X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pierwsze fasolki po długich staraniach
Odpowiedz

Pierwsze fasolki po długich staraniach

Oceń ten wątek:
  • urocza Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia niezły hardkor, trzymaj się dzielnie! Oby już wszystko było dobrze,wiedziałaś wcześniej o uczuleniu na ten antybiotyk?

Sylwia91 lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże Syliwa bardzo współczuje sytuacji. Nawet nie chce sobie wyobrażać ci musiałaś przejść dzisiaj. Masakra.
    Czy juz wasze tętna wróciły do normy ?
    Kuzwa nawet w szpitalu nie mozna czuć sie bezpiecznie. A niby XXI wiek.
    Trzymajcie sie dziewczyny. Nievh każdy kolejny dzień bedzie po tysiąckroć lepszy niz dzisiejszy.

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, pytali czy mam jakieś uczulenia ale powiedział że nie wiem,więc z łaski swojej mogli najpierw sprawdzić... :( na szczęście mała już jest ruchliwa i ja jestem spokojna :)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, niestety uczulenia na leki nie sprawdza się przed ich podaniem, także nic nie zostało zaniedbane. Prawda jest taka, że każdy lek może spowodować tego typu reakcje uczuleniowa, a o alergii na lek dowiadujemy się dopiero, gdy jej objawy się pojawia. Na przyszłość musisz zawsze mówić co i po jakim leku Cie spotkało, żeby nigdy nie był Ci już podany.
    Najważniejsze, że wszystko skończyło się szczęśliwie. Odpoczywajcie teraz dziewczynki kochane :*

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Tami Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Matko :O współczuje :( kiedyś o uczuleniach na leki pisali w książeczce zdrowia- stad ja wiem ze mam na penicylinę....

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naprawdę to nie wiadomo czy to przez lek ale ordynator to podejrzewa bo innego powodu nie było.
    Kiedyś jak miałam przy infekcji posiew to od razu był zrobiony diagram ten antybiotykowy na jaki antybiotyk reaguje dana bakteria itd. Chociaż tyle by mnie ucieszyło... Ale ogólnie ten lekarz był dziwny i nie do końca miły.

• kalika Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, ale z tego co pisałaś, to posiew wyszedł ujemny, czyli bakterie nie wyrosly, a więc i antybiogramu zrobić się nie da, bo nie ma czemu. Jak się dziś czujesz?

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fakt. No ale mogli go wtedy odstawić a nie ciągnąć 5 dni gdzie wynik był po dwóch... :( dzisiaj czujemy się dobrze, maleńka fika w brzuszku, na ktg pierwszy raz zobaczyłam magiczne 0% :) wspaniale jest póki co ale się nie nakręcam na wypis dzisiaj bo wyników nie ma.

kalika, urocza lubią tę wiadomość

• sandrita86 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć :) mogę dołączyć? jestem w pierwszej ciąży po prawie 3 latach starań. iui zakończone sukcesem :) tp niby na 16-04-2017... dzisiaj pierwsza wizyta u lekarza. Na razie jeszcze nie potrafię się cieszyć, że się udało żeby nie zapeszyć. Nie mam zbyt wielu objawów - tylko wzdęty brzuch, senność i zmęczenie. Mam nadzieję, ze zostanę utaj na dłużej :)

urocza, milagro, Sylwia91, kalika lubią tę wiadomość

p19ulhb89feboquk.png

starania od 2013 (z przerwami) od 11-2015 starania pełną parą
    4 cykle z CLO
    problem męski - mała ilość plemników
    Hashimoto
    15-03 -2016 HSG = jajowody drożne
    23-07-2016 IUI :)
  • urocza Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia super,że samopoczucie i Wasze zdrówko dużo lepiej :)
    Sandrita witamy!
    Gratuluje,mega szczęście,sama miałam 4IUI bez powodzenia. Daj znać jak po wizycie.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrita witaj !
    Ja przeszłam 4iui nieudane i pierwsza próbę ivf tez nieudana, naszczescie przy drugiej sie udało :)

• milagro Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Sandrita :) Kciuki za dzisiejszą wizytke :)
    Ja jestem po 5iui i 2ivf nieudanych. I udało się naturalnie ;)
    Sylwia za Was też kciuki cały czas trzymam:)

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrita witamy u nas :*

Kurcze pamiętam jak sama dołączałam do tego wątku a tu już rodzić niedługo przyjdzie :) ale zleciało...

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Sylwia, niedługo będziemy zdawać relacje z porodu a potem pisać o kupkach i ząbkowaniu.

• sandrita86 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milagro wrote:
    Witaj Sandrita :) Kciuki za dzisiejszą wizytke :)
    Ja jestem po 5iui i 2ivf nieudanych. I udało się naturalnie ;)
    Sylwia za Was też kciuki cały czas trzymam:)

Milagro to jaki u Was był problem, że ze wspomaganiem nie wyszło a naturalnie pyknęło? :)

p19ulhb89feboquk.png

starania od 2013 (z przerwami) od 11-2015 starania pełną parą
    4 cykle z CLO
    problem męski - mała ilość plemników
    Hashimoto
    15-03 -2016 HSG = jajowody drożne
    23-07-2016 IUI :)
  • milagro Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrita86 wrote:
    Milagro to jaki u Was był problem, że ze wspomaganiem nie wyszło a naturalnie pyknęło? :)

U nas problem był złożony ;) Staraliśmy się 5 lat. Ja miałam zdiagnozowane PCO, wysoką prolektyne, wrogi sluz, endometrioze i ogolny bałagan hormonalny. Do tego moj M miał obniżone parametry nasienia. Większość lekarzy nie dawała nam szans na naturalne poczęcie. Po 5 iui i 2 ivf byłam załamana. Poszliśmy do naprotechnologa bo stwierdziliśmy, ze jak wszystkiego nie sprobujemy to bedziemy załowac. Tam dr porobil mi mnostwo badan i stwierdzil, ze jak unormuje moje hormony to jest szansa. Przeszłam na diete( bez glutenu, jajek i mleka) i po dwóch miesiacach zaszłam w ciąze, ktora niestety okazała sie biochemiczna. Dalej kontynuowałam diete brałam jakies leki no i udało się :)Tak to u nas w wielkim skrocie wygladało ;)

A jak Twoja wizyta dzisiejsza?

kalika, Sylwia91, urocza lubią tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja. U mnie deszczowo.
    W sumie nawet jakby świeciło słońce to i tak ja w łożku leżę i nigdzie nie ruszam sie.
    Wlasnie rozpakowałem paczuszkę z gemini :) uwielbiam to żebym była miliarderka to codziennie by mi przywozili takie paczuchy :D

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Witamy się z domciu :) dzisiaj nas wypisali pod warunkiem wizyty za 7-10 dni więc idę do poradni 26.08 na kontrolę pessara. Przed wyjściem zrobili nam usg, Basieńka na pewno jest dziewczynką :) wszystko z nią dobrze, waży 1.3kg i na raporcie z usg wynika że z wagi jest o tydzień młodsza, więc w sumie i dobrze że nie waży dużo, ale wiem, że jeszcze może się dużo zmienić. Najważniejsze że jesteśmy już w domu :)

adrenalina, milagro, kalika lubią tę wiadomość

• Aguś77 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, to super. Mam nadzieje, ze dobrze sie czujecie. Poza kontrolą dostałyscie jakies zalecenia? Odpoczywaj i nie stresuj się niczym :) My właśnie szykujemy się na IP chyba - od wczoraj brzuch mnie boli jakoś tak na dole - wzięłam już 3 no-spy dzisiaj i nic. Próbowałam rozchodzić - i nic. Może przesadzam z tym jezdzeniem na IP, ale nie chcę, żeby sie okazało np. że Ludzikowi przestało bić serduszko :(

2nn343r856geaxci.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś nie martw się tym, zatrzymanie serduszka płodu nie objawia się raczej żadnym bólem i często kobiety dowiadują się po długim czasie. Na pewno z dzidzią w porządku. Mnie w tych tygodniach też bolał często brzuszek a było wszystko w porządku :* ale sprawdź wszystko żebyś była spokojna. Gdy Cię boli to raczej się połóż a nie chodź :D i nie dotykaj brzuszka. Mi nawet usg robiła dziś na szybko żeby nie pobudzić skurczy

‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ