X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pierwsze fasolki po długich staraniach
Odpowiedz

Pierwsze fasolki po długich staraniach

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika Ty to jesteś przygotowana lepiej niż w szpitalu personel hehehe :) ja z higienicznych rzeczy nie mam jeszcze nic oprócz opakowania wkładek laktacyjnych które dostałam bo ciocia nie skorzystała. Zacznę takie zakupy we wrześniu chyba, chociaż już się rozglądam za promocjami :)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, ja podobnie jak urocza, chciałabym wszystko kupić już w sierpniu żeby we wrześniu zająć się odpoczywaniem i czytaniem ;) Mam nadzieję, że się uda.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się chyba w sierpniu finansowo nie wyrobię bo OC się w sierpniu kończy i przegląd techniczny trzeba zrobić :( ale już i tak sporo rzeczy mamy, te najdroższe czyli meble i łóżeczko są.

• kalika Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety kwestia finansowa stanowi ciemna stronę mocy. Mi od jakiegoś czasu wydawało się, że najgorsze już za nami, jednak jak się dodaje do siebie te kwoty wydane na drobiazgi to okazuje się, że ciągle wydajemy jakieś niebotyczne sumy na potrzebne rzeczy.
    Sylwia, Ty masz termin na koniec października, więc we wrześniu spokojnie możesz się zająć jeszcze zakupami. Nic się nie martw, ze wszystkim zdążycie.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak wydatki sa ogromne, sama sie nie spodziewałam. Ciagle wydaje mi sie ze nie mam paru rzeczy tylko drobiazgów. Ale codziennie przypomina mi sie ze przeciez jeszcze to i to ehh. .
    Ale czego sie noe robi dla najukochańszego dzieciątka na ziemi. Niedawno całe swoje oszczędności ładowaliśmy w klinikę, wiec duzo przyjemniej jest zostawiać kasę w sklepach niz tam.
    Dzis kupiłam zarąbisty stanik do karmienia :) jestem bardzo zadowolona- moj pierwszy ;)
    No i czekam na pościel dzisiaj :) i do wypłaty juz nic nie kupie bo juz sie spłukałam.

• milagro Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w rozpoczętym 9 tygodniu ;)
    Adrenalina masz racje o wiele przyjemnniej jest wydawać pieniądze na maluszka niż zostawiac je w klinikach nie wiedząc nawet czy Ci tam pomogą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 12:51

adrenalina, urocza, Sylwia91 lubią tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • urocza Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj ja też zdecydowanie wolę wydawać kasę na maluszka niż zostawiać w klinice.
    Sporo kasy poszło na leczenie, suplementy i zabiegi, teraz dużo przyjemniej wydaje się oszczędności :)
    Miałam dziś usg na nfz, trwało 5 minut... nic nie widziałam, dowiedziałam się na koniec, że wygląda na to, że wszystko jest w porządku, mały ma 1,5 kg i jest nadal chłopcem. Także czeka mnie jednak usg prywatnie. Ciesze się, że na poprzednie usg nie chodziłam do tego lekarza bo chyba bym zwariowała z takim podejściem lekarza do ważnego usg.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po dzisiejszej wizycie :) Maluszek ma się dobrze ma już całe 2cm i bijące serduszko. Pierwszy raz miałam usg przez brzuch. Zaczyna do mnie powoli docierać że jestem w ciazy :)

kalika, urocza, Sylwia91 lubią tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, zgadzam się, że lepiej jest kupować rzeczy dla dzidziusia niż zostawiać w klinikach - ale pewnie większość z nas musiała przez to przejść. Chyba dlatego my teraz tak szalejemy z zakupami dla synka :) Do tego wciąż urządzamy dom, aktualnie robimy taras, balustrady na balkonach i automatyczne podlewanie, więc jest faktycznie urwanie głowy, a oszczędności topnieją w zastraszającym tempie, ale co tam. Przy takim zamieszaniu czas szybciej leci i widzę, że już coraz mniej zostało do porodu, fajowo :)
    U nas już praktycznie wszystko kupione, zostały już naprawdę drobiazgi.

milagro -> gratuluję! Ja pierwsze usg przez brzuch miałam przy dopiero badaniach prenatalnych I trymestru.

ex2bwn15260327bu.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczotka do czyszenia butelek jest zupełnie zbędna, woreczki do mrożenia pokarmu też, szczególnie na poczatku. Odciaganie pokarmu to kiepska sprawa i mega czasochłonna, początkowo boli nawet. Szczególnie przy recznym laktatorze. Zawsze można później dokupić jak jednak "polubi się" odciaganie pokarmu...

Urocza, u mnie w szpitalu nie pozwalali używać majtek jednorazowych, bo są takie sztuczne. Można było wielorazowe z siateczki, bo one są przewiewne. Rozeznaj się w swoim szpitalu jak się zapatrują na to :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 22:53

urocza, Sylwia91, kalika lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka dziś weryfikowałam listę z koleżankami mamusiami,też odradzały te majtki.
    Co do szpitala nie mam jeszcze wybranego,jak dowiem się czy będzie cesarka to wtedy zdecyduje.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Aguś77 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy czułyście kłucie z boku w podbrzuszu? Juz sie zastanawiam co znowu jest nie tak - mam dosc lekarzy po prostu. Od 3 dni zamiast Duphastonu biore dopochwowo Luteinę i od 3 dni mnie normalnie kłuje w brzuchu. Najpierw tak centralnie, od wczoraj po lewej stronie, tak ze promieniuje na noge całą. Pojęcia nie mam co to. Nie chcę non stop jezdzic do szpitali, a obawiam sie ze to moze cos niefajnego byc. Z 1 strony czytam ze wiezadła sie rozciagac moga, z drugiej niektorym kobietom tak sie zaczynało poronienie. I sama juz nie wiem co myslec. No spa nie pomaga - chyba ze sprobuje wieksza dawke może. Ale tez nie mam zadnych plamien i krwawien.. No i myslalam ze na tym etapie ciazy moge juz odetchnac z ulga bo juz sie Ludzik utrzyma...

2nn343r856geaxci.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś takie kłucia większość z nas miała na tym etapie ciąży,potem zresztą też. Może weź magnez. Promieniować na nogę może nerw kulszowy,miałam tak pod koniec pierwszego trymestru,pomagało leżenie i wygrzewanie poduszką elektryczną. Jeśli bardzo się niepokoisz to zajrzyj na izbę,stres nie pomaga.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Aguś77 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza, dziękuję - uspokoiłaś mnie. Bałam się rozgrzewać jakoś bardzo, żeby nie ryzykować, jak z gorącą kąpielą itp. Zdziwiło mnie to, że na ten ból nie działa No Spa. Dzisiaj kupię magnez :) Chwilowo ból i kłucie trochę się zmniejszyło, więc daruję sobie izbę przyjęć - przynajmniej do czasu, gdy znowu nie zacznie mną o ziemię rzucać ;)

2nn343r856geaxci.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez miałam na początku takie kłucia z jednej badz z drugiej strony. Jak zaczęłam II trymestr to sie skomczylo. W drugim ani razu nie miałam kłucia. A w trzecim to dzisiaj poerwszy raz rano mnie zakuło ale lek rozkurczowy podziałał albo przestało poprostu. Moze jeszcze cos tam sie rozciąga :)

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na początku też to męczyło jak chyba każdą z nas. Teraz mnie kłuje jak mała się rozpycha gdzieś na dole np. Kopie w jajniki albo szyjke albo w pęcherz... Ale najbardziej upodobała sobie wchodzenie pod żebra... Tak mnie momentami uwiera że aż ją proszę żeby się przesunela albo stukam lekko w brzuszek :) ostatnio reaguje na moje dotknięcia brzuszka

urocza, Aguś77, kalika lubią tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belly oszalało! Zjadło na mnóstwo postów!
    Też tak miałyście, że po zalogowaniu były inne kalendarze? Adrenalina co do wit K podaje się wszystkim dzieciom. Na pewno przy wypisie o tym powiedzą,chciałam kupić w gemini,dlatego pytałam.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde myślałam ze ten post o wit k nie poszedł bo ja go nie widze.
    Myślisz ze trzeba kupic ta wit do wyprawki ?
    Pytam bo nie mam o tym pojęcia. A tez jak bede zamawiać to bym chciała miec wszystko.

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego postu o wizycie też nie ma :(

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynamy juz 31 tydzień :) <3

urocza, kalika, Sylwia91 lubią tę wiadomość

‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ