X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    No właśnie tak myślałam. I wiele dzieci może mieć takie niedobory, które można by uzupełniać już wcześniej suplementami żelaza (jak przy witD). No ale pediatrzy nie zlecają badań krwi, pewnie nie ma na to funduszy.

Dokładnie tak .. mało ktory rodzic sam z siebie wybierze na pobranie krwi z takim małym dzieckiem .. a pediatra mi mówił , ze anemia fizjologia dotyka dużo niemowlaków , zwłaszcza tych których mamy będąc w ciąży miały wyniki badań na pograniczu lub poniżej normy .
    Ja niestety mialam.

edka85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_Wi wrote:
    Monika, działa! Ale śliczny chłopczyk :) i jakie oczy ma piękne :)

Buko, Kinga od wtorku robi kupy po każdym jedzeniu + jeszcze 2 dodatkowo. Wcześniej robiła kupę raz na około 4 dni. Myśle, ze to mogło mieć wpływ na wagę, lekarz chyba tez tak sądzi. Dlatego kazał włączyć dicoflor.
    Ehh, chyba jestem przemeczona :/ bo Ty piszesz o dicoflorze, a ja dawałam delicol. Dopiero się zorientowałam że coś tu jie tak. Oby to pomogło u Was :)

• Moll Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do podwójnych mamuś. Kiedy waszym zdaniem jest najtrudniejszy wiek dziecka a kiedy najfajniejszy/najlatwiejszy,?

km5si09kuaztknwb.png
  • Justynuszek Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Które łyżeczki z rossmanna polecacie? Te 3szt. Czy 5szt.?

43kth371haww2z0j.png
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najfajniejszy wiek dziecka to około 3 lat. Wtedy są straszne przylepy, a ja to uwielbiam.
    U mnie im starszy, tym łatwiej, bo syn sam sobie radzi już że wszystkim. Poza tym nie ma jak na razie problemów w szkole, sam ogarnia lekcje, bo od początku do tego dążyłam. Niestety niektóre dzieci, mają od początku problem z nauką, więc wypowiadam się tylko w swoim konkretnym przypadku.

Jeżeli chodzi o łyżeczki to ja mam 3 sztuki, bo 5 to dla mnie za dużo. Staram się o minimalizm w domu ;)

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moll wrote:
    Mam pytanie do podwójnych mamuś. Kiedy waszym zdaniem jest najtrudniejszy wiek dziecka a kiedy najfajniejszy/najlatwiejszy,?
    Z mojego punktu widzenia jest coraz fajniej ;-)
    Chyba najłatwiejszy moment jest z takim noworodkiem, bo on w zasadzie tylko je i śpi i nic więcej za bardzo nie trzeba koło niego robić. Później jest intensywniej :-) ale też przynosi to bardzo dużo frajdy :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Chyba najłatwiejszy moment jest z takim noworodkiem, bo on w zasadzie tylko je i śpi i nic więcej za bardzo nie trzeba koło niego robić.
    Tak mówisz, bo nie poznałaś mojego syna, on od urodzenia nie wie co to znaczy tylko jeść i spać :)

katberry lubi tę wiadomość

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ogarnia śmiech jak słyszę, że noworodki to „tylko jedzą i śpią” :D Moja spi teraz dłużej niż jak była noworodkiem :)

1Malinka1 lubi tę wiadomość

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • katberry Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oprócz jedzenia i spania mieliśmy maratony noszenia bujania usypiania uspokajania..Nasz noworodek byl 100 procent absorbujacy, poza momentem gdy miala zotlaczke i duzo spala. Z resztą nadal jest bardzo ciezko. Nie odpuszcza.
    Ja z wielka nadzieja czekam na przyszlosc jak mala zrobi sie troche bardziej samodzielna i kumata. Z 2 strony wiem ze zapomne o niedogodnosciach i bede tesknic za tym jak byla malutka.

U nas nocki sie zepsuly. o 3, 4 pobudka i za nic jej nie uspie poki sie nie wybawi. Teraz odsypia na mnie. Jestem zombi. Policzylam ile spi w ciagu doby i wyszlo mi 12 h.

• edka85 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katberry, dokładnie. Ja też czekam na ten "kumaty" okres, ale wiem, że kiedyś zapomnę o tych ciężkich dniach i nocach i będę za tym tęsknić. U nas też częste pobudki, już się z tym pogodziłam, że inaczej się nie da.

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Moll Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam opinie że najgorzej jest jak zaczyna raczkować chodzić i wywala wszystko z szafek trzeba za dzieckiem chodzić cały dzień, ale jak mówicie że im starsze tym lepsze to może nie będzie tak zle ;-). U nas też pobudki w nocy i mała absorbującą ale płacze już mniej i jestem w stanie zostawić ją na 15 minut, do tego drzemki w ciągu dnia 4 godziny, dla mnie ten czwarty miesiąc jest ok.

km5si09kuaztknwb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2024, 14:11

neska7 lubi tę wiadomość

• Justynuszek Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo. Byle przetrwać... Ja czekam aż już będzie siedział, będzie się można pobawić itd.

neska7 lubi tę wiadomość

43kth371haww2z0j.png
  • neska7 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja tak samo czekam jak mały już będzie siedział i choć na chwilę mam nadzieję się soba zajmie;)

erj7q7y.png
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to samo dziewczyny, czekam na choć chwile wytchnienia. Mam nadzieje Ze będzie ciut lepiej. Bo problemy pomoc nie znikną tylko będą się zmieniać z wiekiem dziecka.

Moje dziecko nie potrafi usnąć. Tak krzyczy ze zmęczenia nawet w wózku ze pół osiedla słyszy. Na rękach odpływa. Uwaga mam dziecko które nie śpi w aucie w foteliku tylko się drze.

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam patrzeć jak Szymek się rozwija, chociaż ostatnio łażę po ścianach, nie daje się wyspać w nocy :P na początku czekałam niecierpliwie na ten właśnie bardziej kumaty okres, ale teraz widzę jak on szybko rośnie i jak pomyślę, że już nigdy nie będzie taki malutki to aż mi szkoda.

Dziewczyny mam pytanie o zabawki. Zastanawiam się co kupić teraz, bo widzę, że już to co Szymek ma to go zaczyna nudzić i po południu już się robi maruda. Jakie polecacie zabawki dla takiego malucha i już też takie na za miesiąc-dwa?

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do usypiania to Szymek też sam nie uśnie, trzeba pobujać. Bez bujania uśnie jedynie na naszym łóżku jak się do niego przytulę, pogłaskam po głowie itd. Tylko wtedy się go już do łóżeczka nie odłoży :P

W aucie też średnio chce spać, chyba że akurat ma porę drzemki. Usypianie w ciągu dnia w ogóle do niedawna było dla mnie traumą, poważnie. Dopóki raz przypadkiem nie lulałam go z muzyką w tle. Zasnął po 2 min. Kolejna drzemka, znów włączyłam muzykę - znów odpłynął po chwili. Od tej pory usypianie ma dla mnie inny wymiar :-) nadal na rękach, ale trwa chwilę, a nie pół godziny ryków i spazmów. Nie wiem czy to dlatego, że gram i w ciąży słuchał z brzucha różnych rzeczy, nie mam pojęcia, grunt, że działa :-)

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • katberry Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia nasza w aucie drze sie jakby ze skory obdzierali. w gondoli tez nie chce byc. Fizjo mowi ze to przez napiecia w ciele. Bedziemy nad tym pracowac. ciekawe czy cos sie zmieni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, czekamy na ten lepszy czas, a mi teraz wiele osób mówi (szczególnie te które mają dzieci kilka miesięcy starsze): teraz tylko leży, poczekaj aż zacznie chodzić/raczkowac... (W domyśle: teraz to masz luz, dopiero ci się zacznie).
    Moja nie usnie na łóżku, ostatnio próbowałam, to 40 minut się rozgladala, aż zaczęła marudzić i płakać. Miałam nadzieję, że uda mi się zmienić usypianie na rękach, bo problemem staje się to, że to mogą być tylko moje ręce, a u meza są spazmy. Sam jest sobie winny, że się od niego odzwyczaila, więc mi go nie szkoda (wiem, jestem okropna). Bardziej szkoda mi małej gdy gdzieś wychodzę i ona w tej swojej rozpaczy nie potrafi usnąć.

Co do zabawek, to póki co u nas obecnie królują takie, które po pierwsze da się utrzymać w rączce, więc lekkie i wpychać do buzi, a po drugie grają i swieca. Najlepiej gdy spełniają wszystkie te warunki. Natomiast moim odkryciem sa gryzaki z mommbelli. Grzybek jest w raczce nawet jak śpi :)

• Ewel. Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierniczka my polecamy zabawki oball. Synek je uwielbia. Ostatnio kupiłam młodemu lusterko done by deer i też lubi się w nim przeglądać.

My wyszliśmy w końcu że szpitala niestety młody nawabił się chyba jakiś leków. Jak śpi i dotknie się jego rączki to wzdryga się i zaczyna płakać. Może to od kroplówek. Ehh mam nadzieję, że szybko zapomni o tym.

mhsv2n0agpm4d5s2.png
‹‹ 960 961 962 963 964 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ