WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo ja jechałam na 3 tygodnie z małym i fakt, trochę rzeczy musiałam zapakować ale ciuchów sobie oszczedzilam, bo wiedziałam że u mamy wypiore. Najwięcej miejsca zabrał mi wózek i mleko bo w pl nie ma

Ja jestem ciekawa gdzie oni w samolocie pakują wózek i ewentualnie fotelik do auta. Bo to przecież potrzebne rzeczy. I czy można to jako bagaż podręczny czy trzeba do luku? Przymierzamy się do urlopu, prawdopodobnie Hiszpania lub Kanary ale sama jeszcze nie wiem czy się zdecydujemy w maju czy dopiero pod koniec roku.
    Zastanawia mnie też to co pisze megss że w torbie mogła mieć nieograniczoną ilość płynów, przecież to idealny pomysł na zamach (żart, ale w głowie mi zostanie ;) ) Ciekawe czy to zależy od linii?

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo ...Sama nie wiem jak udało mi się to zapakować , zwłaszcza ze miałam narzucone limity kg :) ale poki co nie czuje żeby czegoś nam dla małego brakowało .

Akilegna ja miałam fotelik i stelaż od wózka do niego.
    Przechodzą z Tobą cała odprawę i zostawiasz je dopeiro obsłudze na płycie lotniska
    przed wejściem na pokład samolotu . Wiec po odprawie normalnie masz je ze sobą możesz
    wozic dziecko po lotnisku . No chyba ,ze od razu przekładasz dziecko np w chustę / nosidło albo na ręce to wtedy nadajesz z reszta bagażu od razu na początku - tak czy siak trafiają do luku bagażowego .
    Każda linia zezwala na przewożenie płynów i posiłków w torbie dziecięcej. Natomiast mogą prosić Cię o wypicie albo spróbowanie tego co tam masz ;)
    Nam akurat nie kazali .

Fotelik możesz zabrać na pokład samolotu , jeśli spełnia on wymogi lotnicze - my akurat taki mamy ale nie zdecydowaliśmy się na to bo wtedy trzeba zapłacić za normalne miejsce jak dla dorosłego .
    I tak zaskoczeniem było dla nas , ze taki maluszek tez płaci za przelot. W tanich liniach jest to stala opłata zawsze 25 euro / funtów w jedna stronę - do lat dwóch .

Pogrzewacz na usb wrzucam foto :

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/253a6de51e8b.jpg

Ja kupowałam na alli ale można dorwać na  OLX.
    Wrzątku nie zrobi ale podgrzewa do około 40 stopnii wiec idealnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 23:53

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megss dzięki za info. Właśnie poczytałam sobie na stronie lufthansy co można, co trzeba itd.itp. no i u nich wody nie można wziąć ze sobą. Mają w samolocie. Przekąski (Czyli dla starszych dzieci) jak najbardziej oraz gotowe mleko w zamkniętych hermetycznie butelkach mogę. Fotelik tak jak piszesz, jeżeli wezmę mój, płacę za miejsce. Mogę wypożyczyć od nich za niewielką opłatą lub na kolanach z dzieckiem. Wózek mogę owszem ale tylko do osiągnięcia przez dziecko 2 lat, później albo oddaję jako nadbagaz do luku albo nie biorę wcale. Czyli jednak co linie lotnicze to inne zasady. Warto przed wylotem dokładnie się doinformowac

Megss czekamy na jakieś urlopowe foto :)

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2024, 14:00

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog nie pamiętam jak to się nazywało. Na pewno trzeba wcześniej zarezerwować, to fakt, razem z ewentualnym miejscem rodzinnym, czyli tam gdzie jest więcej miejsca. No i oczywiście nie każdy fotelik (własny) można zapiąć w samolocie. Czyli najprościej, ale nie najbezpieczniej, jest trzymać dziecko na kolanach.
    Niektóre linie lotnicze mają specjalne łóżeczka ale ich ilość jest ograniczona i chyba tylko na długich lotach.
    My chwilowo poza Europę się nie wybieramy więc te kilka godzin możemy małego potrzymac na zmianę na kolanach.

Oczywiście narobilam sobie ochoty na urlop i na połowę maja chcę coś zarezerwować. Niedaleko, lot tak max 3 godziny, chyba padnie na Majorkę ;)

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• monika30 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już odliczam dni do wakacji zwłaszcza jak taka pogoda brrr :) my lecimy pod koniec maja więc mały już będzie miał 8 miesiecy więc myślę że dobry wiek :P A za miesiąc jedziemy na weekend do Zakopanego. Taki prezent urodzinowy zrobiliśmy sobie z mężem.
    Myślicie że góry to dobry pomysł z małym dzieckiem ? Chodzi mi raczej o klimat i położenie.

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Buko lubi tę wiadomość

• Megsss Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Akilegna z ta woda to dziwne bo to przecież nie linie lotnicze odpowiadają za odprawę tylko celocnicy na lotnisku .
    Jak oni Cię podczas odprawy przepuszcza z woda dalej to na pokład już możesz ja wnieść bo jak Ci ktoś udowodni , ze nie kupiłaś jej w w strefie bezcłowej :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a85afa8a44fe.jpg

Pozdrawiamy was z Tobim :)

Mały śpi , tata pływa na kicie a ja opalam . Blada jestem jak córka młynarza :)

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megss ale Ci fajnie :) zazdraszczam ;)

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeee ale mnie wkurzacie tymi opowiadaniami o wakacjach. Ale bym pojechala w jakies cieple kraje. Byle gdzie! Byle dupe wygrzac :)

Póki co, mysle ze pierwszy wyjazd na majowke, moze Bieszczady. W czerwcu i sierpniu polskie morze a wrzesien moze Zakopane.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja latalam to zawsze mogłam wodę i mleko przez odprawę wziąść.wode sprawdzali mi w specjalnym urządzeniu A ciepła wodę jak potrzebowałam to dostałam na pokładzie albo w kawiarence po odprawie.
    Ale każde lotnisko inaczej sprawdza.

Megss podziwiam za odwagę że z takim maluchem się wybrałaś,odpoczywajcie i grzejcie się A namiocik dla Do niego superowy.

Mam nadzieję że dopisze pogoda w lecie to morze polskie najładniejsze A w gory też się wybiorę jak zawitam do Polski ,mnie się podoba Międzybrodzie żywiecki :-)

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam szczerze , ze z nami w samolocie leciały jeszcze dwa takie bąble jak nasz :) jedna babeczka leciała sama !! Z 4-miesięcznym i 2 latkiem .. dla niej order za odwagę ...my jesteśmy w 4 dorosłych wiec mam tu mniej roboty niż w domu ;)
    Poza tym mały od samego urodzenia nie jest płaczliwy i problematyczny .. może dlatego nie bałam się tego wyjazdu aż tak :)
    No poki co nie żałuje ! Oby tak było do końca :)

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny A wy dajecie jeszcze dicoflor?
    Bo mi lekarz mówi żebym nie dawała i nie dawałam nigdy ale coraz mniej karmię piersią i nie wiem czy mam podawać..

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2024, 14:01

• kamkam Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, mieszkam niedaleko Zakopanego. Polecam poza sezonem grzewczym. Smog niemiłosierny, tabuny ludzi. Wioski obok Zakopanego są ok ;) wy tu mówicie o wakacjach że byście pojechały a pomyślnie sobie jak ja zazdroszczę mojemu mężowi który się wygrzewa na Zanzibarze i wysyła zdjęcia co pół godziny ....

gg64j48a867cxnry.png
    1usasg18efbg4zod.png
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak się rozmarzyłyście o wakacjach... Ja natomiast zaczęłam się bać. Obawiam się, że to w moim przypadku będzie masakra. No, ale oczywiście już się wybieramy w lipcu nad Bałtyk.

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech wakacje, ale się rozmarzyłam. Potencjalne moglibyśmy po naszym ślubie w lipcu poleciec do siostry do usa, ale na ta chwile boje się planować cokolwiek. Pewnie w tym roku sobie odpuścimy dalekie podróże.

U Nas katarek lepszy ale mała ma czerwone i suche policzki , tzn bardziej prawy jak lewy. Zastanawiam się czy to nie przez atrevent lek którym miała inhalacje, bo pojawiło się to nagle. Poczekam tydzień i zobaczę czy zejdzie. Bo już przeszła przez myśl skaza.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • OlinkowA Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w czerwcu wybieramy się na Węgry, już się nie mogę doczekać!
    Aby do wiosny! :)

Megss super namiocik, można prosić o namiar gdzie kupiłaś?

qdkkk6nllsldr26a.png
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie planuję podróży w najbliższym czasie, ale orientujecie się może, czy w takiej typowej wycieczce z biura podróży można wykupić dodatkowy bagaż dla malucha? Czy muszę upchnąć się w dwie torby po około 20 kg + bagaż podręczny?

Jestem właśnie u rodziców, przyjechałam na noc, bo rano musiałam im zostawić Kingę, żeby oddać krew do badań. Trochę się wczoraj zestresowalam, bo pierwszy raz jechałam sama z Kingą samochodem, w dodatku nie wiedziałam, jak sobie dadzą radę moi rodzice. No i okazało się, ze w piersiach pusto... Mała ssie i się wścieka na maxa, max 5 minut z jednej piersi. I pomimo, ze próbuje ją dalej przystawiać, to nawet nie czuje wyrzutu oksytocyny :/ i taki jest właśnie finał moich super przespanych nocy, dokarmiania MM na noc i smoczkowania. Zakładałam, ze pokarmię dłużej, no ale cóż... Kinga spi, a ja przeglądam forum laktacyjne- czy po stabilizacji można nakręcić laktację na nowo, czy nie warto stresować siebie i dziecka.

gg64e6ydj2x1myxr.png
‹‹ 921 922 923 924 925 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ