X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pierwsze fasolki po długich staraniach
Odpowiedz

Pierwsze fasolki po długich staraniach

Oceń ten wątek:
  • milagro Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mogę dołaczyć do grupy?
    Staraliśmy sie o dzidzie 5 lat róznymi metodami. Szans na naturalne poczęcie lekarze nam nie dawali. A jednak stał się cud :) Jestem w 8 tygodniu ciązy. Boję się cały czas czy wszystko bedzie dobrze.
    Co do zwolnienia to ja na pierwszej wizycie dostałam od razu od ginekologa. Powiedział ze po takiej historii leczenia sie nalezy. Tylko pielegniarka cos namieszała i nie wpisała kodu B i teraz musze to jakos odkrecic.

adrenalina, urocza, Sylwia91, Jola1985, kalika lubią tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Aguś77 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Milagro :) Zapraszamy :) Gratuluję Dzidziusia. Jesli nie masz jakichś niepokojących objawów, to staraj się nie stresować i nie martwić (tak wiem, że łatwo powiedzieć) - takie emocje w ciąży nie są Ci potrzebne. Odpoczywaj i ciesz się ciążą. Będzie dobrze :):):)

Kinguś, nie dziwię się, że nie wytrzymasz ;) Ja też bym chciała to ogłosić całemu światu, bo to niesamowita radość. Swoją drogą to już świadomość tego, że w brzuszku jest ktoś mały, żywy, kto się rusza i rośnie jest niesamowita. Zresztą sam fakt, że z niewidocznej gołym okiem komórki i plemnika tworzy się Ludzik z rękoma i nózkami, taki... mały człowiek, jest jak cud i przyznam, że do konca sama nie wierzę, że takiego Ludzika mam w brzuszku. Chyba jakiś nastrój filozoficznego zachwytu mi się włączył ;)

milagro lubi tę wiadomość

2nn343r856geaxci.png
  • kingus9103 Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus mam tak samo. A mój mąż to już w ogóle. Cały czas powtarza, że nie wierzy że ot tak, nic nie było a teraz jest. Coś tam sie rozwija, coś tam jest, co za kilka miesięcy będzie najważniejszą istotką dla nas na tym świecie. i Ciągle mi brzuch całuje, a potem dalej łapie się za głowę i nie wierzy, że jak małe coś wpadnie kobiecie do małego czegoś to powstaje mały ludzik, który będzie ludzikiem dużym ;)

A mnie to jednak troche przeraża, mimo wszystko. Bo przecież byłam wcześniej odpowiedzialna tylko za siebie, jak a dużo wypiłam to miałam "tylko kaca" jak się wywaliłam na schodach to miałam tylko "guza", jak piłam kawę czy od czasu do czasu zapaliłam to szkodziłam tylko sobie. A teraz mimo że jeszcze nic nie widać - w moim przypadku - to jednak jest tam taki bobofrut który przekecił moje życie totalnie ;)

• Aguś77 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, ale warto mieć tak przekręcone życie ;) A potem przytulać, całować, śpiewać do snu i kołysać :) A potem w żłobku, czy przedszkolu się płacze na przedstawieniach i nie można tego powstrzymać ;)

2nn343r856geaxci.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Milagro!
    Gratuluję! Należał Ci się ten cud!
    Ja o ciąży powiedzialam od razu teściowej i przyjaciółce,potem po serduszku bliskim znajomym i w pracy,żeby mnie odciążyli.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo!
    Jaka tu dziś cisza...
    Czyżby wszystkie się za wyprawki zabrały ;)
    ja dziś posegregowałam ubranka rozmiarami i rodzajami, uzbierało się tego trochę.
    macie może jakieś sprawdzone i polecone listy wyprawek?
    Chętnie skorzystam :)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas cały tydzień coś się działo i nie było nawet czasu na to żeby zajrzeć co się na forum dzieje :) na szczęście już koniec remontów i malowania uffff!

Milagro ogromne gratulacje dla Ciebie :* rozgość się tutaj u nas :)

Co do informowania to ja z mężem powiedzieliśmy od razu po pierwszej becie rodzicom moim, po drugiej jak był ładny przyrost to trochę najbliższym typy babcia, a po wizycie i serduszku już wszystkim :) nie wierzę w zabobony i tak samo kupowałam co chciałam i kiedy chciałam dla dziecka.

Urocza ja listę tworzetw sklepie :D nigdy i tak się kartki nie trzymam hehe, mam niby coś napisane ale to raczej tak z głowy. Co do ubranek to dostałam ostatnio od koleżanki bardzo dużo rozmiaru 56 i 62 więc póki co nie kupuję ubranek. Muszę uprać te co mam, a jest ich 3 pudła. Jest tam bardzo dużo na roczne i starsze dziecko i w dodatku na chłopca więc i tak zakupy się będą musiały odbyć ale póki nie poukladam w szafie to nie wiem ile czego jest chociaż mam spisane to odnaleźć się w tym nie mogę, muszę dotknąć i zobaczyć :D

urocza lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://mojniemowlak.pl/wyprawka-dla-noworodka/wyprawka-dla-noworodka-lista.html
    To lista ktora znalazłam na początku ciazy, juz ja kiedyś wklejałam tutaj.
    Scisle sie jej niw trzymam bo nie kupuje np. elektronicznej niani, sterylizatora z laktatorem tez poczekam bo moze okazać sie zbędny. I tak jak Sylwia pisze :) wchodzę do sklepu... To sie przyda i to sie przyda to fajne a to takie słodkie i drobiazgów sie troche uzbiera.
    Brakuje mi aptecznych rzeczy i higienicznych (oprócz pampersow) a dla mnie staników (ale chyba kupie tylko jeden tak doradzają koleżanki :) ) kapci bo w domu juz mam takie byle jakie ( nie lubię chodzić w kapciach ) i tez aptecznych rzeczy.

urocza, Sylwia91 lubią tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole zapomniałam o swoim cotygodniowym rytuale : wczoraj zaczęliśmy juz 30tc <3 czas leci jak szalony.

urocza, Anatolka, milagro, Sylwia91 lubią tę wiadomość

• milagro Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Wy już prawie na koncowce:) Zazdroszcze:p Przede mną jeszcze całe 7 misiecy niepewności. Kiedy zaczelyscie kupować pierwsze rzeczy?

hchys65g0858ajku.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina, weszłam na watek, bo zobaczyłam Twój nick i chciałam zobaczyć stan suwaczka. Bardzo zacna już liczba :-) napisze Ci tyle - staniki do karmienia na początku, póki laktacja sie nie ustabilizowla, miałam non stop mokre, mimo wkładek laktacyinych... Kupiłam tylko dwa i bardzo szybko pojechałam po kolejne, bo nie nadazalam prac i suszyć...

urocza, adrenalina lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka super, że zajrzałaś, jak zwykle Twoje rady bezcenne :) na różowej stronie często je podczytywałam. Gratuluje maleństwa! Jak tam pierwsze tygodnie Wam mijają?

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina dzięki za linka! Też wielu rzeczy nie zamierzam teraz kupować,wyjdzie w trakcie czy będą potrzebne.
    Milagro przetrzemy Ci szlaki ;)
    Pierwsze ciuszki kupiłam po serduszku,potem torbami zaczęłam znosić po usg genetycznym,nie jestem przesądna tylko wolałam się wstrzymać do momentu mniejszego zagrożenia. Poza tym nie miałam miejsca na rzeczy. Poluje na następną komodę,bo wczoraj poukładałam ciuszki i brak miejsca na pieluchy,ręczniki i akcesoria. Ubranek w rozm 56-68 mam full,już nic nie kupuje. Teraz w sierpniu ogarnę resztę wyprawki,a wrzesień zostawiam na lenistwo i czytanie książek :)

adrenalina lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Adrenalina, weszłam na watek, bo zobaczyłam Twój nick i chciałam zobaczyć stan suwaczka. Bardzo zacna już liczba :-) napisze Ci tyle - staniki do karmienia na początku, póki laktacja sie nie ustabilizowla, miałam non stop mokre, mimo wkładek laktacyinych... Kupiłam tylko dwa i bardzo szybko pojechałam po kolejne, bo nie nadazalam prac i suszyć...
    Dzieki za dobre rady :) ! jak zwykle nieocenione :)
    Czas szybko pędzi, niedawno ryczałam z pozytywnej bety a Ty bylas w połowie ciazy :) a teraz jesteś juz ze swoim synusiem :)

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milagro wrote:
    O matko Wy już prawie na koncowce:) Zazdroszcze:p Przede mną jeszcze całe 7 misiecy niepewności. Kiedy zaczelyscie kupować pierwsze rzeczy?
    Po pozytywnej becie nieśmiało zajrzałam do smyka. A po serduszku kupiliśmy pierwsza bluzę reniferka ( na święta juz ) :)
    Pozniej dostałam dwa worki ciuszków i juz je upralam i dotykałam, patrzyłam z niedowierzaniem. Następne były mebelki i łóżeczko ( łóżeczko tez dostaliśmy ) a od 6msc wózek, fotelik ,materac, przewijak w międzyczasie ubranka, pieluszki itd :)
    Maż mnie na początku troche ograniczał ( chyba za bardzo sie bal, po tych wszystkich przejściach ) teraz juz do woli co brakuje to sie kupuje.
    W poniedziałek Pewnie przyjdzie pościel :) ( dwa komplety dostałam ale zamówiłam nowe zeby miec ładne :) a używane beda na zmianę ) mogę polecić Wam stronę na której kupiłam, dziewczyna z październikowek poleciła była zachwycona jakością. Ja co do jakości bede sie chwalić jak dojdzie :) sklep-edisa.pl

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza wrote:
    Anatolka super, że zajrzałaś, jak zwykle Twoje rady bezcenne :) na różowej stronie często je podczytywałam. Gratuluje maleństwa! Jak tam pierwsze tygodnie Wam mijają?

A dziekuje, dobrze :-) trochę sie już poznaliśmy i jest fajnie :-) zdarzają sie gorsze dni, szczególnie jak pojawi się kolka i Mały płacze bardzo... Karmię piersią, ładnie je, zaczął trochę dłużej spać w nocy :-)

Poki macie czas pomyślcie o sposobie szczepienia dzieci. Pomocne może być www.szczepienia.pl i o wyborze pediatry i położnej, bo ich dane (przychodni) od razu podaje się w szpitalu i jak sie wychodzi to szpital ich powiadamia, że mają przejąć nad Wami opiekę. O sensownego pediatre, jak można się domyślić, trudno... Poczytajcie opinie, podpytajcie znajomych.

Aaa hitem u mnie okazał się bardzo wygodny stanik sportowy (podobny do tych "ach bra" z reklamy) bezszwowy, bez fiszbin. Kupiłam uwaga w Pepco za całe 8zł ;-) jest mieciutki, elastyczny i jakoś mi dużo wygodniej lekko go podciągnąć niż odpinać te typowe do karmienia. Najpierw kupiłam jeden a później 3 kolejne hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2016, 11:48

adrenalina, urocza lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo to wcześnie zaczelyscie :)Wy już jesteście doświadczone ciężarówki ;) Chętnie skorzystam z Waszych wskazówek. Ja jutro mam kolejną wizytę i jak wszystko będzie w porządku to chyba też się skuszę na pierwsze dzidziusiowe zakupy. O ile mdlosci pozwola mi na to :D
    Anatolka gratuluję maluszka i życzę Wam zdrówka.

Anatolka, adrenalina, urocza lubią tę wiadomość

hchys65g0858ajku.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj milagro! Spokojnej ciąży :) Ja pierwsze ubranko kupiłam jakoś w okolicach 8 tygodnia, potem stawiałam na uniwersalne gadżety.

Ja od wczoraj zapycham koszyk w Aptece Gemini. Jakie podkłady poporodowe wybieracie?

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• urocza Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika ja wybrałam Canpol wysokochłonne i ultrachłonne na noc. Pochwal się co składasz do koszyka,ja mam jeszcze pieluchy flanela i tetra Weber,wkładki laktacyjne canpol,maść Maltan,octenisept i majtki poporodowe jednorazowe. Jeszcze dużo mi brakuje,ale w tym tyg powinnam koszyk uzbierać

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza, ja mam w koszyku miliard rzeczy ;) Wybrałam te same podkłady poporodowe co Ty + Seni Lady Extra. Wzięłam też podkłady higieniczne Seni 60x90 cm żeby położyć na łóżku gdyby coś przecieklo ;) Też dodałam majtki siateczkowe, Tantum Rosa do podmywania. Mam laktator o którym Ci pisałam, silikonowe osłonki na piersi, butelkę szklana LOVI, szczotkę do butelek, woreczki na odciagniety pokarm, maść na brodawki FlosLek, Femaltiker, aspirator do nosa Frida i filtry do niego, sól fizjologiczna w ampułkach, Octanisept, małe gaziki jałowe i niejalowe, leki przeciwgoraczkowe w czopkach i doustne, witaminę K, płatki kosmetyczne i patyczki dla niemowlat, Linomag, termometr. Cały czas myślę, co jeszcze :)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ