Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Monako ja kupiłam 10szt tetrowek to dokupowalam jeszcze 10 moje dużo ulewaly i tetrowek szły bardzo szybko
Ja KP 3m i to dzieci zrezygnowały z UU i jak zaczęłam odciagac i karmić butla to laktatorow coraz mniej sciagal i przeszliśmy na mm
Pszczoły budziły się za zwyczaj jedno po drugim, jak tylko jedno to drugie karmilam na śpiocha. Budzili się średnio co 2-3h. Jak skończyli ok 4m zaczęli przesypiaja noc z jednym karmieniem a od 10m sporadycznie któreś się budzi na butle, czasem jak nie dają się ululac to robimy butle w nocy
Monitor oddechu my nie mieliśmy bo lekarz nam nie zalecił, dzieci nie miały żadnych spadków saturacji w szpitalu dlatego postanowiliśmy nie kupować
Ja ter rodziłam w 34+5 w szpitalu byłam 4dni, mogłam zostać dłużej bo karmilam ale sama chciałam wyjść bo w szpitalu popadalam w depresję, Tomuś był ok tyg w szpitalu Zuzia chyba dwa bo była leniuszkiem i wolała dostawać mleko sondaAnuśka, joaska1985 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonako, co do pieluszek to jakość z Motherhood jest wspaniała! A ile tetrowych? Ja mam chyba kilkadziesiąt Moje dzieci strasznie ulewały i przyznam się, że przez pierwsze miesiące non stop dokupywałam bo nie nadążałam z praniem
Z tym że tetra taka tańsza na ulewania, te lepsze na wyjścia i do ciałka po kąpieli flanelka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 18:05
-
Rany,dziewczyny ile mam do nadrobienia ☺tyle nowych informacji☺
Witaj Pirelka,myślę,ze Twoje rady będą na wagę złota.ja też w ciąży 1k2o i strasznie boję się tego przedwczesnego porodu.mam nadzieję,ze uda mi się wytrzymać jak najdłużej i ze moje dziewczyny też dadzą radę.pewnie nie jest fajnie wychodzić swoje maluszki a samej wychodzić do domu. No ale nie my o tym decydujemy.A Twoje córeczki śliczne ☺pirelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydziękuję gabi wiesz nie jest łatwo zostawiać dzieci, ale ja wolałam dojść do siebie w domu, naszykować wszystko, bo zaskoczył nas poród niespodziewany. Co prawda hormony sprawiały, że za każdym razem płakałam jak wyjeżdżałam bez nich, ale noce po porodzie i dnie z bólem mogłam przetrwać jakoś.. dobrze wyszło jak wyszło, bo chyba nie dałabym rady się nimi opiekować w domu. Ze szpitala wracałam obolała tak, że płakałam idąc, siedząc i wstając.
-
Dziewczyny a kocyki muślinowe motherhood? Bo sa w 3 paku tylko pytanie czy warto kupić takie bo wydaje mi się ze są cienkie a w sierpniowe upały można właśnie pieluszką przykryć więc nie wiem czy nie lepiej kupic jakieś grubsze.
Jakie polecacie kocyki i ile? -
pirelka wrote:Anuśka a skąd jesteś, że masz blisko w Bieszczady? Ja pochodzę z podkarpacia, dokładnie z Krosna a mąż z Rzeszowa, ale mieszkamy już od kilku lat w Gdyni.
Ja jestem z Łódzkiego więc wcale tak blisko nie mam. Ale ciągnie mnie tam strasznie W ogóle to fajna historia bo nigdy mnie w Bieszczady nie ciągnęło i gdyby nie koleżanka poznana tu na forum, to pewnie bym tam nie pojechała. Ale mąż chciał jechać a ja pomyślałam, że przy okazji do koleżanki na kawę zajrzę i poznam ją w realu I jak pojechaliśmy to się zakochaliśmy Teraz odwiedzam koleżankę średnio co dwa miesiące Dziwię się, że mnie jeszcze kijem od szczotki nie wypycha z domu
Teraz szukamy działki i chcemy tam ziemię kupić i osiąść Co ciekawe nawet nasza najstarsza latorośl (13lat) się zakochała i chce tam zamieszkaćpirelka lubi tę wiadomość
-
Dzięki Pirelka i Roletka za wszelkie rady jesteście niezastąpione tez myślę o monitorach oddechu, ale z drugiej strony właśnie zamówiłam dwa pudełeczka (baby box) na moje dzieci to nie wiem czy do tego w ogóle się da używać.
A wózek mam tako duo jeden za drugim. Zobaczymy ile czasu będą go używać. Ja podobno odmawiałam jeżdżenia spacerówką jak tylko nauczyłam się chodzić. No ale byłam jedna i najczęściej podróżowałam u taty na barana. A dwóch jakoś sobie nie wyobrażam tachać jak się iśc odechce.
I jeszcze jedno pytanie do wszystkich mam - jakich pieluch uzywacie? Bo podejrzewam, że potrzebuję rozmiaru 0 (znaczy nie ja - mój tyłek się nie zmieści;). A te najmniejsze widziałam tylko pampersy białe i happy z belli. Ktoś mi doradzał żeby tych białych pampersów unikać, że tylko te klasyczne zielone. A jakie Wy macie doświadczenia pieluchowe?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 20:14
-
nick nieaktualnygabi 7 wrote:Pirelka,kochana rozumiem Cie.najważniejsze,ze wszystko było dobrze i długo nie musiałaś do nich dojeżdżać.z drugiej strony to dość szybko wypuścili Ciebie po porodzie.
W szpitalu nie leżałam bo nie było wskazań, wszystko przebiegało książkowo więc byłam w domu kiedy odeszły wody, ale początkowo mnie odesłali, bo na teście wyszło, że to nie wody, ale w nocy już nie było wątpliwości.
My czekaliśmy na rozwój wydarzeń, a gdyby nic się nie działo to w 37tc ostatecznie już miałam iść leżeć i wtedy by decydowali. -
nick nieaktualnyAnuśka wrote:Ale Was wywiało
Ja jestem z Łódzkiego więc wcale tak blisko nie mam. Ale ciągnie mnie tam strasznie W ogóle to fajna historia bo nigdy mnie w Bieszczady nie ciągnęło i gdyby nie koleżanka poznana tu na forum, to pewnie bym tam nie pojechała. Ale mąż chciał jechać a ja pomyślałam, że przy okazji do koleżanki na kawę zajrzę i poznam ją w realu I jak pojechaliśmy to się zakochaliśmy Teraz odwiedzam koleżankę średnio co dwa miesiące Dziwię się, że mnie jeszcze kijem od szczotki nie wypycha z domu
Teraz szukamy działki i chcemy tam ziemię kupić i osiąść Co ciekawe nawet nasza najstarsza latorośl (13lat) się zakochała i chce tam zamieszkaćAnuśka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPat85 wrote:Dzięki Pirelka i Roletka za wszelkie rady jesteście niezastąpione tez myślę o monitorach oddechu, ale z drugiej strony właśnie zamówiłam dwa pudełeczka (baby box) na moje dzieci to nie wiem czy do tego w ogóle się da używać.
A wózek mam tako duo jeden za drugim. Zobaczymy ile czasu będą go używać. Ja podobno odmawiałam jeżdżenia spacerówką jak tylko nauczyłam się chodzić. No ale byłam jedna i najczęściej podróżowałam u taty na barana. A dwóch jakoś sobie nie wyobrażam tachać jak się iśc odechce.
I jeszcze jedno pytanie do wszystkich mam - jakich pieluch uzywacie? Bo podejrzewam, że potrzebuję rozmiaru 0 (znaczy nie ja - mój tyłek się nie zmieści;). A te najmniejsze widziałam tylko pampersy białe i happy z belli. Ktoś mi doradzał żeby tych białych pampersów unikać, że tylko te klasyczne zielone. A jakie Wy macie doświadczenia pieluchowe?Pat85 lubi tę wiadomość
-
Dziewczny nie będę szaleć z pieluchami- kupuję w Gemini pieluchy Weber
10 białych i 15 kolorowych tetrowych a do tego 10 sztuk kolorowych flanelowych. Plus olej migdałowy 100 ml i z przesyłką wyjdzie niecałe 150 zł.
Nawet nie wiem jak intensywnie będę ich używać więc jak będzie konieczność to wtedy kupię z Moterhood.
Mam takie rozkminy dotyczące zwykłych pieluch wiec nie wiem co bedzie jak będę miała wybierać smoczki, butelki i kosmetyki... -
pirelka wrote:No no piękne plany My Bieszczady i Tatry to na wakacje pochodzić po górach i starczy, miastowi jesteśmy bardziej. Haha.
Ja to jestem baba zielarka i kocham łąki, góry, strumyczki i możliwość łażenia i zbierania ziółek, które później przerabiam
W mieście bym się udusiła chyba... Teraz też mieszkam na wsi, ale blisko miasta i daleko od lasów i łąk, dlatego chcę się wyprowadzić.
Ja na początek miałam Pampersy zerówki a później od razu Dada z Biedry.
Co do kosmetyków to ja nie kupię już ani sztuki z drogerii czy apteki. Tak mnie wkur.. z najmłodszą, że głowa mała. Dziecko mi prawie AZS dostało od aptecznych emolientów Myślałam, że babkę przez okienko wyciągnę...
pirelka lubi tę wiadomość
-
bulkaasia wrote:Hej dziewczyny, prosze jutro o kciuki i modlitwę za moje dziewczyny bo o 7 rano mam cesarke. Strasznie się boję...
bulkaasia lubi tę wiadomość
-
Bulkaasia oczywiście myślami będziemy z Tobą i Twoimi dziewczynami! na pewno jesteś pod dobrą opieką i wszystko będzie dobrze Jutro przywitasz swoje maleństwa
informuj nas tutaj jak już odpoczniesz i wierzę, że przekażesz nam same dobre wieści.bulkaasia lubi tę wiadomość