Październikowe szczęścia 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
A dziewczyny kp od kilku dni mam problem z prawa piersią tzn nie ja a Jagoda lewa super na leżąco i na rogalu natomiast zaczęła mi się bardzo denerwować jak przystawię do prawej na rogalu na leżąco jest ok próbowałam już w różnych pozycjach żeby było jej wygodnie No i dupa tylko na leżąco
-
U nas narazie bez obrotów, myśle ze mamy jeszcze chwile na to. Mam nadzieje.
Dzisiaj pierwsza łyżeczka za nami, a raczej palec, bo wsadził rękę w papkę i intuicyjnie wsadził do buzi. Narazie na próbę ok. 1,5 lyzwczki dyni. Zobaczymy jak się będzie rozkręcało. Za trzy dni spróbuje ziemniaka.
Katiusza ja mam taki problem z lewa piersią ze syn nie potrafi z niej jesc w innej pozycji niż na leżąco.
-
A ja nie widzę nic złego w tym, żeby posadzić dziecko i włączyć mu bajkę. Fajnie jak ktoś ma takiego mało absorbującego malucha, ale jeśli się ma wymagające dziecko, które wciąż potrzebuje uwagi, to trzeba go czymś zająć choćby na chwilę. Aby móc np przygotować posiłek, zrobić pranie czy coś w tym stylu. Oczywiście, nie mówię tu o całodniowym oglądaniu tv przez dziecko. Ale taka bajka 30 min jest ok. Zresztą i tak nie uchronimy dzieci przed telefonami, smartfonami, kompami itd. To już i tak będzie częścią ich życia.
-
Ja karmię oglądając tv,oczywiście tak cicho że czasem sama nie słyszę co tam mówią
ale to jest moja jedyna rozrywka w ciągu dnia haha.
Mam pytanie. Czy jak zacznę rozszerzać dietę to codziennie podaje inne warzywko ? Czy np 2 dni pod rząd to samo A później inne ? Czy w ogóle przerwy bez warzywa ? Jak to jest ? -
Katiusza, zapewne z prawej piersi słabiej leci lub dłużej musi ją rozessać i już gotowa bieda. Niestety dzieciaki już są duże i uważają, że to one rządzą. Szczególnie cycą mamy
Musisz zacisnąć zęby i to przetrwać, dopóki sytuacja się nie unormuje.
-
monika30 wrote:Ja karmię oglądając tv,oczywiście tak cicho że czasem sama nie słyszę co tam mówią
ale to jest moja jedyna rozrywka w ciągu dnia haha.
Mam pytanie. Czy jak zacznę rozszerzać dietę to codziennie podaje inne warzywko ? Czy np 2 dni pod rząd to samo A później inne ? Czy w ogóle przerwy bez warzywa ? Jak to jest ?
Ja podawałam dwa dni pod rząd ( lekarze zalecają nawet trzy dni ) jedno patrzyłam czy nie ma reakcji alergicznej , czy nie ma wzdęć lub zatwardzeń i wtedy kolejne .
Poza brokułem nic innego małego nie uczuliło , natomiast pasternakiem pluł płakał i nie zjadłtakże nie dawałam dwa dni pod rząd bo nawet jednego się nie udało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 17:55
-
Ja się telewizji obawiam bo mam w otoczeniu dzieci które są wpatrzone przez cały dzień i krzyczą jak im się wyłączy nie da się uspokoić,boje się ze nad tym nie zapanuje wiec się wystrzegam,
Z innej beczki czym spieracie kupę bo ostatnio miałam wypływ z pieluszki i nie mogę się tego pozbyć a takie fajne bodziaki mi się zabrudziły inne bym pewnie wyzucila. -
nick nieaktualnyKatiuszaaaa wrote:Ja się telewizji obawiam bo mam w otoczeniu dzieci które są wpatrzone przez cały dzień i krzyczą jak im się wyłączy nie da się uspokoić,boje się ze nad tym nie zapanuje wiec się wystrzegam,
Z innej beczki czym spieracie kupę bo ostatnio miałam wypływ z pieluszki i nie mogę się tego pozbyć a takie fajne bodziaki mi się zabrudziły inne bym pewnie wyzucila.
Ja mam mydełko do odplamiania dr beckmann z rossmana. Nie było jeszcze plamy, która by nie zeszła po nim.
Ja się dzisiaj zmartwilam, bo wyczulam dziś w czasie karmienia u małej z tyłu głowy (między szyja a potylica) mała kuleczke pod skórą, mniejsza niż ziarnko grochu. Nie jest bolesna, delikatnie się przesuwa przy dotyku, co to może być? A może wuczulyscie coś takiego u swoich dzieci? -
Buko ja cos takiego mam to jest luszczak czy cos takiego ale przy takim noworodku to nie wiem czy to moze byc lepiej pikaz to pediatrze.
Co do tv to u nas przy starszym dziecku nie uchronie przed tv.chociaz moj starszy malo oglada ale wtedy tak warjuje ze czasami ja mam dosc tego halasu to dla uspokojenia wlacze mu bajke albo muzyke spokojna .ale malemu nie wlanczam nic za maly a jak starszy jest to on woli jemu sie przygladac. A czas pokaze jak bedzie juz niezarzekam sie ze to czy tamto moje dziecko bedzie albo nie bedzie robic.. -
Ja tez zapieram albo tylko spłukuję i do prania. Jak nie planuję prania, to wrzucam do miseczki z wodą i odplamiaczem dla dzieci. Raz jak nie spłukałam od razu tylko po 2-3 godzinach to plama została.
My po USG przezciemiączkowym. Wszystko dobrze oprócz zaokrąglonego prawego rogu czołowego. Ma 6 mm, a lewy 5, a norma jest do 4. Zobaczymy, co neurolog na to.
-
Karo_Wi wrote:My po USG przezciemiączkowym. Wszystko dobrze oprócz zaokrąglonego prawego rogu czołowego. Ma 6 mm, a lewy 5, a norma jest do 4. Zobaczymy, co neurolog na to.
-
nick nieaktualny
-
Ja nauczona doświadczeniem od razu zapieram ubranka, bo potem mi to nie schodzi, chociaż może to słynne mydełko by pomogło, mama mi suszy głowę ciągle, że jeszcze go nie kupiłam
Co do tv to ja nie mówię, że dzieci mają nie wiedzieć co to jest, ale jednak trochę starsze dzieci, a nie 4 miesięczne. Szymek bywa bardzo absorbujący, ale cieszę się, że do tej pory udało mi się, że nie oglądał tv dłużej niż te kilka sekund kiedy się popatrzył na telewizor w czasie zabawy zanim ja to zauważyłam albo jak mam go na rękach i przekręca głowę żeby dojrzeć co tam tak miga. Jeszcze się naogląda w swoim życiu
www.zcukremalbowcale.com