X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pierwsze fasolki po długich staraniach
Odpowiedz

Pierwsze fasolki po długich staraniach

Oceń ten wątek:
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede mną dopiero całe przygotowywania bo mamy mieszkanie w remoncie i tak na dobra sprawę nawet nie wiem czy zdążymy do momentu mojego porodu. Tak wiec jest opcja ze wrócę z małym do rodziców a mieszkanie będziemy remontować dalej. Wiec ja zostawiłam wszystko na ostatni moment. Nawet nie wiem co kupować a co nie bo bo w moim pokoju u rodziców nie ma zbyt wiele miejsca.... ałe myśle ze pranie zrobię Ok 35 tc :)

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja można :) widze ze sporo znajomych twarzyczek :)

urocza lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • urocza Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem ciekawa,która z nas jako pierwsza wyląduje na porodówce, obstawiam Kalikę :)
    Ania super, że do nas zawitałaś :)
    Jak tam samopoczucie? Nudna ciąża? ;)
    Moje bolące gardło zamieniło się w uporczywy kaszel,już nie mam pomysłów jak się leczyć, prenalen,isla,imbir,cytryna i miód nie pomagają,jeszcze syrop z cebuli,a potem się poddaje. Nie ma to ciążowych dolegliwości to nadrabiam prze

Ania_84, kalika lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam przeziębieniem w upały :(

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza bidulko :( leżeć w łóżku i wygrzewać! Oby szybko przeszło! Podobno przeziębienie nieleczone trwa 7 dni, a leczone tydzień ;) <3

Ja prania i prasowania nie mogę zostawić na późniejsze tygodnie, bo boję się że nie dam rady, albo znów odwiedzę szpital. Dzisiaj już i tak odczuwam, że za dużo sobie pozwoliłam przez te dwa dni, bo mnie zaczyna znowu krocze całe boleć od chodzenia, więc jak wróciłam z kościoła to przywitałam się z łóżkiem. Mała znowu się przekręcila nóżkami w dół i kopie wszędzie gdzie boli :(

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza wrote:
    Też jestem ciekawa,która z nas jako pierwsza wyląduje na porodówce, obstawiam Kalikę :)
    Ania super, że do nas zawitałaś :)
    Jak tam samopoczucie? Nudna ciąża? ;)
    Moje bolące gardło zamieniło się w uporczywy kaszel,już nie mam pomysłów jak się leczyć, prenalen,isla,imbir,cytryna i miód nie pomagają,jeszcze syrop z cebuli,a potem się poddaje. Nie ma to ciążowych dolegliwości to nadrabiam prze
    ojjjj współczuje :(

generalnie dobrze I trymestru nie odczułam praktyczne :) jedynie co to nie miałam ochoty jeść ;)i schudłam 5 kg

może te dlatego ze nie miałam czasu myśleć 5 dni przed pozytywnym testem maż miał wypadek dwie nogi złamane 6 tyg w gipsie wiec opieka nad lezącym :/ załatwianie rehabilitacji i innych konsultacji później jak już zdjęli gips miala ruszyć rehabilitacja to oderwał sie skrze poszedł do płuca wylądował na intensywnej .. i tak miałam cały I trym :)

na szczęście stajemy na nogi :)
    co prawda rozpoczęłam II trym pobytem w szpitalu bo miałam mega bóle , kłucia ..takie jakby skurcze ale teraz już spokojnie :)
    maluch ma się dobrze rośnie jak na drożdżach :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Aguś77 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Ania :) Kurcze, to miałaś "przygody" na początku. Mam nadzieję, że teraz już Mąż się lepiej czuje i jakoś dochodzi do siebie. Jesteś bardzo dzielna, że sobie z tym wszystkim tak poradziłaś :) :)

Urocza, na kaszel wykrztuśnie działa sok z buraka. Tylko nie jakieś badziewie ze sklepu... normalnie bierzesz buraka, robisz w nim "dołek", mozesz nieco cukru wsypac i pieczesz w piekarniku, az się w dołku pojawi sok i potem kilka razy po łyżeczce go pijesz. Tylko oczywiście nie za późno, żeby Cie w nocy kaszel nie męczył.
    Na gardło polecam baaaardzo gęstego kogla-mogla, takiego, ze łyzeczka w nim staje - na noc, tak zeby po nim nic juz nie jesc. Nie jestem pewna tylko , czy jest dozwolony w ciąży, bo wydaje mi się, że niekoniecznie :/ Może rumianek pij... czosnek jedz..

Sylwia, uważaj na siebie. Lepiej zrobić mniej i stopniowo się posuwać do przodu, niż żeby znowu Wam coś miało dolegać. Dobrze, że nie ma upału znowu, to łatwiej będzie coś robić. Ja w te upały to bez wiatraczka nie funkcjonuję, a wyjdę na zakupy to od razu mi kostki i palce w dłoniach puchną :/

Kiedy zaczęłyście kupowanie rzeczy dla Maluszków?

urocza lubi tę wiadomość

2nn343r856geaxci.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu niezłe przeżycia. Teraz będzie już tylko lepiej! Należy się Wam!
    Sylwia nie szalej! Miałaś się oszczędzać.
    We wtorek mija tydzień choróbska, mam nadzieje, że masz racje. Mały też już ma dosyć kaszlu,wierci się i rozpycha.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia oszczedzaj sie <3

noo miałam trochę przygód .. ale może dzięki temu nie zwariowałam czekając na serduszko i inne etapy :)
    Mąż ma się lepiej powolutku małym kroczkami idziemy do celu jtro sprawdzamy czy skrzepy sie rozpuściły a pózniej zaczynamy rehabiltacje jeszcze musi skonczyc remont zrobić meble do kuchni i do pokoju malucha :) wiec ma co robic :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania dużo zdrówka dla męża! <3 trzymamy kciuki za szybki powrót do zdrowia!

Wiem wiem, od dzisiaj już leżę do piątku, a w piątek mam kontrolę i mam nadzieję że będzie wszystko dobrze. Na szczęście mam opiekę w domu codziennie :)

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Madziuszka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Ania :) Miło Cię tu zobaczyć:) Ja kompletnie nie mam siły na siedzenie na forum, jestem podlamana ostatnio ponieważ prawdopodobnie będziemy mieć cc :( erytrocyty w moczu, infekcja, tragiczne wyniki krwi i duuuza Iga, wizytę mam 8 jak wyniki się nie poprawia to umawiamy cięcie na ostatni tydzień września...

Ania_84 lubi tę wiadomość

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 12 tygodniu :) Jesteśmy po wizycie. Dzidziuch taki ruchliwy, ze ledwo dał się zmierzyć :D

Ania współczuję przeżyć. Zdrówka dla męża :*

Sylwia jak się czujesz ?

adrenalina, Sylwia91 lubią tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubie za przywitanie Madzioszku :D
    ja niestety nastawiam sie z góry na CC bo mój neurolog kategorycznie odmawia mi zezwolenia na SN :/

Milagro to już prenatarne czy taka ogólna ??
    dobrze że wszytsko ok..mój na prenatarnych miał wyrąbane po całości az go dr musiala szturac :D

My czekamy na transport sanitarny mam nadzieje że już u męża nie będzie skrzepów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 12:52

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • milagro Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania narazie taka ogólna wizyta co miesięczna ;) A prenatalne też już niedługo bo 3 września ;)

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuszka trudno przeżyjesz CC, dzidzia zdrowa to i mama bedzie szczesliwa.
    Mnie tez czeka CC. Jeszcze terminu nie znam.

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki współczuję Wam cc, ale jeżeli trzeba to trzeba :* ja jeżeli trzeba będzie to też będę musiała się z tym pogodzić jakoś...

U nas póki co spokojnie bo dzisiaj cały dzień leżę w łóżku i widzę poprawę :)

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagro gratuluję udanej wizyty :) <3 niech maluszek zdrowo rośnie! :)

milagro lubi tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuszka nie przejmuj się tak tą cesarką,jeśli są wskazania to trzeba to zaakceptować, Wasze bezpieczeństwo najważniejsze. Znam dziewczyny,które za łapówe miały cesarkę na życzenie.
    Milagro gratki!
    Sylwia leż dalej
    Ania kciuki za męża.

milagro, Sylwia91 lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • sandrita86 Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)

naprawdę zazdroszczę Wam, że powoli finiszujecie bo ja się wciąż stresuję i chciałabym żeby te poszczególne etapy szybko minęły :) od wczoraj mam straszne duszności tzn. tak mi brakuje powietrza i nawet jak ziewam ( a przez to, że senna jestem to często mi się zdarza) to taki niepełny wdech biorę :( miałyście też może tak? dzisiaj do lekarza idę to może mi coś na to poradzi.

co do cc to ja bym chyba też wolała niż sn. wiem, że dłużej się dochodzi do siebie ale jest raz dwa i po bólu :)

p19ulhb89feboquk.png

starania od 2013 (z przerwami) od 11-2015 starania pełną parą
    4 cykle z CLO
    problem męski - mała ilość plemników
    Hashimoto
    15-03 -2016 HSG = jajowody drożne
    23-07-2016 IUI :)
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrita86 wrote:
    cześć dziewczyny :)

naprawdę zazdroszczę Wam, że powoli finiszujecie bo ja się wciąż stresuję i chciałabym żeby te poszczególne etapy szybko minęły :) od wczoraj mam straszne duszności tzn. tak mi brakuje powietrza i nawet jak ziewam ( a przez to, że senna jestem to często mi się zdarza) to taki niepełny wdech biorę :( miałyście też może tak? dzisiaj do lekarza idę to może mi coś na to poradzi.

co do cc to ja bym chyba też wolała niż sn. wiem, że dłużej się dochodzi do siebie ale jest raz dwa i po bólu :)
    Miałam dokładnie tak samo jak ty. Od poczatku ciazy ciagle mi duszno. Do tego stopnia ze brałam większe oddechu i sie hiperwentylowalam :/ tak zle i tak niedobrze :/

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ