X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe szczęścia 2018
Odpowiedz

Październikowe szczęścia 2018

Oceń ten wątek:
  • Megsss Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci dalej ulewaja ?
    Mój w sobotę kończy 5 miesięcy i dalej zdarza mu się wlaciwie codziennie ulać ... raz mniej , ciut ... ale czasem naprawdę soczyście .. i o ile wcześniej aż tak się tym nie przejmowałam .. tak pomału zaczynam .. co prawda na wadze pięknie przybiera po sloikach i kaszy nic mu nie jest ale po mleku niestety nadal .. niby lekarkę mówiła , ze ma prawo do momentu jak nie zacznie samodzielnie siedzieć .. co myślicie ?
    Bo zaczekam się zastanawiać czy nie zmienić mleka na próbę ... a może to refluks ?

• Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megs u nas ulewania sporadycznie po mleku - pediatra mi tłumaczyła ze to przez to ze dziecko się teraz częściej przekręca przewraca i tak dalej, a co za tym idzie, ma prawo zwrócić treść żołądka nawet godzinę po posiłku.

Megsss lubi tę wiadomość

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, ulewa. Strasznie się wierci, macha nogami, kreci na boku i potem zazwyczaj cos wycieknie.

Megsss lubi tę wiadomość

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Megsss Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój to wiercipieta straszna ... wiec może faktycznie nie ma co panikować

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas ulewa rzadko, ale zazwyczaj właśnie po tym jak się kręci i wierci, spina przez to brzuch i to powoduje właśnie ten odruch.

Dzisiaj była nieplanowana nocka w łóżeczku. Zasnęła przed 19 na amen, nawę nie zdążyliśmy jej wykapac. Chyba zmęczyła się po zakupach w ikei. Wzielam ja tylko do jedzenia i spowrtoem do łóżka. Ogólnie mi się gorzej spało bo sprawdzałam co u niej, zaczęła kopać i sie odkrywała, a miala samo body, nie chciałam rozbudzić jej przebierając w pizamke. Ale o 4 już zlądowala u Nas, kupka ja męczyła, pobudka już o 6.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2024, 09:22

• edka85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynaszek, u mnie też takie niespokojne noce i słaby sen.

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez ciagle ulewa. Właśnie zaczęłam pisac i chlusnęła ;)

Wczoraj pierwszy raz sama w ciągu dnia przekręciła się z pleców na brzuch, ale tylko raz i póki co nie powtórzyła tego do tej pory. Mały leniuszek.

U nas noce spokojne, chociaż jak do niej wstaję (około 5), to zastaję ją leżącą albo na środku łóżeczka i to w poprzek, albo „w nogach”, na maksa zsuniętą. Moja ciagle spi w śpiworku i po tych akrobacjach ciagle boję się ją przerzucić pod kołdrę albo kocyk. W weekend muszę kupić w Smyku większy śpiworek, bo w tym już przestaje się mieścić.

W ogóle wczoraj wymieniłam Kindze całą szafę na większy rozmiar (68), rośnie ta moja dzidzia :)

1Malinka1 lubi tę wiadomość

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza też ciągle ulewa, ja słyszałam, że to może być nawet do 7 miesiąca, więc jeszcze trochę polatam z mopem :P

U Nas przekręcanie z pleców na brzuszek pełną parą od kilku dni - wczoraj skubana nawet zapierała się o szafkę po tv :P Ale tak to super już jej wychodzi :) Z brzuszka na plecy kilka razy też się jej udało - raz to nawet zrobiła tak, że z pleców na brzuszek i po chwili znowu była na plecach. Ale to tylko kilka razy dosłownie, więc jeszcze nie do końca ogarnęła temat chyba :P

A dziewczyny, mam pytanie, ponieważ Nasza malutka od jakiegoś czasu ma tak, że zasypia o 19-20 i potem tak strasznie się kręci przez sen, że głowa mała.. Było kilka dni spokoju, a od 2 znowu wróciło :/ Rzuca nogami, majta rękami po twarzy.. Aż w końcu się budzi :/ Nie wiem o co chodzi i jak zrobić, by spała spokojnie :/

zpbnroeqnmec200u.png
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeju, jak ten czas leci... W zeszłym miesiącu obchodziliśmy rocznicę odkąd Poluszka "jest" z Nami, a potem dowiedziałam, że dziewczyna mojego kuzyna jest w ciąży i rodzi październik 2019.. :)

zpbnroeqnmec200u.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przebija pierwszy ząb, prawa dolna jedynka. Może dlatego mały tak mi dokucza w nocy.

Mała misia, chyba nic z tym nie da się zrobić.

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Katiuszaaaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim dziewczyna życzę wszystkiego najlepszego pamiętajcie GIRL POWER !!!!

katberry, ChicChic, Cukierniczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Megsss lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała ulewa strasznie. Tak, że przebieram ja kilka razy dziennie, praktycznie po każdym karmieniu, bo jest zalana do pasa, myślę, że to jest główna przyczyną problemów z waga. Mi pediatra powiedziała, że może ulewac do czasu aż albo usiądzie albo zacznie jeść inne rzeczy niż mleko. Ogólnie do roku to fizjologia i tyle.

• Megsss Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To znaczy , ze nie jestem sama z problemem ulewania - dzięki dziewczyny !
    Co do niespokojnego snu u nas przez przebijające się zeby tez jest w kratkę .. co któraś noc jest spokojna ale raczej sporo wybudzeń po smoka .. bez histerii i płaczu ale wstawać trzeba :) niestety teraz już tak będzie .. pewnie jakieś przerwy między wychodzącymi kolejnymi zębami tylko pozwolą na chwile dłuższego ciągłego snu :)

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy dziecko przezywa tak KAZDY ząb??

Napiszcie, ze tylko ten pierwszy :)

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_misia u mnie podobnie jest, kładzie się 19-20 i ok 2 się wierci , wtedy daje jej cyca i po zjedzeniu zasypia znowu bez wiercenia. U nas to wyglada tak, że szybko przekręca główkę w prawo, lewo, jakbym to zignorowała to na pewno by się przebudziła.
    My nadal spokojnie czekamy na obroty, ma czas moja kluseczka :D w ogole jak ona reaguje na mojego M. Jak wraca z pracy to szeroki uśmiech i piski, a jak ją nosi to „gada i gada „. Skubana z matka tak nie pogada.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam, że najgorsze są trójki, ale to też zależy od dziecka, tak jak wszystko.

• neska7 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też niestety najgorzej było przy " trójkach" plus gorączka.

erj7q7y.png
‹‹ 990 991 992 993 994 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ