X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pierwsze fasolki po długich staraniach
Odpowiedz

Pierwsze fasolki po długich staraniach

Oceń ten wątek:
  • urocza Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posty zniknęły na wielu wątkach. Podpytam koleżankę, która rodziła miesiąc temu,pokazywała mi tą witaminę,ale nie zapamiętałam. Może w szkole rodzenia coś powiedzą,ale to dopiero pod koniec sierpnia. U mnie na suszarce od wczoraj wiszą ciuszki :) słodki widok :)

adrenalina, kalika, Anatolka lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wczoraj pierwsze pranie :) juz wyschło dzis kolejne i prasowanko. Okaze sie czy trzeba cos dokupić :)

kalika, Anatolka lubią tę wiadomość

• kalika Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belly oszalalo... Też miałam cudze kalendarze i nie swój awatar... Do tego posty znikły...

Wit. D podaje się każdemu niemowlakowi od urodzenia - 400 jednostek 1xdziennie. Witamine K otrzymują tylko niemowlęta karmione piersią - od 15 doby życia do końca 3 miesiąca życia, 1 z dziennie 150 mikrogramow. Od tego roku sa nowe zalecenia dotyczące podawania wit.K, dlatego na rynku są tylko 2 prrparaty, które zawiersja ja w nowej, zwiększonej dawce: Neonatus K 150 i K-vitum 150. Te preparaty łączone zawierające K+D mają starą, mała dawkę wit.K.

adrenalina, urocza, Sylwia91 lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• urocza Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kalika! Wiedziałam, że nas oświecisz :) Dzisiaj paskudna pogoda,ale dzięki temu odespałam chyba cały tydzień :) ja na razie ubranek mam dość,jeszcze mam coś dostać od koleżanki,nie dam rady wszystkiego użyć.
    Czy wybieracie się podejrzeć jak wygląda porodówka w waszym szpitalu? Ja jestem na etapie wyboru szpitala,czytam opinie,pytam koleżanki i faworyta już mam ;) po niedzieli zadzwonie i podpytam jak to wygląda.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak bede na prenatalnych to tez zamierzam odwiedzić dwie polikliniki i któraś wybrać. (Pisałam ze chce rodzic prywatnie ) ale jak synek bedzie chciał wyjsć wczesniej to nie bede miała wyjścia jak urodzić w szpitalu w swoim mieście a jest tylko jeden szpital, także wyboru nie mam za wielkiego.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dostałam zalecenie nowe ze szpitala o 150j Wit K i 400 D. Dwie osobne kapsulki, które wyciska się Maleństwo wprost do buzi. W aptekach jeszcze nie zawsze wiedzą. Wczoraj kupowałam i pani farmaceutka usilnie chciała mi dać stara dawkę Wit K twierdząc, że dawka zależy od przekonań pediatry :-/

adrenalina lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w geminii jest K+D w tych nowych wyższych dawkach:
    http://www.aptekagemini.pl/kid-vitum-150mcg-x-36-kaps.html

adrenalina, Anatolka, kalika lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza wrote:

Wszystko ok ale od 15 doby, wcześniej dajesz samą D :-) wiec tez trzeba kupić jakieś małe opakowanie :-)

urocza lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza wrote:

Oooo, coś nowego. Nawet nie widziałam że już wprowadzili do sprzedaży. Widać, że dawno w pracy nie byłam ;p

urocza lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• urocza Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika nadrobisz za jakieś półtora roku. Ja na razie pracuję,ale od września na bank zwolnienie. Potem przerwa co najmniej do lutego 2018 :)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 29 tc <3 za tydzień magiczna 3 z przodu! :D jeju już się nie mogę doczekać! Wy też oglądacie wciąż ubranka dla maluszka? Ja co jakiś czas chodzę do pokoju Basi i ogladam, przekladam, dotykam i liczę :D czy mi się kochane wydaje czy moja mała jest w naszym gronie póki co jedyną dziewczynką? :D

urocza lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Basia to jedyna dziewczynka na tym wątku póki co. Bo dziewczyny które doszły niedawno jeszcze nie wiedza napewno co bedzie :) Basia bedzie miała branie :)
    A co do ciuszków to codziennie oglądam i dotykam i nie tylko ciuszki ale przewijak, ktory jest w folii ale chociaz przez nią podotykam :)
    Juz dwa prania za mna jutro zrobię trzecie i zacznę prasować. Bo nie ogarnę tego prasowania jak tylko bede prac.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia będzie przebierać w chłopakach ;)
    Ja też zrobiłam dwa wielkie prania, teraz przerwa,trzeba nasze rzeczy przeprać. Jutro zamykam koszyk w aptece,ale pewnie jeszcze będę zamawiać na początku września. Jeśli macie w okolicy Auchan to tam można kupić najtaniej pampersy. 22sztuki za 12zł i 88 za 46zł.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza, te ceny pampkow w Auchan to na rozmiar 1 czy 2? Ja ostatnio kupiłam Pampers Premium Care 2 opakowanie 80 sztuk za 37,99 w Rossmanie.
    Podzielisz się ostateczna lista z apteki? Też bym już chciała zamówić, ale ciągle mam wrażenie że czegoś brakuje i odciagam ten moment ;) Jeśli chcesz, to ja swoją też się podzielę :)

Sylwia, Basia jest póki co jedyna kobietka w tym gronie. Miejmy nadzieje, że niedługo dołącza do niej kolejne młode damy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2016, 19:29

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• urocza Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampersy to 1. To ich normalna cena,bez promocji. O dwójkach na razie nie myślę,bo szykuje się raczej maleństwo. Zaraz podeślę listę,tylko wejdę na kompa.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lista w aptece:
    - wkładki laktacyjne Canpol (Standard i Aloevera)
    - podkłady higieniczne sopelek - na przewijak i w podróży
    - majtki poporodowe siateczkowe wielorazowe (bo nie ma canpola jednorazowych siateczkowych)
    - podkłady poporodowe ultrachłonne
    - pieluchy tetrowe Weber
    - pieluchy flanelowe Weber - teraz ich nie ma na stanie wiec dokupię później
    - maść Maltan
    - maść Linomag zielony
    - espumisan dla niemowląt
    - wit KiD-vitum (chwilowy brak dokupię potem)
    - wit D-vitum
    - sól fizjologiczna Unimer baby w ampułkach
    - aspirator Nose Frida + filtry do aspiratora
    - szczoteczka do włosów z naturalnego włosia+grzebyk
    - nożyczki, cążki, pilniczek
    - termometr do kąpieli
    - patyczki higieniczne
    - płatki kosmetyczne dla niemowląt cleanic
    - płyn do kąpieli z oliwką bobini
    Nie kupuję na razie laktatora, podgrzewacza, starylizatora i termometru.
    Butelki i smoczki mam z warsztatów, też zobaczę potem.
    Podpaski poporodowe dostałam od koleżanek i mam zapas.
    Pampersy kupiłam w Auchan, proszki i płyny do prania też kupiłam i dostałam więc jest niezły zapas.
    Mam jeszcze Emolium dużą butlę i Bepanthen z warsztatów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2016, 20:31

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze octenisept i płyn do higieny Lacibios pregna, używam go przez całą ciażę i jestem bardzo zadowolona, nic się nie przyplątuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2016, 20:20

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Aguś77 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety również nie dołączymy się do Basieńki - po USG genetycznym na 70% chłopczyk. Pytanie tylko na ile to jest wiarygodne na takim etapie ;)

2nn343r856geaxci.png
  • Aguś77 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza, o jakich warsztatach wspominałaś?

2nn343r856geaxci.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezpłatne warsztaty dla przyszłych mamuś, ja byłam na:
    - Mama wie (świetne!!!) http://www.mama-wie.pl/
    - Mamo to ja http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html - dużo nas było i troszkę gorzej wypadły przez tempo i ścisk
    - Bezpieczny maluch - tu większy nacisk na bezpieczeństwo, czyli fotelik i pierwsza pomoc - też bardzo fajne, http://bezpiecznymaluch.com.pl/

Jeśli macie możliwość to myślę, że warto się wybrać, dużo fajnych informacji na temat opieki, pierwszej pomocy itp, wykłady prowadzą specjaliści, wiadomo trochę reklamowania konkretnych produktów jest, ale z umiarem, mnóstwo próbek w prezencie i możliwość wygrania fajnych nagród.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ