X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pierwsze fasolki po długich staraniach
Odpowiedz

Pierwsze fasolki po długich staraniach

Oceń ten wątek:
  • urocza Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posty zniknęły na wielu wątkach. Podpytam koleżankę, która rodziła miesiąc temu,pokazywała mi tą witaminę,ale nie zapamiętałam. Może w szkole rodzenia coś powiedzą,ale to dopiero pod koniec sierpnia. U mnie na suszarce od wczoraj wiszą ciuszki :) słodki widok :)

adrenalina, kalika, Anatolka lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wczoraj pierwsze pranie :) juz wyschło dzis kolejne i prasowanko. Okaze sie czy trzeba cos dokupić :)

kalika, Anatolka lubią tę wiadomość

• kalika Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belly oszalalo... Też miałam cudze kalendarze i nie swój awatar... Do tego posty znikły...

Wit. D podaje się każdemu niemowlakowi od urodzenia - 400 jednostek 1xdziennie. Witamine K otrzymują tylko niemowlęta karmione piersią - od 15 doby życia do końca 3 miesiąca życia, 1 z dziennie 150 mikrogramow. Od tego roku sa nowe zalecenia dotyczące podawania wit.K, dlatego na rynku są tylko 2 prrparaty, które zawiersja ja w nowej, zwiększonej dawce: Neonatus K 150 i K-vitum 150. Te preparaty łączone zawierające K+D mają starą, mała dawkę wit.K.

adrenalina, urocza, Sylwia91 lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• urocza Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kalika! Wiedziałam, że nas oświecisz :) Dzisiaj paskudna pogoda,ale dzięki temu odespałam chyba cały tydzień :) ja na razie ubranek mam dość,jeszcze mam coś dostać od koleżanki,nie dam rady wszystkiego użyć.
    Czy wybieracie się podejrzeć jak wygląda porodówka w waszym szpitalu? Ja jestem na etapie wyboru szpitala,czytam opinie,pytam koleżanki i faworyta już mam ;) po niedzieli zadzwonie i podpytam jak to wygląda.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak bede na prenatalnych to tez zamierzam odwiedzić dwie polikliniki i któraś wybrać. (Pisałam ze chce rodzic prywatnie ) ale jak synek bedzie chciał wyjsć wczesniej to nie bede miała wyjścia jak urodzić w szpitalu w swoim mieście a jest tylko jeden szpital, także wyboru nie mam za wielkiego.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dostałam zalecenie nowe ze szpitala o 150j Wit K i 400 D. Dwie osobne kapsulki, które wyciska się Maleństwo wprost do buzi. W aptekach jeszcze nie zawsze wiedzą. Wczoraj kupowałam i pani farmaceutka usilnie chciała mi dać stara dawkę Wit K twierdząc, że dawka zależy od przekonań pediatry :-/

adrenalina lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w geminii jest K+D w tych nowych wyższych dawkach:
    http://www.aptekagemini.pl/kid-vitum-150mcg-x-36-kaps.html

adrenalina, Anatolka, kalika lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza wrote:

Wszystko ok ale od 15 doby, wcześniej dajesz samą D :-) wiec tez trzeba kupić jakieś małe opakowanie :-)

urocza lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza wrote:

Oooo, coś nowego. Nawet nie widziałam że już wprowadzili do sprzedaży. Widać, że dawno w pracy nie byłam ;p

urocza lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• urocza Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika nadrobisz za jakieś półtora roku. Ja na razie pracuję,ale od września na bank zwolnienie. Potem przerwa co najmniej do lutego 2018 :)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 29 tc <3 za tydzień magiczna 3 z przodu! :D jeju już się nie mogę doczekać! Wy też oglądacie wciąż ubranka dla maluszka? Ja co jakiś czas chodzę do pokoju Basi i ogladam, przekladam, dotykam i liczę :D czy mi się kochane wydaje czy moja mała jest w naszym gronie póki co jedyną dziewczynką? :D

urocza lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Basia to jedyna dziewczynka na tym wątku póki co. Bo dziewczyny które doszły niedawno jeszcze nie wiedza napewno co bedzie :) Basia bedzie miała branie :)
    A co do ciuszków to codziennie oglądam i dotykam i nie tylko ciuszki ale przewijak, ktory jest w folii ale chociaz przez nią podotykam :)
    Juz dwa prania za mna jutro zrobię trzecie i zacznę prasować. Bo nie ogarnę tego prasowania jak tylko bede prac.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia będzie przebierać w chłopakach ;)
    Ja też zrobiłam dwa wielkie prania, teraz przerwa,trzeba nasze rzeczy przeprać. Jutro zamykam koszyk w aptece,ale pewnie jeszcze będę zamawiać na początku września. Jeśli macie w okolicy Auchan to tam można kupić najtaniej pampersy. 22sztuki za 12zł i 88 za 46zł.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza, te ceny pampkow w Auchan to na rozmiar 1 czy 2? Ja ostatnio kupiłam Pampers Premium Care 2 opakowanie 80 sztuk za 37,99 w Rossmanie.
    Podzielisz się ostateczna lista z apteki? Też bym już chciała zamówić, ale ciągle mam wrażenie że czegoś brakuje i odciagam ten moment ;) Jeśli chcesz, to ja swoją też się podzielę :)

Sylwia, Basia jest póki co jedyna kobietka w tym gronie. Miejmy nadzieje, że niedługo dołącza do niej kolejne młode damy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2016, 19:29

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• urocza Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampersy to 1. To ich normalna cena,bez promocji. O dwójkach na razie nie myślę,bo szykuje się raczej maleństwo. Zaraz podeślę listę,tylko wejdę na kompa.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lista w aptece:
    - wkładki laktacyjne Canpol (Standard i Aloevera)
    - podkłady higieniczne sopelek - na przewijak i w podróży
    - majtki poporodowe siateczkowe wielorazowe (bo nie ma canpola jednorazowych siateczkowych)
    - podkłady poporodowe ultrachłonne
    - pieluchy tetrowe Weber
    - pieluchy flanelowe Weber - teraz ich nie ma na stanie wiec dokupię później
    - maść Maltan
    - maść Linomag zielony
    - espumisan dla niemowląt
    - wit KiD-vitum (chwilowy brak dokupię potem)
    - wit D-vitum
    - sól fizjologiczna Unimer baby w ampułkach
    - aspirator Nose Frida + filtry do aspiratora
    - szczoteczka do włosów z naturalnego włosia+grzebyk
    - nożyczki, cążki, pilniczek
    - termometr do kąpieli
    - patyczki higieniczne
    - płatki kosmetyczne dla niemowląt cleanic
    - płyn do kąpieli z oliwką bobini
    Nie kupuję na razie laktatora, podgrzewacza, starylizatora i termometru.
    Butelki i smoczki mam z warsztatów, też zobaczę potem.
    Podpaski poporodowe dostałam od koleżanek i mam zapas.
    Pampersy kupiłam w Auchan, proszki i płyny do prania też kupiłam i dostałam więc jest niezły zapas.
    Mam jeszcze Emolium dużą butlę i Bepanthen z warsztatów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2016, 20:31

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze octenisept i płyn do higieny Lacibios pregna, używam go przez całą ciażę i jestem bardzo zadowolona, nic się nie przyplątuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2016, 20:20

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Aguś77 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety również nie dołączymy się do Basieńki - po USG genetycznym na 70% chłopczyk. Pytanie tylko na ile to jest wiarygodne na takim etapie ;)

2nn343r856geaxci.png
  • Aguś77 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza, o jakich warsztatach wspominałaś?

2nn343r856geaxci.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezpłatne warsztaty dla przyszłych mamuś, ja byłam na:
    - Mama wie (świetne!!!) http://www.mama-wie.pl/
    - Mamo to ja http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html - dużo nas było i troszkę gorzej wypadły przez tempo i ścisk
    - Bezpieczny maluch - tu większy nacisk na bezpieczeństwo, czyli fotelik i pierwsza pomoc - też bardzo fajne, http://bezpiecznymaluch.com.pl/

Jeśli macie możliwość to myślę, że warto się wybrać, dużo fajnych informacji na temat opieki, pierwszej pomocy itp, wykłady prowadzą specjaliści, wiadomo trochę reklamowania konkretnych produktów jest, ale z umiarem, mnóstwo próbek w prezencie i możliwość wygrania fajnych nagród.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ