X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pierwsze fasolki po długich staraniach
Odpowiedz

Pierwsze fasolki po długich staraniach

Oceń ten wątek:
  • sandrita86 Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tami pocieszyłaś mnie, że to nie tylko u mnie taka przypadłość ;/ bo już się zastanawiałam czy to przez ciąże czy jakaś inna przyczyna.

p19ulhb89feboquk.png

starania od 2013 (z przerwami) od 11-2015 starania pełną parą
    4 cykle z CLO
    problem męski - mała ilość plemników
    Hashimoto
    15-03 -2016 HSG = jajowody drożne
    23-07-2016 IUI :)
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie dziwiłam ze to juz jak nawet macica nie zaczęła na dobre rosnąć :) ale to bylo i jest normalne :)

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wczoraj dopadły mnie znowu bóle w kroczu... Dokładnie takie jak przed pójściem do szpitala :( przerażona do końca dnia wstałam tylko na siusiu :( zryczałam się jak głupia bo coraz bardziej się boję że mnie zostawią w szpitalu jak pójdę w piątek na kontrol...

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej pory nie wychodziłam z domu. Wczoraj wyszłam i czułam sie jak wampir tak mnie światło oslepialo. A byłam tylko z mężem w meblowym i to samochodem a wieczorem I mnie zaczęło bolec znow, lyknelam nospe, magnez i zasnęłam od dzis leżę dalej nigdzie sie nie ruszam.
    W sumie jutro do lekarza wiec tylko tam sie wybiorę.

Ciekawe ile juz synek wazy :)

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, nie przejmuj sie na zapas, ze wezmą do szpitala. Moze zaleca leżenie w domu tak jak mi.
    szpitala nie dziwie sie ze sie boisz po ostatnich przeżyciach, ale badz dobrej mysli. I duzo wypoczywaj teraz.

• kalika Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, w szpitalu czy nie, najważniejsze, żeby Basia była bezpieczna w brzuszku. Nie masz co zmartwień się na zapas, bo stres Ci nie służy.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane :* ja wiem, że nie ma co się martwić na zapas, ale tak jak adrenalina mówi, po ostatnich przeżyciach mam już dosyć i czuję ogólną niechęć do tego miejsca...

kalika gratuluję skończonego 34 tc! Jeszcze 3 i będzie zupełnie spokojnie! :) ciekawe czy Mikołajek poczeka do października czy postanowi urodzić się we wrześniu :)

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina daj koniecznie znać jutro po wizycie!

adrenalina lubi tę wiadomość

• kalika Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, dzięki. Zobaczymy co ten mój gagatek ma w planach. Póki co siedzi uparcie w brzuszku i niech tam jeszcze z miesiąc wytrzyma. Za tydzień mam wizytę, jestem bardzo ciekawa ile już waży. Mam nadzieję, że rozsądnie podejdzie do sprawy i nie urośnie zbyt duży ;) Ja dziś zrobiłam kolejne pranie rzeczy Mikolaja i trochę poprasowalam. Mam nadzieję, że zdążę wszystko ogarnąć zanim mały się wykluje :)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• urocza Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!
    dołączam do odpoczywających, szyjka się skróciła i rozwarła więc muszę zwolnić tempo.
    Trochę się przeraziłam jak usłyszałam, że maluch może się urodzić dużo wcześniej, a ja w proszku...
    W przyszłym tygodniu muszę wszystko skompletować i spakować torbę, wpadnę też do szpitala na kontrolę tej szyjki, w razie skurczów lub bólu krocza mam jechać natychmiast na izbę.
    Sylwia ten ból napierający na krocze to silny czy raczej delikatny? bo ja miewam ale delikatny i lekarka powiedziała, że to właśnie napierający maluszek.
    Myślałam, że raczej przenoszę ciąże, a tu taka niespodzianka, no nic byle do 37 tygodnia...

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza no właśnie taki mocny.. Czasami jak ruszę nogą to jekne z bólu i łapię się za krocze. Najbardziej boli przy chodzeniu.. Aż się boję co mi jutro powiedzą skoro Tobie tak powiedziała lekarka.. No nic, muszę się przyznać do wszystkiego na wizycie

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo ja po wizycie. Synek wazy 2075 :) i miałam pierwsze ktg :)

Współczuje z tymi szyjkami. W zasadzie ja nie wiem jaka mam szyjkę bo lekarz nic nie mówi o niej :/

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina jak nie mówi to na pewno jest dobrze! Moja też nic nie mówiła. Pierwszy raz kiedy cokolwiek powiedziała o szyjce to było jak się pojawiło rozwarcie i żałuję że w ogóle zaczęłam się dowiadywać o stanie mojej szyjki, już wolałam jak temat był nieporuszany przynajmniej było ok :(
    Gratuluję dużego synusia! :) :* jak wrażenia po ktg? Ja się nie mogłam pierwszym nacieszyć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 18:57

• urocza Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina duży chłopak!
    Długo trwa to ktg? Ciekawa jestem tego badania :)
    Sylwia u mnie tak jak pisałam raczej pobolewanie i to sporadycznie. Co do szyjki jest duże prawdopodobieństwo, że to z powodu kaszlu,który męczy mnie od tygodnia. Badanie szyjki mam na każdej wizycie, nie należy to do przyjemności ;)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie taki duży ten moj synek tylko dwa dni do przodu :)
    Ktg trwało jakies 40 minut. Ale pielegniarki mówiły ze moze i godz potrwać w zależności jak dziecko współpracuje :)
    Jak duzo sie rusza yo troche dluzej trzeba poleżeć, ale mówiły ze najdłużej do godziny :) było dość przyjemne badanie bo tylko leżenie :D
    Znow na wieczór zaczyna pobolewac, tabletkę lyknelam i idę w kime.
    Na ktg wszystko było ok.

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała jak szalała to brzuch byl cały czas napięty na ok 20% :) u mnie w szpitalu trwało tak ok. Pół godziny chyba że coś się działo to było dłużej.. Albo dziecko ucieka i gubi się tętno. Ja już później sama delikatnie przekrecalam sondę żeby złapać Baśke :D najdłuższy zapis miałam po tej zapaści... 3h

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki o 12 wizyta i chwila prawdy o mojej szyjce! <3

kalika, milagro, urocza, adrenalina, Tami lubią tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na wieści Sylwia, trzymaj sie :)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc jesteśmy po wizycie... Z szyjką źle. Skróciła się bo pessar ledwo co trzyma. Ogólnie mam się przygotować na wszystko. Dobrze jak wytrzymam jeszcze co najmniej 2 tygodnie to już tutaj pomogą dzidziusiowi, a idealnie będzie dotrwać do 36 tygodnia chociaż... Wyszłam i się popłakałam. Bardzo się martwię o małą..

• urocza Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nie płacz,to nic nie da,tylko pakuj się do łóżka. Dasz radę,mam koleżankę której szyjka w 24tyg się otworzyła jak do porodu,ale leżąc wytrwała do 37tyg.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ