X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pierwsze fasolki po długich staraniach
Odpowiedz

Pierwsze fasolki po długich staraniach

Oceń ten wątek:
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz nie mam apetytu. Tzn taki jak miałam przed ciąża. Ranow staje No wczesnie chodzę spać. I schudłam 2,5 kg a to chyba nie zbyt dobrze. Brzuch jaki miałam taki i mam nawet mniejszy (bo schudłam ) do poniedziałku bede w nerwach. Dzis byłam na spacerze i raz mnie cos zakuło mam nadzieje Że to znak od mojej dzidzi żebym nie myślała o głupotach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 13:26

Sylwia91, urocza lubią tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czasem coś mnie zakuje, ale skoro dzidziuś rośnie po 2mm dziennie to macica musi się też rozciągać. Spadkiem wagi na tym etapie nie ma co się martwić.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro beda 3 miesiace :):):):):) !

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudownie! Gratuluję! :) zobaczysz że będzie wszystko dobrze! Mnie męczą wymioty i te omdlenia. Dzisiaj miałam taką zachciankę że 80 km jechałam żeby zjeść dobrą chińszczyznę haha o matko. W spodnie się nie dopinam jak zjem i muszę rozpiac guzik. Jutro jadę sobie może coś kupić bardziej ciążowego.

urocza, adrenalina lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kłucia to też mi dokucza czasem i martwię się tym trochę... Mam nadzieję że dotrwam jakoś do wizyty a ta dopiero 19ego :(

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja kupiłam sobie fajne boyfrendy w h&m :) w
    Wzięłam luźniejsze troche zeby w październiku były jak ulał. Myślałam ze leginsy sa wygodne i ze wogole nie uciskają, ale jak założyłam te spodnie to jsk w niebie :)

urocza, Sylwia91 lubią tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie! Też się przejadę i może coś wybiorę. Póki co kupiłam leginsy i jakaś luźna bluzkę narazie może wystarczy

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Leginsy tez kupiłam troche większy rozmiar. Ale nie ciążowe z f&f. I jednak lepiej jest w ciążowych rzeczach :) na lato sukienki juz nie mogę sie doczekać takiego brzuszka w lipcu i jak juz ludzie beda widzieć tak bardzo bym chciała zeby cały świat juz wiedział.
    A jestem z tych osób co na fejsie tego nie oznajmiają, wole zeby sami zobaczyli :)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• Madziuszka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie szlag trafia że nie założe cropp topu i szortow, naprawdę nie wiem jak ja się będę w lecie ubierać,nie spieszno mi do wielkiego brzucha, uwielbiałam swoje "stare" ciało :) Powiem wam że zazdroszcze tym które rodzą w marcu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 13:30

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! U Was też taka wiosna? Dwa dni temu przebrałam ciuchy na lato, zostawiłam te luźniejsze sukienki i spódnice, większość spodenek zapakowałam do torby i mam nadzieję, że za rok w lato będą znów dobre :)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj cieplutko i u mnie dzisiaj! Też już się nie mogę doczekać lata bo mam takie fajne luźne sukienki i mam nadzieję że się będą nadawać na brzuszek :D mam też kilka większych bo dostałam od przyjaciółki - na nią za małe a na mnie jak będę mieć wielki brzuchol to będą akurat :) a dzisiaj miałam okazję kupić sobie koszulę do spania taką z guzikami do karmienia! Super sprawa! Będę mieć z głowy :) od ciotki dostałam masę ubranek a co najśmieszniejsze to są w nich śpiochy jeszcze po mnie! W bardzo dobrym a wręcz idealnym stanie także na pewno dla samego faktu moją dzidzię ubiorę :D teraz codziennie się wpatruję w te wielkie pudła i już się nie mogę doczekać aż będę miała kogo w to ubierać :)

urocza, adrenalina lubią tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez juz dostałam po mojej chrześniaczce kilka ciuszków. I mam juz 4 pary butów do rozmiaru 20 :) super uczucie tak je oglądać i układać :)

• urocza Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina jutro dołączę do Twojego rannego wstawania. Koniec lenistwa czas wracać do pracy. Nawet się trochę stęskniłam :)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko możliwość ciągnąć zwolnienie całą ciążę bo umowa mi wygasła już także cieszę się że w takim momencie zaszłam w ciążę bo nie zostanę bez środków do życia przez ten czas a wiadomo że co dwie pensje to nie jedna! Także przede mną lenistwo i jeszcze raz lenistwo! Ale też nie do końca bo przecież gram dodatkowo w Kościele także mam trochę pracy a zarazem przyjemności i dodatkowych pieniędzy także super. Można odkładać na wózek hihi

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu na zwolnienie nie idziesz, urocza ?
    Ja od początku na zwolnieniu od kąd sie dowiedziałam nie byłam nawet dnia w pracy. Chyba ze masz prace bez stresu i bez dźwigania ? :)
    Mogę Cie obudzić :)

• urocza Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam do pracy bo na razie nie mam wskazań do zwolnienia. Dźwigać nie muszę i od większości obowiązków niesprzyjających zostałam odsunięta. Trochę się stęskniłam za koleżankami, poza tym na zwolnieniu wcale nie ma całej pensji,obcinają dodatki. Planuję pracować do sierpnia, w między czasie urlop. Oczywiście jeśli dzidziuś pozwoli ;)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o bezstresowej pracy nie słyszałam ;)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze powiecie ze jestem dziwna ;) ale dzis podjęłam decyzje ze nie robię testu pappa.
    W końcu mam spokója głowę :) tak długo nad tym myślałam i w końcu wiem ze nie zrobię !
    Chyba ze na usg cos wyjdzie nie tak i potwierdzi to dwóch lekarzy w tedy zrobię.
    Troche mi ulżyło w głowie i na sercu bo często o tym myślałam.
    Miłego dnia wam życzę u mnie termometr w słońcu pokazuje 25 stopni :)):)

Aż chce sie żyć !

urocza, Sylwia91 lubią tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda dzisiaj fantastyczna!!!
    Myślę, że testy Pappa to indywidualna sprawa i nie można generalizować. Ja robiłam, obydwaj lekarze (NFZ i prywatnie) zalecali zrobić, stwierdziła, że zobaczę co powie lekarz robiący badanie usg. Na pierwszym podejściu do badania lekarka też zleciła to badanie i kazała przynieść wyniki na badanie usg. W naszym przypadku wszystkie markery (z usg i krwi) zdecydowanie zmniejszyły ryzyko podstawowe wynikające z mojego wieku.
    Wiem, że niektórym dziewczynom testy z krwi pogarszają ryzyko, różne opinie.
    Gdyby nie daj Boże wyszło coś nie tak na usg to lepiej zrobić test nifty, drogi, ale nieinwazyjny i daje dużo lepszą odpowiedź (99,5%).

adrenalina lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na czym polega ten test kochane? :) ja totalnie zielona jestem!

Relaks przy czekoladzie do picia i pucharku lodów mniam! A Wam jak leci dzień? Oczywiście wcześniej zaliczyłam zakupy heheh

‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ