Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
To nasz tez jest śpiochem ..
Od 19-20 do 24 i potem do 6-7 przesypia
Wiec śpi około 10 h z 30 minutowa przerwa na butle .
W ciągu dnia 2 h aktywności 1,5 h snu i butla
Jest dość regularny w tym poki cowszyscy mnie straszą , ze w końcu się zepsuje
Dziś ma dzień marudo-żarłokamoże jakiś skok hm .. od kilku dni widzę , ze coraz lepiej idzie mu chwytanie i gaworzenie po swojemu
Katiuszaaaa lubi tę wiadomość
-
Beni w połowie stycznia będzie miał 4,5 m-ca i nie widzę przeszkód w podawaniu mu warzyw. Tak jak pisałam, zacznę od dyni przez kilka dni żeby sprawdzić reakcję organizmu, później coś innego. Nie mam zamiaru od razu zastępować mu całego mlecznego posiłku. Zresztą widzę jak Beni patrzy i się cały trzęsie kiedy widzi mnie z łyżką w ręce. Myślę że dla niego to będzie odpowiedni czas na nowe smaki. Lekarka jest tego samego zdania co ja, bo na mleku za szybko i za dużo przybiera. Ma już spokojnie 7,5 kg A to jest ponad 5 kg od najniższej spadkowej i 22 cm od urodzenia! Pampki nosi już rozmiar 4 bo 3 przeciekaly po 3 godzinach
Hedgehog lubi tę wiadomość
-
A mnie się dzieci zepsuła,
Jedno nie chce spać tylko na raczkach i w łóżku u mamy ..A starszy jest na etapie co tu zrobić żeby zrobić wszystko na odwrót i wkurzyc matkę..
Dziś jak poszłam na spacer to minełam.dwa domy i biegiem wracałam bo mały tak się darl że sąsiedzi głupio patrzyli A starszy darl się że chce dalej na spacer i weź tu się sklonuj rozdwój i wogole.
Siedzę i myślę gdzie tu błąd wychowawczy popełniłam.. -
Cześć Wam,
U nas poranek zaczęty szpitalem. Mała kaszlala i miała cały zatkany nos. Odciagnelam jej, było dużo wydzieliny, ale dla spokoju wolałam żeby ja ktoś osluchal. Na szczęście płuca i oskrzela czyste, mamy ja inhalować z 7 kroplami leku. Oby było dobrze, bo się mocno zmartwiłam. Na szybko kupiłam nebulizator w aptece .
-
Masz nebulizator albo inhalator ? Najlepiej inhalacje z soli fizjologicznej - 3 x razy dziennie po 2,5 ml tylko nie na wieczór .
Nam mówiła lekarka ze najpóźniej o 17-18
Ewentualnie jak nie masz to disnemar baby do nosa i po kilku minutach odciągnąć aspiratorem frida .Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 14:27
-
Dziewczyny ktore maja dzieci w podobnym wieku:
Czy Wasze dzieci juz chwytają zabawki do raczki? Ewa nie bardzo, chyba ze przez przypadek.. Troche mnie to martwi bo juz powinna byc po 2 skoku. Gaworzyc juz zaczyna ale czekam na jakis głośny śmiech bo na razie jakby chciala a nie umie
-
Chic mój dopiero niedawno zaczął łapać zabawki i wszystko inne świadomie w ręce. Wcześniej też tylko przez przypadek albo walił piąstkami w wiszące zabawki. Jak mu dałam coś do ręki to trzymał ale raczej nieświadomie. Dzieci rozwijają się swoim tempem więc nie ma co porównywać
-
Rany mój mały dzisisj przechodzi samego siebie .. jest dopeiro 18 a ja jestem wykończona ... cały dzień wszystko złe .. ręce złe , brzuch złe ,lezaczek złe .. łóżeczko złe , wózek złe ... ręce opadają ... czuje się jak wyrodna matka bo już go teraz odłożyłam i ryczy bo nie wiem co więcej mogę zrobić
ehh te skoki rozwojowe
-
Dziewczyny, ile śpią Wasze maleństwa w dzień i jak je usypiacie, bo mi już ręce, cycki, wszystko opada dosłownie
Nasza Pola niby zasypia, ale po pół godziny się budzi i czasami uda się, by spała dalej, ale w większości nie, więc zalicza tylko takie krótkie drzemki, że od 17 jest już okropnie marudna...
Wcześniej potrafiła przespać ok. 4h ciągiem, a teraz nagle jej się odmieniło.. Przez to wszystko karmienie przed snem to tragedia, bo wyrywa się, płacze i wgl. Wczoraj byłam już ledwo żywa po całym dniu
Eva nasza Mała na początku grudnia miała 4700g, a zaczynała z wagą urodzeniowa 3080g. -
nick nieaktualnyAgatka też jeszcze świadomie nie łapie nicw rączki. Czasem jej się uda, ale to przypadkiem.
Ja usypiam na rękach i szczerze mówiąc nie widzę innej opcji, w ogóle teraz przy każdym usypianiu jest płacz, który teraz tylko ja potrafię ogarnąć. Na męża jakby się obraziła i u niego jest tylko gorzej. Drzemki też są dość krótkie, ale ja zanim ja odloze to bujam się z nią w fotelu,wiec całość ma pewnie ok. Godziny i takich drzemek w ciągu dnia jest zazwyczaj 5. -
Mój ma 6 karmien w ciągu doby .
4 z nich wypadają co 3,5 h -4 h ( to są te dzienne ) i po
nich ma od 1,5-2 h aktywności potem usypia albo ja go lulam i budzi się na karmienie .
Po kąpieli i kamieniu około 20 odpływa od razu .
O 24 wybudzamy go na mleko je na śpiocha no i wtedy przesypia do rana . Natomiast po porannym mleku za Chiny ludowe nie ma już szans żeby pospal
My mamy z mężem duzuryjak ja mam przed sobą ciężki dzień w pracy to kładę się już o 22 i śpie do 6 a mąż karmi o 24 ale rano śpi dłużej jak on ma ważny dzień w pracy to odwrotnie ja siedzę do 24 a mąż idzie spać pierwszy i śpi do rana a ja dosypiam do 8 .. całkiem nam się to sprawdza bo dzięki temu układowi każde z nas chodzi wyspane .
Natomiast dziś .. dziś jest masakra drzemki po 20-30 min .. bardzo niespokojny jest .Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 18:33