X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nasz tez jest śpiochem ..
    Od 19-20 do 24 i potem do 6-7 przesypia :)
    Wiec śpi około 10 h z 30 minutowa przerwa na butle .
    W ciągu dnia 2 h aktywności 1,5 h snu i butla
    Jest dość regularny w tym poki co ;) wszyscy mnie straszą , ze w końcu się zepsuje ;)
    Dziś ma dzień marudo-żarłoka ;) może jakiś skok hm .. od kilku dni widzę , ze coraz lepiej idzie mu chwytanie i gaworzenie po swojemu :)

Katiuszaaaa lubi tę wiadomość

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beni w połowie stycznia będzie miał 4,5 m-ca i nie widzę przeszkód w podawaniu mu warzyw. Tak jak pisałam, zacznę od dyni przez kilka dni żeby sprawdzić reakcję organizmu, później coś innego. Nie mam zamiaru od razu zastępować mu całego mlecznego posiłku. Zresztą widzę jak Beni patrzy i się cały trzęsie kiedy widzi mnie z łyżką w ręce. Myślę że dla niego to będzie odpowiedni czas na nowe smaki. Lekarka jest tego samego zdania co ja, bo na mleku za szybko i za dużo przybiera. Ma już spokojnie 7,5 kg A to jest ponad 5 kg od najniższej spadkowej i 22 cm od urodzenia! Pampki nosi już rozmiar 4 bo 3 przeciekaly po 3 godzinach

Hedgehog lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam tez pediatra dziś powidzial , ze za trochę ponad miesiąc możemy zacząć wprowadzać pierwsze łyżeczki .
    Czyli od 4 miesiąca ... i tak będziemy próbować .

• Flavia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak tam sytuacja w przychodniach, dużo chorych? Chcę iść na bilans, ale trochę się boję zarazków :(

• Megsss Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam prywatnie ... a on niemowlaki przyjmuje zawsze przed godzinami pracy .
    Natomiast mówił , ze jest full bo w Trojmiescie ponoć angina i jelitówką krąży .

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie się dzieci zepsuła,
    Jedno nie chce spać tylko na raczkach i w łóżku u mamy ..A starszy jest na etapie co tu zrobić żeby zrobić wszystko na odwrót i wkurzyc matkę..
    Dziś jak poszłam na spacer to minełam.dwa domy i biegiem wracałam bo mały tak się darl że sąsiedzi głupio patrzyli A starszy darl się że chce dalej na spacer i weź tu się sklonuj rozdwój i wogole.
    Siedzę i myślę gdzie tu błąd wychowawczy popełniłam..

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam,
    U nas poranek zaczęty szpitalem. Mała kaszlala i miała cały zatkany nos. Odciagnelam jej, było dużo wydzieliny, ale dla spokoju wolałam żeby ja ktoś osluchal. Na szczęście płuca i oskrzela czyste, mamy ja inhalować z 7 kroplami leku. Oby było dobrze, bo się mocno zmartwiłam. Na szybko kupiłam nebulizator w aptece .

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co na katar najlepsze? Mały charczy przez nosek i chyba będzie katar :( czym mu najlepiej pomóc? Jadę zaraz do apteki gemini

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz nebulizator albo inhalator ? Najlepiej inhalacje z soli fizjologicznej - 3 x razy dziennie po 2,5 ml tylko nie na wieczór .
    Nam mówiła lekarka ze najpóźniej o 17-18
    Ewentualnie jak nie masz to disnemar baby do nosa i po kilku minutach odciągnąć aspiratorem frida .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 14:27

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam, dostanę w aptece od ręki?

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dostaniesz wszystko od ręki .
    Patrzę w zaleceniach , ze po inhalacji i odciąganiu wydzieliny jeszcze przepisala nam dla młodego Heel-Euphorbium S, aerozol do nosa.
    To jest homeopatyczny lek .

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, kupię w takim razie

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore maja dzieci w podobnym wieku:
    Czy Wasze dzieci juz chwytają zabawki do raczki? Ewa nie bardzo, chyba ze przez przypadek.. Troche mnie to martwi bo juz powinna byc po 2 skoku. Gaworzyc juz zaczyna ale czekam na jakis głośny śmiech bo na razie jakby chciala a nie umie :)

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chic mój dopiero niedawno zaczął łapać zabawki i wszystko inne świadomie w ręce. Wcześniej też tylko przez przypadek albo walił piąstkami w wiszące zabawki. Jak mu dałam coś do ręki to trzymał ale raczej nieświadomie. Dzieci rozwijają się swoim tempem więc nie ma co porównywać

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany mój mały dzisisj przechodzi samego siebie .. jest dopeiro 18 a ja jestem wykończona ... cały dzień wszystko złe .. ręce złe , brzuch złe ,lezaczek złe .. łóżeczko złe , wózek złe ... ręce opadają ... czuje się jak wyrodna matka bo już go teraz odłożyłam i ryczy bo nie wiem co więcej mogę zrobić :/ ehh te skoki rozwojowe

• mala_misia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ile śpią Wasze maleństwa w dzień i jak je usypiacie, bo mi już ręce, cycki, wszystko opada dosłownie :P Nasza Pola niby zasypia, ale po pół godziny się budzi i czasami uda się, by spała dalej, ale w większości nie, więc zalicza tylko takie krótkie drzemki, że od 17 jest już okropnie marudna... :/ Wcześniej potrafiła przespać ok. 4h ciągiem, a teraz nagle jej się odmieniło.. Przez to wszystko karmienie przed snem to tragedia, bo wyrywa się, płacze i wgl. Wczoraj byłam już ledwo żywa po całym dniu :/

Eva nasza Mała na początku grudnia miała 4700g, a zaczynała z wagą urodzeniowa 3080g. :)

zpbnroeqnmec200u.png
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, moja to chyba ewenement. Spała dzisiaj od 11 do 17 z przerwami co 2 godziny na karmienie. Pobawiła się godzinę i teraz znowu odpływa.

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia mój poprostu zasypia albo na łóżku czy na kanapie, albo w wózku na spacerze. Nie noszę i nie bujam. Robi dwie dłuższe drzemki takie do 3 godzin w ciągu dnia

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka też jeszcze świadomie nie łapie nicw rączki. Czasem jej się uda, ale to przypadkiem.
    Ja usypiam na rękach i szczerze mówiąc nie widzę innej opcji, w ogóle teraz przy każdym usypianiu jest płacz, który teraz tylko ja potrafię ogarnąć. Na męża jakby się obraziła i u niego jest tylko gorzej. Drzemki też są dość krótkie, ale ja zanim ja odloze to bujam się z nią w fotelu,wiec całość ma pewnie ok. Godziny i takich drzemek w ciągu dnia jest zazwyczaj 5.

• Megsss Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma 6 karmien w ciągu doby .
    4 z nich wypadają co 3,5 h -4 h ( to są te dzienne ) i po
    nich ma od 1,5-2 h aktywności potem usypia albo ja go lulam i budzi się na karmienie .
    Po kąpieli i kamieniu około 20 odpływa od razu .
    O 24 wybudzamy go na mleko je na śpiocha no i wtedy przesypia do rana . Natomiast po porannym mleku za Chiny ludowe nie ma już szans żeby pospal ;)
    My mamy z mężem duzury ;) jak ja mam przed sobą ciężki dzień w pracy to kładę się już o 22 i śpie do 6 a mąż karmi o 24 ale rano śpi dłużej jak on ma ważny dzień w pracy to odwrotnie ja siedzę do 24 a mąż idzie spać pierwszy i śpi do rana a ja dosypiam do 8 .. całkiem nam się to sprawdza bo dzięki temu układowi każde z nas chodzi wyspane .

Natomiast dziś .. dziś jest masakra drzemki po 20-30 min .. bardzo niespokojny jest .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 18:33

‹‹ 911 912 913 914 915 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ