X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Avarred Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dziś dwa razy wykopała wyjmowany szczebelek z łóżeczka. Muszę go chyba kropelką przykleić. Przeturla mi się tam jeszcze i wypadnie...

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny kp od kilku dni mam problem z prawa piersią tzn nie ja a Jagoda lewa super na leżąco i na rogalu natomiast zaczęła mi się bardzo denerwować jak przystawię do prawej na rogalu na leżąco jest ok próbowałam już w różnych pozycjach żeby było jej wygodnie No i dupa tylko na leżąco

• Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas narazie bez obrotów, myśle ze mamy jeszcze chwile na to. Mam nadzieje.

Dzisiaj pierwsza łyżeczka za nami, a raczej palec, bo wsadził rękę w papkę i intuicyjnie wsadził do buzi. Narazie na próbę ok. 1,5 lyzwczki dyni. Zobaczymy jak się będzie rozkręcało. Za trzy dni spróbuje ziemniaka.

Katiusza ja mam taki problem z lewa piersią ze syn nie potrafi z niej jesc w innej pozycji niż na leżąco.

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• edka85 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie widzę nic złego w tym, żeby posadzić dziecko i włączyć mu bajkę. Fajnie jak ktoś ma takiego mało absorbującego malucha, ale jeśli się ma wymagające dziecko, które wciąż potrzebuje uwagi, to trzeba go czymś zająć choćby na chwilę. Aby móc np przygotować posiłek, zrobić pranie czy coś w tym stylu. Oczywiście, nie mówię tu o całodniowym oglądaniu tv przez dziecko. Ale taka bajka 30 min jest ok. Zresztą i tak nie uchronimy dzieci przed telefonami, smartfonami, kompami itd. To już i tak będzie częścią ich życia.

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem za puszczaniem bajek . Oczywiście nie na całe dnie i godziny ale na jakas chwile - jak najbardziej .
    My puszczamy na tablecie bajki sensoryczne z youtube i mały ogląda je z zaciekawieniem :)

• monika30 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmię oglądając tv,oczywiście tak cicho że czasem sama nie słyszę co tam mówią :P ale to jest moja jedyna rozrywka w ciągu dnia haha.

Mam pytanie. Czy jak zacznę rozszerzać dietę to codziennie podaje inne warzywko ? Czy np 2 dni pod rząd to samo A później inne ? Czy w ogóle przerwy bez warzywa ? Jak to jest ?

• Flavia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza, zapewne z prawej piersi słabiej leci lub dłużej musi ją rozessać i już gotowa bieda. Niestety dzieciaki już są duże i uważają, że to one rządzą. Szczególnie cycą mamy ;) Musisz zacisnąć zęby i to przetrwać, dopóki sytuacja się nie unormuje.

• Megsss Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika30 wrote:
    Ja karmię oglądając tv,oczywiście tak cicho że czasem sama nie słyszę co tam mówią :P ale to jest moja jedyna rozrywka w ciągu dnia haha.

Mam pytanie. Czy jak zacznę rozszerzać dietę to codziennie podaje inne warzywko ? Czy np 2 dni pod rząd to samo A później inne ? Czy w ogóle przerwy bez warzywa ? Jak to jest ?

Ja podawałam dwa dni pod rząd ( lekarze zalecają nawet trzy dni ) jedno patrzyłam czy nie ma reakcji alergicznej , czy nie ma wzdęć lub zatwardzeń i wtedy kolejne .
    Poza brokułem nic innego małego nie uczuliło , natomiast pasternakiem pluł płakał i nie zjadł ;) także nie dawałam dwa dni pod rząd bo nawet jednego się nie udało ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 17:55

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się telewizji obawiam bo mam w otoczeniu dzieci które są wpatrzone przez cały dzień i krzyczą jak im się wyłączy nie da się uspokoić,boje się ze nad tym nie zapanuje wiec się wystrzegam,

Z innej beczki czym spieracie kupę bo ostatnio miałam wypływ z pieluszki i nie mogę się tego pozbyć a takie fajne bodziaki mi się zabrudziły inne bym pewnie wyzucila.

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapieram od razu a potem do pralki. Zawsze sie spiera.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszaaaa wrote:
    Ja się telewizji obawiam bo mam w otoczeniu dzieci które są wpatrzone przez cały dzień i krzyczą jak im się wyłączy nie da się uspokoić,boje się ze nad tym nie zapanuje wiec się wystrzegam,

Z innej beczki czym spieracie kupę bo ostatnio miałam wypływ z pieluszki i nie mogę się tego pozbyć a takie fajne bodziaki mi się zabrudziły inne bym pewnie wyzucila.

Ja mam mydełko do odplamiania dr beckmann z rossmana. Nie było jeszcze plamy, która by nie zeszła po nim.

Ja się dzisiaj zmartwilam, bo wyczulam dziś w czasie karmienia u małej z tyłu głowy (między szyja a potylica) mała kuleczke pod skórą, mniejsza niż ziarnko grochu. Nie jest bolesna, delikatnie się przesuwa przy dotyku, co to może być? A może wuczulyscie coś takiego u swoich dzieci?

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko ja cos takiego mam to jest luszczak czy cos takiego ale przy takim noworodku to nie wiem czy to moze byc lepiej pikaz to pediatrze.

Co do tv to u nas przy starszym dziecku nie uchronie przed tv.chociaz moj starszy malo oglada ale wtedy tak warjuje ze czasami ja mam dosc tego halasu to dla uspokojenia wlacze mu bajke albo muzyke spokojna .ale malemu nie wlanczam nic za maly a jak starszy jest to on woli jemu sie przygladac. A czas pokaze jak bedzie juz niezarzekam sie ze to czy tamto moje dziecko bedzie albo nie bedzie robic..

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zapieram albo tylko spłukuję i do prania. Jak nie planuję prania, to wrzucam do miseczki z wodą i odplamiaczem dla dzieci. Raz jak nie spłukałam od razu tylko po 2-3 godzinach to plama została.

My po USG przezciemiączkowym. Wszystko dobrze oprócz zaokrąglonego prawego rogu czołowego. Ma 6 mm, a lewy 5, a norma jest do 4. Zobaczymy, co neurolog na to.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko, to może być węzeł chłonny. Moja ma powiększony za uchem.

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko, tak jak Flavia, obstawiam węzeł chłonny. U nas stale powiększone ze względu na alergie.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_Wi wrote:
    My po USG przezciemiączkowym. Wszystko dobrze oprócz zaokrąglonego prawego rogu czołowego. Ma 6 mm, a lewy 5, a norma jest do 4. Zobaczymy, co neurolog na to.
    A to takie informacje podają? U nas nic nie pisali o rogach czołowych tylko o układzie komorowym, przestrzeniach płynowych, echostrukturze mózgu.

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, taka informacja najczęściej też się powtarzała w necie. Czy coś się z tym robi? Oczywiście umówiłam się już do pediatry żeby to zobaczył.

• monika30 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko tak mój mały też ma 2 kuleczki bo obu stronach między szyja A potylica. Pytałam lekarza i mówi że to normalne,że może tak być :)

• monika30 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są to węzły powiększone,miękkie które się przesuwają nie są groźne. Gorzej jak są twarde,zbite,nie przesuwają się.

• Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nauczona doświadczeniem od razu zapieram ubranka, bo potem mi to nie schodzi, chociaż może to słynne mydełko by pomogło, mama mi suszy głowę ciągle, że jeszcze go nie kupiłam :P

Co do tv to ja nie mówię, że dzieci mają nie wiedzieć co to jest, ale jednak trochę starsze dzieci, a nie 4 miesięczne. Szymek bywa bardzo absorbujący, ale cieszę się, że do tej pory udało mi się, że nie oglądał tv dłużej niż te kilka sekund kiedy się popatrzył na telewizor w czasie zabawy zanim ja to zauważyłam albo jak mam go na rękach i przekręca głowę żeby dojrzeć co tam tak miga. Jeszcze się naogląda w swoim życiu ;-)

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
‹‹ 962 963 964 965 966 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ