja się długo zbierałam z porządkami w szafie.
Chrzciny planujemy połączyć z roczkiem tak jak u syna. Mała będzie już na tyle duża, że bez problemu zniesie całą imprezę. -
U nas mala wczoraj miala 2 miesiace. Urosla 10 cm i przytyla 2 kg. Ma teraz rowne 5 kg. Lekarka byla pod wrazeniem.. Mam nadzieje ze triche przystopuje z tym przybieraniem:)
Ostatnio Ewa zasypia w kolysce. Oczywiscie trzeba jej nucic i kolysac ale dajemy rade. Robimy zmiany
Ale zlecialy te 2 miechy!!!
-
ChicChic u nas też kolęda po świętach zawsze
Karo_Wi my chrzciny będziemy robić jakoś na wiosnę jak się zrobi cieplej. Będziemy robić w naszej rodzinnej miejscowości, bo tam są rodzice i chrzestni i bez sensu żeby oni wszyscy do nas przyjeżdżali. Możliwe, że jakoś to połączymy z Wielkanocą, żeby nie jeździć dwa razy
Co do ubranek to my mamy 62, niektóre 56 są jeszcze dobre. Większość ubranek, które dostaliśmy jak się urodził Szymek jest na 68, są cudne także już czekam aż je założęZ drugiej strony niech jest jak najdłużej taki malutki
www.zcukremalbowcale.com -
ChicChic wrote:U nas mala wczoraj miala 2 miesiace. Urosla 10 cm i przytyla 2 kg. Ma teraz rowne 5 kg. Lekarka byla pod wrazeniem.. Mam nadzieje ze triche przystopuje z tym przybieraniem:)
Ostatnio Ewa zasypia w kolysce. Oczywiscie trzeba jej nucic i kolysac ale dajemy rade. Robimy zmiany
Ale zlecialy te 2 miechy!!!
Oj bardzo szybko zlecialy te 2 miechy jeszcze miesiac i mam nadziejw ze wszystko unormuje sie
Chico to ona kruszynka jest przy moim
Moj wazy 7300 czy to mozliwe ze q ciagu 2 tyg przybral 1.8 kg? Mbie sie wydaje ze duzo ma -
Hej dziewczyny nie odzywałam się bo mamy problem z naszym maluchem
Kilka dni temu przy kąpieli wyczułam u niego na wysokości prawego obojczyka narośl ..myślałam , ze to właśnie kość obojczykowa..ale dla spokoju we wtorek wybrałam , się do pediatry ..obejrzała i zaleciła usg ...
Właśnie jesteśmy po badaniu i jestem przerażonaradiolog wykluczył naczyniaka i torbiela ... zalecił biopsje ..czekam właśnie na wizytę u pediatry żeby dostać skierowanie i kto wie czy jeszcze dziś nie położna nas w szpitalu bo u takiego maluszka robi się biopsje przy znieczuleniu ogólnym
(
Błagam dziewczyny trzymajcie kciuki za nas((
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 12:52
-
O jezu, jakie wiesci. Mam nadzieje ze sie wszystko dobrze skonczy.. Na pewno!
Co do wagi to moja mala sie urodzila z wagą 3.090 kg wiec nie byla olbrzymem. Wiecej niz 1 kg na miesiąc chyba nie da rady.. Choc jak widac, mozna. Na roczek dziecko powinno potroic swoja wage urodzeniowa. A ja juz czuje jak ja musze nosic caly dzien..
-
No to ja mam jeszcze większy skok. Mój już nosi 74, bo te 68 potrafią być za ciasne. Nawet kombinezon zimowy muszę mu zmienić. Ostatnio mierzony wzrost w wyproście to 70 cm.
-
Megsss trzymam mocno kciuki. Musi być dobrze !!
Daj znać jak będziesz coś wiedziała więcej. Głowa do góry
.
Mój maly od wczoraj ryczy praktycznie cały czas jak go położę. Już było tak fajnie,bo potrafił się sam zabawić A teraz znów krok w tył. Może to skok ? Dziś zauwazylam że ma zapchany nosek i tak co jakiś czas kaszle. Jedziemy wieczorem do pediatry. Wolę dmuchać na zimne i mieć spokojnie święta.