X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pierwsze fasolki po długich staraniach
Odpowiedz

Pierwsze fasolki po długich staraniach

Oceń ten wątek:
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza -> dzięki za podzielenie się radami, ja badania prenatalne mam 31.03.

ex2bwn15260327bu.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie maluch ma 4,1 cm :) mam fajne zdjecie, z acardu i luteiny powoli schodzę Bo jest wszystko dobrze. Serduszko biło 180/min :) lekarz mówił ze powoli bedzie spadać do 140.

Na prenatalne kazał iść na NFZ jak juz mnie nie bedzie zadowalać wizyta to zeby przyjechać do nich. A jak nie bede miała zastrzeżeń wszystko bedzie dobrze ro wcale nie muszę przyjezdzac, chyba ze zatęsknię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 20:40

urocza, Aleksandrakili lubią tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola - nie ma za co, śmieszne mi się wydało zwłaszcza to z colą, ale pani doktor każe ja się słucham, ma mega doświadczenie w tym co robi.
    Jeśli chodzi o prowadzenie ciąży, ja akurat trafiłam na świetną doktorkę, od razu zapałałam do niej sympatią, jak robiąc mi pierwsze usg ze łzami w oczach powiedziała, że ona mnie bardzo dobrze rozumie, bo też wiele przeszła starając się o dziecko, a teraz ma dwie śliczne dziewczynki, o wszystko mogę ja zapytać, zawsze wszystko wytłumaczy i czuję się bardzo zaopiekowana. Sama poradziła mi żebym ważne usg (prenatalne i połówkowe) robiła prywatnie, jeśli nas stać, bo w naszej przychodni sprzęt i lekarz, który robi badanie nie należą do najlepszych.
    Myślę, że każda z nas przede wszystkim powinna czuć się bezpiecznie u swojego lekarza i nie ma znaczenia czy na nfz czy prywatnie.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina super wiadomości, w sam raz na Święta!
    niepotrzebnie się zamartwiałaś lekarzem :)
    Twój maluch depcze mojemu po piętach jeśli chodzi o wielkość ;)

adrenalina lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza-?zdziwiłam się z colą, ale na pewno spróbuję! :) Zawsze byłam wielką miłośniczką coli, ale w ciąży z żalem odstawiłam całkowicie, ponieważ wiem, że jest niezdrowa a do tego mam wysoki cukier. Jednak, czego się nie robi, aby dziecko nie spało na badaniu, poświęcę się i z przyjemnością wypiję puszeczkę :D

urocza lubi tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku ciąży jak miałam mdłości to popijałam parę łyczków coli i pomagało.
    Teraz też już raczej nie piję, skończyły się mdłości i już mogę jeść słodycze ;) Aż boję się co pokaże waga po Świętach ;)
    Ale to będą fajne Święta :)

Jola1985, adrenalina, Sylwia91 lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle co z tymi prenatalnymi. Czy iść tylko na NFZ czy do kliniki tez sie przejechać ?:|

• urocza Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina wybierz jedno miejsce, poczytaj opinie o wykonawcy badania, ważny też jest sprzęt. Myślę, że chyba robienie podwójne nie ma sensu, szkoda naświetlać malucha,bo to badanie trwa dłużej niż zwykłe. Jak byłam ostatnio to kiedy okazało się, że maluch za mały na badanie pani dr stwierdziła, że szkoda naświetlać malucha niepotrzebnie.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam sie wczoraj w klinice i u swojego lekarza z NFZ i oboje powiedzieli ze nie szkodzi to maleństwu i jest całkowicie nieinwazyjne.
    Jeden i drugi powiedział ze jak najbardziej mogę zrobic to tu i tu.
    I chyba tak zrobię bo w klinice maja ten certyfikat FMF u bede chciała porównać opinie jednego i drugiego lekarza.

• urocza Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób tak jak będzie dla Ciebie najlepiej :) ja już w drodze,mam nadzieję, że mnie za bardzo nie wytrzęsie. Dziś pobudka dopiero o 7. Oby tak dalej :)

adrenalina lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz sama nie wiem co bedzie dla mnie najlepsze.. Ehh ..
    Miłej i spokojnej drogi :)

urocza lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) trochę mnie nie było ale nadrobiłam Was :D

Po pierwsze to Wesołych spokojnych i radosnych Świąt :) życzę Wam aby te Wasze ciazy nudnie i szybko przeszły :) :* <3

Co do smarowania to ja polecam zwykły olej kokosowy :) działa cuda i baaardzo dobrze nawilża :) Ja go do kąpieli dodaję :)

Wagą się nie przejmujcie :) ile przytyjecie, tyle będzie :) nie ma się co przejmować tym :) Ja jakieś 8 lat temu ważyłam 55 kg potem dostałam hormony bo mam PCOS i przytyłam w tok 16 kg... przed slubem jeszcze jako tako wygladalam a po slubie zas zaczęłam tyć... i tak doszło do 77 kg na początku ciąży :p i trudno :) w ciąży przytyłam 10 kg więc nie jest źle :) ale postanowiłam, że po porodzie się wezmę za siebie.. wrócę na moją ukochaną siłownie i dam czadu :p

Co do ćwiczeń w ciąży baaaaardzo polecam jogę :) ja się zapisałam i chodziłam i było to dla mnie zbawienie :) relaksowałam się, rozciągałam.. Naprawdę cudo :)

Gratuluję Wam już sporych maluszków :D Fajnie się czyta te początki Wasze :) wzruszam się bo też to przeżywałam tak samo :) <3

Wczoraj ja byłam na wizycie i mój synek ma 2800g więc gigantem nie jest :) ale jest wszystko w porządku :) Mnie męczą skurcze i już ledwo zipie :p ale zostało mi 12 dni do cesarki :D Termin mam na 6.04 :D

adrenalina, urocza, Sylwia91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa jeszcze co do coli!! :p przed ciążą lubiłam czasem sobie wypić ale dość rzadko.. UWAGA! W ciąży piłam litrami!! Dosłownie :D Nie ma co się stresować jedzeniem aż tak bardzo :p ja nawet tatar raz zjadłam bo już wytrzymać nie umiałam a już nie wspomnę o koglu moglu :p od czasu do czasu nie zaszkodzi ale musi być ze sprawdzonego źródła :D

Wybaczcie, że się tak rozpisałam :p

adrenalina, urocza lubią tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdrowych i wesołych Świąt w ciepłej, miłej atmosferze! Wszystkiego najlepszego i cudownego samopoczucia!

adrenalina, Aleksandrakili, Sylwia91 lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie zdrowych i spokojnych świąt!

urocza, adrenalina, Aleksandrakili, Sylwia91 lubią tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje ja w imieniu swoim mojej niuni ;)
    Rownież życzymy rodzinnych, wesołych Świąt i obyśmy za rok Przy świętach wielkanocnych zastanawiały sie jak ubierzemy nasze kurczaczki :)

Aleksandrakili, urocza, Sylwia91 lubią tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my Wam życzymy wszystkiego najlepszego w te święta i nie tylko! :) przede wszystkim szczęśliwego rozwiązania dla każdej z Was :)
    Ja już mam dosyć wszystkiego, wymiotuję codziennie :( a co do coli to ja też piję bo teraz mi bardziej smakuje i mam ochotę :)

urocza lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam się poświątecznie. Oj podjadłam sobie :) pewnie waga pójdzie w górę. Fajne Święta, szczególnie jak wszyscy cieszą się naszym szczęściem :)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo! Chociaż zjeść dużo nie mogłam bo od razu wymiotuję... Mam już dość z jednej strony a z drugiej cieszę się bo w końcu tego chciałam... No ale ile można :(

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszę Cię, że niedługo przejdzie. Moje mdłości ustąpiły jakieś dwa tygodnie temu.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ