X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pierwsze fasolki po długich staraniach
Odpowiedz

Pierwsze fasolki po długich staraniach

Oceń ten wątek:
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz nie mam apetytu. Tzn taki jak miałam przed ciąża. Ranow staje No wczesnie chodzę spać. I schudłam 2,5 kg a to chyba nie zbyt dobrze. Brzuch jaki miałam taki i mam nawet mniejszy (bo schudłam ) do poniedziałku bede w nerwach. Dzis byłam na spacerze i raz mnie cos zakuło mam nadzieje Że to znak od mojej dzidzi żebym nie myślała o głupotach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 13:26

Sylwia91, urocza lubią tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czasem coś mnie zakuje, ale skoro dzidziuś rośnie po 2mm dziennie to macica musi się też rozciągać. Spadkiem wagi na tym etapie nie ma co się martwić.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro beda 3 miesiace :):):):):) !

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudownie! Gratuluję! :) zobaczysz że będzie wszystko dobrze! Mnie męczą wymioty i te omdlenia. Dzisiaj miałam taką zachciankę że 80 km jechałam żeby zjeść dobrą chińszczyznę haha o matko. W spodnie się nie dopinam jak zjem i muszę rozpiac guzik. Jutro jadę sobie może coś kupić bardziej ciążowego.

urocza, adrenalina lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kłucia to też mi dokucza czasem i martwię się tym trochę... Mam nadzieję że dotrwam jakoś do wizyty a ta dopiero 19ego :(

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja kupiłam sobie fajne boyfrendy w h&m :) w
    Wzięłam luźniejsze troche zeby w październiku były jak ulał. Myślałam ze leginsy sa wygodne i ze wogole nie uciskają, ale jak założyłam te spodnie to jsk w niebie :)

urocza, Sylwia91 lubią tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie! Też się przejadę i może coś wybiorę. Póki co kupiłam leginsy i jakaś luźna bluzkę narazie może wystarczy

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Leginsy tez kupiłam troche większy rozmiar. Ale nie ciążowe z f&f. I jednak lepiej jest w ciążowych rzeczach :) na lato sukienki juz nie mogę sie doczekać takiego brzuszka w lipcu i jak juz ludzie beda widzieć tak bardzo bym chciała zeby cały świat juz wiedział.
    A jestem z tych osób co na fejsie tego nie oznajmiają, wole zeby sami zobaczyli :)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• Madziuszka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie szlag trafia że nie założe cropp topu i szortow, naprawdę nie wiem jak ja się będę w lecie ubierać,nie spieszno mi do wielkiego brzucha, uwielbiałam swoje "stare" ciało :) Powiem wam że zazdroszcze tym które rodzą w marcu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 13:30

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! U Was też taka wiosna? Dwa dni temu przebrałam ciuchy na lato, zostawiłam te luźniejsze sukienki i spódnice, większość spodenek zapakowałam do torby i mam nadzieję, że za rok w lato będą znów dobre :)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj cieplutko i u mnie dzisiaj! Też już się nie mogę doczekać lata bo mam takie fajne luźne sukienki i mam nadzieję że się będą nadawać na brzuszek :D mam też kilka większych bo dostałam od przyjaciółki - na nią za małe a na mnie jak będę mieć wielki brzuchol to będą akurat :) a dzisiaj miałam okazję kupić sobie koszulę do spania taką z guzikami do karmienia! Super sprawa! Będę mieć z głowy :) od ciotki dostałam masę ubranek a co najśmieszniejsze to są w nich śpiochy jeszcze po mnie! W bardzo dobrym a wręcz idealnym stanie także na pewno dla samego faktu moją dzidzię ubiorę :D teraz codziennie się wpatruję w te wielkie pudła i już się nie mogę doczekać aż będę miała kogo w to ubierać :)

urocza, adrenalina lubią tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez juz dostałam po mojej chrześniaczce kilka ciuszków. I mam juz 4 pary butów do rozmiaru 20 :) super uczucie tak je oglądać i układać :)

• urocza Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina jutro dołączę do Twojego rannego wstawania. Koniec lenistwa czas wracać do pracy. Nawet się trochę stęskniłam :)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko możliwość ciągnąć zwolnienie całą ciążę bo umowa mi wygasła już także cieszę się że w takim momencie zaszłam w ciążę bo nie zostanę bez środków do życia przez ten czas a wiadomo że co dwie pensje to nie jedna! Także przede mną lenistwo i jeszcze raz lenistwo! Ale też nie do końca bo przecież gram dodatkowo w Kościele także mam trochę pracy a zarazem przyjemności i dodatkowych pieniędzy także super. Można odkładać na wózek hihi

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu na zwolnienie nie idziesz, urocza ?
    Ja od początku na zwolnieniu od kąd sie dowiedziałam nie byłam nawet dnia w pracy. Chyba ze masz prace bez stresu i bez dźwigania ? :)
    Mogę Cie obudzić :)

• urocza Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam do pracy bo na razie nie mam wskazań do zwolnienia. Dźwigać nie muszę i od większości obowiązków niesprzyjających zostałam odsunięta. Trochę się stęskniłam za koleżankami, poza tym na zwolnieniu wcale nie ma całej pensji,obcinają dodatki. Planuję pracować do sierpnia, w między czasie urlop. Oczywiście jeśli dzidziuś pozwoli ;)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o bezstresowej pracy nie słyszałam ;)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze powiecie ze jestem dziwna ;) ale dzis podjęłam decyzje ze nie robię testu pappa.
    W końcu mam spokója głowę :) tak długo nad tym myślałam i w końcu wiem ze nie zrobię !
    Chyba ze na usg cos wyjdzie nie tak i potwierdzi to dwóch lekarzy w tedy zrobię.
    Troche mi ulżyło w głowie i na sercu bo często o tym myślałam.
    Miłego dnia wam życzę u mnie termometr w słońcu pokazuje 25 stopni :)):)

Aż chce sie żyć !

urocza, Sylwia91 lubią tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda dzisiaj fantastyczna!!!
    Myślę, że testy Pappa to indywidualna sprawa i nie można generalizować. Ja robiłam, obydwaj lekarze (NFZ i prywatnie) zalecali zrobić, stwierdziła, że zobaczę co powie lekarz robiący badanie usg. Na pierwszym podejściu do badania lekarka też zleciła to badanie i kazała przynieść wyniki na badanie usg. W naszym przypadku wszystkie markery (z usg i krwi) zdecydowanie zmniejszyły ryzyko podstawowe wynikające z mojego wieku.
    Wiem, że niektórym dziewczynom testy z krwi pogarszają ryzyko, różne opinie.
    Gdyby nie daj Boże wyszło coś nie tak na usg to lepiej zrobić test nifty, drogi, ale nieinwazyjny i daje dużo lepszą odpowiedź (99,5%).

adrenalina lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na czym polega ten test kochane? :) ja totalnie zielona jestem!

Relaks przy czekoladzie do picia i pucharku lodów mniam! A Wam jak leci dzień? Oczywiście wcześniej zaliczyłam zakupy heheh

‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ