X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 04:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moll wrote:
    Buko jakie czopki dajesz?
    Glicerynowe dla niemowląt (chyba nawet nie mają specjalnej nazwy handlowej) . A dokładnie pół czopka, bo tak mi odradzila Pani w aptece.

Moll lubi tę wiadomość

• Moll Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak ubieracie obecnie maluchy na spacer? U nas ma być 13 stopni i pełne słońce, tylko kombinezon zimowy bez kocyka i cieńsza czapeczka będą ok? Ja sama chodzę z rozpięta kurtka bez czapki.

km5si09kuaztknwb.png
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku chodzę bez kombinezona, wkładam ją do śpiworka w gondoli, czapka, rękawiczki, dwa kocyki jak były minusowe temp. (u nas max było -5),. Jak jest bardzo zimno to ubierałam sweterek taki gruby z polarem wewnątrz.
    Ogólnie to zauważyłam, że po prostu w tym śpiworku jest jej bardzo ciepło, wiec staram się jej nie przegrzewać. Teściowa panikowała, ze jak to nic jej nie ubieram, a po spacerze przekonała się jaka cieplutka jest.
    Teraz faktycznie muszę zmienić czapeczkę i dać jeden kocyk.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez relacje z mężem popsuły się po narodzinach dziecka. Wina leży po obu stronach, mnie się wydaje, ze ja mam coś w rodzaju depresji poporodowej a mąż ma mocno streujacą prace i wyzywa się na nas w domu.

Moll ja przerzuciłam się z kombinezonu na kurteczkę, tzn zakładam body z długim rękawem, półśpiochy, skarpetki, kurteczkę zimową, czapkę z podszyciem polarowym i w tym wkładam Kingę do śpiworka zimowego. Ona nie wazy nawet 6 kg, wiec nie ma warstwy tłuszczyku, która może ją grzać. Pogoda jest jeszcze zdradliwa, niby 10 stopni w słońcu, ale czuć jeszcze zimowy chłód.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. My też się kłócimy trochę z mężem,bo wkurzaja mnie rady jego mamy. Ah.. codziennie telefony i jej złote rady. Czasem nie mogę wytrzymać.

Mój mały ostatnio był mega maruda A od 2 dni zrobił się jakis mega grzeczny. Godzinę leży sam w łóżeczku,na bujaczku też chętnie. Normalnie nie wiem co się dzieje hehe :)

Mam pytanie. Jak to jest z tym smogem ? Sprawdzam zawsze na interii i np jest ok 2.5 184% normy A pisze powietrze umiarkowane. Idziecie wtedy na spacer ? Czytałam że właśnie te małe pyłki dla niemowląt są groźne.

Megsss ale słodziak. Widać że mu jedzonko smakuje ;)

Megsss lubi tę wiadomość

• monika30 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pm 2.5 *

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, ja sprawdzam powietrze w aplikacji Airly, jeśli jest jeszcze na pomarańczowo (nie wiem w jakich ramach jest wtedy Pm, teraz jest około 121% i na pomarańczowo) to wychodzę, bo niestety smogu nie unikniemy całkowicie. Chodzę wtedy na spacery w okolice parku, a nie na osiedle domków jednorodzinnych, gdzie wiem, że są największe kopciuchy.

Poza tym gdzieś przeczytałam, że przecież to samo powietrze co na zewnątrz mamy w domu, wiec tak czy siak powinnam się zaopatrzyć w oczyszczacz powietrza.

monika30 lubi tę wiadomość

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy w domu oczyszczacze. Mam wrażenie, że odkąd je kupiliśmy (jakieś półtora roku temu) to mąż lepiej z astmą.

Co do aplikacji to ja też używam Airly. Niestety mamy trochę utrudnione zadanie, bo mieszkamy na osiedlu domków jednorodzinnych, ale najbliższy czujnik jest 400m od nas. Staram się nie wychodzić powyżej 160%.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kłótni z mężem to u nas są sporadycznie i tylko z powodu teściowej. Naprawdę kiedyś otruję tę wiedźmę...

Megsss, Moll, neska7 lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    A co do kłótni z mężem to u nas są sporadycznie i tylko z powodu teściowej. Naprawdę kiedyś otruję tę wiedźmę...

Hahaha Niecierpliwa !! Jak przeczytałam Twój post to brechnelam śmiechem na cały pokój :D

Ja moja tez bym chętnie otruła :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 17:40

• Ewel. Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łączę się z Wami w bólu a propo teściowej. Ostatnio znowu uknułam spisek, żeby do niej nie jechać i bezczelnie pojechałam z synem do szpitala i zafundowałam sobie tam tygodniowy pobyt

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 21:06

edka85 lubi tę wiadomość

mhsv2n0agpm4d5s2.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewel, serio ona tak uważa? :)

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde .. laski co jest z tymi babsztylami ... czy my tez będziemy takimi teściowymi ? Ja mam syna .. no nie wyobrażam sobie żeby odwaliła mi taka szajba .. i ze kiedyś jego kobietę / żonę będę traktować w taki sposób .. hmm

• Ewel. Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak. Według niej wszystko robię jej na złość. Ostatnio mówiłam m, że jak też taką teściową będę to żeby mnie zamknął w psychiatryku bo szkoda nerwów dzieci

mhsv2n0agpm4d5s2.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuuuu współczuję. Do mnie nawet teść i teściowa dzwonili na walentynki, zeby powiedziec jak mnie kochaja i jaką mają wspaniałą synowa. Bylam w szoku. Jeszcze teściową bym przezyla ale jak stary chłop takie rzeczy opowiada to az sie wzruszyłam.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam super teściow, są bardz ok, wiadomo coś tam teściowa poradzi, albo robi coś inaczej niż ja, ale ja jej na to pozwalam bo wiem ze inaczej nie znaczy gorzej i ze krzywdy jej nie zrobi a po co się sprzeczać.

Co myślicie o tej grafice ?

https://pin.it/w65oofzjtf4tpe

Myślicie ze kaszka na początek to dobry pomysł?

• monika30 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewel A mąż jakoś na to reaguje ?

• monika30 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza wydaje się że ma to sens ale jeszcze aż tak się nie szkolilam w rozszerzaniu diety. Na pewno zacznę od warzyw,ale kaszka do mleka na noc też wydaje mi się dobrym pomysłem :) my startujemy za 3 tygodnie z pierwsza łyżeczka. Kacpi jak podaje mu łyżeczka z kropelkami to aż piszczy z radości na sam widok więc może będzie dobrze hehe

• Ewel. Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika mąż reaguje ale takiej nie przetłumaczysz. Jeszcze mnie nie poznała a już mężowi mówiła, że napewno nie nadaje się dla niego. Jeszcze niedawno twierdziła, że nie powinniśmy być razem. Nadmienie, że jesteśmy ze sobą od 10 lat a małżeństwem od 3,5. Kiedyś denerwowałam się teraz staram się śmiać z tego.

mhsv2n0agpm4d5s2.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce najpierw wprowadzac warzywa, potem kaszke bezglutenowa, potem owoce, a potem juz łączenie no i kaszka normalna. Ale chyba bede sama robic..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 12:38

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

‹‹ 968 969 970 971 972 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ