WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierniczka wlazłam na podany w stopce u Ciebie adres i już żałuję. :O Taaakie pyszności A ja obiecałam sobie od stycznia zdrowe odżywianie. Kusisz kusisz

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas też przewijak! :D

U Nas wczoraj był okropny dzień, noc też nie za fajna i dziś kolejny trudny dzień się zapowiada.. Nie wiem czy to ten skok, czy co, bo nawet usypianie na noc było trudne i jeszcze zamiast maks dwóch pobudek, dziś zaliczyłyśmy 3.. Mam nadzieję, że to jednorazowe.

U Nas rytuał do spania zaczynamy o 19, gdzie mała jest rozbierana na przewijaku, chwila zabawy, potem mycie, potem znowu zabawa na przewijaku z rodzicami chwilkę, ubranie, karmienie i ok. 19.30-19.40 zaczynamy usypianie :) O 21 już maksymalnie powinna spać jak wczoraj..

Próbowałam uspać Polę w dzień, ale za nic w świecie się nie dała i po godzinie zrezygnowałam.. Znaczy raz mi się udało w końcu po godzinie, ale po pół godziny już nie spała, więc stwierdziłam, że więcej się namęczyłam niż to warte :P Ale za to przy cycku zasnęła na 2h, padłam :P

zpbnroeqnmec200u.png
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna jesteś pewna, że to dokładnie ten adres? Pod tym ze stopki jest mój blog ;-) wiem, że jest też kawiarnia chyba, która się tak nazywa, ale to przypadkowa zbieżność :P

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierniczka wyskoczyła mi od razu stronka cukierni :D Nawet pasuje do Twojego nicku ;) nie było nic związanego z jakimkolwiek blogiem ;)

O już odnalazłam bloga :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 11:08

Cukierniczka lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ale numer ja z przewijaka w ogóle nie korzystam :D

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindze tez od razu poprawia się humor w wanience. Jeszcze ostatnio kąpię ją sama, bo mąż chory- pozwalam jej zamoczyć całe ciałko rak, ze z wody wystaje tylko twarz (uszy są pod woda) i jest szał :) przedwczoraj była tak super zrelaksowana? Ze pierwszy raz nie trzeba jej było zabawiać na przewijaku po kąpieli. Wczoraj za to pluskała jak szalona.
    Na przewijaku tez jej się poprawia humor, ale dopiero po rozpięciu pieluszki. Lubi leżeć z gołym tylkiem ta moja mała bezwstydnica :)

Robiłam właśnie przegląd ubranek- te na 68 są takie wielkie :O chyba już wtedy przestanie się mieścić na przewijaku ;)

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mojego ulubionym miejscem to poduszka u mamy , a lozeczko najgorsze.
    Moj bardzo duzo spi w dzien a jak nie spi to siedzi sobie i rozglada sie i obserwuje wszyatko co sie dzieje wokol niego ,jakos zabaweczki nie interesuja go .

Wczoraj kolezanka z pracy dzwonila ze w ciazy, no i moja siostra ..hmmm a mowia ze ciaza nie zarazliwa ;-)

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Wi, zanurzasz dziecku uszy w wodzie? Ja się trochę tego obawiam, czy aby infekcji ucha przez to by nie dostał. Zazwyczaj przecieram lekko wacikiem uszka (są też takie specjalne patyczki dla niemowląt).

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mojego Kacperka też przewijak jest numer 1 :) kąpać w sumie też się uwielbia. Zasypia o 23.30 i spi do 4 później zje i spi do 9. Najgorsze że jak zje o tej 4 to zaczyna się bawić. Oczy jak 5 zł i nawet o spaniu nie myśli. Wtedy z godzinę walczymy żeby zasnal. Dziś go włożyłam to łóżeczka i bawił że patrząc na karuzele. Po 40 min kopania i gaworzenia się zmęczyć i zasnal na r3kwch w ciągu 2 minut. Chyba mam sposób :P

Karo uszy małej masz pod wodą ? A ja się tak boję że małemu naleje przez przypadek ;)

Od kilku dni zauwazylam u małego zmianę na skórze,taka szorstkaw dodatku,jakby skaza albo atopowe zapalenie skóry ? Dziś pojawiło się też na buzi i pod szyja. Jak myślicie co to może być ? Używałam wcześniej emolium do smarowania,ale skończył mi się i kupiłam hippka. Może mu nie pasuje ?

• OlinkowA Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Adaś chodzi spać na noc różnie, czasem zaśnie o 20 i budzi się około 1 na jedzenie i dalej śpi, ale np wczoraj zasnął na noc po 23:30 i o 2 była już pobudka, potem o 5 i spał do 7:30, także każdy dzień/noc jest inna.

Dziewczyny czy Wasze dzici trzymają już główkę jak nosicie maluchy na prostu na rękach? Mojemu się gibie jeszcze głowa, nie trzyma jej dobrze, na brzuchu nie lubi lezeć i już się martwię że coś jest nie tak :(
    Szczepienie mamy 10 stycznia, więc wtedy podpytam pediatry czy nie trzeba tu wizyty u fizjo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 13:17

qdkkk6nllsldr26a.png
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza jeszcze nie trzyma też niestety :/

zpbnroeqnmec200u.png
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2024, 14:00

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też jeszcze sama nie trzyma główki. Niby jest sztywno, ale się ginie na boki więc trzymam.
    My jak kąpięmy Agatke, to niby nie zanurzamy uszu, ale ona się tak kręci i przekreca główkę na boki, że i tak zawsze zanurzy uszy w wodzie.

• edka85 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika30, u mojego smyka też pojawiła się taka nieciekawa skóra w okolicy szyi i rąk. Wyglądało jakby atopowa, egzema, liszaj czy kij wie co tam. Wykluczyłam alergię pokarmową, bo nie było żadnych problemów z kupami, brzuchem (poza tym nic nie zmieniałam w diecie). Być może alergia na jakiś detergent, kurz, roztocza, nie wiem. W każdym razie smarowałam skórę wszystkim - emolient, sudocream, linomag, alantan. I nic. W końcu się wkurzyłam i posmarowałam Hydrocortisonum (maść 5 mg bez recepty). Nawet nie konsultowałam tego z lekarzem. Nie jest to jakaś mega dawka sterydu. Dwa razy machnęłam cienką warstwę i przeszło.

OlinkowA, mój trzyma w miarę dobrze głowę na brzuchu i podczas noszenia na rękach. Ale wiadomo - zdarza się, że mu na chwilę opadnie. Pamiętaj, że każde dziecko w swoim tempie się rozwija. I niczym się nie przejmuj.

OlinkowA lubi tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika30, ewa tez miala, jakby liszaj. Natluszczalam oliwka i mija.
    Teraz ma na ramieniu, dziwne miejsce.

A na szyi miała z ulewania takie krostki i smarowalam kremem na odparzenia i zniklo szybko.

Wlasnie zalivczylysmy godzinny spacer, pięknie sypie, a Ewa nie spala tylko usmiech od ucha do ucha.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ze spaniem jak u Flavii, mała idzie spać już tak twardo około 23 (zasypia przy cycku najczęściej) i budzi się pierwszy raz koło 6-7. Wtedy biorę ją do siebie do łóżka do cycka, bo jestem leniem i nie chce mi się wstawać. Po zjedzeniu bardzo szybko zasypia j śpimy tak do 10 aż wstanie synek.

Co do trzymania głowy to trzyma ładnie w pionie i jak leży na brzuszku to też ładnie podnosi, ale czasem ma lenia i leży rozpłaszczona jak żaba.
    A dzisiaj zauważyłam, że na bujaczku próbuje się jakby podnieść, żeby dosięgnąć zabawek. Jakby chciała podnieść głowę i ramiona.

Czy Wasze dzieci też tak pożądliwie patrzą jak coś jecie? U synka zauwazylam to duzo później.
    Swoją drogą mega ciekawe jest wyłapywanie różnic między nimi :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ładnie trzyma głowę od 2 tygodni jak ją noszę pionowo. No i oczywiście cały czas ta głowa była zwrócona w lewo, z tego powodu umówiłam się do fizjoterapeutki. A dzisiaj biorę i ona kręci sobie normalnie głową we wszystkie strony z wielkim zainteresowaniem. Wykończy mnie normalnie, bo już sobie wkręciłam, że coś jest nie dobrze. Jednak to tylko potwierdza, że dziecko najpierw opanowuje jedną stronę, a potem drugą.

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Karo Wi, zanurzasz dziecku uszy w wodzie? Ja się trochę tego obawiam, czy aby infekcji ucha przez to by nie dostał. Zazwyczaj przecieram lekko wacikiem uszka (są też takie specjalne patyczki dla niemowląt).

Ja też zanurzam uszy bez problemu w wodzie. Później wycieram trochę ręcznikiem na tyle ile się da i ewentualnie zgarne patyczkiem dla dzieci

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój na brzuchu trzyma głowę w górze i stabilnie bardzo. W pionie trzyma ale czasem mu się gibnie, więc przytrzymuje mimo wszystko ręką.
    Podnosi głowę z pozycji leżącej, tak jakby brzuszki robił, a jak ma się czego przytrzymać to podnosi nawet i tułów do siadania.

Dziś zamówiłam krzesełko do karmienia, będzie za około 10 dni i wtedy zaczniemy podawać kilka łyżeczek dziennie na początek dyni :)

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka85, monika30- tak, zanurzyłam całkowicie przedwczoraj pierwszy raz. Wcześniej jak mąż trzymał Kingę do kąpieli, to głowę miała wyżej, ale podobnie jak u Buko mała tak szalała, że i tak sobie tej wody do uszu nalewala. Po kąpieli osuszam ręcznikiem, a wychodząc z cieplej łazienki owijam Kingę w kocyk, zarzucam jej tez na głowę. Nie wiem, czy infekcję ucha da się dostać od zamoczenia uszu- podejrzewam, że nie, bo maluszki od skończonego 4 miesiąca życia mogą już uczestniczyć w zajęciach na basenie (dodatkowym wymogiem jest waga ponad 6 kg chyba i samodzielne trzymanie głowy). Może jakby po takiej kąpieli przewiało, to możne i maluch by dostał zapalenia ucha, ale w mieszkaniu mamy ciepło, zero przeciągów. Nie obawiam się. Póki co Kinga jeszcze nie chorowała.

Olinkowa- Kinga trzyma sama głowę. Czasem jej się jeszcze gibie, więc tak czy siak asekuruję.

Niecierpliwa Karolina- jadłam dziś śniadanie z Kingą na rękach i dziś miała pierwszy raz minę pt. „WTF??? Dlaczego to wkładasz do buzi??”. Gdzieś czytałam, ze jak dziecko zaczyna się interesować tym, co my jemy, to powoli się przygotowuje do przyjmowania pokarmów stalych.

gg64e6ydj2x1myxr.png
‹‹ 919 920 921 922 923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ