WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja chyb na poważnie zacznę robić notatki :)

Anuśka lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako ja kupiłam 10szt tetrowek to dokupowalam jeszcze 10 :-) moje dużo ulewaly i tetrowek szły bardzo szybko

Ja KP 3m i to dzieci zrezygnowały z UU i jak zaczęłam odciagac i karmić butla to laktatorow coraz mniej sciagal i przeszliśmy na mm
    Pszczoły budziły się za zwyczaj jedno po drugim, jak tylko jedno to drugie karmilam na śpiocha. Budzili się średnio co 2-3h. Jak skończyli ok 4m zaczęli przesypiaja noc z jednym karmieniem a od 10m sporadycznie któreś się budzi na butle, czasem jak nie dają się ululac to robimy butle w nocy
    Monitor oddechu my nie mieliśmy bo lekarz nam nie zalecił, dzieci nie miały żadnych spadków saturacji w szpitalu dlatego postanowiliśmy nie kupować
    Ja ter rodziłam w 34+5 w szpitalu byłam 4dni, mogłam zostać dłużej bo karmilam ale sama chciałam wyjść bo w szpitalu popadalam w depresję, Tomuś był ok tyg w szpitalu Zuzia chyba dwa bo była leniuszkiem i wolała dostawać mleko sonda

Anuśka, joaska1985 lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako, co do pieluszek to jakość z Motherhood jest wspaniała! A ile tetrowych? Ja mam chyba kilkadziesiąt :D Moje dzieci strasznie ulewały i przyznam się, że przez pierwsze miesiące non stop dokupywałam bo nie nadążałam z praniem :)
    Z tym że tetra taka tańsza na ulewania, te lepsze na wyjścia i do ciałka po kąpieli flanelka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 18:05

• gabi 7 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany,dziewczyny ile mam do nadrobienia ☺tyle nowych informacji☺

Witaj Pirelka,myślę,ze Twoje rady będą na wagę złota.ja też w ciąży 1k2o i strasznie boję się tego przedwczesnego porodu.mam nadzieję,ze uda mi się wytrzymać jak najdłużej i ze moje dziewczyny też dadzą radę.pewnie nie jest fajnie wychodzić swoje maluszki a samej wychodzić do domu. No ale nie my o tym decydujemy.A Twoje córeczki śliczne ☺

pirelka lubi tę wiadomość

3i498u69fq9q84na.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję gabi ;) wiesz nie jest łatwo zostawiać dzieci, ale ja wolałam dojść do siebie w domu, naszykować wszystko, bo zaskoczył nas poród niespodziewany. Co prawda hormony sprawiały, że za każdym razem płakałam jak wyjeżdżałam bez nich, ale noce po porodzie i dnie z bólem mogłam przetrwać jakoś.. dobrze wyszło jak wyszło, bo chyba nie dałabym rady się nimi opiekować w domu. Ze szpitala wracałam obolała tak, że płakałam idąc, siedząc i wstając.

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kocyki muślinowe motherhood? Bo sa w 3 paku tylko pytanie czy warto kupić takie bo wydaje mi się ze są cienkie a w sierpniowe upały można właśnie pieluszką przykryć więc nie wiem czy nie lepiej kupic jakieś grubsze.
    Jakie polecacie kocyki i ile?

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka,kochana rozumiem Cie.najważniejsze,ze wszystko było dobrze i długo nie musiałaś do nich dojeżdżać.z drugiej strony to dość szybko wypuścili Ciebie po porodzie.

3i498u69fq9q84na.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka a mam jeszcze pytanie,poród zaczął Ci się w domu czy byłaś już w szpitalu?A miałaś jakiś planowany termin rozwiązania czy lekarze zdecydowali ze wtedy kiedy natura sama zdecyduje?

3i498u69fq9q84na.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Anuśka a skąd jesteś, że masz blisko w Bieszczady? :) Ja pochodzę z podkarpacia, dokładnie z Krosna a mąż z Rzeszowa, ale mieszkamy już od kilku lat w Gdyni.
    Ale Was wywiało o.O
    Ja jestem z Łódzkiego więc wcale tak blisko nie mam. Ale ciągnie mnie tam strasznie :) W ogóle to fajna historia bo nigdy mnie w Bieszczady nie ciągnęło i gdyby nie koleżanka poznana tu na forum, to pewnie bym tam nie pojechała. Ale mąż chciał jechać a ja pomyślałam, że przy okazji do koleżanki na kawę zajrzę i poznam ją w realu :) I jak pojechaliśmy to się zakochaliśmy :D Teraz odwiedzam koleżankę średnio co dwa miesiące :) Dziwię się, że mnie jeszcze kijem od szczotki nie wypycha z domu ;D
    Teraz szukamy działki i chcemy tam ziemię kupić i osiąść :) Co ciekawe nawet nasza najstarsza latorośl (13lat) się zakochała i chce tam zamieszkać :)

• Pat85 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Pirelka i Roletka za wszelkie rady :) jesteście niezastąpione :) tez myślę o monitorach oddechu, ale z drugiej strony właśnie zamówiłam dwa pudełeczka (baby box) na moje dzieci ;) to nie wiem czy do tego w ogóle się da używać.

A wózek mam tako duo jeden za drugim. Zobaczymy ile czasu będą go używać. Ja podobno odmawiałam jeżdżenia spacerówką jak tylko nauczyłam się chodzić. No ale byłam jedna i najczęściej podróżowałam u taty na barana. A dwóch jakoś sobie nie wyobrażam tachać jak się iśc odechce.

I jeszcze jedno pytanie do wszystkich mam - jakich pieluch uzywacie? Bo podejrzewam, że potrzebuję rozmiaru 0 (znaczy nie ja - mój tyłek się nie zmieści;). A te najmniejsze widziałam tylko pampersy białe i happy z belli. Ktoś mi doradzał żeby tych białych pampersów unikać, że tylko te klasyczne zielone. A jakie Wy macie doświadczenia pieluchowe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 20:14

a5707df13e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi 7 wrote:
    Pirelka,kochana rozumiem Cie.najważniejsze,ze wszystko było dobrze i długo nie musiałaś do nich dojeżdżać.z drugiej strony to dość szybko wypuścili Ciebie po porodzie.
    Słowa lekarki "trzeba zrobić miejsce dla następnych", wtedy wypisali 3/4 oddziału :/

W szpitalu nie leżałam bo nie było wskazań, wszystko przebiegało książkowo więc byłam w domu kiedy odeszły wody, ale początkowo mnie odesłali, bo na teście wyszło, że to nie wody, ale w nocy już nie było wątpliwości.
    My czekaliśmy na rozwój wydarzeń, a gdyby nic się nie działo to w 37tc ostatecznie już miałam iść leżeć i wtedy by decydowali.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Ale Was wywiało o.O
    Ja jestem z Łódzkiego więc wcale tak blisko nie mam. Ale ciągnie mnie tam strasznie :) W ogóle to fajna historia bo nigdy mnie w Bieszczady nie ciągnęło i gdyby nie koleżanka poznana tu na forum, to pewnie bym tam nie pojechała. Ale mąż chciał jechać a ja pomyślałam, że przy okazji do koleżanki na kawę zajrzę i poznam ją w realu :) I jak pojechaliśmy to się zakochaliśmy :D Teraz odwiedzam koleżankę średnio co dwa miesiące :) Dziwię się, że mnie jeszcze kijem od szczotki nie wypycha z domu ;D
    Teraz szukamy działki i chcemy tam ziemię kupić i osiąść :) Co ciekawe nawet nasza najstarsza latorośl (13lat) się zakochała i chce tam zamieszkać :)
    No no piękne plany :) My Bieszczady i Tatry to na wakacje :D pochodzić po górach i starczy, miastowi jesteśmy bardziej. Haha.

Anuśka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat85 wrote:
    Dzięki Pirelka i Roletka za wszelkie rady :) jesteście niezastąpione :) tez myślę o monitorach oddechu, ale z drugiej strony właśnie zamówiłam dwa pudełeczka (baby box) na moje dzieci ;) to nie wiem czy do tego w ogóle się da używać.

A wózek mam tako duo jeden za drugim. Zobaczymy ile czasu będą go używać. Ja podobno odmawiałam jeżdżenia spacerówką jak tylko nauczyłam się chodzić. No ale byłam jedna i najczęściej podróżowałam u taty na barana. A dwóch jakoś sobie nie wyobrażam tachać jak się iśc odechce.

I jeszcze jedno pytanie do wszystkich mam - jakich pieluch uzywacie? Bo podejrzewam, że potrzebuję rozmiaru 0 (znaczy nie ja - mój tyłek się nie zmieści;). A te najmniejsze widziałam tylko pampersy białe i happy z belli. Ktoś mi doradzał żeby tych białych pampersów unikać, że tylko te klasyczne zielone. A jakie Wy macie doświadczenia pieluchowe?
    U nas na start pampersy były w szpitalu Happy i były fajne, ale 1-ki, w domu miałam białe 1-ki ale średnio je polubiłam i szybko przeszliśmy na zielone pampersy. Próbowałam jeszcze dada i z lidla, ale kiepskie były 1-ki. Zerówki kupiłam raz, ale były za małe mimo, ze dzieci były drobne.

Pat85 lubi tę wiadomość

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczny nie będę szaleć z pieluchami- kupuję w Gemini pieluchy Weber
    10 białych i 15 kolorowych tetrowych a do tego 10 sztuk kolorowych flanelowych. Plus olej migdałowy 100 ml i z przesyłką wyjdzie niecałe 150 zł.
    Nawet nie wiem jak intensywnie będę ich używać więc jak będzie konieczność to wtedy kupię z Moterhood.
    Mam takie rozkminy dotyczące zwykłych pieluch wiec nie wiem co bedzie jak będę miała wybierać smoczki, butelki i kosmetyki...

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No proszę ciuszki 44 a pieluszki większe :) To kupię na wszelki wypadek tylko ze dwa opakowania tych 0 i to chyba happy, a później na bieżąco się zobaczy.

a5707df13e.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    No no piękne plany :) My Bieszczady i Tatry to na wakacje :D pochodzić po górach i starczy, miastowi jesteśmy bardziej. Haha.

Ja to jestem baba zielarka i kocham łąki, góry, strumyczki i możliwość łażenia i zbierania ziółek, które później przerabiam :)
    W mieście bym się udusiła chyba... Teraz też mieszkam na wsi, ale blisko miasta i daleko od lasów i łąk, dlatego chcę się wyprowadzić.

Ja na początek miałam Pampersy zerówki a później od razu Dada z Biedry.

Co do kosmetyków to ja nie kupię już ani sztuki z drogerii czy apteki. Tak mnie wkur.. z najmłodszą, że głowa mała. Dziecko mi prawie AZS dostało od aptecznych emolientów :/ Myślałam, że babkę przez okienko wyciągnę...

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, prosze jutro o kciuki i modlitwę za moje dziewczyny bo o 7 rano mam cesarke. Strasznie się boję... :(

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Hej dziewczyny, prosze jutro o kciuki i modlitwę za moje dziewczyny bo o 7 rano mam cesarke. Strasznie się boję... :(
    Specjalnie dla Ciebie będę trzymać kciuki ręcyma i nogyma :) Już uprzedzam rodzinę, że obiadu jutro nie będzie ;)

bulkaasia lubi tę wiadomość

• Pat85 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkaasia oczywiście myślami będziemy z Tobą i Twoimi dziewczynami! na pewno jesteś pod dobrą opieką i wszystko będzie dobrze :) Jutro przywitasz swoje maleństwa :)
    informuj nas tutaj jak już odpoczniesz i wierzę, że przekażesz nam same dobre wieści.

a5707df13e.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkaasia ja juz dziś zacznę trzymać kciuki. Na pewno będzie wszystko dobrze! Myślami będziemy z Wami :*

ijpbej28ig9k1ha0.png
‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ