X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Avarred Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika30 wrote:
    A ja się cholernie boję szczepionek bo nawet w ulotce pisze że skutek uboczny to.moze być autyzm więc zaraz nasuwa się pytanie co w tej szczepionce jest że robi takie spustoszenie w organizmie. Dziecko do 3 roku nie ma bariery krew mózg I to jest najgorsze. Ostatnio pediatra nas zaszczepila mając wysypke A teraz się dowiedziałam że to przeciwwskazania :/. Podobno 6 w 1 blokują wchłanianie Wit D i stąd bierze się autyzm. Nigdy nie wiadomo co zrobić by było dobrze.
    Autyzm to przede wszystkim geny. Inne teorie, w tym ta o Wit. D to tylko przypuszczenia niepoparte badaniami. A badanie, które powiązywało szczepienia z autyzmem było wyssane z palca.

• monika30 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avarred no A aluminium w szczepionkach też raczej zdrowe nie jest ?

• monika30 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie osobiście jest to duży stres i przy każdej dawce boję się cholernie.

• Ewel. Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka mój mały miał katar i kaszel. Raz przez to zaczął się dusić. Poszliśmy do lekarza i po 3 dniach bez poprawy trafiliśmy do szpitala. Młody nie wyglądał na chorego a w płucach była orkiestra. Okazało się, że młody ma pneumocytoze w początkowej fazie. Na szczęście szybko wykryta nie dała mocnych objawów ale po tym co widziałam na oddziale to wolę już dmuchać na zimne. Ogólnie zawsze starałam się do wszystkich chorób podchodzić rozsądnie, bez paniki ale po tym co przeżyliśmy chyba już nie będzie możliwe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 13:54

mhsv2n0agpm4d5s2.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na sorze na lekarza. A jeśli zdecyduje o hospitalizacji to ja również mogę być przyjęta skoro kp?

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bez jaj... Monika, która szczepionka ma w ulotce wpisane, ze jej skutkiem ubocznym jest autyzm? Dziecko, które ma autyzm będzie go miało bez względu na to czy będzie szczepione czy nie! Autyzm ma podłoże genetyczne i nie powodują go szczepionki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 15:01

edka85, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam ze starszą córką w domu przy zapaleniu płuc, wtedy miała około 5 miesięcy. Dawałam antybiotyk i na drugi dzień była już poprawa. To znaczy mała była wtedy już spokojna, tylko dużo spała. Wspominam to z dużym niepokojem.

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 trzymam kciuki za maleństwo, zdrówka!

Przeczytałam o Szymonku, serce pęka, dosłownie mnie to przybiło. Dlatego ja mam bardzo mieszane uczucia co do szczepionek. Szczepimy ale z duszą na ramieniu, w strachu. Aczkolwiek nie uważam, że powodują autyzm.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym autor teorii o związku z autyzmu że szczepianiami został pozbawiony prawa wykonywania zawodu, a jego publikacja usunięta z bazy Lancet. Jest setki innych badań, które obalily te teorie.
    I jeszcze jedno, nie ma ulotki do szczepionki, w której byłoby napisane, że może powodować autyzm.
    Każdy wierzy w to co chce.

• Flavia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W polskich ulotkach nią ma wymienionego autyzmu, ale już w angielskich jest. Dlaczego u nas nie ma? Nie wiadomo;)
    Poza tym jest też wyrok sądu we Włoszech o odszkodowanie za autyzm po szczepieniu.

• monika30 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo ulotka szczepionki 6 w 1. Spokojnie. Ja tylko mówię o swoich odczuciach. Nikogo nie oceniam. Mówię w swoim imieniu :)

• monika30 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też szczepie ale nie wiem czy robię dobrze
    . Jedno jest pewne,każda z nas chce jak najlepiej dla swojego dziecka :)

• Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymek też był szczepiony "tą" serią w zeszłym tygodniu, nie zauważyliśmy nic niepokojącego.

Edka trzymam kciuki! Wg mnie matka kp też powinna być od razu przyjęta jeśli przyjmują dziecko, ale nie wiem jak jest w praktyce.

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • monika30 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj czy przedwczoraj słuchałam wypowiedzi lekarza właśnie o tej 6 w 1. Właśnie on mówił że w rozszerzonej wersji ulotki która można nabyć u lekarza pisze o autyzmie. On niby twierdzi że przez aluminium i coś tam jeszcze koze tworzyć się autyzm. Zapytam lekarza o info jak będę na wizycie. Ciekawe co powie.

• monika30 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka trzymam kciuki :)

• monika30 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flavia słyszałam o tym przypadku we Włoszech. Masakra

• Ewel. Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka normalnie przebywa się z dzieckiem. Od mam karmionych mm chyba pobierają opłaty ale nie jestem pewna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 15:50

mhsv2n0agpm4d5s2.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwolę sobie wtrącić takie moje luźne myśli na temat szczepień. Zaznaczę, że my szczepimy wszystkim co jest "obowiązkowe " w de.
    Po pierwsze widzę i czytam, że pierwsze szczepienie w pl jest jeszcze w szpitalu. Moim zdaniem tu trzeba by szukać ewentualnych skutków ubocznych typu nop itd.itp. Dziecko dopiero co przyszło na świat, jest prawdopodobnie osłabione całym tym porodem. Raczej tak na 100% nie można jeszcze stwierdzić czy jest zdrowe czy mu coś dolega. Może to właśnie to?
    Po drugie - szczepionki to tak jakby atak na ten malutki organizm i tu nasuwa się pytanie czy ten organizm sobie z tym poradzi. Dlatego też bardzo ważne jest żeby dziecko było zdrowe i nie chorowalo na co najmniej 3 tygodnie przed podaniem szczepionki. I tu kolejna taka moja dygresja, wywód czy jak tam chcecie to sobie nazwać ;), wiele matek nie traktuje katarku czy kaszelku u dziecka jako chorobę. Jednodniowa podwyższona temperatura? Pff zdaza się bardzo często, każde dziecko to ma. A później zapominamy o tym jak lekarz nas pyta czy dziecko zdrowe. Nie mówię że to specjalnie czy że patologia. Poprostu, w natłoku spraw i zajęć, zapominamy. Kolejnym przykładem jest bezobjawiwe zapalenie płuc. Przecież nie widać nawet że to dziecko jest poważnie chore. I ciekawa jestem ile dzieci zostało zaszczepionych krótko po tej chorobie, nie odczekujac tych 3 tygodni.
    Nie bierzcie tego jako atak czy coś, to poprostu takie moje przemyślenia, nie poparte żadnymi artykułami naukowymi. Szczerze, to nawet nie czytam składu tych szczepionek, które podają mojemu dziecku. Wychodzę z założenia że wolę mniejsze zło.
    A pro po gdzieś mi mignął wywód kogoś tam, że w pewnym gatunku ryby jest więcej "metali" niż w szczepionce ;)

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Flavia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację Akilegna, kwalifikacja do szczepień pozostawia wiele do życzenia. Wielu rodziców szczepi z katarem, bo lekarz nie widzi przeciwwskazań.

Jednak nie rozumiem, co ma ryba do zastrzyku. Droga podania jest ważna i to ona decyduje co dzieje się z metalami ciężkimi.

• monika30 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z innej beczki. Czy wasze maluchy trzymają już główkę podczas noszenia na rękach ? Czy jeszcze podtrzymujecie ? Mój niby trzyma ale nie tak w 100%. Powinnam się martwić ?

‹‹ 972 973 974 975 976 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ