X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pierwsze fasolki po długich staraniach
Odpowiedz

Pierwsze fasolki po długich staraniach

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek już się skontaktuję ze swoim oby tylko nie było za późno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 12:45

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopiero w środę tez mam stracha by było wszystko dobrze.

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina: widze piekny przyrost bety ;) czy jest szansa na blizniaki?

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musimy wyluzować bo to zaszkodzi fasolkom :) jutro idę na badania i betę będę miała po 15,natomiast progesteron dopiero w pon. Oby było ok :) ciekawe o ile wzrosła

Dziewczyny a ile razy się bada betę na początku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 15:17

urocza lubi tę wiadomość

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciężko jest się nie stresować, ale prawda jest niestety taka, że ciąża sama musi się utrzymać, lekarz może dać dupka czy luteine, ale to nie znaczy, że na 100 % zapewni Nas, że się utrzyma. Nie mamy na to wpływu, żeby nawet nie wiem co robić. Trzeba czekać i być dobrej myśli. Trzeba sobie głowę zająć czymś innym, żeby w kółko tylko nie myśleć czy wszystko ok. jak to gdzieś którąś dziewczyna napisała: to c można było to już zostało zrobione a teraz można tylko czekać.

urocza lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    adrenalina: widze piekny przyrost bety ;) czy jest szansa na blizniaki?
    Trudno powiedzieć bo nie miałam jeszcze usg ale raczej nie.

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ile razy betę bedziesz robic to ty decydujesz. Ja sama raz zrobiłam po teście sikanym. Pojechałam do lekarza on powiedział ze na usg za wcześnie i tez mi zrobił betę a trzeci raz sama zrobiłam zeby miec spokojna głowę. Nie mam zadnych objawow i bałam sie Że moze jest cos nie tak ale beta zwiekszyła. Myślałam zeby jeszcze raz dzisiaj zrobic, ale juz darowałam sobie weekend jakoś minie. Potem w poniedziałek sie czymś zajmę we wtorek cos porobie i w środę od rana bede czekać na wizytę ktora mam dopiero na 15:00. Chyba umrę ze stresu tego dnia.

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina, beta pięknie rośnie u Ciebie i wiem że będzie ok :) ja zrobię jutro czyli po 48 godzinach. A potem ew. w tygodniu. Plamienia przeszły dziewczyny, jakiś delikatny ślad leeeewdo kremowego śluzu ciut różowego może. Będzie dobrze, czuję to. Codziennie płaczę ze szczęścia hehe

urocza lubi tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi trudno uwierzyć ze dzieje sie to naprawdę ale jak juz dotrze do mnie to na nowo to za każdym razem mam motyle w brzuchu.

Nie byłam tak szczesliwa nigdy w zyciu. Nigdy w zyciu tez nie czułam takich silnych motylków w brzuchu.

Ale niestety obawy beda ciagnąć sie jeszcze długo napewno.

urocza, Sylwia91 lubią tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina będzie dobrze masz super betę, a w środę pewnie zobaczysz zarodek :)
    Dziewczyny mają rację, trzeba myśleć, że będzie dobrze, to wszystko co możemy zrobić, dbać o siebie, zdrowo się odżywiać i nie denerwować.
    Ja dzisiaj na usg wreszcie uwierzyłam, siedzę teraz i wpatruję się z zdjęcia mojego maleństwa, wg usg wyszedł mi termin porodu 3 dni później niż wg miesiączki, co się zgadza, bo owulka była przesunięta.
    Ech teraz byle do końca trymestru :)
    Sylwia super, że plamienia znikają, będzie dobrze :)

adrenalina lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze zdrowym odżywianiem to u mnie rożnie. Dzis siebie upiekłam pizzę mrożona. Ja poprostu lubię niezdrowe żarcie. Od czasu do czasu zjem brokuła ale wole hamburgera.

Posti77 lubi tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się staram raczej zdrowo, ale dziś frytki ze smażoną rybką były :)
    lubię sałaty na kanapki i owoce, mogę pożerać w dużych ilościach, na mdłości po słodyczach najlepiej mi pomaga kwaśne kiwi i pomarańcze :)
    mam problem, że jak ugotuję coś na co mam ochotę to zjadam dużo za dużo i potem męczy mnie wzdęcie,

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co u Was ? U mnie jutro zaczyna sie 7 tydzień. Szybko leci czas :) oby tak dalej ;)
    Za 4 dni i godzinę wizyta :)!

Sylwia91, urocza lubią tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie odebrałam wyniki badań i beta ze 127.1 wzrosła na 289,9 czyli ponad 100%. Chyba jest w porządku? Progesteron w nmol/l 174.21

urocza lubi tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mówiąc to sie na tym nie znam. Ale możesz wpisać w Google : kalkulator Hcg i obliczy Ci :) ja tak robiłam.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie tak zrobiłam, jest dobrze :) oj dziewczyny my to jak nie stres czy zaszłyśmy to teraz stres czy się utrzyma i czy wszystko będzie ok.. ale mamy życie pełne stresu :D

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak jeszcze przez 7 miesięcy :) a potem po utodzeniu tez stres. Niektórzy rodzice sprawdzają z lusterkiem czy dziecko oddycha. Pewnie ja bede taka panikarą. Potem stres jak bedzie chorowało a potem jak pójdzie na studia :)

Sylwia91, urocza lubią tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah uśmiałam się z tego lusterka, dobry pomysł pewnie go wykorzystam znając mnie :D

adrenalina lubi tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe niezłe z tym lusterkiem :)
    Sylwia przyrost dobry, jeśli chodzi o progesteron musisz spojrzeć w wartości referencyjne i sprawdzić.
    Kalkulator HCG mamy na belly w zakładce Baza wiedzy.
    Ja dziś mało na forum bo postanowiłam trochę odpoczywać od netu, zdecydowanie za dużo czasu tu spędzam ;)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron do 12tyg norma do 47 ja mam 54 ale po dwóch tabletkach dnia poprzedniego. Myślisz że tak szybko mogły wpłynąć na wynik? Biorę po 1

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ