X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pierwsze fasolki po długich staraniach
Odpowiedz

Pierwsze fasolki po długich staraniach

Oceń ten wątek:
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wymioty i mdłości niestety nie ustąpiły, ale też się pocieszam, że niedługo przejdzie. Każda z nas jest inna, więc niestety u każdej przechodzi pewnie inaczej i w rożnym czasie :(

ex2bwn15260327bu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wymiotywałam bardzo długo.. prawie do końca 2 trymestru.. :/ ale wam oczywiście tego nie życzę :) bo to jest okrutna męczarnia.. chociaż teraz na końcówke to i te wymioty mi się dobrze wspomina hah :p

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też długo męczyły wymioty, aż do 19 tc ale miałam wtedy poczucie, że dzidzia rozwija się prawidłowo a poza tym, po tak długich staraniach nawet to mnie cieszyło

urocza, Aleksandrakili lubią tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja też myślę o tym w ten sposób że przynajmniej mając takie objawy wiem że dziecko dalej się rozwija no i co najważniejsze serduszko bije :) <3

urocza lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nic nie czuje. Nie wymiotuje. I boje sie każdej kolejnej wizyty. Chciałabym zeby wizyty były co drugi dzień. Wczoraj miałam nerwowy dzień bardzo. W nocy nie mogłam spać. A mnie nawet brzuch nie zakłuje. Wizyta dopiero w poniedziałek.

urocza lubi tę wiadomość

• Madziuszka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam się w drugim Trymestrze :)

urocza, adrenalina, Sylwia91, Aleksandrakili lubią tę wiadomość

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja staram się szukać pozytywów mojego złego samopoczucia i przykrych dolegliwości, bo nie pozostaje mi nic innego ;)

Madziuszka -> gratuluję :)

My kupiliśmy sobie detektor tętna płodu, aby słuchać serduszka, ale jest jeszcze za wcześnie i na razie tylko łapie tętno miejscami. Chcieliśmy mieć pewność, że gdy będę miała jakieś złe przeczucie, albo po prostu potrzebę posłuchania dzidziusia będzie taka możliwość :) Chyba po tylu latach starań jesteśmy przeczuleni i chcemy dmuchać na zimne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 14:31

urocza, Sylwia91 lubią tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję tych wymiotów, ale dzielne z Was dziewczyny! Marzyłyśmy w końcu żeby mieć objawy więc bolące cycki w górę i do przodu!
    U mnie tylko rwa kulszowa daje się we znaki. Jadę po colę i pędze na badanie usg. Trzymajcie kciuki.

Sylwia91, Aleksandrakili lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza mnie nawet cycki nie bola :(
    Trzymam kciuki :) daj znac.

• urocza Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po badaniu! Wszystko jak należy, prawidłowo i na swoim miejscu! Maluch rośnie w szalonym tempie, dziś miał ponad 58mm :) Przeczucia się sprawdziły, na 80procent chłopak!

adrenalina, Sylwia91, Asia_08 lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza gratulacje :) super, że wszystko dobrze :)

urocza lubi tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Extra ze jest bardzo dobrze :)

urocza lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza gratulacje :* :D

urocza lubi tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Wam też życzę tak miłego badania, szczególnie tym, które jeszcze są przed.
    Pani dr podczas badania cały czas mówiła co widzi, mierzy i czy jest ok. Potem wrzuciła pomiary i wyniki z krwi do programu, wyjaśniła wszystko,uprzedziła,że ryzyko jest wyliczane statystycznie i nie daje zupełnej pewności,ale na podstwie

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomiarów nie trzeba robić dalszej diagnostyki.

Adrenalina ciesz się bezproblemową ciążą!

adrenalina lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wam mija czwartek? U mnie kiepsko! Cały dzień w łóżku leżę bo mi słabo i kręci mi się w głowie... Też Wam dokuczaja takie problemy?

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj największy problem to to ze nie ma problemów zadnych ni wymiotów, ani bólu ani nabrzmiałych piersi nic :/

Madziuszka, urocza lubią tę wiadomość

• Madziuszka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Moj największy problem to to ze nie ma problemów zadnych ni wymiotów, ani bólu ani nabrzmiałych piersi nic :/
    Mam tak samo :) Jakoś w 10/11tyg w akcie paniki pojechalam na IP bo nie miałam objawów -.- wszystko było ok tylko ja zeschizowalam bo się naczytalam głupot w necie :)

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie na koniec pierwszego trymestru senność popołudniowa dopadła. Brzucho rośnie, waga po Świętach poszła już 1kg w górę i raczej nie spadnie. Wczoraj oglądaliśmy filmik z usg, mogłabym godzinami oglądać naszego malucha :) wszyscy w rodzinie potwierdzili, że atrybut męskości jest widoczny, przez całe badanie ssał sobie kciuka i wierzgał nogami :)

adrenalina, Sylwia91 lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina a Twój apetyt, bezsenne poranki i zachcianki to niby co, jak nie objawy? ;)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ