Pierwsze fasolki po długich staraniach
-
WIADOMOŚĆ
-
Musimy wyluzować bo to zaszkodzi fasolkom jutro idę na badania i betę będę miała po 15,natomiast progesteron dopiero w pon. Oby było ok ciekawe o ile wzrosła
Dziewczyny a ile razy się bada betę na początku?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 15:17
urocza lubi tę wiadomość
-
ciężko jest się nie stresować, ale prawda jest niestety taka, że ciąża sama musi się utrzymać, lekarz może dać dupka czy luteine, ale to nie znaczy, że na 100 % zapewni Nas, że się utrzyma. Nie mamy na to wpływu, żeby nawet nie wiem co robić. Trzeba czekać i być dobrej myśli. Trzeba sobie głowę zająć czymś innym, żeby w kółko tylko nie myśleć czy wszystko ok. jak to gdzieś którąś dziewczyna napisała: to c można było to już zostało zrobione a teraz można tylko czekać.
urocza lubi tę wiadomość
-
Sylwia ile razy betę bedziesz robic to ty decydujesz. Ja sama raz zrobiłam po teście sikanym. Pojechałam do lekarza on powiedział ze na usg za wcześnie i tez mi zrobił betę a trzeci raz sama zrobiłam zeby miec spokojna głowę. Nie mam zadnych objawow i bałam sie Że moze jest cos nie tak ale beta zwiekszyła. Myślałam zeby jeszcze raz dzisiaj zrobic, ale juz darowałam sobie weekend jakoś minie. Potem w poniedziałek sie czymś zajmę we wtorek cos porobie i w środę od rana bede czekać na wizytę ktora mam dopiero na 15:00. Chyba umrę ze stresu tego dnia.
-
Adrenalina, beta pięknie rośnie u Ciebie i wiem że będzie ok ja zrobię jutro czyli po 48 godzinach. A potem ew. w tygodniu. Plamienia przeszły dziewczyny, jakiś delikatny ślad leeeewdo kremowego śluzu ciut różowego może. Będzie dobrze, czuję to. Codziennie płaczę ze szczęścia hehe
urocza lubi tę wiadomość
-
Mi trudno uwierzyć ze dzieje sie to naprawdę ale jak juz dotrze do mnie to na nowo to za każdym razem mam motyle w brzuchu.
Nie byłam tak szczesliwa nigdy w zyciu. Nigdy w zyciu tez nie czułam takich silnych motylków w brzuchu.
Ale niestety obawy beda ciagnąć sie jeszcze długo napewno.urocza, Sylwia91 lubią tę wiadomość
-
Adrenalina będzie dobrze masz super betę, a w środę pewnie zobaczysz zarodek
Dziewczyny mają rację, trzeba myśleć, że będzie dobrze, to wszystko co możemy zrobić, dbać o siebie, zdrowo się odżywiać i nie denerwować.
Ja dzisiaj na usg wreszcie uwierzyłam, siedzę teraz i wpatruję się z zdjęcia mojego maleństwa, wg usg wyszedł mi termin porodu 3 dni później niż wg miesiączki, co się zgadza, bo owulka była przesunięta.
Ech teraz byle do końca trymestru
Sylwia super, że plamienia znikają, będzie dobrzeadrenalina lubi tę wiadomość
-
Ja się staram raczej zdrowo, ale dziś frytki ze smażoną rybką były
lubię sałaty na kanapki i owoce, mogę pożerać w dużych ilościach, na mdłości po słodyczach najlepiej mi pomaga kwaśne kiwi i pomarańcze
mam problem, że jak ugotuję coś na co mam ochotę to zjadam dużo za dużo i potem męczy mnie wzdęcie, -
I tak jeszcze przez 7 miesięcy a potem po utodzeniu tez stres. Niektórzy rodzice sprawdzają z lusterkiem czy dziecko oddycha. Pewnie ja bede taka panikarą. Potem stres jak bedzie chorowało a potem jak pójdzie na studia
Sylwia91, urocza lubią tę wiadomość
-
hehe niezłe z tym lusterkiem
Sylwia przyrost dobry, jeśli chodzi o progesteron musisz spojrzeć w wartości referencyjne i sprawdzić.
Kalkulator HCG mamy na belly w zakładce Baza wiedzy.
Ja dziś mało na forum bo postanowiłam trochę odpoczywać od netu, zdecydowanie za dużo czasu tu spędzam