Pierwsze fasolki po długich staraniach
-
WIADOMOŚĆ
-
Test ze krwi to takie uzupełnienie usg z przeziernością karkową. Wszystkie uzyskane parametry z usg (przezierność karkowa, kość nosowa, bicie serduszka, ocena przepływów) i z badań krwi (białko pappa i bHCG) wprowadza się do specjalnego programu wraz z danymi o ciężarnej i program wylicza ryzyko wystąpienia u dzieciaczka chorób genetycznych - trzech trismomii: Zespół Downa, Edwarda i Patau.
Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
Tak sobie, znaczy lekarz mówił ze z dzidzia dobrze. Ale cieszę sie ze umówiłam sie do kliniki jednak tam wyraźniejsze zdjęcia i opisy
Przeciętność karkowa 1.6 nosowa 0,5. Mówił ze dobrze. Ja sie nie znam. Wiecej napewno powiedzą mi na prywatnej wizycie. Mam kolejna fotkę mojej perełki, ma juz 5,9 cm
Nawet pokazała mi na usg swoją dłoń było widać całe 5 paluszków jakby piątkę chciała mamie przybić
Teraz w piątek sie zobaczymy a potem dopiero aż po 3 tygodniach, nie wiem jak tyle wytrzymamSylwia91 lubi tę wiadomość
-
Dzidzi nie widziałam bo nie wizyta była bez usg, za to cała reszta w porządku: szyjka, macica, krew i cytologia. Pogadałam z nowym lekarzem o wielu rzeczach, bardzo fajny gość i już wiem, że będę rodzić w szpitalu, w którym on pracuje. Rzeczywiście jest tak samo przystojny jak na zdjęciach
Sylwia niestety nie orientuje się jeszcze w ciążowych sklepach, na razie korzystam ze swojej szafy i szmatexów.Sylwia91, adrenalina lubią tę wiadomość