Pierwsze fasolki po długich staraniach
-
WIADOMOŚĆ
-
Juz nie mam apetytu. Tzn taki jak miałam przed ciąża. Ranow staje No wczesnie chodzę spać. I schudłam 2,5 kg a to chyba nie zbyt dobrze. Brzuch jaki miałam taki i mam nawet mniejszy (bo schudłam ) do poniedziałku bede w nerwach. Dzis byłam na spacerze i raz mnie cos zakuło mam nadzieje Że to znak od mojej dzidzi żebym nie myślała o głupotach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 13:26
Sylwia91, urocza lubią tę wiadomość
-
Cudownie! Gratuluję! zobaczysz że będzie wszystko dobrze! Mnie męczą wymioty i te omdlenia. Dzisiaj miałam taką zachciankę że 80 km jechałam żeby zjeść dobrą chińszczyznę haha o matko. W spodnie się nie dopinam jak zjem i muszę rozpiac guzik. Jutro jadę sobie może coś kupić bardziej ciążowego.
urocza, adrenalina lubią tę wiadomość
-
Leginsy tez kupiłam troche większy rozmiar. Ale nie ciążowe z f&f. I jednak lepiej jest w ciążowych rzeczach na lato sukienki juz nie mogę sie doczekać takiego brzuszka w lipcu i jak juz ludzie beda widzieć tak bardzo bym chciała zeby cały świat juz wiedział.
A jestem z tych osób co na fejsie tego nie oznajmiają, wole zeby sami zobaczyliSylwia91 lubi tę wiadomość
-
A mnie szlag trafia że nie założe cropp topu i szortow, naprawdę nie wiem jak ja się będę w lecie ubierać,nie spieszno mi do wielkiego brzucha, uwielbiałam swoje "stare" ciało Powiem wam że zazdroszcze tym które rodzą w marcu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 13:30
-
Oj cieplutko i u mnie dzisiaj! Też już się nie mogę doczekać lata bo mam takie fajne luźne sukienki i mam nadzieję że się będą nadawać na brzuszek mam też kilka większych bo dostałam od przyjaciółki - na nią za małe a na mnie jak będę mieć wielki brzuchol to będą akurat a dzisiaj miałam okazję kupić sobie koszulę do spania taką z guzikami do karmienia! Super sprawa! Będę mieć z głowy od ciotki dostałam masę ubranek a co najśmieszniejsze to są w nich śpiochy jeszcze po mnie! W bardzo dobrym a wręcz idealnym stanie także na pewno dla samego faktu moją dzidzię ubiorę teraz codziennie się wpatruję w te wielkie pudła i już się nie mogę doczekać aż będę miała kogo w to ubierać
urocza, adrenalina lubią tę wiadomość
-
Ja mam tylko możliwość ciągnąć zwolnienie całą ciążę bo umowa mi wygasła już także cieszę się że w takim momencie zaszłam w ciążę bo nie zostanę bez środków do życia przez ten czas a wiadomo że co dwie pensje to nie jedna! Także przede mną lenistwo i jeszcze raz lenistwo! Ale też nie do końca bo przecież gram dodatkowo w Kościele także mam trochę pracy a zarazem przyjemności i dodatkowych pieniędzy także super. Można odkładać na wózek hihi
-
Wracam do pracy bo na razie nie mam wskazań do zwolnienia. Dźwigać nie muszę i od większości obowiązków niesprzyjających zostałam odsunięta. Trochę się stęskniłam za koleżankami, poza tym na zwolnieniu wcale nie ma całej pensji,obcinają dodatki. Planuję pracować do sierpnia, w między czasie urlop. Oczywiście jeśli dzidziuś pozwoli
-
Moze powiecie ze jestem dziwna ale dzis podjęłam decyzje ze nie robię testu pappa.
W końcu mam spokója głowę tak długo nad tym myślałam i w końcu wiem ze nie zrobię !
Chyba ze na usg cos wyjdzie nie tak i potwierdzi to dwóch lekarzy w tedy zrobię.
Troche mi ulżyło w głowie i na sercu bo często o tym myślałam.
Miłego dnia wam życzę u mnie termometr w słońcu pokazuje 25 stopni )
Aż chce sie żyć !urocza, Sylwia91 lubią tę wiadomość
-
Pogoda dzisiaj fantastyczna!!!
Myślę, że testy Pappa to indywidualna sprawa i nie można generalizować. Ja robiłam, obydwaj lekarze (NFZ i prywatnie) zalecali zrobić, stwierdziła, że zobaczę co powie lekarz robiący badanie usg. Na pierwszym podejściu do badania lekarka też zleciła to badanie i kazała przynieść wyniki na badanie usg. W naszym przypadku wszystkie markery (z usg i krwi) zdecydowanie zmniejszyły ryzyko podstawowe wynikające z mojego wieku.
Wiem, że niektórym dziewczynom testy z krwi pogarszają ryzyko, różne opinie.
Gdyby nie daj Boże wyszło coś nie tak na usg to lepiej zrobić test nifty, drogi, ale nieinwazyjny i daje dużo lepszą odpowiedź (99,5%).adrenalina lubi tę wiadomość