X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierniczka wrote:
    Odkąd zaczął kombinować jak się przekręcić na bok nic się nie posunęło do przodu, leży na boku, zarzuca nogą i wkurza się, że nie umie się przewrócić. Ewidentnie przeszkadza mu ręka :P
    Nim się obejrzysz, to mu się uda. Mój mały też długo podejmował bezskuteczne próby przekręcania. Pomogła zmiana podłoża - z łóżka na podłogę. O ile wcześniej się wkurzał, że mu nie idzie obrót, to teraz wkurza się tym, że jak już jest na brzuchu, to nie może pójść dalej, tj. raczkować albo wrócić na plecy. Jest to trochę irytujące, bo wystarczy, że go zostawię na chwilę na macie, aby się pobawił, a on od razu ćwiczy obroty i za chwilę słyszę płacz. Już wtedy wiem, że jest na brzuchu i trzeba go z powrotem przekręcić. I tak co kilka minut muszę wracać do niego i w sumie niewiele mogę w domu zrobić...Eh..

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Jagoda z tym przewrotkami narazie wmiare spokojnie i nieśmiało obruci się ze 2 razy dziennie i tyle. Tez zaczynam dostrzegać jakieś cechy osobowości malucha mojego podoba mi się ze potrafi długo skupić się na jednej rzeczy dam jej oballa to majstruje nim nawet z 30 min, natomiast nie podoba mi się to ze jest bardzo niecierpliwa jak tylko coś jej się nie spodoba to musi bym już w tej chwili bo inaczej krzyk, może to jest jeszcze spowodowane ze nie potrafi się skomunikować nie wiem zobaczę z czasem. Wczoraj obudziliśmy ja do kompieli i więcej już nieodwaze się wybudzić ze snu była tak marudna przez następne 3 h ze to się w głowie nie mieści. Wogole mam wrażenie ze w tym tyg przechodzimy jakiś skok ma 14 tyg wiec wsumie by się zgadzało, nowe umiejętności tez by na to wskazywały. Moja w okresie skoków jest maruda straszna inic nie pasuje ale więcej śpi niż zwykle wasze dzidzie tez ?

• AnnaManna Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszaaa, u nas jest odwrotnie. Przez cały miesiąc byliśmy wyspani, była dwa/trzy razy butla przez sen i od 21 do 7 była cisza, a dziś w nocy dramat! Wybudziła się już o 23 i krzyk. Nie wiedzieliśmy o co chodzi. Płakała z 10min, w końcu się poddaliśmy, daliśmy butlę (po 1.5h od ostatniego karmienia) i po wypiciu momentalnie zasnęła. To samo było o 2:30, przeraźliwy krzyk, gdzie nigdy w nocy się to nie zdarzalo, ale była butla i spała do 6:30. A dziś w dzień maruda, ręce nie, mata nie, lezaczek nie. Wszystko na 5min. Najlepiej jej rozebranej na przewijaku, nóżki do góry i uśmiech od ucha do ucha.
    My jeszcze się nie obracamy, tzn. tylko na boczki, ale na brzuch jeszcze nie i wydaje mi się, że daleko nam do tego. Ania jest trochę leniwa. Najlepiej, żeby jej wszystko podać pod nos. Czasem nie chce jej się sięgać po zabawki, ale jak mama poda, to chętnie obraca je w dłoni.

ijpbio4pgzuzz66o.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss wrote:
    Flavia , ja od razu daje pół małego słoiczka ..dynia przeszła bezproblemowo , brokuł poki co odpada .
    Dziś robię przerwę .
    Jutro marchewka :)
    Akilegna dawałas swojemu maluchowi słodkiego ziemniaka ? Jeśli tak to jaka reakcja ? Bo słyszałam , ze powoduje problem ze wzdeciami ?

Dawalam ale nie samego. Mix warzyw był i faktycznie były zaparcia i wzdęcia ale obstawialam marchewkę A nie słodkiego ziemniaka. Jak nie dasz to się nie przekonasz niestety. Może tylko kilka łyżeczek jako test?

Megsss lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaManna mam dziś dokladnie to samojuż nie wiem co mam z nia robić wszystko na nie matkoooo kiedy to się skończy

• Ewel. Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh nam się nie udało wyzdrowieć w domku i dzisiaj Konrad został przyjęty do szpitala. Nie ma normalnych łóżeczek i trafił do takiego jak po porodzie. Problem w tym, że jest już za duży na nie i cały czas się biedny wybudza, bo nie ma nawet jak się przewrócić na bok. O dziwo dzisiaj pierwszy raz tak świadomie śmiał się na głos. Teraz tylko szybko wrócić do domku do starszej córki

mhsv2n0agpm4d5s2.png
  • kamkam Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewel, wracajcie szybko do zdrowia !
    Nam w końcu udało się zaszczepić Adasia poraz drugi ;) waży równe 7 kg ;) tak czytam wasze opowieści związane z przewracaniem sie na brzuszek. Adasiowi jest chyba dalej do zrobienia obrotu niż do siedzenia. Potrafi się sam podnieść a obrotu nie potrafi zrobić. Tyłek potrafi podnieść na kilka cm do góry, potrafi się wygiąć w łuk ale jemu najwyraźniej się nie chce przewracać. Szkoda tracić energię na przewracanie się, wszystko musi iść w masę;)

Ewel. lubi tę wiadomość

gg64j48a867cxnry.png
    1usasg18efbg4zod.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evel zdrowka dla malenstwa. A to powtorzyla sue sytuacja z wymiotami?

U mnie maz teraz chory ja po 2 niach katar zniknal jednak woda utleniona dziala cuda.

Ja dziewczyny nie zauwazam skokow u mojego dziecka on tam przyglada sie co wokol siw dzieje i zaczepia usmiechem i glosnym piskiem . Ale jak on patrzy na brata to mam wrazenie ze chce sie rzucic na niego i bawic z nim.
    Juz zrobi przewroty na brzuch ale jeszcze musi sie pomeczy za to do snu przekreca sie na bok i spi.A dzis moj maluch swiadomie zlapal za zabawke i bawil sie smoczkiem przekladajac sobie z raczki do raczki,choc wydaje mi sie ze to za wczesnie. A wogole nie mowilam wam ale moj maluch ktory odrzucil wszystkie smoczki zakceptiwal tylko jeden .kupilam mu dr browns uspokajajacy ksztaltem jak smoczek butelkowy ,poćmuka troche i wyplowa albo zasypia i wypluwa ale w placzu ratunkiem jest..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 22:58

Ewel. lubi tę wiadomość

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evel, trzymajcie się i dużo zdrówka.

U nas dzisiaj rekord, 4,5 godziny aktywności (w porywach). Zmęczona jest biedaczka po ćwiczeniach, albo tak odreagowuje stres.

Ewel. lubi tę wiadomość

• Moll Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2019, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś brak płaczu po kąpieli :-). Pomieszczenie było trochę bardziej nagrzane, mała została przykryta ręcznikiem od razu po wyjęciu z wanienki i nie została owinięta w koc. Może nie chciała być tak ściśle owijana?

edka85 lubi tę wiadomość

km5si09kuaztknwb.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa sie nie przewraca. Co najwyżej same raczki a jeszcze nie odkryla, ze nóżki tez trzeba. Bardziej z brzucha a na plecki ale nie wiem czy po prostu nie traci rownowagi.
    Ale ostatnio tak od 4 dni zasypia o 19 i spi do 8 z godziną przerwa o 5.30.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Megsss Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wracam na chwile do tematu krzesełka .
    Trochę poszperałam w necie .
    Rozstrzał cenowy jest ogromny wybór tez . Mój mąż znalazł jakiś test stworzony przez niemiecka organizacje konsumencka i wyniki są płatne wiec raczej nie są sponsorowani -oni testowali tam 11 krzesełek .

Mój wybór padł na to :

http://www.sklep-tosia.eu/safety-1st-timba_p2238_k111_m121

Ono w tym teście zajęło 3 miejsce

Pierwsze miejsce zajelo to:

https://www.3kiwi.pl/product-pol-48249-EVOMOVE-NOMI-KRZESELKO-BLACK-OAK-OCEAN.html
    Ale ta cena ...

Drugie miejsce zajal tripp trapp o którym wspomniała akilegna .

W innych testach które czytałam bardzo dobrze oceniane jest krzesełko ikea ale ja chciałam coś na dłużej i lepiej regulowanego .
    Natomiast za te pieniądze - ikea jest ok.

Tak wrzucam :) może którejs z was info sie przyda i coś spodoba .
    Dla mnie ważnym kryterium było bezpieczeństwo kręgosłupa .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 07:49

• mala_misia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo w sobote! U Nas od wczoraj spore zmiany - przechodzimy na mm najprawdopodobniej :) Nasza Pola od jakiegos czasu zaczęła odrzucać piers w dzien, potrafila nie jeść 5h, co jeszcze z rana bylo ok, ale po południu i wieczorem już nie - straszny płacz, wszystko na nie, pierś też nie.. nie wiem co się stało, gdyż nie miała styczności z butelka, bo było wyłącznie kp. Jedynie w nocy jadła normalnie i znacznie częściej przez to i dłużej :) nie mogłam już patrzeć na to i zrobilam dla próby tylko 90ml mm, zjadla cale i bez problemu i zasnęła od razu, więc już nie chce męczyć jej i siebie.. bo ja się już strasznie zamartwialam, co się dzieje. :(

zpbnroeqnmec200u.png
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza ostatnio tez jakby próbowała przekulac sie z brzuszka na plecy, ale jeszcze nie ogarnia :) i wczoraj był taki dłuższy śmiech na głos, bo pierwszy raz śmiała się na głos już wcześniej, ale krótko :) aż chce się na to patrzeć! :)

zpbnroeqnmec200u.png
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic to połączymy Ewy rączki i Szymka nóżki i obrót gotowy haha :P

Szymek fajnie wyciąga rączki do zabawek i śmieje się na głos, uwielbiam obserwować te nowe umiejętności, zmienia się praktycznie z dnia na dzień. Z takich mniej miłych to nauczył się wydawać z siebie jakieś dzikie dźwięki jak się wkurzy, na początku to było zabawne nawet, ale częstotliwość tych dźwięków jest taka, że szybko nam się "osłuchały" :P

Po szczepionce na szczęście nie było żadnej gorączki ani nic. Miałam nadzieję, że pośpi w dzień dłużej, ale nic z tego, turbo drzemki w dalszym ciągu.

A dziś mamy 4 miesiące :-)

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • Ewel. Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchidea na szczęście nie ale o ile w czwartek była poprawa tak w piątek zaczął kaszleć jak gruźlik. Dwójka lekarzy rozłożyła ręce i stwierdzili, że teraz to lepiej do szpitala jechac. Tutaj robią mu badania ale póki co nie wiedzą co dokładnie mu jest. Czekam jeszcze na wynik prześwietlenia.

mhsv2n0agpm4d5s2.png
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. U nas mały też robi postępy. Chwyta ładnie zabawki i wkłada sobie do buzi. Z pleców na boczek się już przekreca :)

edka85 lubi tę wiadomość

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsss wrote:

Tak wrzucam :) może którejs z was info sie przyda i coś spodoba .
    Dla mnie ważnym kryterium było bezpieczeństwo kręgosłupa .

Dzięki Ci o Pani zapisałam i kupie pewnie to samo krzesełko na które wy się zdecydowaliście ;) super ze się podzieliłaś bo zaoszczędzi to mój czas ;) faktycznie ceny niektórych zabójcze, obecnie nie mieszcza się w moim budrzecie ale to z 3 miejsca super w super cenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 11:20

Megsss lubi tę wiadomość

• renjak Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na stronie fb bloga Matki dzikich dzieci kupię sprzedam jest krzesełko stokke trip trap za 500zł brązowe. Dziewczyna sprzedaje, ponieważ zmienia wystrój mieszkania. Może któraś z Was się zainteresuje;)

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • katberry Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez sie pochwalimy. Mala dzis zrobila obrot na brzuszek. Pierwszy w jekach i meczarniach, a drugi szybko i z gracja. jestem z niej dumna.
    ciagle mam w glowie slowa durnej ortopedy ktora stwierdzila ze mala w wieku 6 tyg jest jak 3 dniowy noworodek jesli chodzi o rozwoj ruchowy.
    dzisiejsza noc byla wyjatkowo dluga bo spala z 10 godzin z jedynie 6 pobudkami. Za to wczoraj byla jazda bo najpierw nie chciala zasnac a potem obudzila sie o 3 i bylo lulanie, jedzenie a nawet pol godziny zabawy po czym zasnela o 6. kotluje sie w tej malej glowce.
    Dzieje sie to rownolegle z katarem ktory przechodzi wiec nie wiadomo czy dziecko niespokojne bo skok czy choroba ja meczy.
    A mnie juz trzyma katar 10 dzien..

Katiuszaaaa lubi tę wiadomość

‹‹ 951 952 953 954 955 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ