X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Justynuszek Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie niby nie kłócimy ale nasze relacje są gorsze.
    Wstajemy o 7 rano, maz robi obiad i je śniadanie, ja ogarniam małego. Potem on siedzi z małym a ja jem i sie ubieram. Idzie do pracy. Wraca o 19, mały na ogół juz śpi. Ja albo tez przysypiam albo posiedzę z nim do 22 ale nawet gadać mi nje chce.
    Ogólnie tęsknie za ludźmi, praca. Nje czuje sie dobrze siedząc cały czas w domu z małym szczególnie ze zmagamy sie ze skóra i to mnie dobija psychicznie, smarowanie go 4 razy dziennie jak strasznie leży tym płacze.
    Kiedyś z mężem weekendy mieliśmy aktywne, gdzieś chodziliśmy na spacery itd teraz w powietrzu syf, mały w roznej formie, siedzimy w domu. Jesteśmy chyba sfrustrowani.
    Czekamy na wiosnę, lepsza pogoda i mały bardziej kumaty będzie,

W marcu chyba pojadę z Kuba na 2 tyg do teściów na Hel. Zobaczymy czy jego skóra sie coś tak poprawi

43kth371haww2z0j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś u pediatry w związku z tą kulka co wymacalam na glowie Agatki i tak jak Pisalyscie to prawdopodobnie węzeł chlonny. Natomiast skupiła się tym razem na tym, że Agatka za słabo przybiera na wadze (mówiłam o tym 3 tygodnie wcześniej na szczepieniu to stwierdziła, że nie mam się czym martwić. Musimy zrobić Kika badań i zobaczymy czy coś w nich wyjdzie. Jednak coraz bardziej skłaniam się do dokarmianie mm albo przejścia na nie. F
    To co się teraz dzieje przy karmieniu to jakiś dramat. Nie wiem czy to kwestia braku kupy od kilku dni czo coś i jego, ale prezy się, szarpie, płaczę. Nie ma opcji żeby ją nakarmić normalnie.

• katberry Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko pewnie próbowałaś karmic w ciemności w kompletnej ciszy? ja jeszcze trzymam Madzie za raczki i jakos udaje sie w koncu uspokoic ale czasem to trwa. czasem wierci sie i nie chce jesc jak ma mokro, nie bekla albo jak kupa sie zbliza. Jesli kupy nie bylo pare dni to moze jej pomoz? np windii
    Teraz akurat karmienie znosnie idzie ale zrobil mi sie mega bolesny guzek na sutku. Zawsze cos..
    U nas niestety w zwiazku bardzo sie pogorszylo. Tak bardzo ze kilka razy rozwazalam rozstanie. ale nie dalabym spbie rady sama.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katberry, u mnie pomagało karmienie w ruchu, a teraz nawet to jej nie pasuje.
    Dakam pół czopka i zrobiła kupię i widzę, że jest spokojniejsza. Zobaczę przy kolejnym karmieniu. Poza tym mam jeszcze ściągać mleko i fokarmiac po każdym karmieniu butelka. Czuję się jakbym wróciła do okresu noworodka w domu.

• Megsss Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się kłóciliśmy na początku ... teraz jest dużo lepiej .
    Bardzo pomógł nam urlop - wyjazd .
    Słońce ciepło .. to zawsze poprawa humor - wiec aby do lata !:)

Mój mały żarłok :) mina bezcenna jak zjada ostatnia łyżeczkę :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f9751d7526d7.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 16:16

edka85, Cukierniczka, Katiuszaaaa, AnnaManna, Flavia, monika30, akilegna♥ lubią tę wiadomość

• edka85 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jaką mój mały zrobi minę przy pierwszej próbie, ale to dopiero za jakieś 3 tygodnie najwcześniej. Jeszcze się nawet nie zorientowałam w tym, co mu podać, jakie wybrać słoiczki itp. Czasami obawiam się tego, czy w ogóle będzie chciał jeść cokolwiek, skoro on taki cycoholik :)

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam super męża i zawsze mogę liczyć na jego wsparcie, nie ma problemu z tym żeby zostać z Szymkiem, opiekuje się nim naprawdę super, obowiązki domowe nadal dzielimy między siebie tak jak to było zanim pojawiło się dziecko. Choć faktycznie w przypływie skrajnego zmęczenia powiedzieliśmy sobie kiedyś parę słów za dużo już jak był Szymek i pewnie nie doszłoby do tego gdybyśmy byli wyspani, wypoczęci itd. Ale szybko doszliśmy do porozumienia, a tak to zamiast się kłócić to się wspieramy ;-)

Nie umiem wyjść z szoku, że moje dziecko więcej śpi w dzień. Do tej pory 3-4 drzemki po pół godziny, a od ok. tygodnia nawet godzinę albo więcej potrafi przespać na raz. Chyba faktycznie męczące te obroty :-)

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chciałam się zamykać na jedna firmę jeśli chodzi o słoiczki bo każda te początkowe i dalsze z reszta tez ma trochę różne ale już mogę powiedzieć , ze Tobiemu najmniej smakuje humana .. i w konsystencji tez mi średnio leży a najlepiej wypada znowu hipp :)

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy oboje jesteśmy dość temperamentni jest często akcja i reakcja czyli 3 min sprzeczki i później spokuj bez wypominania rozpamiętywania wyciągana jakiś brudów poprostu było minęło i tyle. Oboje nie potrafimy się gniewać i mie tylko ze ma siebie ale ogólnie do wszystkich. Teraz mam wrażenie ze tych akcji jest mniej o wiele niż jak 2 lata staraliśmy się o dziecko. Teraz mamy swój Rytm dnia i jest super.

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynuszek a co wlasciwie wyszlo ci wtedy w szpitalu co sie dzieje ze skora? Dalej uzywasz Nutramigen?

My z mezem wlasciwie wymieniamy ostre zdania w kwestii wychowania starszego bo on traktuje syna jak kumpla wiecie na ryby na grzyby na glowe by wszedl mu a on nic .pizza cukierki soczki no tak jak to tatus dobry mama be;-)

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megss ale slodki pucus heh mina bezcenna :-)

Megsss lubi tę wiadomość

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj jest pucek .. 7,5 kg już wazy ... plecy to mi siada niedługo ;) będę garbata
    Jak to się zmienia .. w ciąży ciagle słyszałam , ze za mały za mały .. ze ledwo 3 kg bla bla ..
    A teraz ? W siatce centylowej tylko 25% dzieci wypada grubiej od niego w tym wieku :p

• orchidea33 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy przy skokach dzieci malo a wrecz wogole nie chca jesc?

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój przy skokach je .. ale trochę gwiazdorzy przy tym ;)

• Justynuszek Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zasadzie nic nie wyszło. LekarZe obstawili AZS i wtedy zakażenie bakteryjne skory. Ale pewności nje mieli w sumie.
    Tak na prawdę nje wiem co mu jest i jak mu pomoc. Czy to AZS czy jakaś inna dysfunkcja skory.
    Tak, mamy nutramigen puramino i raczej lekarze nie odważa sie mu tęgi zmienić choć ja jakoś czuje, ze to nie od mleka

43kth371haww2z0j.png
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, super maluszek;)

Buko, a może zamiast dokarmiać mm, to spróbuj rozszerzać dietę. U mnie też były zaparcia, mała słabo przybierała i denerwowała się przy piersi. Po wprowadzeniu stałych pokarmów kupa jest dwa razy dziennie, przy piersi spokój i wogóle mam wrażenie, że Kinga ma więcej energii.

Podziwiam Was dziewczyny, że tęsknocie za pracą. Ja najchętniej nie wracałabym do pracy wcale. Jednak nie mam wyboru niestety.

Megsss lubi tę wiadomość

• AnnaManna Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wasze maluchy mają marmurową skórę? Moja mała ma taką bardzo lekką marmurową skórę (bez względu na temperaturę) i nie wiem czy to po prostu niedojrzałość układów, czy może już panikować i zapisać nas do kardiologa?

ijpbio4pgzuzz66o.png
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaManna Jagoda ma na klacie taka marmurkowa a na rękach i nogach zależnie od temperatury.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flavia, tez mi przeszło przez myśl rozszerzanie diety, ale przeczytalam, że jednak mleko jest bardziej kaloryczne niż np. marchewka, a wiele dzieci w czasie rozszerzania diety zwalnia z przyrostem wagi, a to jest u nas priorytetem teraz. Co do kupki, to po czopku zrobiła dwie i dziecko jest jak nowe. Mam nadzieję, że teraz będzie już normalnie, bo po tym jak jej dałam był taki płacz jak przy kolkach. Nie spodziewałam sie czegoś takiego.

• Moll Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2019, 03:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko jakie czopki dajesz?

km5si09kuaztknwb.png
‹‹ 967 968 969 970 971 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ