Pierwsze fasolki po długich staraniach
-
WIADOMOŚĆ
-
Posty zniknęły na wielu wątkach. Podpytam koleżankę, która rodziła miesiąc temu,pokazywała mi tą witaminę,ale nie zapamiętałam. Może w szkole rodzenia coś powiedzą,ale to dopiero pod koniec sierpnia. U mnie na suszarce od wczoraj wiszą ciuszki słodki widok
adrenalina, kalika, Anatolka lubią tę wiadomość
-
Belly oszalalo... Też miałam cudze kalendarze i nie swój awatar... Do tego posty znikły...
Wit. D podaje się każdemu niemowlakowi od urodzenia - 400 jednostek 1xdziennie. Witamine K otrzymują tylko niemowlęta karmione piersią - od 15 doby życia do końca 3 miesiąca życia, 1 z dziennie 150 mikrogramow. Od tego roku sa nowe zalecenia dotyczące podawania wit.K, dlatego na rynku są tylko 2 prrparaty, które zawiersja ja w nowej, zwiększonej dawce: Neonatus K 150 i K-vitum 150. Te preparaty łączone zawierające K+D mają starą, mała dawkę wit.K.adrenalina, urocza, Sylwia91 lubią tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Dzięki Kalika! Wiedziałam, że nas oświecisz Dzisiaj paskudna pogoda,ale dzięki temu odespałam chyba cały tydzień ja na razie ubranek mam dość,jeszcze mam coś dostać od koleżanki,nie dam rady wszystkiego użyć.
Czy wybieracie się podejrzeć jak wygląda porodówka w waszym szpitalu? Ja jestem na etapie wyboru szpitala,czytam opinie,pytam koleżanki i faworyta już mam po niedzieli zadzwonie i podpytam jak to wygląda. -
Ja jak bede na prenatalnych to tez zamierzam odwiedzić dwie polikliniki i któraś wybrać. (Pisałam ze chce rodzic prywatnie ) ale jak synek bedzie chciał wyjsć wczesniej to nie bede miała wyjścia jak urodzić w szpitalu w swoim mieście a jest tylko jeden szpital, także wyboru nie mam za wielkiego.
-
Ja tez dostałam zalecenie nowe ze szpitala o 150j Wit K i 400 D. Dwie osobne kapsulki, które wyciska się Maleństwo wprost do buzi. W aptekach jeszcze nie zawsze wiedzą. Wczoraj kupowałam i pani farmaceutka usilnie chciała mi dać stara dawkę Wit K twierdząc, że dawka zależy od przekonań pediatry
adrenalina lubi tę wiadomość
-
urocza wrote:Dziewczyny w geminii jest K+D w tych nowych wyższych dawkach:
http://www.aptekagemini.pl/kid-vitum-150mcg-x-36-kaps.html
Wszystko ok ale od 15 doby, wcześniej dajesz samą D wiec tez trzeba kupić jakieś małe opakowanieurocza lubi tę wiadomość
-
urocza wrote:Dziewczyny w geminii jest K+D w tych nowych wyższych dawkach:
http://www.aptekagemini.pl/kid-vitum-150mcg-x-36-kaps.html
Oooo, coś nowego. Nawet nie widziałam że już wprowadzili do sprzedaży. Widać, że dawno w pracy nie byłam ;purocza lubi tę wiadomość
-
Witamy się w 29 tc za tydzień magiczna 3 z przodu! jeju już się nie mogę doczekać! Wy też oglądacie wciąż ubranka dla maluszka? Ja co jakiś czas chodzę do pokoju Basi i ogladam, przekladam, dotykam i liczę czy mi się kochane wydaje czy moja mała jest w naszym gronie póki co jedyną dziewczynką?
urocza lubi tę wiadomość
-
Tak Basia to jedyna dziewczynka na tym wątku póki co. Bo dziewczyny które doszły niedawno jeszcze nie wiedza napewno co bedzie Basia bedzie miała branie
A co do ciuszków to codziennie oglądam i dotykam i nie tylko ciuszki ale przewijak, ktory jest w folii ale chociaz przez nią podotykam
Juz dwa prania za mna jutro zrobię trzecie i zacznę prasować. Bo nie ogarnę tego prasowania jak tylko bede prac.Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
Basia będzie przebierać w chłopakach
Ja też zrobiłam dwa wielkie prania, teraz przerwa,trzeba nasze rzeczy przeprać. Jutro zamykam koszyk w aptece,ale pewnie jeszcze będę zamawiać na początku września. Jeśli macie w okolicy Auchan to tam można kupić najtaniej pampersy. 22sztuki za 12zł i 88 za 46zł.Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
Urocza, te ceny pampkow w Auchan to na rozmiar 1 czy 2? Ja ostatnio kupiłam Pampers Premium Care 2 opakowanie 80 sztuk za 37,99 w Rossmanie.
Podzielisz się ostateczna lista z apteki? Też bym już chciała zamówić, ale ciągle mam wrażenie że czegoś brakuje i odciagam ten moment Jeśli chcesz, to ja swoją też się podzielę
Sylwia, Basia jest póki co jedyna kobietka w tym gronie. Miejmy nadzieje, że niedługo dołącza do niej kolejne młode damyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2016, 19:29
Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
Moja lista w aptece:
- wkładki laktacyjne Canpol (Standard i Aloevera)
- podkłady higieniczne sopelek - na przewijak i w podróży
- majtki poporodowe siateczkowe wielorazowe (bo nie ma canpola jednorazowych siateczkowych)
- podkłady poporodowe ultrachłonne
- pieluchy tetrowe Weber
- pieluchy flanelowe Weber - teraz ich nie ma na stanie wiec dokupię później
- maść Maltan
- maść Linomag zielony
- espumisan dla niemowląt
- wit KiD-vitum (chwilowy brak dokupię potem)
- wit D-vitum
- sól fizjologiczna Unimer baby w ampułkach
- aspirator Nose Frida + filtry do aspiratora
- szczoteczka do włosów z naturalnego włosia+grzebyk
- nożyczki, cążki, pilniczek
- termometr do kąpieli
- patyczki higieniczne
- płatki kosmetyczne dla niemowląt cleanic
- płyn do kąpieli z oliwką bobini
Nie kupuję na razie laktatora, podgrzewacza, starylizatora i termometru.
Butelki i smoczki mam z warsztatów, też zobaczę potem.
Podpaski poporodowe dostałam od koleżanek i mam zapas.
Pampersy kupiłam w Auchan, proszki i płyny do prania też kupiłam i dostałam więc jest niezły zapas.
Mam jeszcze Emolium dużą butlę i Bepanthen z warsztatów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2016, 20:31
-
Bezpłatne warsztaty dla przyszłych mamuś, ja byłam na:
- Mama wie (świetne!!!) http://www.mama-wie.pl/
- Mamo to ja http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html - dużo nas było i troszkę gorzej wypadły przez tempo i ścisk
- Bezpieczny maluch - tu większy nacisk na bezpieczeństwo, czyli fotelik i pierwsza pomoc - też bardzo fajne, http://bezpiecznymaluch.com.pl/
Jeśli macie możliwość to myślę, że warto się wybrać, dużo fajnych informacji na temat opieki, pierwszej pomocy itp, wykłady prowadzą specjaliści, wiadomo trochę reklamowania konkretnych produktów jest, ale z umiarem, mnóstwo próbek w prezencie i możliwość wygrania fajnych nagród.