Pierwsze fasolki po długich staraniach
-
WIADOMOŚĆ
-
milagro wrote:U nas problem był złożony Staraliśmy się 5 lat. Ja miałam zdiagnozowane PCO, wysoką prolektyne, wrogi sluz, endometrioze i ogolny bałagan hormonalny. Do tego moj M miał obniżone parametry nasienia. Większość lekarzy nie dawała nam szans na naturalne poczęcie. Po 5 iui i 2 ivf byłam załamana. Poszliśmy do naprotechnologa bo stwierdziliśmy, ze jak wszystkiego nie sprobujemy to bedziemy załowac. Tam dr porobil mi mnostwo badan i stwierdzil, ze jak unormuje moje hormony to jest szansa. Przeszłam na diete( bez glutenu, jajek i mleka) i po dwóch miesiacach zaszłam w ciąze, ktora niestety okazała sie biochemiczna. Dalej kontynuowałam diete brałam jakies leki no i udało się :)Tak to u nas w wielkim skrocie wygladało
A jak Twoja wizyta dzisiejsza?
Milagro to faktycznie u Was długa historia
moja wizyta ok - na razie tylko pęcherzyk bez zarodka ale to podobno jest ok bo wczesna ciąża - ważne , ze umiejscowiona prawidłowo
starania od 2013 (z przerwami) od 11-2015 starania pełną parą
4 cykle z CLO
problem męski - mała ilość plemników
Hashimoto
15-03 -2016 HSG = jajowody drożne
23-07-2016 IUI -
Sandrita ja zarodek i serduszko zobaczyłam w 6t2d więc u Ciebie na tym etapie jest wszystko ok
Agus jak tam u Ciebie? Byłaś na ip? Mam nadzieję ze wszystko dobrze
Sylwia cieszę się,że już jesteście w domu. Obyście do porodu już szpitala nie odwiedzalyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 10:30
Sylwia91 lubi tę wiadomość
Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
Byłam na IP. Z dzieckiem wszystko ok. Dostałam zastrzyk rozkurczowy, ale działał 20 minut tylko. W życiu tak mnie brzuch nie bolał - ani nospa ani paracetamol nie działają. Kazali mi wrócić na usg gdyby dalej bolało , ale mam już dość lekarzy i nie wiem co to da. Może ginekologicznie wszystko
wszystko ok, ale może to nerki czy coś... -
Agus77 dobrze, ze z maluszkiem wszystko dobrze
Mnie narazie brzuch boli sporadycznie chociaż są momenty ze mocniej ciągnie np.dziś. Ja tłumaczę sobie, ze to się macica rozciąga.
Może poprostu Ty tak to mocno odczuwasz. A co Ci na ip powiedzieli o tych bólach?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 15:26
Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
Mnie w pierwszym trymestrze tez tak ciągnęło czasami ze sie
Wyprostować dobrze nir mogłam. Ale lekarz mowil ze jest dobrze i ze w takim przypadku mam brac lek rozkurczowy minimum 5 dni. I przechodziło nawet po odstawieniu leku. W drugim trymestrze wogole nie bolało. A teraz w trzecim to juz cieżko ze wszystkim nawet z boku na bok sie przeturlac
I w trzecim trymestrze yez juz pisałam ze bolało mnie jak na miesiączkę pobrałam tydzień lekow rozkurczowych i narazie bol przeszedł.
Mi lekarz powiedział ze te tabletki mi ani dziecku nie zaszkodzą, gorzej by zaszkodził poród przedwczesny i wzięłam sobie to do serca -
ja mam te bóle miesiączkowe mimo że biorę no-spe Zaczynam się martwić czy rozwarcie się nie robi, albo szyjka nie skraca Zastanawiam się czy pessar mi nie spadł bo wczoraj jak aplikowałam lek to miałam wrażenie że jakoś dziwnie go wyczuwam... Boję się panicznie wizyty u lekarza 26.08...
-
Niestety nie mam takiej opcji bo jest na urlopie i dlatego musiałam się zapisać na kontrolę do poradni do innego lekarza i dali mi najszybszy termin jaki się dało do tego czasu będę leżeć w łóżku i może nic się nie stanie, przecież gdybym rodziła to odszedł by czop i wody itd.. Prawda? Będzie dobrze, musi
-
Bo miałaś skurcze i tak moze to nazywają, ale spokojnie. Jak bedzie dalej bolało albo sie cos działo to zadzwoń do lekarza albo jedz na IP szkoda nerwów i stresu :*
Kupiłam wczoraj leżaczek/bujaczek z fisher price w komisie jak nowy za 90 zł wypralam go i jak ze sklepu -
Zazdroszczę Wam tych zakupów chciałabym już też być na tym etapie a tu dopiero początek czy u Was dolegliwości były od samego początku? Bo mnie jakoś tak oszczędzają - tylko wzdęcie i senność i ciężkie piersi ale nie bolesne poza tym nie pomyślałabym, ze w ciąży jestem.
starania od 2013 (z przerwami) od 11-2015 starania pełną parą
4 cykle z CLO
problem męski - mała ilość plemników
Hashimoto
15-03 -2016 HSG = jajowody drożne
23-07-2016 IUI