X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pierwsze fasolki po długich staraniach
Odpowiedz

Pierwsze fasolki po długich staraniach

Oceń ten wątek:
  • sandrita86 Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tami pocieszyłaś mnie, że to nie tylko u mnie taka przypadłość ;/ bo już się zastanawiałam czy to przez ciąże czy jakaś inna przyczyna.

p19ulhb89feboquk.png

starania od 2013 (z przerwami) od 11-2015 starania pełną parą
    4 cykle z CLO
    problem męski - mała ilość plemników
    Hashimoto
    15-03 -2016 HSG = jajowody drożne
    23-07-2016 IUI :)
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie dziwiłam ze to juz jak nawet macica nie zaczęła na dobre rosnąć :) ale to bylo i jest normalne :)

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wczoraj dopadły mnie znowu bóle w kroczu... Dokładnie takie jak przed pójściem do szpitala :( przerażona do końca dnia wstałam tylko na siusiu :( zryczałam się jak głupia bo coraz bardziej się boję że mnie zostawią w szpitalu jak pójdę w piątek na kontrol...

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej pory nie wychodziłam z domu. Wczoraj wyszłam i czułam sie jak wampir tak mnie światło oslepialo. A byłam tylko z mężem w meblowym i to samochodem a wieczorem I mnie zaczęło bolec znow, lyknelam nospe, magnez i zasnęłam od dzis leżę dalej nigdzie sie nie ruszam.
    W sumie jutro do lekarza wiec tylko tam sie wybiorę.

Ciekawe ile juz synek wazy :)

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, nie przejmuj sie na zapas, ze wezmą do szpitala. Moze zaleca leżenie w domu tak jak mi.
    szpitala nie dziwie sie ze sie boisz po ostatnich przeżyciach, ale badz dobrej mysli. I duzo wypoczywaj teraz.

• kalika Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, w szpitalu czy nie, najważniejsze, żeby Basia była bezpieczna w brzuszku. Nie masz co zmartwień się na zapas, bo stres Ci nie służy.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane :* ja wiem, że nie ma co się martwić na zapas, ale tak jak adrenalina mówi, po ostatnich przeżyciach mam już dosyć i czuję ogólną niechęć do tego miejsca...

kalika gratuluję skończonego 34 tc! Jeszcze 3 i będzie zupełnie spokojnie! :) ciekawe czy Mikołajek poczeka do października czy postanowi urodzić się we wrześniu :)

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina daj koniecznie znać jutro po wizycie!

adrenalina lubi tę wiadomość

• kalika Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, dzięki. Zobaczymy co ten mój gagatek ma w planach. Póki co siedzi uparcie w brzuszku i niech tam jeszcze z miesiąc wytrzyma. Za tydzień mam wizytę, jestem bardzo ciekawa ile już waży. Mam nadzieję, że rozsądnie podejdzie do sprawy i nie urośnie zbyt duży ;) Ja dziś zrobiłam kolejne pranie rzeczy Mikolaja i trochę poprasowalam. Mam nadzieję, że zdążę wszystko ogarnąć zanim mały się wykluje :)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• urocza Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!
    dołączam do odpoczywających, szyjka się skróciła i rozwarła więc muszę zwolnić tempo.
    Trochę się przeraziłam jak usłyszałam, że maluch może się urodzić dużo wcześniej, a ja w proszku...
    W przyszłym tygodniu muszę wszystko skompletować i spakować torbę, wpadnę też do szpitala na kontrolę tej szyjki, w razie skurczów lub bólu krocza mam jechać natychmiast na izbę.
    Sylwia ten ból napierający na krocze to silny czy raczej delikatny? bo ja miewam ale delikatny i lekarka powiedziała, że to właśnie napierający maluszek.
    Myślałam, że raczej przenoszę ciąże, a tu taka niespodzianka, no nic byle do 37 tygodnia...

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza no właśnie taki mocny.. Czasami jak ruszę nogą to jekne z bólu i łapię się za krocze. Najbardziej boli przy chodzeniu.. Aż się boję co mi jutro powiedzą skoro Tobie tak powiedziała lekarka.. No nic, muszę się przyznać do wszystkiego na wizycie

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo ja po wizycie. Synek wazy 2075 :) i miałam pierwsze ktg :)

Współczuje z tymi szyjkami. W zasadzie ja nie wiem jaka mam szyjkę bo lekarz nic nie mówi o niej :/

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina jak nie mówi to na pewno jest dobrze! Moja też nic nie mówiła. Pierwszy raz kiedy cokolwiek powiedziała o szyjce to było jak się pojawiło rozwarcie i żałuję że w ogóle zaczęłam się dowiadywać o stanie mojej szyjki, już wolałam jak temat był nieporuszany przynajmniej było ok :(
    Gratuluję dużego synusia! :) :* jak wrażenia po ktg? Ja się nie mogłam pierwszym nacieszyć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 18:57

• urocza Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina duży chłopak!
    Długo trwa to ktg? Ciekawa jestem tego badania :)
    Sylwia u mnie tak jak pisałam raczej pobolewanie i to sporadycznie. Co do szyjki jest duże prawdopodobieństwo, że to z powodu kaszlu,który męczy mnie od tygodnia. Badanie szyjki mam na każdej wizycie, nie należy to do przyjemności ;)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie taki duży ten moj synek tylko dwa dni do przodu :)
    Ktg trwało jakies 40 minut. Ale pielegniarki mówiły ze moze i godz potrwać w zależności jak dziecko współpracuje :)
    Jak duzo sie rusza yo troche dluzej trzeba poleżeć, ale mówiły ze najdłużej do godziny :) było dość przyjemne badanie bo tylko leżenie :D
    Znow na wieczór zaczyna pobolewac, tabletkę lyknelam i idę w kime.
    Na ktg wszystko było ok.

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała jak szalała to brzuch byl cały czas napięty na ok 20% :) u mnie w szpitalu trwało tak ok. Pół godziny chyba że coś się działo to było dłużej.. Albo dziecko ucieka i gubi się tętno. Ja już później sama delikatnie przekrecalam sondę żeby złapać Baśke :D najdłuższy zapis miałam po tej zapaści... 3h

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki o 12 wizyta i chwila prawdy o mojej szyjce! <3

kalika, milagro, urocza, adrenalina, Tami lubią tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na wieści Sylwia, trzymaj sie :)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc jesteśmy po wizycie... Z szyjką źle. Skróciła się bo pessar ledwo co trzyma. Ogólnie mam się przygotować na wszystko. Dobrze jak wytrzymam jeszcze co najmniej 2 tygodnie to już tutaj pomogą dzidziusiowi, a idealnie będzie dotrwać do 36 tygodnia chociaż... Wyszłam i się popłakałam. Bardzo się martwię o małą..

• urocza Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nie płacz,to nic nie da,tylko pakuj się do łóżka. Dasz radę,mam koleżankę której szyjka w 24tyg się otworzyła jak do porodu,ale leżąc wytrwała do 37tyg.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ