X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci dalej ulewaja ?
    Mój w sobotę kończy 5 miesięcy i dalej zdarza mu się wlaciwie codziennie ulać ... raz mniej , ciut ... ale czasem naprawdę soczyście .. i o ile wcześniej aż tak się tym nie przejmowałam .. tak pomału zaczynam .. co prawda na wadze pięknie przybiera po sloikach i kaszy nic mu nie jest ale po mleku niestety nadal .. niby lekarkę mówiła , ze ma prawo do momentu jak nie zacznie samodzielnie siedzieć .. co myślicie ?
    Bo zaczekam się zastanawiać czy nie zmienić mleka na próbę ... a może to refluks ?

• Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megs u nas ulewania sporadycznie po mleku - pediatra mi tłumaczyła ze to przez to ze dziecko się teraz częściej przekręca przewraca i tak dalej, a co za tym idzie, ma prawo zwrócić treść żołądka nawet godzinę po posiłku.

Megsss lubi tę wiadomość

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, ulewa. Strasznie się wierci, macha nogami, kreci na boku i potem zazwyczaj cos wycieknie.

Megsss lubi tę wiadomość

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Megsss Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój to wiercipieta straszna ... wiec może faktycznie nie ma co panikować

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas ulewa rzadko, ale zazwyczaj właśnie po tym jak się kręci i wierci, spina przez to brzuch i to powoduje właśnie ten odruch.

Dzisiaj była nieplanowana nocka w łóżeczku. Zasnęła przed 19 na amen, nawę nie zdążyliśmy jej wykapac. Chyba zmęczyła się po zakupach w ikei. Wzielam ja tylko do jedzenia i spowrtoem do łóżka. Ogólnie mi się gorzej spało bo sprawdzałam co u niej, zaczęła kopać i sie odkrywała, a miala samo body, nie chciałam rozbudzić jej przebierając w pizamke. Ale o 4 już zlądowala u Nas, kupka ja męczyła, pobudka już o 6.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2024, 09:22

• edka85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynaszek, u mnie też takie niespokojne noce i słaby sen.

age.png

5️⃣Córka 11.2025
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez ciagle ulewa. Właśnie zaczęłam pisac i chlusnęła ;)

Wczoraj pierwszy raz sama w ciągu dnia przekręciła się z pleców na brzuch, ale tylko raz i póki co nie powtórzyła tego do tej pory. Mały leniuszek.

U nas noce spokojne, chociaż jak do niej wstaję (około 5), to zastaję ją leżącą albo na środku łóżeczka i to w poprzek, albo „w nogach”, na maksa zsuniętą. Moja ciagle spi w śpiworku i po tych akrobacjach ciagle boję się ją przerzucić pod kołdrę albo kocyk. W weekend muszę kupić w Smyku większy śpiworek, bo w tym już przestaje się mieścić.

W ogóle wczoraj wymieniłam Kindze całą szafę na większy rozmiar (68), rośnie ta moja dzidzia :)

1Malinka1 lubi tę wiadomość

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza też ciągle ulewa, ja słyszałam, że to może być nawet do 7 miesiąca, więc jeszcze trochę polatam z mopem :P

U Nas przekręcanie z pleców na brzuszek pełną parą od kilku dni - wczoraj skubana nawet zapierała się o szafkę po tv :P Ale tak to super już jej wychodzi :) Z brzuszka na plecy kilka razy też się jej udało - raz to nawet zrobiła tak, że z pleców na brzuszek i po chwili znowu była na plecach. Ale to tylko kilka razy dosłownie, więc jeszcze nie do końca ogarnęła temat chyba :P

A dziewczyny, mam pytanie, ponieważ Nasza malutka od jakiegoś czasu ma tak, że zasypia o 19-20 i potem tak strasznie się kręci przez sen, że głowa mała.. Było kilka dni spokoju, a od 2 znowu wróciło :/ Rzuca nogami, majta rękami po twarzy.. Aż w końcu się budzi :/ Nie wiem o co chodzi i jak zrobić, by spała spokojnie :/

zpbnroeqnmec200u.png
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeju, jak ten czas leci... W zeszłym miesiącu obchodziliśmy rocznicę odkąd Poluszka "jest" z Nami, a potem dowiedziałam, że dziewczyna mojego kuzyna jest w ciąży i rodzi październik 2019.. :)

zpbnroeqnmec200u.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przebija pierwszy ząb, prawa dolna jedynka. Może dlatego mały tak mi dokucza w nocy.

Mała misia, chyba nic z tym nie da się zrobić.

age.png

5️⃣Córka 11.2025
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim dziewczyna życzę wszystkiego najlepszego pamiętajcie GIRL POWER !!!!

katberry, ChicChic, Cukierniczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Megsss lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała ulewa strasznie. Tak, że przebieram ja kilka razy dziennie, praktycznie po każdym karmieniu, bo jest zalana do pasa, myślę, że to jest główna przyczyną problemów z waga. Mi pediatra powiedziała, że może ulewac do czasu aż albo usiądzie albo zacznie jeść inne rzeczy niż mleko. Ogólnie do roku to fizjologia i tyle.

• Megsss Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To znaczy , ze nie jestem sama z problemem ulewania - dzięki dziewczyny !
    Co do niespokojnego snu u nas przez przebijające się zeby tez jest w kratkę .. co któraś noc jest spokojna ale raczej sporo wybudzeń po smoka .. bez histerii i płaczu ale wstawać trzeba :) niestety teraz już tak będzie .. pewnie jakieś przerwy między wychodzącymi kolejnymi zębami tylko pozwolą na chwile dłuższego ciągłego snu :)

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy dziecko przezywa tak KAZDY ząb??

Napiszcie, ze tylko ten pierwszy :)

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_misia u mnie podobnie jest, kładzie się 19-20 i ok 2 się wierci , wtedy daje jej cyca i po zjedzeniu zasypia znowu bez wiercenia. U nas to wyglada tak, że szybko przekręca główkę w prawo, lewo, jakbym to zignorowała to na pewno by się przebudziła.
    My nadal spokojnie czekamy na obroty, ma czas moja kluseczka :D w ogole jak ona reaguje na mojego M. Jak wraca z pracy to szeroki uśmiech i piski, a jak ją nosi to „gada i gada „. Skubana z matka tak nie pogada.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam, że najgorsze są trójki, ale to też zależy od dziecka, tak jak wszystko.

• neska7 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też niestety najgorzej było przy " trójkach" plus gorączka.

erj7q7y.png
‹‹ 990 991 992 993 994 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ