X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017:)

Oceń ten wątek:
  • ptaszek1 Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Dziewczyny czy mogę jutro liczyć na to ze będzie na USG widać coś? To będzie 5+3. Czy poczekać jeszcze i się nie nastawiać? Beta z wczoraj 3357 ;)
    Ja miałam USG 5+2 i widać było ciałko żółte z zarysem i już serduszko bilo , ale był tez /najprawdopodobniej/ bliźniak który teraz się wchłonął wiec od 1 do 2 USG był mega stres bo lekarka nie wiedziała co to jest.
    Chyba lepiej iść później jeżeli nie masz przesłanek zdrowotnych jak w moim przypadku

Chwilo trwaj.
    3jgx9n73an3wak0g.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja byłam, ale doktor powiedział, że usg chce w przyszłym tygodniu. Sprawdził szyjkę, macicę i wszystkie wyniki badań krwi i powiedział, że wszysko ok :).

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ;) w takim razie zdroworozsądkowo poczekam jeszcze tydzień i pójdę albo pod koniec następnego tygodnia albo na samym początku jeszcze następnego ;) mysle ze jak będzie 6+3 albo 6+6/7+0 to będzie juz lepiej ;) nie mam powodów iść wczesniej poza chęcią zobaczenia maleństwa :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin nawet powiedział, że "zajrzyj do mnie" za tydzień - dwa. Ale ze względu na męża poprosiłam o usg. Od razu się zgodził :-) Wprawdzie nic nie było widać (5+4), ale usg było :-P

terka lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis u lekarza i No u było tak jak sie spodziewałam..
    dostałam kartę ciazy... zważyli mnie, zmierzyli, pobrali próbkę moczu i zrobili test paskowy, zmierzyli cisnienie i wzięli próbkę krwi, zeby zobaczyc ilośc wit. D... żadnego usg i żadnej bety „bo nie ma potrzeby”.
    Za to wiem, ktory szpital bedzie mnie prowadził i mam do nich zadzwonić i umówić sie na usg jak chce ( na druga polowe grudnia)... witaminy itp. To ode mnie zalezy czy chce łykać, nie ma przeciwwskazań... i w sumie nic wiecej nie wiem... następna wizyta u lekarza w 25 tygodniu ciazy... :| :)

• Ove Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankakalina1987 wrote:
    Ove ja też dostałam takich plamien przed dwoma dniami i też byłam na usg i było serduszko ,Ale się strachu najadłam a może to normalne po przecìążeniu w sumie sluzowka jest wrażliwa, Też dostałam progesteron,ehh oby do 12 tygodnia,Też wam się tak dłuży?
    Oj mi str strasznie dłuży. Do kolejnej wizyty będę siedziała jak na szpilkach szczególnie ze wczoraj była to wizyta awaryjna i nawet nie dostałam zdjęć z usg :(

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Della Debiutantka

Wysłany: 9 listopada 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.... a że tak zapytam... jak się zapatrujecie na seks w takiej wczesnej ciąży? Hmm... szkoda mi tego mojego męża ;-) na razie sie wstrzymujemy...

oar8vfxmwb4i32f7.png
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A masz jakies przeciwwskazania? Jesli nie to kochajcie się śmiało! My sobie nie żałujemy i w pierwszej ciąży też do końca współżyliśmy. Na prawdę nie ma się czego bać! Przecież dzidziuś jest zamknięty w macicy, a penis wchodzi do pochwy, nie spotkają się ;)

anecz_kaa lubi tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po usg i pecherzyk ciazowy ma 3mm beta podskoczyła z250 na 1700 (po 5 dniach)

Sanka, terka, Sabinkak, Vanilka lubią tę wiadomość

• terka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Della wrote:
    Dziewczyny.... a że tak zapytam... jak się zapatrujecie na seks w takiej wczesnej ciąży? Hmm... szkoda mi tego mojego męża ;-) na razie sie wstrzymujemy...

Jesli dobrze sie czujesz i nie ma przeciwwskazań to spokojnie możecie od początku do końca ciąży szaleć :D ja mam teraz taką ciągłą chętkę że szok i tylko konkretne przeciwwskazania by mnie zatrzymały :D maleństwu nic nie będzie, co najwyżej ukołyszecie go do snu :D

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeśli chodzi o pytanie czy coś widać: czytałam, że jeśli beta wynosi powyzej 1500/1700 to dopiero wtedy pojawia się coś na usg :) i u mnie 1700 a pecherzyk 3mm, jakbym poszła 3 dni wcześniej to zawał :P

• terka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    a jeśli chodzi o pytanie czy coś widać: czytałam, że jeśli beta wynosi powyzej 1500/1700 to dopiero wtedy pojawia się coś na usg :) i u mnie 1700 a pecherzyk 3mm, jakbym poszła 3 dni wcześniej to zawał :P

No przy moim teraz juz pewnie powyżej 4-5 tyś to pewnie widać ale ja chce tez serduszko zobaczyc a to chyba jeszcze chwilka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2017, 07:48

• Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy, dziś rano obudził mnie dosyć silny ból brzucha . Nie był to ból podbrzusza tylko bardziej całego brzucha, i był napięty . Czy myślicie , że dzieje się coś złego?? ;/, bardzo się boję, że czeka mnie powtórka z poprzedniej historii (poronienie biochemiczne). Nie mam żadnych plamień, teraz brzuch raczej nie boli, a wczorajsza beta wyszła prawidłowo (2652).
    Pierwsza wizyta u lekarza dopiero w przyszłym tygodniu. Co myślicie?

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety żadna z nas nie jest lekarzem kochana. Jeśli nie plamisz poczekaj do wizyty, beta jest bardzo ładna.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Sysia86 Nowa

Wysłany: 10 listopada 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Sysia, mąż ma racje! :) poczekasz tydzień i sama przekonasz się, ze nie ma czym się martwić :) ja mam wizytę dopiero 21, wiec łącze się z Tobą w tym czekaniu :D No i po wizycie koniecznie musisz się pochwalić! :D

po_prostu_ja dziękuję :) nie wiem czy wytrzymałabym w spokoju tyle dni co Ty? Jasne, że się pochwalę, oby tylko wszystko było w porządku:) za Ciebie też trzymam mocne kciuki:)

po_prostu_ja lubi tę wiadomość

gann9n73qw7oofz7.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poczekać muszę, nie mam innego wyjścia, bo tylko ten termin zgadzał się z praca i lekarzem :)
    I nie dziękuje, żeby nie zapeszyć :D

3i499vvjq8tpbt16.png
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:
    Dziewczyny pomocy, dziś rano obudził mnie dosyć silny ból brzucha . Nie był to ból podbrzusza tylko bardziej całego brzucha, i był napięty . Czy myślicie , że dzieje się coś złego?? ;/, bardzo się boję, że czeka mnie powtórka z poprzedniej historii (poronienie biochemiczne). Nie mam żadnych plamień, teraz brzuch raczej nie boli, a wczorajsza beta wyszła prawidłowo (2652).
    Pierwsza wizyta u lekarza dopiero w przyszłym tygodniu. Co myślicie?

Moze gazy?:)

• Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    Moze gazy?:)
    Powiem Ci, że też już się nad tym zastanawiałam ... :). Rano jeszcze dopadła mnie biegunka, teraz spokój. Sama się nakręcam, czekam z niecierpliwością na wizytę u lekarza ;/

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się zdarzają takie "rewelacje", ponoć perystaltyka zwalnia i to teraz będzie norma ;)

Do tego mnie wysypało...

A poza tym jest super, naprawdę nie mogę narzekać :)

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj umowilam sie na test PAPP-A (04.12) i na USG genetyczne(19.12)...
    W PL trzeba placic czy juz jest refundowane? Bedziecie robic te badania?

‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ