X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pierwsze fasolki po długich staraniach
Odpowiedz

Pierwsze fasolki po długich staraniach

Oceń ten wątek:
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wymioty i mdłości niestety nie ustąpiły, ale też się pocieszam, że niedługo przejdzie. Każda z nas jest inna, więc niestety u każdej przechodzi pewnie inaczej i w rożnym czasie :(

ex2bwn15260327bu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wymiotywałam bardzo długo.. prawie do końca 2 trymestru.. :/ ale wam oczywiście tego nie życzę :) bo to jest okrutna męczarnia.. chociaż teraz na końcówke to i te wymioty mi się dobrze wspomina hah :p

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też długo męczyły wymioty, aż do 19 tc ale miałam wtedy poczucie, że dzidzia rozwija się prawidłowo a poza tym, po tak długich staraniach nawet to mnie cieszyło

urocza, Aleksandrakili lubią tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja też myślę o tym w ten sposób że przynajmniej mając takie objawy wiem że dziecko dalej się rozwija no i co najważniejsze serduszko bije :) <3

urocza lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nic nie czuje. Nie wymiotuje. I boje sie każdej kolejnej wizyty. Chciałabym zeby wizyty były co drugi dzień. Wczoraj miałam nerwowy dzień bardzo. W nocy nie mogłam spać. A mnie nawet brzuch nie zakłuje. Wizyta dopiero w poniedziałek.

urocza lubi tę wiadomość

• Madziuszka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam się w drugim Trymestrze :)

urocza, adrenalina, Sylwia91, Aleksandrakili lubią tę wiadomość

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja staram się szukać pozytywów mojego złego samopoczucia i przykrych dolegliwości, bo nie pozostaje mi nic innego ;)

Madziuszka -> gratuluję :)

My kupiliśmy sobie detektor tętna płodu, aby słuchać serduszka, ale jest jeszcze za wcześnie i na razie tylko łapie tętno miejscami. Chcieliśmy mieć pewność, że gdy będę miała jakieś złe przeczucie, albo po prostu potrzebę posłuchania dzidziusia będzie taka możliwość :) Chyba po tylu latach starań jesteśmy przeczuleni i chcemy dmuchać na zimne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 14:31

urocza, Sylwia91 lubią tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję tych wymiotów, ale dzielne z Was dziewczyny! Marzyłyśmy w końcu żeby mieć objawy więc bolące cycki w górę i do przodu!
    U mnie tylko rwa kulszowa daje się we znaki. Jadę po colę i pędze na badanie usg. Trzymajcie kciuki.

Sylwia91, Aleksandrakili lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza mnie nawet cycki nie bola :(
    Trzymam kciuki :) daj znac.

• urocza Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po badaniu! Wszystko jak należy, prawidłowo i na swoim miejscu! Maluch rośnie w szalonym tempie, dziś miał ponad 58mm :) Przeczucia się sprawdziły, na 80procent chłopak!

adrenalina, Sylwia91, Asia_08 lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza gratulacje :) super, że wszystko dobrze :)

urocza lubi tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Extra ze jest bardzo dobrze :)

urocza lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza gratulacje :* :D

urocza lubi tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Wam też życzę tak miłego badania, szczególnie tym, które jeszcze są przed.
    Pani dr podczas badania cały czas mówiła co widzi, mierzy i czy jest ok. Potem wrzuciła pomiary i wyniki z krwi do programu, wyjaśniła wszystko,uprzedziła,że ryzyko jest wyliczane statystycznie i nie daje zupełnej pewności,ale na podstwie

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomiarów nie trzeba robić dalszej diagnostyki.

Adrenalina ciesz się bezproblemową ciążą!

adrenalina lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wam mija czwartek? U mnie kiepsko! Cały dzień w łóżku leżę bo mi słabo i kręci mi się w głowie... Też Wam dokuczaja takie problemy?

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj największy problem to to ze nie ma problemów zadnych ni wymiotów, ani bólu ani nabrzmiałych piersi nic :/

Madziuszka, urocza lubią tę wiadomość

• Madziuszka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Moj największy problem to to ze nie ma problemów zadnych ni wymiotów, ani bólu ani nabrzmiałych piersi nic :/
    Mam tak samo :) Jakoś w 10/11tyg w akcie paniki pojechalam na IP bo nie miałam objawów -.- wszystko było ok tylko ja zeschizowalam bo się naczytalam głupot w necie :)

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie na koniec pierwszego trymestru senność popołudniowa dopadła. Brzucho rośnie, waga po Świętach poszła już 1kg w górę i raczej nie spadnie. Wczoraj oglądaliśmy filmik z usg, mogłabym godzinami oglądać naszego malucha :) wszyscy w rodzinie potwierdzili, że atrybut męskości jest widoczny, przez całe badanie ssał sobie kciuka i wierzgał nogami :)

adrenalina, Sylwia91 lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina a Twój apetyt, bezsenne poranki i zachcianki to niby co, jak nie objawy? ;)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ